Linka 911 (rychla pomoc s Linuxom)
Rozhranie ti nabehlo v poriadku, ale ako napísal martin.007 musíš nastaviť meno a heslo. Spusť adsl-setup.
Najskôr musíš vyplniť tvoje meno (niečo ako uzivatel@dslhome)
Potom sa ťa opýta na rozhranie. Daj tam nas0
Potom sa opýta, či má nadväzovať spojenie iba keď je potrebné. Daj no
Ďalšia otázka bude na DNS server. Zadaj server
Potom bude heslo, to musíš vyplniť.
Ďalej sa ťa opýta na firewall, daj 0.
Nakoniec sa ťa opýta, či sú nastavenia v poriadku a majú sa uložiť. Daj y a Enter.
Najskôr musíš vyplniť tvoje meno (niečo ako uzivatel@dslhome)
Potom sa ťa opýta na rozhranie. Daj tam nas0
Potom sa opýta, či má nadväzovať spojenie iba keď je potrebné. Daj no
Ďalšia otázka bude na DNS server. Zadaj server
Potom bude heslo, to musíš vyplniť.
Ďalej sa ťa opýta na firewall, daj 0.
Nakoniec sa ťa opýta, či sú nastavenia v poriadku a majú sa uložiť. Daj y a Enter.
Na obrazovke pri vybere OS musi niekde pisat, ci je to Lilo alebo Grub.mateu napísal:tak to keby som vedel
Na zmenu poradia (a teda aj uprednostnenia OS) musis zmenit konfiguraky. Ak mas grub tak chod do /boot/grub/ a tam je konfigurak, tusim boot.1st (alebo sa vola inac??
ano mam tam menu.Ist a toto je obsah toho menuppt napísal:ale ak tam mas v /boot/ "priecinok" grub, tak mas zrejme grub. S tym boot.1st si nie som isty.. Nie som teraz doma, aby som si to overil. Mal by tam byt ale subor s priponou *.lst alebo *.1st.
Kód: Vybrať všetko
timeout 10
color 2
splashimage (hd0,4)/grub/mdv-grub_splash.xpm.gz
default 0
viewport 3 2 77 22
shade 1
title 2611-8
kernel (hd0,4)/vmlinuz-2.6.11-8mdk root=/dev/hda6 resume=/dev/hda1
initrd (hd0,4)/initrd-2.6.11-8mdk.img
jo, to je to.. Tusim trosku kratky vypis, nie? Ak mas na vyber viac OS, tak tam musi byt viacej riadkov podobnych tomuto:Za title je text, ktory ti pri vybere OS vyhodi. Cize ty tam mas 2611-8.
//edit: Alebo pridaj ako prilohu cely ten subor
Kód: Vybrať všetko
title 2611-8
kernel (hd0,4)/vmlinuz-2.6.11-8mdk root=/dev/hda6 resume=/dev/hda1
initrd (hd0,4)/initrd-2.6.11-8mdk.img//edit: Alebo pridaj ako prilohu cely ten subor
davam to do prilohy...ale ja som to skopiroval cele... --toto co hore som poslal, tak to je cely obsah""ppt napísal:jo, to je to.. Tusim trosku kratky vypis, nie? Ak mas na vyber viac OS, tak tam musi byt viacej riadkov podobnych tomuto:Za title je text, ktory ti pri vybere OS vyhodi. Cize ty tam mas 2611-8.Kód: Vybrať všetko
title 2611-8 kernel (hd0,4)/vmlinuz-2.6.11-8mdk root=/dev/hda6 resume=/dev/hda1 initrd (hd0,4)/initrd-2.6.11-8mdk.img
//edit: Alebo pridaj ako prilohu cely ten subor
fuuha, tak to neviem. Podla mna, ak mas teraz na vyber z dvoch operacnych systemov, tak by tam mali byt aspon 2x title. Neviem.. nech zhodnotia linuxaci (ja nim nie som, ja som len uuplny zacciatocnik.
)
btw a do prilohy ti to nedalo zrejme preto, lebo je zakazany typ suboru *.lst. Spakovane by to malo ist. Ale ked tam je len to, tak netusim..
btw a do prilohy ti to nedalo zrejme preto, lebo je zakazany typ suboru *.lst. Spakovane by to malo ist. Ale ked tam je len to, tak netusim..
mandrake ma "standardne" ako predvoleny zavadzac lilo, ale aj tak by som skusil pohladat obrazok mdv-grub_splash.xpm.gz v priecinku /grub alebo /boot/grub prip v podpriecinku splashscreen. Ak sa ti vyber systemu zobrazuje z obrazkom na pozadi a ak ho najdes a bude sa zhodovat s tym co sa ti zobrazuje pri vybere systemu tak to bude grub ak to bude mat iny vzhlad tak to bude lilo...
v lilo sa to da naklikat v mandrake control center -> boot -> boot config tam sa daj ako administrator a potom si klikni na windows a tam daj default (bude treba asi treba zobrazit podrobnosti)
z hlavy takze ak nie tak sorry
v lilo sa to da naklikat v mandrake control center -> boot -> boot config tam sa daj ako administrator a potom si klikni na windows a tam daj default (bude treba asi treba zobrazit podrobnosti)
z hlavy takze ak nie tak sorry