Kúpa nového PC
Kúpa nového PC
planujem novy PC(teda vnutro) a potrebujem si nechat podarit.
co potrebujem - doska, procesor, ram, hdd.
chcem intel, teda dnes volba asi pada na Core 2 Duo - ktory model? tusim 6600vsade vychvaluju. alebo rovno 4-jadrovy?
doska? napr asus commando?
ram? ddr2 - 4x1gb alebo 2x2gb - ake modely?
hdd - 2xseagate 7200.10 250 alebo 320gb do raid a 2x500gb - na data.
dakujem za tipy.
co potrebujem - doska, procesor, ram, hdd.
chcem intel, teda dnes volba asi pada na Core 2 Duo - ktory model? tusim 6600vsade vychvaluju. alebo rovno 4-jadrovy?
doska? napr asus commando?
ram? ddr2 - 4x1gb alebo 2x2gb - ake modely?
hdd - 2xseagate 7200.10 250 alebo 320gb do raid a 2x500gb - na data.
dakujem za tipy.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
- Ak vyuzijes dvojjadro, vyuzijes aj stvorjadro. Ak mas vela penazi preco nie. E6600 je drahsi, ale vysledky okolo 3.6GHZ s 800MHz pamatami su velmi bezne. C2D ma vysoky aj singlecore vykon.
- doska. Commando? Nejaky konkretny dovod naco tak drahu dosku? Imho nejaka Gigabyte DS4 alebo DS3 musi bohate staci (vratane moznosti pretaktovania)
- 4GB RAM? Tipujem, ze budes ficat na WinXp ktore maximalne pouziju 3GB, ze?
Nemyslim, ze 4GB ma dnes vyznam na domacom (hernom) PC
- disky. Raid? Potrebujes zalohovat? Potrebujes rychle sekvecne citanie? (Praca s velkymi subormi, napr. CAD, Corel atd...). V drvivej vacsine pripadov bude Raptor (system) + 400GB (datovy disk) rychlejsi.
Nespecifikoval si tvoje poziadavky, tj. hlavne cenovy strop, na co bude pocitac pouzivany.
- doska. Commando? Nejaky konkretny dovod naco tak drahu dosku? Imho nejaka Gigabyte DS4 alebo DS3 musi bohate staci (vratane moznosti pretaktovania)
- 4GB RAM? Tipujem, ze budes ficat na WinXp ktore maximalne pouziju 3GB, ze?
- disky. Raid? Potrebujes zalohovat? Potrebujes rychle sekvecne citanie? (Praca s velkymi subormi, napr. CAD, Corel atd...). V drvivej vacsine pripadov bude Raptor (system) + 400GB (datovy disk) rychlejsi.
Nespecifikoval si tvoje poziadavky, tj. hlavne cenovy strop, na co bude pocitac pouzivany.
ked uz chces tolko investovat do pc tak si si vybral celkom dobre, myslim ze ta Asus commando je najlepsia doska s 965P chipsetom, a kupovat nieco vyssie ako E6600 su zbytocne vyhodene peniaze ked zoberes do uvahy OC potencial, a pamete urcite radsej 2x2GB...disk by som zobral radsej WD, je tichsi a vykon +-rovnaky, ale miesto raidu radsej raptor, ked ti ide o vykon...ale osobne by som zobral E6300 a MB GB DS3 pretaktoval a 7000 usetril
//t0m4s3 ma trochu predbehol
//t0m4s3 ma trochu predbehol
cenovy strop 30tis bez dane(grafiku, zvuk. bednu, zdroj mam). Pocitac - home server, praca, HTPC.t0m4s3 napísal:- Ak vyuzijes dvojjadro, vyuzijes aj stvorjadro. Ak mas vela penazi preco nie. E6600 je drahsi, ale vysledky okolo 3.6GHZ s 800MHz pamatami su velmi bezne. C2D ma vysoky aj singlecore vykon.
******* moj styl pouzivania PC som uz dakde popisoval, bezi mi naraz asi 20 programov teda dual core je pre mna idealne:) jasne, ze lepsi bude quad, ale dnes je cenovo este ovela vyssie. s pretaktovanim neratam, teda ak nie je jednoduche pretaktovanie priamo z win ked to potrebujem(zapnem hru, rar alebo tak)
***** doska je zaklad PC, vzdy kupujem tu najlepsiu a vzdy sa mi to oplacalo:) lacnejsie je minus 1000sk, kaslat to. navyse ma 2xgbit lan a vie 8gb ram vyhladovo.
- 4GB RAM? Tipujem, ze budes ficat na WinXp ktore maximalne pouziju 3GB, ze?Nemyslim, ze 4GB ma dnes vyznam na domacom (hernom) PC
******hry nehravam. bude tam Vista Ultimate 64bit:)
*****raid z dvoch diskov na system(stripping) a potom 2x400-500GB na data - normalne bez raidu 2x. disky som uz vyberal v inej teme nedavno, ale pockal som s kupou na zostavu.
