Kosovo

Diskusie na politické témy...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

MS FRANKY, horná zem :wink:
Iba extrémisti môžu žiadať pre maďarskú národnostnú menšinu
právo na sebaurčenie. M. Duray sa na túto „krivdu“ páchanú na
maďarskej menšine v bývalej ČSR a teraz pozerá priamo historicky
(alebo skôr azda hystericky), keď tvrdí, že „Maďarom sa už
v tretej generácii upiera právo na sebaurčenie“. Vo všetkých
encyklopédiách sveta sa však píše, že takéto právo má iba národ,
ktorý žije ako celok v inom štáte, pričom je jasné, že maďarský
národ svoj štát už má a jeho časť (ak sa za ňu považuje) môže
byť iba národnostnou menšinou bez práva na sebaurčenie.
M. Duray
toto extrémistické želanie v poslednom čase spája alebo aspoň
opiera o nádej, že sa uplatní právo na sebaurčenie kosovských
Albáncov. Nedávno totiž napísal, že „kosovskí Albánci ho možno
budú mať skôr, držíme im palce“.
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

miki24686 napísal:a rozdelenie? ak by sa tam usporiadalo referendum preco nie?
- ak by sa usporiadalo referendum medzi maďarmi na južnom slovensku, tak prečo nie? nech sa od nás odtrhnú
- ak by sa usporiadalo referendum medzi afričanmi v marsei, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od francúzska
- ak by sa usporiadalo referendum medzi obyvateľmi talianskej štvrte v new yorku, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od USA
- ak by sa usporiadalo referendum medzi turkami v nemecku, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od Nemecka

- kto v tomto nevidí značne zvrátené rozmýšľanie, tak je jeho inteligencia značne nízka.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Kosh napísal:- ak by sa usporiadalo referendum medzi maďarmi na južnom slovensku, tak prečo nie? nech sa od nás odtrhnú
- ak by sa usporiadalo referendum medzi afričanmi v marsei, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od francúzska
- ak by sa usporiadalo referendum medzi obyvateľmi talianskej štvrte v new yorku, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od USA
- ak by sa usporiadalo referendum medzi turkami v nemecku, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od Nemecka

- kto v tomto nevidí značne zvrátené rozmýšľanie, tak je jeho inteligencia značne nízka.
Ako som uz spominal bol by to nebezpecny precedens Rusi / Ceceni, Palestinci / Izraelcania, Slovaci / Madari, Rumuni / Madari, Rakusania / Madari, byvala Juhoslavia / Madari, Flami (belgicko) / Valoni (ci ako sa to pise. Nieake naznaky su v GBR / Skotsko ... Verim len v jedno. Ze sa prejavime ako skutocni Slovania a podrzime savojich.. a rovnako to nepustia ani Rusi ako Slovania a ako ochrana pred odtrhovacnymi aktivitami Cecencov
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

miki24686 napísal:ja nevidim jedinu vetu, v ktorej by p4ra nutil niekoho precitat si spominanu knihu..
Nevidim jedinu vetu, v ktorej by som tvrdil cokolvek v zmysle, ze p4ra nutil (?!) niekoho precitat si spominanu knihu. Ocakaval som skor, ze by z tej knihy mohol uviest nejake fakty, na ktore by sa oplatilo reagovat. Pokial k teme nemas co napisat, nepis.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

Tomasito napísal:Nevidim jedinu vetu, v ktorej by som tvrdil cokolvek v zmysle, ze p4ra nutil (?!) niekoho precitat si spominanu knihu. Ocakaval som skor, ze by z tej knihy mohol uviest nejake fakty, na ktore by sa oplatilo reagovat. Pokial k teme nemas co napisat, nepis.
k teme som napisal-toto bola reakcia na tvoju reakciu.. :roll: (ak nemas co napisat k teme ty preco pises? nevidim jednu vetu v tvojom prispevku, ktora je On topic.. )
kosh: no vidis? ak by sa na Slovensku spravilo referendum o "odtrhnuti" juzneho Slovenska a dopadlo by tak, ze ludia by s tym suhlasili, preco nie? co by to znamenalo pre mna? bol by drahsi chlieb, mlieko? nemal by som sa ako dostat do Madarska? mne osobne by to nevadilo a kludne by som zil tak ako zijem teraz, alebo? :)

edit/a dalsi ot prispevok..krasne ako si sa chytil slova nutil (?!), pricom podstata ti asi unika.. ale aj tak mam v pc, aby som nahodou nedostal basu za fabulaciu :D
Tomasito
VIP
VIP

miki24686 napísal:k teme som napisal-toto bola reakcia na tvoju reakciu.. :roll: (ak nemas co napisat k teme ty preco pises? nevidim jednu vetu v tvojom prispevku, ktora je On topic.. )
KTO ako prvy reagoval na koho? Prestan tu riesit kktiny na ukor temy. Opakujem, ze nic z toho co si napisal v ziadom mojom prispevku neodznelo, tak sa teraz prestan tocit ako prd v trenkach a nabuduce predtym ako nieco napises rozmyslaj... :x
miki24686 napísal:kosh: no vidis? ak by sa na Slovensku spravilo referendum o "odtrhnuti" juzneho Slovenska a dopadlo by tak, ze ludia by s tym suhlasili, preco nie? co by to znamenalo pre mna? bol by drahsi chlieb, mlieko? nemal by som sa ako dostat do Madarska? mne osobne by to nevadilo a kludne by som zil tak ako zijem teraz, alebo? :)
Ukazkovy priklad iredentizmu. Si si isty, ze ak by sa v Srbsku vyhlasilo referendum o "odtrhnuti" Kosova, dopadlo by tak, ze ludia by s tym suhlasili? OMG!!! Je to rovnaky nezmysel ako tvoj priklad s ohladom na SR. Prestan konecne fabulovat... :roll:
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

