Komp do 90 000 + prislusenstvo

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 7iro »

krija napísal:vela vyhrad nemam, ale nieco sa najde:
mobo:nie je to najlepsí vyrobca(MSI), chipset sa nevyznacuje vysokou stabilitou (nf 680i), a je predrazená.
volil by som zo serie od asusu P5B, dokonca aj commando je lacnejsia cca o 1000,- bez dph.(chipova sada 965, je stabilnejsia aj po OC)
GPUvsimol som si, ze s jadrom G80, toho moc na vyber nie je, vsetko je "cervenym", ale aj tu by som volil ineho vyrobcu. gainward, alebo asus.
[
Uz som zakladovku zmenil na ten ASUS, ta grafika jepodla mna velmi dobra tak som si ju vybral
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Mam otazku :

XP alebo Vista???

Aj OS berem z agemu
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V pohode aj Vistu.. tento stroj to zvládne hravo..

btw moje tipy:

cpu: bohate stačí E6600, po @ hravo dobehneš aj prekonáš E6700

vga: ušetrené peniaze na procáku vraz do 8800GTX 768MB.. značku by som volil ASUS, Leadtek, Gainward (MSI by som sa vyhol)..

dvd-rw: zober jednu LG a jednu NEC. NEC dobre napaľuje a LG dobre číta..

hdd: Ak Ti ide o hlučnosť, tak radšej zober WD, bo Seagate posledné roky strašne hučia..
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Myslim ze WB su hlucnejsie
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

no kedze som skoro kvoli tomuto zmeskal bus do roboty, tak pokracujem vo svojich malych vyhradach. :oops:
hdd vo vseobecnosti to je brzda kazdeho PC, a tak tomu je aj v tvojom pripade. jednoznacne musis ist do WD raptor, a najlepsie RAID z dvoch spominanych HDD. a ten seagate si nechaj na zalohu.
a posledna vyhrada, ako spominal brm, na tu DVD ROM zabudni. cenovy rozdiel je 500,- bez dph medzi ROM a BURN. v pripade, ze ti jedna napalovacka vypoveda sluzbu, tak mas este jednu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

7iro: Mysliet znamena hovno vediet a potvrdilo sa to aj v tomto pripade ohladom disku. WD vydava menej hluku ako tvoj vybrany disk, predpokladam, ze ide o verziu 7200.10. Ako uz pisal krija, najlepsia volba by bola ist do WD Raptor a jeden velky disk, nejaky ten WD 300-400GB. Na to, ze je Raptor dost drahy, tak je asi zbytocne uvazovat o RAIDe, ale je to na tebe kolko chces do toha dat. Procak v klude E6600.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko, vyda to aj na raid zo 150 GB raptorov. mobo zo serie P5B sa pohybuje okolo 3500,-(najlacnejsia). tu sme usetrili 4000,- oproti tej MSI, co si vybral ako prvu. dalej aj na tvoje odporucanie (aj inych) staci C2D E6600. to je uspora takmer 6000,- bez dph. no a zo zatvorenymi ocami to je raid z 2 spominanych raptorov :) .

///edit. btw. isiel by som aj do tych 36 GB raptorov. na system, a nejake tie hry to staci, a na ten zostavajuci bordel, by bol ten treti zalohovaci.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

krija: Mas pravdu, nepocital som s tymi cenami. Kupovat Asus Commando alebo nieco podobne je zbytocnost, pretoze P5B je postacujuca a velmi slusna doska. Mozno by sa dalo pozriet aj po lacnejsich RAMkach, ale ak chces Corsair, tak nech si ich kupi.

Este by som sa vratil k diskom a RAIDu, aky mas na mysli, mirroring ci stripping??? Pretoze ist do stripu je riskantne, kto okusil, tak urkite povie, ze nikdy viac.
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Ten raptor ma jedem kamos, a je ceklom hlucny a pri praci je dost pocut, ja mam doma WD a dal som ho vom pretoze bol hrozne hlucny, ale asi to bol spatry disk......

Konfiguraciu som aktualizoval, kuknite teraz
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

7iro: Mozno by nebolo zle pichnut Raptor do boxu - Silent Maxx 2, ten by ho urcite utisil :) Pri takej zostave a grafike s ktorou chces pracovat si vsak inu moznost ako Raptor predstavit neviem, teda ak neratam dalsi 10K PRM disk Atlas alebo SCSI disky, avsak za radic vyhodis 7 tisic, nehovoriac o vyssich cenach diskov.

