|
|
|
| Autor |
Správa |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3667 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 13 Mar 2007, 5:18 Predmet: |
|
|
MS FRANKY, horná zem
| Citácia: |
Iba extrémisti môžu žiadať pre maďarskú národnostnú menšinu
právo na sebaurčenie. M. Duray sa na túto „krivdu“ páchanú na
maďarskej menšine v bývalej ČSR a teraz pozerá priamo historicky
(alebo skôr azda hystericky), keď tvrdí, že „Maďarom sa už
v tretej generácii upiera právo na sebaurčenie“. Vo všetkých
encyklopédiách sveta sa však píše, že takéto právo má iba národ,
ktorý žije ako celok v inom štáte, pričom je jasné, že maďarský
národ svoj štát už má a jeho časť (ak sa za ňu považuje) môže
byť iba národnostnou menšinou bez práva na sebaurčenie. M. Duray
toto extrémistické želanie v poslednom čase spája alebo aspoň
opiera o nádej, že sa uplatní právo na sebaurčenie kosovských
Albáncov. Nedávno totiž napísal, že „kosovskí Albánci ho možno
budú mať skôr, držíme im palce“. |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Kosh King

Stav:  Založený: 09.06.2005 Príspevky: 1723 Bydlisko: Za okrajom galaxie Karma: 
|
Zaslal: 13 Mar 2007, 9:05 Predmet: |
|
|
| miki24686 napísal: |
| a rozdelenie? ak by sa tam usporiadalo referendum preco nie? |
- ak by sa usporiadalo referendum medzi maďarmi na južnom slovensku, tak prečo nie? nech sa od nás odtrhnú
- ak by sa usporiadalo referendum medzi afričanmi v marsei, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od francúzska
- ak by sa usporiadalo referendum medzi obyvateľmi talianskej štvrte v new yorku, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od USA
- ak by sa usporiadalo referendum medzi turkami v nemecku, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od Nemecka
- kto v tomto nevidí značne zvrátené rozmýšľanie, tak je jeho inteligencia značne nízka. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ikovan Light Professional

