Klaustrofobia
Klaustrofobia
no...bojim sa chodit na vytahu a dost mam strach.. je to klau.... 
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
dikana, daj si pohov lebo bude sikana...
k "teme": moze to byt klaustrofobia, ale moze to byt aj strach z vytahov doslova. mavas tie stavy aj niekde inde? napr na zachode? ze sa tam bojis? ze ti tam je tesno? ak hej, tak to je klaustrofobia a s tou ti aj tak nepomozeme
este otazocka, kolko ze mas rôčkov? lebo sa neuraz, ale tvoje posty vyznievaju dost detinsky...
k "teme": moze to byt klaustrofobia, ale moze to byt aj strach z vytahov doslova. mavas tie stavy aj niekde inde? napr na zachode? ze sa tam bojis? ze ti tam je tesno? ak hej, tak to je klaustrofobia a s tou ti aj tak nepomozeme
este otazocka, kolko ze mas rôčkov? lebo sa neuraz, ale tvoje posty vyznievaju dost detinsky...
-
uplink
VIP
Zalezi od mnohych veci. Kolko mas rokov? Bol[a] si u psychologa? Bojis sa aj inych uzavretych priestorov, z ktorych nie je potencialny unik? [napr. lietadlo, kabinky kde si zavret[y]a urcitu dobu]. Ked sa bojis len vytahov, moze to byt nejaka trauma z detstva, alebo nejaky zly zazitok z detstva, ktory si nedal[a] von z podvedomia.
-
jin
VIP
Termín magické myslenie sa najčastejšie vyskytuje u malých detí a postupom času zaniká. Poviem príkald: Janko chodí každý deň do školy a vždy sa musí dotknúť istého kameňa okolo ktorého chodí, inak by jeho babka zomrela. On tomu verí, aj keď je táto väzba absolútne nereálna. Postupom času na to však zabudne.dawo napísal:jin: objasni co je to magicke myslenie uz si to tu par krat spominal v teme pohnutky adriana monka a furt nic
No existujú aj vážnejšie prípady, keď tento fenomén pretrvá a zosilnie. Čítal som jeden prípad obsesívneho-paranoiného syndrómu, ktorý plynul z tejto rannej pohnútky. V skratke chlapík napr vhodil do zvončeka v kostole 5 dolárov a v zápäätí sa mu v hlave objavila myšlienka, že za 5 dní zomrie. Na to ešte ako tak zabudol. No potom sa mu to stávalo častejšie. Napr išiel cez istý most a napadlo ho, že keď tadeto pôjde nabudúce, tak sa most zrúti a on zahynie. Dlho ho to ničilo a do práce chodil obrovskou obkľukou, až sa tomu nakoniec vzoprel a cez ten most prešiel. Nič sa nestalo. Bol spokojný. O chvíľu mu však napadla podobná myšlienka a takto sa to opakovalo...Pomohla mu až troj ročná pomoc psychiatra.
No a obsesia sama o sebe je choroba, ktorá vás núti robiť isté rituály stále dookola...ako MONK
-
dew6
Light Star
Hmmm......Túto tému dosť poznám, lebo kamoška raz na výlete zo ZŠ do Talianska dostala záchvat...Jeden vtipný učiteľ nás zamkol v izbe na druhom poschodí, aby sme sa s chalanmi nenavševovali
Myslel to fakt len zo srandy, no nevedel, že kamarátka má takýto problém...My sme o tom tiež nevedeli, takže to bolo o to zaujímavejšie....Cca minútku po zistení, že sme zamknuté dostala histerický záchvat a po troch minútach chcela vyskočiť z okna-ja som bola vtedy jej psychická podpora a presviedčala som ju, nech to nerobí...
Sa mi to teraz ľahko hovorí, no vtedy mi fakt nebolo všetko jedno...

Ten príklad s chlapíkom to sa hockedy stáva aj mňe...tiež si hocikedy niečo nahováram ale našťastie väčšinou si povie že je to hovadina a serem na tojin napísal:Termín magické myslenie sa najčastejšie vyskytuje u malých detí a postupom času zaniká. Poviem príkald: Janko chodí každý deň do školy a vždy sa musí dotknúť istého kameňa okolo ktorého chodí, inak by jeho babka zomrela. On tomu verí, aj keď je táto väzba absolútne nereálna. Postupom času na to však zabudne.
No existujú aj vážnejšie prípady, keď tento fenomén pretrvá a zosilnie. Čítal som jeden prípad obsesívneho-paranoiného syndrómu, ktorý plynul z tejto rannej pohnútky. V skratke chlapík napr vhodil do zvončeka v kostole 5 dolárov a v zápäätí sa mu v hlave objavila myšlienka, že za 5 dní zomrie. Na to ešte ako tak zabudol. No potom sa mu to stávalo častejšie. Napr išiel cez istý most a napadlo ho, že keď tadeto pôjde nabudúce, tak sa most zrúti a on zahynie. Dlho ho to ničilo a do práce chodil obrovskou obkľukou, až sa tomu nakoniec vzoprel a cez ten most prešiel. Nič sa nestalo. Bol spokojný. O chvíľu mu však napadla podobná myšlienka a takto sa to opakovalo...Pomohla mu až troj ročná pomoc psychiatra.
No a obsesia sama o sebe je choroba, ktorá vás núti robiť isté rituály stále dookola...ako MONK
edit: ešte teraz ma napadlo že keď prídem zvonka nedokážem niečo robiť pokiaľ si neumyjem ruky... hlavne mám zabrany v tmo že keď prídem zvonku, môžem robiť čokoľvek, trebárs sa ani ničoho špinavého nechytám ale jesť nedokážem kým si ruky neumyjem....toto prekonávam len málokedy...