Tomasito napísal:Ukazkovy priklad iredentizmu. Si si isty, ze ak by sa v Srbsku vyhlasilo referendum o "odtrhnuti" Kosova, dopadlo by tak, ze ludia by s tym suhlasili? OMG, je to rovnaky nezmysel ako tvoj priklad s ohladom na SR. Prestan konecne fabulovat... :roll:
nie, nie som si isty.. netusim ako by dopadlo referendum. Napisal som niekde, ze som si isty ako referendum dopadne?!? napisal som len, ze ak by sa konalo referendum a dopadlo by tak, ze by ludia rozdelenie chceli tak preco nie? Nesuhlasim s tym, aby o rozdeleni rozhodli uradnici..nic vic, nic min tak prosim ta prestan fabulovat :lol:
Tomasito
VIP
VIP

miki24686 napísal:nie, nie som si isty.. netusim ako by dopadlo referendum. Napisal som niekde, ze som si isty ako referendum dopadne?!? napisal som len, ze ak by sa konalo referendum a dopadlo by tak, ze by ludia rozdelenie chceli tak preco nie? Nesuhlasim s tym, aby o rozdeleni rozhodli uradnici..nic vic, nic min tak prosim ta prestan fabulovat :lol:
lol, ty si nevidis na monitor? Cit. "...ak by sa konalo referendum a dopadlo by tak, ze by ludia rozdelenie chceli tak preco nie". Z coho vychadzas, ze taketo nieco by bolo realne? Predsa aj priklad musi vychadzat z nejakej pravdepdoobnosti, nie? V skutocnosti uz Srbsko malo slobodne referendum a hlas Srbskeho ludu bol jednoznacne proti. Srbi nedavno v referende schvalili ustavu, na zaklade ktorej je Kosovo nedelitelnou sucastou Srbska. Toto su konkretne fakty, ziadne uletene fabulacie ako tie tvoje AK BY.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ludia davajte sem argumenty, normalne prispevky premna zamna historickopoliticke analyzy a tak.. ale nehadajte sa tu o blbostiach
Je nadovsetko jasne ze uz samotne referendum v Kosove bude podnecovat extremisticke skupiny na oboch stranach .. a zas bude Kosovo plne nasilia (nehovorim ze teraz nie je) .. a ak by preslo referendum .. dajme tomu 60 ku 40 alebo vobec ze by preslo to by bola dalsia obcianska vojna.. nemyslite??
Tomasito
VIP
VIP

Podstatne je dodrzanie noriem medzinarodneho prava, najma aby sa dodrzali dva zakladne principy - princip uzemnej integrity a princip suverenity statu. BTW. preco EU a USA nediktuju podmienky Rusku ohladom Cecenska, alebo Cine ohladom Tibetu?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

miki24686 napísal:ak by sa na Slovensku spravilo referendum o "odtrhnuti" juzneho Slovenska a dopadlo by tak, ze ludia by s tym suhlasili, preco nie? co by to znamenalo pre mna? bol by drahsi chlieb, mlieko? nemal by som sa ako dostat do Madarska? mne osobne by to nevadilo a kludne by som zil tak ako zijem teraz, alebo? :)
Tak niesom zrovna agronom ale nie je juh Slovenska pre tuto krajinu z hospodarskeho hladiska dolezity vzhladom k tomu ze ide o niziny s urodnou podou? Takze mozno by ti ten chleba predsalen zdrazel heh..

Ocividne patris k ludom bez narodnej identity zaujimave ale pritom nemas problem s vytvaranim autonomii prave na narodnostom principe. A to tvoje materialisticko egoisticke videnie sveta je tiez dojemne. "Co by to znamenalo pre mna?" Co tak sa spytat Co by to znamenalo pre Slovakov, ktory tam ziju. :roll:
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tomasito
VIP
VIP

BTW. vedeli ste, ze slovencina je uradnym jazykom aj vo Vojvodine (v Srbsku)? Toto spominam len tak pre zaujimavost.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ano. Mam odtial 2 kamaratky. Chodili na gymnazium s vyucovacim jazykom slovenskym. Rozpravaju podobne, ako my, len niektore slova maju ine. "Narecie" by som to mohol nazvat, lebo nie su podla nasej slovenciny spisovne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

prave ma napadla taka vec: bojime sa moslimov a bojujeme proti nim tak preco im chceme v Europe dovolit dalsi stat? ved to ani dohromady neide :roll:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

No myslim ze v nedelu v Na telo so Slotom bola aj toto tema, Slota celkom rozumne poukazoval na dolezite veci, moderatorka tomu sancu velmi nedavala a ako obvykle menila temu na kktiny

mms://85.248.10.14/local/markiza/2007/NATELO/2007-03-25_NATELO_01_Na_telo_1174891293.wmv
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ak by neslo len o uzemne a narodnostne hladisko tak Kosovo je pre Srbov dolezite asi tak ako pre Cechov Biela hora,alebo Moravske pole...
28. juna (15. jula podla Julianskeho kalendara) 1389 tam v boji proti Turkom padol cely vykvet ich slachty,ktory sa mohol Turkom branit... ani z toho hladiska nieje mozne odtrhnutie Kosova od Srbska...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Zajtra 1. 4. na STV v 'O 5 minut 12' na tuto temu Slota, Duray a par dalsich.
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

jej, slota a duray naraz v studiu, to ani nezalezi na teme, sranda bude tak ci tak :D
Tomasito
VIP
VIP

Kosovo chce v novembri vyhlásiť nezávislosť

Este moze byt "veselo", zahravaju sa s ohnom.
Napísať odpoveď