Zostava vyzera teraz uz lepsie, ale aj tak mam pocit, ze prave doska je zbytocne predrazena. Skus tam hodit spominanu seriu od Asusu (P5B). Teraz som si vsimol mechaniky co tam mas, ten Pioneer by som vymenil za NEC. Mozno bol Plextor, Pioneer a Yamaha jednotkou medzi napalovackami, no dnes Plextor a Pioneer uz nie je to co bolo a tak za najlepsi vyber povazujem mechaniku NEC. Sam som mal Plextor, neskor Teac a mal som v plane kupit Pioneer alebo LG, no moj nazor znacne ovplyvnili ludia, ktori sa PC venuju uz od cias Didaktikov a rukami im preslo par stoviek napalovaciek, ci uz ich predavali alebo skusali. Rovnako aj nazory na internete potvrdzuju, ze NEC je proste NEC. Citanie ma vsak lepsie mechanika LG.

Zdroj mas zbytocne drahy, skus pozormyslat o lacnejsie a kvalitnej alternativne - Seasonic, Enermax... Pozri tento link: http://www.behardware.com/news/lire/17-01-2007/
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Aktualizacia c. 2 (kuknite na predchodziu stranu)

Takze zasa som sa s tym trocha pohral, a ktora doska z tychto by bodla? : http://www.agem.sk/?cmd=tovar&flag=displaySearch ??

Zroj som zobral kvalitnejsi, sice drahsi ale z 12cm ventilatorom - cim vacsi, tym tichsi, zdroj asi uz ponecham tento je podla mna dobry, aj ked drahsi, tu napalovacku som zmenil taktiez.

Do coho by som mal dat ten disk 150GB? (pozor, mam tam aj chladic na HDD)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko, o rizikach "strippu" viem, ale aj to sa da eliminovat, tym tretim zalohovacim HDD:
Je použito N+1 stejných disků. Na N disků jsou ukládána data a na poslední disk je uložen exkluzivní součin (parita) těchto dat. Při výpadku paritního disku jsou data zachována, při výpadku libovolného jiného disku je možno z ostatních disků spolu s paritním diskem ztracená data zrekonstruovat. Výhodou je potřeba jen jednoho disku navíc, navíc se zkracuje doba odpovědi stejně jako u RAID 2. Nevýhoda je, že paritní disk je takzvaný bottle neck, neboli problémové místo systému, a je vytížen při zápisu na jakýkoliv jiný disk.
osobne s tym nemam skusenosti, ale napr. tech, (user fora) sa nestazuje. a to ma dokonca stripp na chipsete nf 4 :cry:

btw 7iro, ak platia este tie RAM corsair, tak tie uz maju chladenie-alumíniový heat spreader.
///edit 4.3.07 01:01:
toto len k linku z tvojho posledneho postu:
Je nám ľúto, ale v našej databáze sa nenachádza
žiaden tovar, ktorý by vyhovoval Vašim kritériám.

hojko, nepredbiehaj sa :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

7iro: Odkaz, ktory si sem dal je len na hladanie, nie na vysledky vyhladavania!!! Myslim, ze Seasonic, Fortron alebo aj Enermax maju 12cm vetraky, uz tam hadam ani nedavaju mensie. Na disk toto: http://www.tichepc.sk/produkt/Silentmax ... -1561.html
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Hm mne ten lin ide, ale ak nejde tak tam dajte vyhladat " ASUS P5B" , najde to viacero mainboardov
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja osobne by som uvazoval o P5B-E. nema toho o vela menej ako napr. verzia DELUXE, ktora je o cca 1400,- drahsia.
DELUXE +++
-8 Phase Power Design, pravdepodobne kvoli tomu tam je aj ten Fanless Design - Heat Pipe & Stack Cool 2, ale ako si si mozno vsimol, tak aj na P5B-E je chipova sada, chladena pasivne.
-2 x PCI-E x16
-crossfire, pre teba nepodstatne, vies 8800 GTX :wink:
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Rozdodol som sa pre tuto:

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8372581

Ak zostanu penieze tam asi ale zoberem Deluxe...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Komp, ktory by som si kupil, keby som mal neobmedzene prostriedky

Gigabyte GA-965P-DS3P (rev. 2.0)
C2D E6400 + NH-U12
2xKingstom 1Gb 800Mhz CL5
WD Raptror 35Gb 10000Rpm
WD YS 250GB Sata2 7200Rpm
2xNec 7170 DvD/Rw
Gainward 8800 GTS
Seasonic S12 550W
Yeong Yang Technology Aquarius YY-5604 bez zdr.

Myslim ze je to pod 60K a ani za dva roky sa nenajde titul ktory by som nespustil... pridajme si OC potencial a mame usetrenych 25K - 30K
rastignac
Expert
Expert

Príspevok od používateľa rastignac »

ako prepac mystique ale opat prehnane setris jak komunista...(pardon za ten vyraz) ,ale tak ved 6600 ma 4mb l2 cache a ked tu nataktujes a este viac inych veci tam..povedal ze pocitac chce chce za tolko..a na co by mal zbytocne setrit..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna by bola vhodna volba E6600.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »