Linka 911 (rychla pomoc s Linuxom)
Keď si stiahneš ten súbor s firmware tak ho rozbaľ (ten súbor totiž obsahuje ten cxacru-fw.bin). Napr.: v adresári s tým súborom spusť:Nakoniec ten súbor cxacru-fw.bin skopíruj do adresára /lib/hotplug/firmware (ako root).
Kód: Vybrať všetko
tar xvzf cxacru-fw-2.099.093.000.tar.gztomu nechapemchrono napísal:Napr.: v adresári s tým súborom spusť:Kód: Vybrať všetko
tar xvzf cxacru-fw-2.099.093.000.tar.gz
a etste toto
stdsl.sh - mam stiahnute stym co,?
--viem pytam sa jak pako..ale nema jasno v tom co mam robit,..
Vieš čo je archív? Už si niekedy rozbaľoval zip, rar...? tar.gz je tiež archív a rozbaliť sa dá pomocou programu tar (hm, aké prekvapujúce). Možno by si si najskôr mal niečo o Linuxe prečítať.
Ten súbor stdsl.sh niekam nahraj (napr. do adresára /usr/sbin) a pridaj mu právo na spustenie. Internet potom budeš spúšťať (ako root) pomocou príkazu a vypínať pomocou príkazu
Ten súbor stdsl.sh niekam nahraj (napr. do adresára /usr/sbin) a pridaj mu právo na spustenie. Internet potom budeš spúšťať (ako root) pomocou príkazu
stdsl.sh startKód: Vybrať všetko
stdsl.sh stopdakuejm velmi pekne za pomoc fakt..chrono napísal:Vieš čo je archív? Už si niekedy rozbaľoval zip, rar...? tar.gz je tiež archív a rozbaliť sa dá pomocou programu tar (hm, aké prekvapujúce). Možno by si si najskôr mal niečo o Linuxe prečítať.![]()
Ten súbor stdsl.sh niekam nahraj (napr. do adresára /usr/sbin) a pridaj mu právo na spustenie. Internet potom budeš spúšťať (ako root) pomocou príkazua vypínať pomocou príkazuKód: Vybrať všetko
stdsl.sh startKód: Vybrať všetko
stdsl.sh stop
len ked sa ja prihlasim ako root, tak nemozem pracovat v tom grafickom prostredi, iba v textovom, ze? - - ako skopirujem potom tie subory?
chod v konzole na miesto, kde mas ulozeny stdsl.sh a napis
cp stdsl.sh /usr/sbin/stdsl.shhej to som skusal ale nie na stdsl.sh - lebo ten hnusny .sh mi konzola nexce ani nacitat... ale som to skusal s tym druhymcxacru-fw.bin no nejde mi to... bohappt napísal:chod v konzole na miesto, kde mas ulozeny stdsl.sh a napisKód: Vybrať všetko
cp stdsl.sh /usr/sbin/stdsl.sh
Nainštaluj si program MidnightCommander.
Keď potom spustíš konzolu, budeš mať v menu Sedenie aj "nový root Midnight Commander" (alebo niečo podobné). Tam sa ti to potom už bude dať skopírovať. Právo na spúšťanie pre ten skript v MidnightCommanderovi nastavíš tak, že prejdeš na ten súbor a stlačíš <Ctrl+x><c>. Zobrazí sa ti okno "Príkaz zmeny práv". Tam zaškrtni prvé "vykonávaný/hľadaný vlast.".