Stav:  Založený: 06.03.2005 Príspevky: 754 Bydlisko: Južná Kórea Karma: 
|
Zaslal: 13 Mar 2007, 10:11 Predmet: |
|
|
| Kosh napísal: |
- ak by sa usporiadalo referendum medzi maďarmi na južnom slovensku, tak prečo nie? nech sa od nás odtrhnú
- ak by sa usporiadalo referendum medzi afričanmi v marsei, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od francúzska
- ak by sa usporiadalo referendum medzi obyvateľmi talianskej štvrte v new yorku, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od USA
- ak by sa usporiadalo referendum medzi turkami v nemecku, tak prečo nie? nech sa odtrhnú od Nemecka
- kto v tomto nevidí značne zvrátené rozmýšľanie, tak je jeho inteligencia značne nízka. |
Ako som uz spominal bol by to nebezpecny precedens Rusi / Ceceni, Palestinci / Izraelcania, Slovaci / Madari, Rumuni / Madari, Rakusania / Madari, byvala Juhoslavia / Madari, Flami (belgicko) / Valoni (ci ako sa to pise. Nieake naznaky su v GBR / Skotsko ... Verim len v jedno. Ze sa prejavime ako skutocni Slovania a podrzime savojich.. a rovnako to nepustia ani Rusi ako Slovania a ako ochrana pred odtrhovacnymi aktivitami Cecencov |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 4833 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 13 Mar 2007, 15:04 Predmet: |
|
|
| ja nevidim jedinu vetu, v ktorej by p4ra nutil niekoho precitat si spominanu knihu.. |
Nevidim jedinu vetu, v ktorej by som tvrdil cokolvek v zmysle, ze p4ra nutil (?!) niekoho precitat si spominanu knihu. Ocakaval som skor, ze by z tej knihy mohol uviest nejake fakty, na ktore by sa oplatilo reagovat. Pokial k teme nemas co napisat, nepis. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Key5ers0ze King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.04.2006 Príspevky: 1739 Bydlisko: Offline.. Karma: 
|
Zaslal: 13 Mar 2007, 15:15 Predmet: |
|
|
| Tomasito napísal: |
| Nevidim jedinu vetu, v ktorej by som tvrdil cokolvek v zmysle, ze p4ra nutil (?!) niekoho precitat si spominanu knihu. Ocakaval som skor, ze by z tej knihy mohol uviest nejake fakty, na ktore by sa oplatilo reagovat. Pokial k teme nemas co napisat, nepis. |
k teme som napisal-toto bola reakcia na tvoju reakciu.. (ak nemas co napisat k teme ty preco pises? nevidim jednu vetu v tvojom prispevku, ktora je On topic.. )
kosh: no vidis? ak by sa na Slovensku spravilo referendum o "odtrhnuti" juzneho Slovenska a dopadlo by tak, ze ludia by s tym suhlasili, preco nie? co by to znamenalo pre mna? bol by drahsi chlieb, mlieko? nemal by som sa ako dostat do Madarska? mne osobne by to nevadilo a kludne by som zil tak ako zijem teraz, alebo?
edit/a dalsi ot prispevok..krasne ako si sa chytil slova nutil (?!), pricom podstata ti asi unika.. ale aj tak mam v pc, aby som nahodou nedostal basu za fabulaciu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 4833 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 13 Mar 2007, 15:17 Predmet: |
|
|
k teme som napisal-toto bola reakcia na tvoju reakciu.. (ak nemas co napisat k teme ty preco pises? nevidim jednu vetu v tvojom prispevku, ktora je On topic.. ) |
KTO ako prvy reagoval na koho? Prestan tu riesit kktiny na ukor temy. Opakujem, ze nic z toho co si napisal v ziadom mojom prispevku neodznelo, tak sa teraz prestan tocit ako prd v trenkach a nabuduce predtym ako nieco napises rozmyslaj...
kosh: no vidis? ak by sa na Slovensku spravilo referendum o "odtrhnuti" juzneho Slovenska a dopadlo by tak, ze ludia by s tym suhlasili, preco nie? co by to znamenalo pre mna? bol by drahsi chlieb, mlieko? nemal by som sa ako dostat do Madarska? mne osobne by to nevadilo a kludne by som zil tak ako zijem teraz, alebo?  |
Ukazkovy priklad iredentizmu. Si si isty, ze ak by sa v Srbsku vyhlasilo referendum o "odtrhnuti" Kosova, dopadlo by tak, ze ludia by s tym suhlasili? OMG!!! Je to rovnaky nezmysel ako tvoj priklad s ohladom na SR. Prestan konecne fabulovat...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Key5ers0ze King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.04.2006 Príspevky: 1739 Bydlisko: Offline.. Karma: 
|
Zaslal: 13 Mar 2007, 15:34 Predmet: |
|
|
| Tomasito napísal: |
Ukazkovy priklad iredentizmu. Si si isty, ze ak by sa v Srbsku vyhlasilo referendum o "odtrhnuti" Kosova, dopadlo by tak, ze ludia by s tym suhlasili? OMG, je to rovnaky nezmysel ako tvoj priklad s ohladom na SR. Prestan konecne fabulovat...  |
nie, nie som si isty.. netusim ako by dopadlo referendum. Napisal som niekde, ze som si isty ako referendum dopadne?!? napisal som len, ze ak by sa konalo referendum a dopadlo by tak, ze by ludia rozdelenie chceli tak preco nie? Nesuhlasim s tym, aby o rozdeleni rozhodli uradnici..nic vic, nic min tak prosim ta prestan fabulovat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

