Ktore destro Linuxu do netbooku(pre rychly start)

Všetko ohľadom Linuxu...
plusminus
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Ktore destro Linuxu do netbooku(pre rychly start)

Príspevok od používateľa plusminus »

jj nasiel som diky moc, dokonca som nastavil na prepianie alt+shift :D
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

musis instalovat aplikaciu cez wine uz instalovana sa neda spustit.
Niektori ludia maju mozno pocit ze "instalacia" je magicky ukon ktory je istym sposobom jedinecny a nereprodukovatelny, no cuduj sa svete, nieje tomu tak :P . Cez wine idu samozrejme spustat (takmer) akekolvek windowsove programy, ci uz instalovane cez wine, skopirovane, ci dokonca umiestnene na windowsovom HDD.

Co sa tyka rychlosti hier (ale nielen hier), to ze by mohli ist rychlejsie ako vo windowse je casto myslene len teoreticky. Jedinym praktickym prikladom, s ktorym som sa osobne stretol je hra Trackmania, ktora po nainstalovani DirectX (alebo skopirovani direct x dll kniznic) bezi cez wine lepsie ako napriklad cez win xp, dokonca o dost lepsie ako cez win7. Inak vsetko islo pomalsie / problemovo / nie tak celkom.
pacho666
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pacho666 »

DeafBoy no neviem, skusal som QIP a este jeden softik vo WIne v MInte a akoze QIP mi potom naskocil, no nemal som nikde text.

Mam asi 2 tyzdne linux a prisiel som nato, ze proste kto chce linux, musim mat chut studovat, haldat tony informacii na internete, kym sa do toho nedostane. JA som ten typ, co najprv dlho hlada a ked si nevie potom rady, napise na fora. No pre kazdu somarinu zase pisat nebudem, preto hovorim, prve2 dni som nic nerobil, len haldat co je naco, ako v skype rozbeham webkameru, ako rozbeham wifi, ako zvuk atd...
Este by som v om chcel QIP, nasiel som navody, no mne proste nerobrazuje ziaden text. Otvori sa program kde nieje nic :D
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

nevidim dovod pouzivat qip... do linuxu existuju tony klientov. namatkovo pidgin, koppete,empathy. Alebo to sprav ako ja. Daj si Psi prihlas sa na jabber a sprav si transport na Icq. Ano ak chces pouzivat linux musis sa nieco naucit. Ale to bolo rovnake aj s Win, len malo uzivatelov si pamata, ze to boli metody pokus omyl

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2010, 20:41)
Deafboy napísal: Niektori ludia maju mozno pocit ze "instalacia" je magicky ukon ktory je istym sposobom jedinecny a nereprodukovatelny, no cuduj sa svete, nieje tomu tak :P . Cez wine idu samozrejme spustat (takmer) akekolvek windowsove programy, ci uz instalovane cez wine, skopirovane, ci dokonca umiestnene na windowsovom HDD.

Co sa tyka rychlosti hier (ale nielen hier), to ze by mohli ist rychlejsie ako vo windowse je casto myslene len teoreticky. Jedinym praktickym prikladom, s ktorym som sa osobne stretol je hra Trackmania, ktora po nainstalovani DirectX (alebo skopirovani direct x dll kniznic) bezi cez wine lepsie ako napriklad cez win xp, dokonca o dost lepsie ako cez win7. Inak vsetko islo pomalsie / problemovo / nie tak celkom.
nevim nekecam .... aspon si precitam FAQ k Wine kym vypustim nepresnu informaciu. Instalacia je z casti magicky ukon najme vo Win. Citujem FAQ k Wine
3.1. I have lots of applications already installed in Windows. How do I run them in Wine?
Short answer: You have to install them in Wine just like you did in Windows. Applications usually have a setup or installer program.
Long answer: Some applications can be copied from Windows to Wine and still work, but don't try this unless you like tinkering under the hood of your car while it's running.
Wine is not designed to interact with an existing Windows installation.
plusminus
King
King

pacho666: vidis, tieto problemy som nemal. tiez mam 2 tyzdne linux, co som nastavit chcel vsetko ide, lan, wifi, kamera a pod. veci mi vsetky sli, som ani prstom nepohol. momentalne sa pasujem s instalaciou /wine/ ale mam len asi nejaku haluz stiahnutu lebo ziadny subor neviem spustit.
Linux nevyzera narocne, ba az mi pride logickejsie rozmiestnene nastroje ... mne sa linux paci iked isto, studovat k par veciam treba, zalezi na akej urovni ho chces pouzivat.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

skus si precitat toto http://wiki.ubuntu.cz/Wine
a nasledne toto http://wiki.ubuntu.cz/Winetricks
plusminus
King
King

ooo dakujem, doma pustim linux a idem na to..

