|
| Autor |
Správa |
vvTF Medium Expert

Stav:  Založený: 27.04.2006 Príspevky: 112
Zaslal: 23 Nov 2006, 20:48 Predmet: Linux -> Lan -> WiFI |
|
|
| Nazdar chystam sa z win prejst na LInux konkretne Mendrivu, ale potreboval by som vediet ako tottam je s drivermi na dosku,grafiku a podbne ale hlavne ako zpochodnit LAN a WiFi mame totiz v baraku lanku-wifi atd... potreboval by som vediet co to obnasa a podobne dikyy... |
|
| Návrat hore |
|
 |
tuti Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.10.2006 Príspevky: 290 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 23 Nov 2006, 21:45 Predmet: |
|
|
| no Linux vo vseobecnosti obsahuje hlavne kopu istalacie a prekladania zdrojakov. Pri Mandrive som mal problemy zohnat vhodne balicky (mozno ze len preto ze to bol moj prvy linux).Vacsinu by ti mal rozoznat sam ale s wifi byvaju dost problemy vsetko sa da vyriesit pomocou google.Bohuzial mandriva ma slabu podporu komunity. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rixsus Light Star

Stav:  Založený: 18.11.2005 Príspevky: 270
Zaslal: 24 Nov 2006, 19:56 Predmet: |
|
|
jj mandriva je slaba ...
asi najviac sa my pacilo opensuse
ale kym som prisel preco my necela ist grafika   to zabralo par hodin
a inac na lan je to v pohode, som nenasiel ziadne problemy ...
iba som si musel zmenit ovladac z sk98lin na skge lol ale to pretoze moja deska nema rada linux ... p5b
a s wifi to neni az take zle kto hlada ten najde ovladace  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vvTF Medium Expert

Zaslal: 26 Nov 2006, 1:39 Predmet: re |
|
|
No tak grafika a net je to posledne s cim mam ted a problemy, problemy sa vyskytli na uplne inom mieste a to disky, NTFS oddiely mi islo pod linuxom iba citat a Oddieli naformatovane Linuxom som musel preformatovat fdiskom lebo ich nerozpoznal windows halabala ... Neviete niekto ako je to vlastne s Oddielmi v Linuxe preco mi v LInuxe pise na normal NTFS oddiely ze su windowsacke a nemozem do nich zapisovat ani mazat ??? preco preco  |
|
| Návrat hore |
|
 |
tuti Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.10.2006 Príspevky: 290 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 26 Nov 2006, 2:07 Predmet: Re: re |
|
|
| vvTF napísal: |
| No tak grafika a net je to posledne s cim mam ted a problemy, problemy sa vyskytli na uplne inom mieste a to disky, NTFS oddiely mi islo pod linuxom iba citat |
No linux ma vo vseobecnosti problem s NTSF ale na nete sa uz objavili nejake tie pokusy o to aby sa to dalo. pri FAT32 je to tak ze sa pri defaultnej urovni zabezpecenia mountuju tieto disky len na citanie ale da sa to prestavit vo fstab-e. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rixsus Light Star

Zaslal: 26 Nov 2006, 12:12 Predmet: |
|
|
v novom jadre je uz docela obstojna podpora zapisu na ntfs ale kompilovat sa asi nece
tak si stahni nejaky emulator trebars captive(pouziva nativne kniznice winu)
a aby si mohol pristupovat k linuxovym diskom potrebujes tez nejaky driver, ale to neni probelm ho nekde najst  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vvTF Medium Expert

Zaslal: 26 Nov 2006, 15:00 Predmet: |
|
|
| Citácia: |
| ale da sa to prestavit vo fstab-e |
Googli som nieco o fstabe a moc som toho nenasiel ohladne toho ako zapnut to aby som mohol tie disky prepisovat pod Linuxom . Napis o tom prosim ta viac dikk.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rixsus Light Star