Keď potom spustíš konzolu, budeš mať v menu Sedenie aj "nový root Midnight Commander" (alebo niečo podobné). Tam sa ti to potom už bude dať skopírovať. Právo na spúšťanie pre ten skript v MidnightCommanderovi nastavíš tak, že prejdeš na ten súbor a stlačíš <Ctrl+x><c>. Zobrazí sa ti okno "Príkaz zmeny práv". Tam zaškrtni prvé "vykonávaný/hľadaný vlast.".
chrono napísal:Nainštaluj si program MidnightCommander.
diki mockrat. skopiroval som to tam.... a mylsim ze som spravil vsetky kroky
no ked spustim konzolu ako root
a na pisem:
stdsl.sh start (a dam enter)
tak mi napise ze taky subor neexistuje.. potom zacne . .. . . . . . bodkovat a napise TIME IS OUT. a ked som to spustal som bol ako root v priecinku /usr/sbin/
tak neviem
Keď ti to zobrazovalo bodky, ten súbor stdsl.sh je OK. Problém je nejaký súbor, ktorý sa v ňom spúšťa. Typoval by som to na br2684ctl (vyskúšaj spustiť br2684ctl, nemalo by to písať, že taký príkaz neexistuje). Keď ten skript spustíš, vypíše ti aj na ktorom riadku je ten chýbajúci program. Pozri sa do toho skriptu, čo je na tom riadku.
Inštaloval si aj br2684ctl? Ak nie, budeš musieť nainštalovať liblinux-atm (je priamo v tej Mandrive) a potom br2684ctl (ten si budeš musieť stiahnuť z internetu).
Inštaloval si aj br2684ctl? Ak nie, budeš musieť nainštalovať liblinux-atm (je priamo v tej Mandrive) a potom br2684ctl (ten si budeš musieť stiahnuť z internetu).
takze nainstaloval som uz aj br2684ctl.chrono napísal:Keď ti to zobrazovalo bodky, ten súbor stdsl.sh je OK. Problém je nejaký súbor, ktorý sa v ňom spúšťa. Typoval by som to na br2684ctl (vyskúšaj spustiť br2684ctl, nemalo by to písať, že taký príkaz neexistuje). Keď ten skript spustíš, vypíše ti aj na ktorom riadku je ten chýbajúci program. Pozri sa do toho skriptu, čo je na tom riadku.
aj liblinux-atm
ked napisem stdsl.sh start
napise mi:
RFC1483/2684 bridge: Interface "nas0" could not be created, reason: File exist
RFC1483/2684 bridge: Communitating over ATM 0.1.32, ENCAPSULATION:LLC
RFC1483/2684 bridge: FATAL: failed to connect socket
..............TIMED OUT
Najskôr musíš spustiť (keďže si sa to už pokúšal spustiť)
stdsl.sh stopspravil som tochrono napísal:Najskôr musíš spustiť(keďže si sa to už pokúšal spustiť)Kód: Vybrať všetko
stdsl.sh stop
a napisalo:
RFC1483/2684 bridge: Interface "nas0" created sucessfull
RFC1483/2684 bridge: Communitating over ATM 0.1.32, ENCAPSULATION:LLC
RFC1483/2684 bridge: interface configured
..............TIMED OUT
______
ja uz neviem
Rozhranie ti nabehlo v poriadku, ale ako napísal martin.007 musíš nastaviť meno a heslo. Spusť adsl-setup.
Najskôr musíš vyplniť tvoje meno (niečo ako uzivatel@dslhome)
Potom sa ťa opýta na rozhranie. Daj tam nas0
Potom sa opýta, či má nadväzovať spojenie iba keď je potrebné. Daj no
Ďalšia otázka bude na DNS server. Zadaj server
Potom bude heslo, to musíš vyplniť.
Ďalej sa ťa opýta na firewall, daj 0.
Nakoniec sa ťa opýta, či sú nastavenia v poriadku a majú sa uložiť. Daj y a Enter.
Najskôr musíš vyplniť tvoje meno (niečo ako uzivatel@dslhome)
Potom sa ťa opýta na rozhranie. Daj tam nas0
Potom sa opýta, či má nadväzovať spojenie iba keď je potrebné. Daj no
Ďalšia otázka bude na DNS server. Zadaj server
Potom bude heslo, to musíš vyplniť.
Ďalej sa ťa opýta na firewall, daj 0.
Nakoniec sa ťa opýta, či sú nastavenia v poriadku a majú sa uložiť. Daj y a Enter.