//autoeditácia príspevku (19 Jan 2010, 20:08)
precital, skusal, nakoniec som napisal wine do terminalu, napisalo ze co mam napisat ak chcem instalovat a uz to ficalo jedna radost :D
CS som skusil, ide v pohode akurat pkr.com chce reinstalovat :( no budem to musiet mat na HDD dva krat..
-niekedy som mal adresare: GamesNoEMS a GamesEMS :D teraz bude GamesWin a GamesLinux :D
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

Nechcel som aby môj príspevok o magickej inštalácií vyznel hrubo, no osobne som sa nestretol z hrou ktorú by bolo nutné inštalovať aby šla spustiť. Väčšinou totiž, ak chcem nejakú hru / program vyladiť pod wine, musím aj tak ručne editovať registre (či už ju inštalujem alebo len kopírujem), prípadne vytvoriť samostatný WINEPREFIX (ako napr. pri trackmanii).
Keď som mal dual boot, z win XP, len som si namountoval ntfs disk, vliezol do Program Files, a spúšťal jedna radosť.
V pohode som mal pod linuxom spustený napr. winamp nainštalovaný cez windows.
Rada na wine wiki mi pripadá skôr pre začiatočníkov, a tí sa bez občasnej pomoci aj tak nezaobídu. Takže sa treba skôr zamerať na hľadanie návodu pre inštaláciu / spustenie konkrétnej aplikácie.

A tak ma napadá.. PKR som cez wine inštaloval a fungolvalo to fajn. Ak máš hru nahodenú vo windowse, stačilo by zistiť kde v registri má povytvárané kľúče, a vytvoriť ich aj vo wine (alt+f2, regedit). Ďalšou možnosťou je hru nainštalovať vo wine znovu, potom novú inštaláciu zmazať, a spúšťať hru z windowsového disku.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

nezda sa mi, ze by bol hruby. nic sa nedeje :) wine sa snazim pouzivat ci menej (vlastne jedine co tam mam je uz len CS a to spustim raz za rok ). ale obcas som nejake problemy mal
pacho666
Medium Star
Medium Star

3PO napísal:nevidim dovod pouzivat qip... do linuxu existuju tony klientov. namatkovo pidgin, koppete,empathy. A
CHcel som tam mat QIP kvoli dvom veciam. PRva je, ze som zabudol heslo a dal som si ho pekne tazke. NO vsade som ho mal ulozene, cize som chcel dat QIP a prilozit zlozku users. A za dalsie, vytvoril som si viacmenej vlastny qip, ked som popridaval par hluposti a hlavne smajlikov, ktore si casto posielame s priatelmi, cize moj qip je viacmenej ako privatny. Prave preto ho chcem pouzivat, no hovorim, ked som ho len skopcil z win disku, tak mi nesiel vobec, hadzalo error, ked som ho uz nainstaloval, tak sa spustil ale nebol tam ziaden text. Ako toto vyriesit?
3PO
Medium Professional
Medium Professional

je to infinium ci 2005 ?
pacho666
Medium Star
Medium Star

2005 verzia 8095. Prikladam svoju instalacku
Prílohy
QIP8095sknew.rar
(1.64 MiB) 45 stiahnutí
3PO
Medium Professional
Medium Professional

pozriem sa na to vecer. mam momentalne nejake povinnosti

nainstalovane podla navodu na winehq . doinstalovany winbind plus zmeneny jeden parameter v konfiguraku. presne podla navodu. spravil si to tak ?
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

prosim vas, mam na usb-cku LinuxMint 9 (Helena), mam to spravene ako live. v pohode vsetko funguje, vyuzivam mod bez instalacie..ako spravim, aby sa mi zmeny urobene v minte pocas live modu ukladalo na usb? lebo napriklad, nainstaloval som si tam audicious, slovencinu, zmenil heslo od roota, restartol pc a nic tam nebolo :D

co s tym? :)
3PO
Medium Professional
Medium Professional

neviem presne ako je to v Helene ale bude to podobne ako v Ubuntu. Najdes alebo doinstalujes Live USB Disk Creator. V ubuntu sa nachadza v menu System podmenu Sprava. Kliknes vyberies obraz disku a dole je taky posuvnik. Nim si nastavis kolko miesta z disku ma byt vyhradene pre dokumenty programy a aktualizacie. Nastavis potrebnu velkost a das vytvorit. Pozor v tomto pripade sa jadro systemu neaktualizuje !
pacho666
Medium Star
Medium Star

3PO napísal:pozriem sa na to vecer. mam momentalne nejake povinnosti

nainstalovane podla navodu na winehq . doinstalovany winbind plus zmeneny jeden parameter v konfiguraku. presne podla navodu. spravil si to tak ?

ja som nainstaloval Wine, nainstloval QIP a viac nic
3PO
Medium Professional
Medium Professional

dole je howto, mne to podla neho islo. http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... ngId=28678
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Takže, chcel by som sa poradiť aká linuxová distribúcia bude pre mňa najlepšou voľbou mám ASUS eee pc901 (Intel Atom CPU N270 1.60 Ghz 1GB RAM SSD Disk). Vďaka za každú radu
3PO
Medium Professional
Medium Professional

nedodavali sa tie netbooky nahodou s Ubuntu Netbook Remix ? skus je to klasicke ubuntu len upravene aby slapalo na tychto masinkach+upravene panely a plocha aby sa lepsie vyuzila dost mala plocha monitoru
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Ja som tento notebook dostal s origo XP Home edition okey tak skúsim tú distribúciu čo si napísal Dik

//autoeditácia príspevku (07 Feb 2010, 12:51)
Ešte by som potreboval slovenský alebo český návod ako mam nainštalovať systém cez USB disk skúšal som googliť no našiel som len anglické návody s ktorých sa neviem vysomáriť, takže ak niekto vie o nejakom slovenskom alebo českom návode tak pls hoďte link. (odmena k+)

Vďaka
Napísať odpoveď