|
Zaslal: 13 Mar 2007, 15:44 Predmet: |
|
|
nie, nie som si isty.. netusim ako by dopadlo referendum. Napisal som niekde, ze som si isty ako referendum dopadne?!? napisal som len, ze ak by sa konalo referendum a dopadlo by tak, ze by ludia rozdelenie chceli tak preco nie? Nesuhlasim s tym, aby o rozdeleni rozhodli uradnici..nic vic, nic min tak prosim ta prestan fabulovat  |
lol, ty si nevidis na monitor? Cit. "...ak by sa konalo referendum a dopadlo by tak, ze by ludia rozdelenie chceli tak preco nie". Z coho vychadzas, ze taketo nieco by bolo realne? Predsa aj priklad musi vychadzat z nejakej pravdepdoobnosti, nie? V skutocnosti uz Srbsko malo slobodne referendum a hlas Srbskeho ludu bol jednoznacne proti. Srbi nedavno v referende schvalili ustavu, na zaklade ktorej je Kosovo nedelitelnou sucastou Srbska. Toto su konkretne fakty, ziadne uletene fabulacie ako tie tvoje AK BY. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 13 Mar 2007, 16:35 Predmet: |
|
|
Ludia davajte sem argumenty, normalne prispevky premna zamna historickopoliticke analyzy a tak.. ale nehadajte sa tu o blbostiach
Je nadovsetko jasne ze uz samotne referendum v Kosove bude podnecovat extremisticke skupiny na oboch stranach .. a zas bude Kosovo plne nasilia (nehovorim ze teraz nie je) .. a ak by preslo referendum .. dajme tomu 60 ku 40 alebo vobec ze by preslo to by bola dalsia obcianska vojna.. nemyslite?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

|
Zaslal: 13 Mar 2007, 17:06 Predmet: |
|
|
| Podstatne je dodrzanie noriem medzinarodneho prava, najma aby sa dodrzali dva zakladne principy - princip uzemnej integrity a princip suverenity statu. BTW. preco EU a USA nediktuju podmienky Rusku ohladom Cecenska, alebo Cine ohladom Tibetu? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 05.08.2004 Príspevky: 3551 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
Zaslal: 14 Mar 2007, 2:23 Predmet: |
|
|
ak by sa na Slovensku spravilo referendum o "odtrhnuti" juzneho Slovenska a dopadlo by tak, ze ludia by s tym suhlasili, preco nie? co by to znamenalo pre mna? bol by drahsi chlieb, mlieko? nemal by som sa ako dostat do Madarska? mne osobne by to nevadilo a kludne by som zil tak ako zijem teraz, alebo?  |
Tak niesom zrovna agronom ale nie je juh Slovenska pre tuto krajinu z hospodarskeho hladiska dolezity vzhladom k tomu ze ide o niziny s urodnou podou? Takze mozno by ti ten chleba predsalen zdrazel heh..
Ocividne patris k ludom bez narodnej identity zaujimave ale pritom nemas problem s vytvaranim autonomii prave na narodnostom principe. A to tvoje materialisticko egoisticke videnie sveta je tiez dojemne. "Co by to znamenalo pre mna?" Co tak sa spytat Co by to znamenalo pre Slovakov, ktory tam ziju.  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

|
Zaslal: 16 Mar 2007, 12:24 Predmet: |
|
|
| BTW. vedeli ste, ze slovencina je uradnym jazykom aj vo Vojvodine (v Srbsku)? Toto spominam len tak pre zaujimavost. |
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2005 Príspevky: 6439 Bydlisko: V tvojej hlave. Karma: 
|
Zaslal: 16 Mar 2007, 14:20 Predmet: |
|
|
| Ano. Mam odtial 2 kamaratky. Chodili na gymnazium s vyucovacim jazykom slovenskym. Rozpravaju podobne, ako my, len niektore slova maju ine. "Narecie" by som to mohol nazvat, lebo nie su podla nasej slovenciny spisovne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 1978 Bydlisko: okres BR - bohuzial Karma: 
|
Zaslal: 16 Mar 2007, 18:08 Predmet: |
|
|
prave ma napadla taka vec: bojime sa moslimov a bojujeme proti nim tak preco im chceme v Europe dovolit dalsi stat? ved to ani dohromady neide  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|