-
t0m4s3
Admin
C2D E6600 9 027,-
Gigabyte 965P-DS3 3 167,-
2GB 667MHz CL5 Kingston (dualkit) 3 088,- (prip. 2x pre 4GB)
Raptor 74GB 4 605,-
WD SE16 400GB 16MB SATA2 3 181,- (prip. dalsi disk do RAIDu)
Seasonic S12-430 2 218,-
Scythe Ninja 1 241,-
Cena 26527,- bez DPH (karmanu.sk)
4GB a RAID = 32796,- bezDPH
Nedokazem si predstavit zostavu ktora by pri danej cene ponukla vyssi vykon pri ebou popisovanej cinnosti
Gigabyte 965P-DS3 3 167,-
2GB 667MHz CL5 Kingston (dualkit) 3 088,- (prip. 2x pre 4GB)
Raptor 74GB 4 605,-
WD SE16 400GB 16MB SATA2 3 181,- (prip. dalsi disk do RAIDu)
Seasonic S12-430 2 218,-
Scythe Ninja 1 241,-
Cena 26527,- bez DPH (karmanu.sk)
4GB a RAID = 32796,- bezDPH
Nedokazem si predstavit zostavu ktora by pri danej cene ponukla vyssi vykon pri ebou popisovanej cinnosti
dikes, ceny mam nizsie(velkosklad plus staly klient teda nejake percento zlava) teda vyjde aj s Commando a 4gb ram. disky - ten raptor premyslim, ale asi dam na teba ked tak vehementne raptor odporucas:)t0m4s3 napísal:...
jaj, je tam len jeden disk na data - teda to prekroci 30tis.
ramky - 800mhz nap apacer alebo corsair? je to asi o hodne drahsie, vykon je o hodne vyssi?
-
hojko
Site Admin
RAMky mas najlacnejsie zrejme A-Daty, nemal by byt s nimi problem, ale cenovo su na tom dobre uz aj Kingston, pripadne mozes priplatit sa Corsair. Medzi 800 MHz a 667 MHz je minimalny rozdiel vo vykone, v testoch pri hrach to bolo tusim 2 FPS, cize miesto 60 FPS sla hra 62 FPS, ale pokial chces taktovat, tak urcite tie 800 MHz. Commando je zbytocne draha doska... Pokial ide o disk a kupis Raptor, ktory ma 10K RPM a podstatne nizsi seek ako normalne disky, tak by bolo dobre kupit aj odhlucnovat disku, napr. Silentmaxx a tiez netreba zabudnut na chladenie, disk je totizto hlucny ako helikoptera.
hm, takze pre istotu kupim 800mhz, ddr2 standart by mal este chvilu vydrzat a ramka sa vzdy hodi(da pouzit v inom pc).
ad doska - asi 6500sk s danou, to je myslim na vybavu(chladenie, 2xlan, displej) adekvatne.
ad disk - to je moja hlavna dilema. nie som moc nakloneny raptoru, myslim, ze 2 disky v raide budu minimalne rovnako rychle(alebo mozno o nieco, par percent pomalsie) a odpada problem s hlucnostou, ktory by mi velmi vadil(pri pouziti ako HTPC).
disky este doriesim, 4 v pocitaci su uz predsa len dost - chladenie = hlucnost.
este som premyslal a kupim asi novy zdroj - dolezita je hlucnost, 400W bude stacit. v tomto vobec nemam prehlad, aku znacku/typ?
ad doska - asi 6500sk s danou, to je myslim na vybavu(chladenie, 2xlan, displej) adekvatne.
ad disk - to je moja hlavna dilema. nie som moc nakloneny raptoru, myslim, ze 2 disky v raide budu minimalne rovnako rychle(alebo mozno o nieco, par percent pomalsie) a odpada problem s hlucnostou, ktory by mi velmi vadil(pri pouziti ako HTPC).
disky este doriesim, 4 v pocitaci su uz predsa len dost - chladenie = hlucnost.
este som premyslal a kupim asi novy zdroj - dolezita je hlucnost, 400W bude stacit. v tomto vobec nemam prehlad, aku znacku/typ?
no tie disky v raide budu o dost pomalsie ako raptor a ten zdroj ti bude malo ked chces mat 4 HDD aspon nejaky 550W znackovy-fortron, seasonic, enermaxenter00 napísal: ad disk - to je moja hlavna dilema. nie som moc nakloneny raptoru, myslim, ze 2 disky v raide budu minimalne rovnako rychle(alebo mozno o nieco, par percent pomalsie)
Tu sa docitas o Raide 0, ja by som do toho ale nesiel - http://zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=131856&CAI=2104
http://zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=133542&CAI=2104
http://zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=133326&CAI=2104
Ale radsej by som pozrel aj testy na zahranicnych weboch.
http://zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=133542&CAI=2104
http://zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=133326&CAI=2104
Ale radsej by som pozrel aj testy na zahranicnych weboch.
-
t0m4s3
Admin
Pokial nepocitac s taktovanim (v prip. HTCP skor naopak vyuzijes EIST - neico ako underclocking), tak su 800MHz pamate zbytocnost a bohate ti postacia 667. Ak vsak cena nehra rolu, nech sa paci
CO sa tyka znacky pamati, tak tam je to otazka sympatii, nic nepokazis kd zoberies Kingston, Corsair, A-Data, Geil, G-Skill
ZDROJi ked nechapem naco ti je asus comando doska.....ta je na taktovanie a co najväcsi vykon pri hrach...a ty v tej zostave nemas ani grafiku...porozmyslaj lebo je to zbytocne draha vec...
Kód: Vybrať všetko
http://www.alza.sk/zdroj-enermax-liberty-500w-atx2-0-aktivni-pfc-120mm-ventialtor-odpojitelne-kabely-d61606.htm-
krija
VIP
o grafike pisal skor, tu uz ma 
skus pozriet na tuto mobo (cena cca rovnaka s commando): http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=7
skus pozriet na tuto mobo (cena cca rovnaka s commando): http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=7