|
|
|
| Autor |
Správa |
TheTruth Amateur

Stav:  Založený: 02.11.2007 Príspevky: 28
Zaslal: 25 Mar 2008, 0:17 Predmet: |
|
|
| neviem ako by sa v tomto pripade zachovala federacia...ale mne by to osobne asi vadilo...ako je to dost rozporuplne...ja viem ze vela krat uz bola politika v sporte a nerobila sa z toho taka veda...neviem...fakt je to na dlhsiu debatu...ale moj nazor je taky ze politika v sporte by nemala byt...to je jedno aka...aj keby sa niekde hrubo porusovali ludske prava a niekto by mal tricko proti tej krajine...aj tak by som s tym asi nesuhlasil(aj ked by som s tym inokedy samozrejme suhlasil)...politika do sportu nepatri...ziadna... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ujo Marky Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.09.2005 Príspevky: 591 Bydlisko: Dlhe Diely Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 0:24 Predmet: |
|
|
Podla mna by bol sport onicom, keby kazdy sportovec nebol hrdy na svoju zem a nechcel ju podrzat v tazkej chvili. Mozno si to neuvedomujete az tak, pretoze sa to na Slovensku este nestalo, Srbsko ma ovela horsie etnicke, narodnostne a ine problemy uz strasne dlho, ludia sa na Balkane medzi sebou neznasaju a zabijaju aj napriek tomu ze su bratia, zo dna na den si musel ist bojovat proti svojmu kamaratovi, niekedy vzdialenejsej rodine alebo susedovi, boli bombardovany, dneska je 9 vyrocie, mali vseliake politicke rezimy, a blokadu. Myslim ze potom nieje hriech ani priestupok povzbudzovat svoj narod v tazkych casoch aj v zlych chvilach.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
TheTruth Amateur

Zaslal: 25 Mar 2008, 0:34 Predmet: |
|
|
| jasne...ja s tym vsetkym suhlasim..ale predstav si ze teraz by bol druhy nejaky albanec a on by tam mal Kosovo ma pravo na samostatnost...a treti by bol gruzin z abchazie a mal by na tricku Abchazko ma pravo na samotatnost...atd...podla mna by to v konecnom dosledku poskodilo sportu...aj ked viem ze ten plavec nemal inu moznost ako verejne prezentovt svoj nazor len takto...naozaj je to tazka tema na debatu...ale co sa stalo uz nezmenime a obdivujem ze sa ten plavec takto zachoval, ze aj napriek hrozbe diskvalifikacie z dalsich disciplin to spravil...ale myslim si ze aj plavecka federacia sa zachovala spravne...dufam ze ma chapete ako to myslim... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremy Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.12.2006 Príspevky: 555 Bydlisko: Pažravá Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 0:59 Predmet: |
|
|
TheTruth: zachovala spravne to myslis vazne? ze mu zobrali medailu za to ze povedal vlasnte pravdu.. ze KOSOVO JE SRBSKE
absolutne sa nezachovala spravne...je to hnus...odporrny hnus...
a aka to bola politka? prosim ta to su frazy ze politika do sportu nepatri.? preco su v cine OH lebo politka. Preco a to ze je clovek hrdy na svoju zem a chce ju podrzat v tazkej chvili je politka? asi nie |
|
| Návrat hore |
|
 |
TheTruth Amateur

Zaslal: 25 Mar 2008, 1:12 Predmet: |
|
|
pockaj...to som nevedel ze mu vzali medailu...ak to spravili tak s tym uz nesuhlasim...jednoznacne...
a je uz ina vec ze ci politika do sportu nepatri alebo ci tam je...kazdy vie ze tam je...ale ja som idealista a pre mna tam nepatri...ale som aj realista a viem ze tam vzdy bude... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ujo Marky Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.09.2005 Príspevky: 591 Bydlisko: Dlhe Diely Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 1:20 Predmet: |
|
|
| Jeremy napísal: |
TheTruth: zachovala spravne to myslis vazne? ze mu zobrali medailu za to ze povedal vlasnte pravdu.. ze KOSOVO JE SRBSKE
absolutne sa nezachovala spravne...je to hnus...odporrny hnus...
a aka to bola politka? prosim ta to su frazy ze politika do sportu nepatri.? preco su v cine OH lebo politka. Preco a to ze je clovek hrdy na svoju zem a chce ju podrzat v tazkej chvili je politka? asi nie |
Myslim ze mu medailu nezobrali, iba mu zrusili vsedky ostatne preteky na tej udalosti a nemohol pretekat + pokuta. Medailu a rekord europy mu nechali. Aspon ze to, tiez som bol zvedavy ci nieco take vyvedie aj Djokovic. Ale marne som cakal  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremy Star

