Kontaktne sosovky
zuzkazuzka - mas pravdu ze sosovky nato zrovna nesluzia. U mna to nema suvis len s vlhkostou ale aj s astigmatizmom (ak si dobre pamatam co mi to doktorka vravela). Co ma mrzi je ze poznam vela ludi ktorych som uz v okuliaroch nevidel ani nepamatam a u mna to neprichadza do uvahy nakolko na monitor pozeram v praci, potom chcem nieco citat atd a nie je to velmi prijemne.
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Nosím šošovky už piaty rok tuším a nemenila by som. Úžasne spohodlnia život a neobmedzujú pri niektorých činnostiach ako okuliare. Nosievam mäkké, jedno balenie na tri mesiace. V oku ich mám od rána do večera, to je približne tých 17 - 18 hodín. Asi to nie je práve najideálnejšie, ale nejako si už neviem navyknúť na okuliare. Ale zatiaľ v pohode, žiadne problémy som nemala, snáď ani nebudú. 
A je uz dokazane ze laserove operacie maju dost velku nevyhodu a to tu, ze po niekolkych rokoch (mozno 10, mozno 20,30) zacina clovek slepnut, az prestane vidiet uplne. Je uz dost takych pripadov, co osleply niekolo rokov po laserovej operacii. No nemusi sa to stat kazdemu, ale riziko je stalet0m4s3 napísal:Cize tak 99% pripadov?
-
bolek
Guru
Hej, to je tá nevýhoda, že aj po operácii sa začnú opäť zhoršovať dioptrie, takže po čase treba ísť na operáciu znova.Lub0$ napísal:A je uz dokazane ze laserove operacie maju dost velku nevyhodu a to tu, ze po niekolkych rokoch (mozno 10, mozno 20,30) zacina clovek slepnut, az prestane vidiet uplne. Je uz dost takych pripadov, co osleply niekolo rokov po laserovej operacii. No nemusi sa to stat kazdemu, ale riziko je stale
no ja nosim okuliare.. o sosovkach som velmi ani neuvazoval, lebo mi okuliare ani nevadia.. niekedy je to blbe pri sportovani ze ked ma trafi lopta (samozrejme stale do tvare
) tak mi spadnu pripadne rozbjiu..
ked uz by som chcel prestat nosit okuliare tak by som premyslal o operacii..

edit: a este by som sa chcel spytat ci niekto vie ze kedy sa môze ist na operaciu, lebo nad tym premyslam.. a co niekto ma s tym skusenosti...
ked uz by som chcel prestat nosit okuliare tak by som premyslal o operacii..
o tom viem ze sa MOZE zhorsovat zrak.. ale moze clovek aj totalne oslepnut? tak ako napisal Lub0$? lebo to sa mi zda divne..bolek napísal:Hej, to je tá nevýhoda, že aj po operácii sa začnú opäť zhoršovať dioptrie, takže po čase treba ísť na operáciu znova.
edit: a este by som sa chcel spytat ci niekto vie ze kedy sa môze ist na operaciu, lebo nad tym premyslam.. a co niekto ma s tym skusenosti...
-
bolek
Guru
Aj mne sa to zdalo s tým oslepnutím zveličené. Niečo sa o operácii písalo aj tutomek00 napísal:o tom viem ze sa MOZE zhorsovat zrak.. ale moze clovek aj totalne oslepnut? tak ako napisal Lub0$? lebo to sa mi zda divne..
to mu prajem.t0m4s3 napísal:Nevidel by som to tak tragicky. Otec je po operacii uz viac ako desat rokov a nic sa mu nezhorsuje (dokonca ani vekom) ...
kazdy sme ini a aj kazdy zasah posobi na ludi inak.
mam znameho, rok po operacii a lave oko sa mu zacina kazit, prave drzi vyborne, ale okuliarom sa zase nevyhne. nepotesi.
Áno, je to možné, avšak nedoporučoval by som Ti podľa týchto dioptrií z okuliarov kupovať šošovky. Radšej si nechaj odmerať zrak na takom špeciálnom prístroji.. majú ho takmer všetky očné ambulancie a aj niektoré očné optiky (aspoň na Slovensku). Ten strojček Ti vypľuvne presné dioptrie, aké potrebuješ a šošovky by si mal mať podľa toho.. samozrejme je potrebné ich ešte vyskúšať.jackb napísal:je mozne v optike zistit podla okuliarov zisit ake mam dioptrie?