Cavte , postupne ma cas nuti riesit aj linux po multimedialnej stranke ,potreboval by som od vas nejake dobre vysvetlenie toho ako to tam funguje s kodekmi , lebo stale stahujem kodeky rozne na tu istu vec a stale sa najde aplikacia co zas potrebuje tie iste kodeky aby to prehrala a to plati aj z videom , preto by som bol moc vdacny za vysvetlenie , najradsej by som bol keby ste mi poradili nejake jedny kodeky ktore pokryli vacsinu aplikacii , neznasam bordel vo veciach ,dakujem moc
prostredie mam KDE a chcem pouzivat len aplikacie vylucne pre KDE ziadne mixovanie s Gnomackymi
kodeky a prehravace obecne(bordel)
Vo väčšine prehrávačov sa nastavuje player-engine, čo je prehrávač, k čomu sú to len frontendy.
1. Frontendy:
Kmplayer - dá sa prepnúť aj na mplayer aj na xine v nastaveniach
Smplayer - najlepší frontend k mplayer
Kplayer, Kaffeine..
2. Player-engine je: mplayer, xine
3. VLC player prehráva asi všetko, k tomu netreba nič.
4. K prehrávaniu DVD treba ešte ffmpeg, libxine-ffmpeg a aj libdvdplay, libdvdread, libdvdnav a k prehrávaniu dvd-diskov s ochranou proti kopírovaniu libdvdcss2 (arccos len s vlc!).
5. Keď máš debiana tak tieto si nainštaluješ tak, že pridáš repository
http://www.debian-multimedia.org/ (asi treba nainštalovať public key- FAQ!!)
6. WMA a iné sa dajú prehrať keď si naništaluješ balík w32codecs (required for the decompression of video formats that have no open source alternative)
1. Frontendy:
Kmplayer - dá sa prepnúť aj na mplayer aj na xine v nastaveniach
Smplayer - najlepší frontend k mplayer
Kplayer, Kaffeine..
2. Player-engine je: mplayer, xine
3. VLC player prehráva asi všetko, k tomu netreba nič.
4. K prehrávaniu DVD treba ešte ffmpeg, libxine-ffmpeg a aj libdvdplay, libdvdread, libdvdnav a k prehrávaniu dvd-diskov s ochranou proti kopírovaniu libdvdcss2 (arccos len s vlc!).
5. Keď máš debiana tak tieto si nainštaluješ tak, že pridáš repository
http://www.debian-multimedia.org/ (asi treba nainštalovať public key- FAQ!!)
6. WMA a iné sa dajú prehrať keď si naništaluješ balík w32codecs (required for the decompression of video formats that have no open source alternative)