Zaslal: 26 Nov 2006, 16:36 Predmet: |
|
|
vies fstab tam mas napisane moutpointy a nejake parametre ...
ked ti kernel nepodporuje ntfs tak ti nepomoze ze to mas napisane v fstab ...
rovnako aj zapis ...
tak bud si prekompiluj jadro s podporou zapisu na ntfs a potom si to mozes zapnut v fstab ... alebo si stahni nejaku utilitu/driver co ti ich spristupni ...
som vravel captive  |
|
| Návrat hore |
|
 |
tuti Light Star

|
Zaslal: 26 Nov 2006, 16:43 Predmet: |
|
|
vvTF: myslim ze to bolo trebalo prepisat riadok s tym diskom na:
| Kód: |
| <disk> <pripojne miesto> vfat defaults 0 0 |
je to z hlavy tak som si nie ale na 70%.
ide to len na FAT32 |
|
| Návrat hore |
|
 |
IgiPoP Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.09.2005 Príspevky: 448 Bydlisko: MT Karma: 
|
Zaslal: 26 Nov 2006, 18:29 Predmet: |
|
|
mal som podobny problem, aj s pripojenim sietovych diskov (smbfs)
samozrejme som sa nevyhol prekompilovaniu jadra, kde som si nastavil vsetko potrebne
teraz nemam problem na ntfs cokolvek kopirovat, mazat ....
BTW. pouzivat Gentoo s jadrom 2.6.17 |
|
| Návrat hore |
|
 |
vvTF Medium Expert

Zaslal: 26 Nov 2006, 19:32 Predmet: re |
|
|
No ide mi o disk FAT32 teraz ze mi nejde na neho zapisovat, nemozem zapisovat na ziadne disky co niesu v tom linuxovom formate , ale diky za rady nieco sa uz budem snazit poriesit
Btw: je nejaky prikaz ktorym automaticky ukonci linux a hodi mi win ako bolo klasicky v dosoch ?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
funThomasik Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.06.2006 Príspevky: 276 Bydlisko: /home/funThomasik/ Karma: 
|
Zaslal: 27 Nov 2006, 20:53 Predmet: Re: Linux -> Lan -> WiFI |
|
|
| Nazdar chystam sa z win prejst na LInux konkretne Mendrivu, ale potreboval by som vediet ako tottam je s drivermi na dosku,grafiku a podbne ale hlavne ako zpochodnit LAN a WiFi mame totiz v baraku lanku-wifi atd... potreboval by som vediet co to obnasa a podobne dikyy... |
ja som skusal mandrivu 2006 u mna len tak ze co to je za distro....nainstallil som to a ono si to samo vyhladalo vsetko- hodil som tam iba ipcky a fical som -taze no problem
(ale mne osobne viacej sedi debian preto mandriva letela von tak rychlo ako prisla ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rixsus Light Star

Zaslal: 28 Nov 2006, 15:37 Predmet: Re: re |
|
|
No ide mi o disk FAT32 teraz ze mi nejde na neho zapisovat, nemozem zapisovat na ziadne disky co niesu v tom linuxovom formate , ale diky za rady nieco sa uz budem snazit poriesit
Btw: je nejaky prikaz ktorym automaticky ukonci linux a hodi mi win ako bolo klasicky v dosoch ?? |
btw si neupdatoval alebo inak menil konfiguraciu disku?
a urcite je to fat32? |
|
| Návrat hore |
|
 |
pe3x VIP

Stav:  Založený: 21.11.2004 Príspevky: 1136 Bydlisko: pe3x.sk & lamky.net Karma: 
|
Zaslal: 28 Nov 2006, 17:52 Predmet: |
|
|
| odporucam zabudnut na mandrivu, prejst radsej na Ubuntu alebo Kubuntu.. a potom ubuntu.cz |
|
| Návrat hore |
|
 |
funThomasik Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.06.2006 Príspevky: 276 Bydlisko: /home/funThomasik/ Karma: 
|
Zaslal: 28 Nov 2006, 18:50 Predmet: |
|
|
| pe3x napísal: |
| odporucam zabudnut na mandrivu, prejst radsej na Ubuntu alebo Kubuntu.. a potom ubuntu.cz |
mandriva je pre lamy v pohode |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|