|
Zaslal: 25 Mar 2008, 2:58 Predmet: |
|
|
| Ujo Marky napísal: |
Myslim ze mu medailu nezobrali, iba mu zrusili vsedky ostatne preteky na tej udalosti a nemohol pretekat + pokuta. Medailu a rekord europy mu nechali. Aspon ze to, tiez som bol zvedavy ci nieco take vyvedie aj Djokovic. Ale marne som cakal  |
mea culpa tak som sa pomylil
ale aj tak stojim si za tym co som povedal federacia nemal ato povedat...ja budem teraz cakat na olympiadenieco podobne bud tibetske vlajky alebo pdobne triska u inych sportovvcov |
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3650 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 18:18 Predmet: |
|
|
| Citácia: |
Premiér Thaci odmieta rozdelenie Kosova
25.03.2008 16:28 - PRIŠTINA
Kosovský premiér Hashim Thaci v utorok rázne odmietol srbské návrhy rozdeliť Kosovo podľa etnického kľúča. Ako povedal novinárom v Prištine, územná celistvosť Kosova je už garantovaná medzinárodným spoločenstvom.
Rozdelenie Kosova, ktoré minulý mesiac vyhlásilo samostatnosť od Srbska, navrhol minulý týždeň srbský minister pre Kosovo Slobodan Samardžič. Ako v sobotu prezradil srbskému provládnemu denníku Politika, svoj návrh predostrel zástupcovi šéfa Misie OSN pre Kosovo (UNMIK) Larrymu Rossinovi.
Návrh, s ktorým Samardžič vystúpil bez vedomia vlády, vyvolal na jej štvrtkovom zasadnutí ostrú výmenu názorov medzi jej jednotlivými členmi. Minister pre Kosovo, ktorý je spojencom nacionalistického premiéra Vojislava Koštunicu, navrhuje "funkčné oddelenie Srbov a etnických Albáncov v Kosove".
Srbom by podľa neho mali pripadnúť všetky ich enklávy v Kosove. Rossin cez víkend uviedol, že Samardžičov návrh bol odoslaný do centrály OSN na zváženie. O rozdelení Kosova doteraz všetci, vrátane srbskej vlády, tvrdili, že neprichádza do úvahy. |
bodaj by chceli srbi na uzemi kosova vyhlasit nezavislost. to by bol goal . |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremy Star

|
Zaslal: 25 Mar 2008, 18:36 Predmet: |
|
|
| krija napísal: |
bodaj by chceli srbi na uzemi kosova vyhlasit nezavislost. to by bol goal . |
no bol by to gol ale to by uz bol taky chaoz ze by nikto nevedel ci je
ja si stale myslim ze srbi nam ukazu este svoje paste... ich dlho srat netreba |
|
| Návrat hore |
|
 |
kali520 Guru wannabe

Stav:  Založený: 15.03.2006 Príspevky: 2153
Zaslal: 25 Mar 2008, 18:49 Predmet: |
|
|
Jak to bylo v Kosovské Mitrovici, aneb OSN ve službách Hashima Thaciho
Už od 21.února 2008 protestovaly denně tisíce kosovských Srbů proti nelegálnímu odtržení Kosova od Srbska. Shromažďovali se před budovou soudu v severní části Kosovské Mitrovice. Byli mezi nimi bývalí pracovníci této instituce, kteří byli vyhnáni NATO/UCK okupací v roce 1999. Ačkoliv byli deportováni ze svých kanceláří, pokračovali v práci pro ministerstvo spravedlnosti ze svých domovů a prostor. Chtěli zpět svojí práci a živobytí. Dne 14.března 2008 si asi 50 demonstrantů prorazilo cestu skrz kordon policistů a vstoupili do budovy. Navzdory zprávám médií, že se jedná o „soudní budovu OSN“ , doklady od budovy drží srbské ministerstvo spravedlnosti. Stejně jako spousta dalších staveb v Kosovu je budova soudu vlastnictvím srbské vlády. Právě bývalí zaměstnanci zabrali v pátek budovu soudu. Slibovali, že neodejdou, dokud jim nebudou vráceny jejich kanceláře. I když ustavili jednací tým pro jednání se správou UNMIK, tato s nimi odmítla mluvit. Brzy ráno 17.března 2008 zahájila vojska NATO a OSN nájezd na budovu za účelem vypuzení srbských pracovníků soudu a jejich následného zatčení. Razii zařídil kosovský „premiér“ Hashim Thaci. „Požádali jsme OSN a KFOR, aby nastolily právo… v otázce vynucování budeme nekompromisní.“ řekl k tomu Thaci.
Předseda Srbské národní rady pro severní Kosovo Milan Ivanovič k tomu poznamenal: „Je skutečně kuriózní, že šéf UNMIK dostává rozkazy od přechodné ilegální kosovské instituce nelegálně vyhlášeného mafiánského kvazistátu.“
Srbský ministr pro Kosovo Slobodan Samardžič měl v plánu setkání se zmocněncem UNMIK Larrym Rossinem za účelem pokojného ukončení obsazení budovy v odpoledních hodinách. Jenomže jednotky UNMIK a KFOR se uchýlily k násilí dříve, než schůzka mohla začít.
Když srbští demonstranti před budovou viděli, jak vojáci KFOR a UNMIK zaútočili na Srby uvnitř budovy, začali je bránit. Molotovovy koktejly, kamení a všechno co bylo po ruce začali házet na vojáky NATO odpovědné za útok. Zabili jednoho z útočníků a zranili řadu dalších.
„Všechno to začalo, když jeden z Američanů otevřel dveře dodávky, vytáhl pistoli a začal střílet na lidi“ říká předseda Srbské národní rady pro severní Kosovo Milan Ivanovič.
Demonstranti zapálili vozidla NATO a OSN a zvládli osvobodit 21 žen, které byly zajaty a svázány provazy vojáky NATO a OSN. Zbylí zajatí a svázaní srbští pracovníci byli navíc odváženi do centra kosovských Albánců v Kosovu – Prištiny.
Při akci byly zraněny desítky lidí na obou stranách, 15 Srbů bylo zraněno vážně a jeden z nich se po průstřelu hlavy nachází v kómatu. Ruský velvyslanec u NATO Dmitrij Rogozin útok odsoudil a poukázal na „nepřiměřené použití síly proti demonstrantům, včetně žen a dětí.“
„Nepamatuji se, že by někdo vtrhnul do budovy velvyslanectví v Prištině během vyhlášení kosovské nezávislosti, i když bylo jasným vážným porušením rezoluce RB OSN 1244“, řekl ruský velvyslanec u Rady bezpečnosti Vitalij Čurkin.
Nejenom, že se NATO a OSN uchýlilo k násilí když byla možnost vyjednávat, ale jejich útok byl navíc namířen proti zákonným vlastníkům budovy. Uvnitř byli zaměstnanci srbského ministerstva spravedlnosti a srbským ministerstvem spravedlnosti je také budova vlastněna.
Americký zástupce místodržícího v Kosovu nemarnil čas a obvinil Bělehrad z velkého spiknutí. Larry Rossin řekl tisku v Prištině, že bylo „jasné“, že šlo o „řízené“ násilí. Potom obrátil a obvinil Bělehrad, že nekontroluje Srby v Kosovu. Srbské „zásahy nebo nedostatek zásahů na ty, kteří působí tyto problémy“ hatí operace OSN, řekl Rossin.
Každý pozorovatel schopný uvažování těžko uvěří, že Bělehrad něco řídí; vláda právě padá, je tam hodně zmatků a sporů ohledně toho, zda vůbec Kosovo bránit.
Velitel KFOR Xavier de Marnhac prohlásil, že jeho vojáci použili „vhodnou sílu“ a pohrozil Srbům, že jí použije ještě více. De Marnhac je mimochodem znám svým výrokem z listopadu 2007, že z důvodu vysoké porodnosti Albánců „se nakonec problém vyřeší nějakým způsobem biologického konce“ protože „jedna z populací prostě zmizí“.
Člověka napadá, jestli De Marnhac a jeho nadřízení nezamýšlejí tento „biologický konec“ urychlit. Impérium není schopné podmanit si Srby, kteří pokračují v odmítání vymyšlené a vnucené „reality“, že Kosovo je nyní albánským státem, a nyní se je pokouší vsadit je do role „okupantů“ a agresorů v jejich vlastní zemi. Tak tomu bylo i v Chorvatsku a Bosně, strašnými následky.
Americký prezident Bush mezitím včera podepsal vojenskou pomoc Kosovu. Podle Bílého domu to povede k „upevnění“ amerických bezpečnostních vztahů s Kosovem.
http://www.matrix-2001.cz/v2/default.aspx?aid=2631 |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 05.08.2004 Príspevky: 3544 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 20:41 Predmet: |
|
|
| J.O.S.E napísal: |
rakúsko nikdy nebolo nemecke a to si myslím, že si sa trochu pomýlil, pretože podstatou Anschlussu Rakúska (1938) bolo, že išlo o násilne pripojenie spomýnaneho Rakúska k Nemecku a teda bolo súčasťou hitlerovskeho fašistickeho Nemecka  |
to 'nasilne' vynechaj..
Mafiánske Kosovo |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremy Star

|
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 05.08.2004 Príspevky: 3544 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
Zaslal: 29 Mar 2008, 18:01 Predmet: |
|
|
neviem ci toto tu uz bolo
Vysoký kosovský představitel: „Miluji Izrael a jsem muslimským sionistou“
Hashim Thaci, bývaly čelní velitel Kosovské osvobozenecké armády, veřejně vyjádřil obdiv k A. Sharonovi a B. Netanjahu a řekl, že Kosovo a Izrael jsou velcí přátele.
Thaci doslovně řekl, „já miluji Izrael". Thaci se sám řadí mezi tzv. muslimské sionisty a velké přátele Izraele, sionismu a USA.
http://www.bezcenzury.org/rs/article.php?id=950 |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3650 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Ujo Marky Star

|
Zaslal: 30 Mar 2008, 20:34 Predmet: |
|
|
| Najhorsie na tom je ze rodiny tychto ludi si mysleli ze sa ich deti a otcovia niekedy vratia, a este ich dlho hladali. A tato informacia sa zverejnila iba nedavno aj ked to ze ich na zmrzlinu nepozvali bolo jasne uz davno. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|