|
| Autor |
Správa |
ferros Medium Expert

Stav:  Založený: 18.02.2006 Príspevky: 86
Zaslal: 02 Okt 2007, 19:53 Predmet: linux pro a proti |
|
|
| preco bezi vedcina sevrerov na linuxe |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 6743 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 02 Okt 2007, 20:11 Predmet: |
|
|
| zmeň si názov témy až o ňu nechceš prísť |
|
| Návrat hore |
|
 |
usefull Expert

Stav:  Založený: 18.03.2005 Príspevky: 179
Zaslal: 02 Okt 2007, 20:41 Predmet: Re: preco |
|
|
| ferros napísal: |
| preco bezi vedcina sevrerov na linuxe |
lebo apache je stabilny na linuxe, pdo winom pada. Linux ma ovela lepsiu bezpecnost... a vela dalsich dovodov |
|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Stav:  Založený: 04.05.2006 Príspevky: 635
Zaslal: 02 Okt 2007, 21:31 Predmet: |
|
|
A ešte oveľa väčší podiel má v oblasti superpočítačov.
top500 - 500 najvýkonnejších systémov na svete:
http://www.top500.org/stats/list/29/osfam
Linux 77.80 %
Windows 0.40 %
Unix 12.00 %
SD Based 0.80 %
Mixed 8.40 %
Mac OS 0.60 %
Najvýkonnejší systém má výkon 280.6 TFlop/s. |
|
| Návrat hore |
|
 |
havrann Expert

Stav:  Založený: 14.09.2007 Príspevky: 142
Zaslal: 02 Okt 2007, 22:46 Predmet: |
|
|
| keby si sa vyznal a nienudil sa tak vies automaticky ze linux je kral sieti a vsetkeho okolo toho , za to ze na nom nejdu nativne win hry neznamena nic , pc nevzniklo koli hram |
|
| Návrat hore |
|
 |
turtlak69 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.05.2007 Príspevky: 2396 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 02 Okt 2007, 22:53 Predmet: |
|
|
| havrann napísal: |
| pc nevzniklo koli hram |
kvoli tomu predsa vznikol windows
linux a siete sa k sebe krasne hodia a velmi dobre spolu funguju. ovela lepsie ako MS a siete. bezpecnost je jednym z dovodov preco je linux na serveroch. no podla mna je hlavny dovod nastavitelnost. windows ma krasne user-friendly klikatka, ktore sa mi velmi pacia. na linuxe su konfiguraky, ktore sice nie su user friendly, ale poskytnu nehorazne mnozstvo nastaveni. windows sa neda do takych detailov nastavit. teda apson nie tymi milymi klikatkami. navyse linux je synonymom slova stabilita a bezpecnost. a na serveroch viacej netreba  |
|
| Návrat hore |
|
 |
havrann Expert

Stav:  Založený: 14.09.2007 Príspevky: 142
Zaslal: 02 Okt 2007, 23:22 Predmet: |
|
|
| ano ale ako centrum domacej zabavy nie , z vlastnej skusenosti viem ze tie prostredia KDE,Gnome niesu az take stabilne ,ono ked si zoberes tak to bezy na bazi server-klient , na domaci pocitac Windows a na domaci server Linux , to je naj volba , lebo aj multimedialny hardver ma strasnu podporu u Linuxu , mam pocit ze distributori Linuxu sa ho snazia co najviac zjednodusit (mandriva,suse) pre win-userov ale to mu neprispieva , skor je to nie spolahlive , myslim tie klikacie GUI , linux na taketo serpenticky sa nehodi a bodka |
|
| Návrat hore |
|
 |
turtlak69 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.05.2007 Príspevky: 2396 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 03 Okt 2007, 21:22 Predmet: |
|
|
prave ze multimedia su pomerne silna stranka linuxu. mne ide kazdy film okrem *.mov (quicktime) a nemam s filmami ziadne problemy. tie klikatka su stale nanic. stale je to neplnohodnotna nahrada za windowsacke klikatka. no po roku co pouzivam aktivne linux mozes vyhlasit, ze windows mi absolutne nechyba. windows mam uz jedine tak na hry (drtim obcas CS) a na vysielanie radia (cez winamp plug-in DSP shoutcast tusim). dalej co sa vyuzitia tych multimedii tyka, tak s tym aj trochu suvisi grafika. vela ludi si mysli, ze linux nedokaze ani vyuzit graficku kartu naplno. ale ano dokaze. linux si openGL rozumie viac ako windows. len skoda, ze vacsina hier je pisana v directx. no planuje sa vydanie openGL 3.0 tak dufam, ze sa karta obrati. btw akonahle mi padne uz teraz windows, tak pojde nadobro prec. skusim virtualizaciu a winamp a CS bude ficat na virtualnom windowse. a tiez nebudem musiet emulovat photoshop  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Stav:  Založený: 04.05.2006 Príspevky: 635
Zaslal: 03 Okt 2007, 21:52 Predmet: |
|
|
95% vyrobcov hw nerobí žiadne ovládače na linux a ešte aj takto skoro všetko funguje, ale je aj taký hw, ktorý sa nijako nedá sfunkčniť.
Keby sme porovnávali, čo rozpoznáva hneď po inštalácii windows a linux, tak by určite lepšie dopadol linux ako windows. Skúšal som live-cd na rôznych počítačoch aj notebook-och a všetko fungovalo na tých čo som skúšal (okrem wifi).
Na multimédia je dobrý linux, netreba desiatky rôznych codecov a codec-packov, nie sú žiadne duplicity medzi nimi, nainštalouješ pár vecí a všetko funguje ako hodinky. Player, frontend, kodeky sú testované, stabilné, osvedčené na rozdiel od win, kde je milion typov, rôzne modifikácie, kombinácie, crakované.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
chrono VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.12.2006 Príspevky: 4716
Zaslal: 03 Okt 2007, 22:04 Predmet: |
|
|
| turtlak69 napísal: |
| ...mne ide kazdy film okrem *.mov (quicktime) ... |
Mne prehráva mplayer aj mov, takže možno máš staršiu verziu (pri niektorých videách sú potrebné aj kodeky z Windows) |
|
| Návrat hore |
|
 |
turtlak69 Guru wannabe

|
Zaslal: 03 Okt 2007, 22:09 Predmet: |
|
|
kodeky windowsu samozrejme mam (w32codecs), ale asi je to aj vec prehravaca. pouzivam kaffeine. no mov videi mam velmi malo. teda tusim uz ziadne. takze prilis to neriesim ale thx za tip  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Filipp Amateur

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2008 Príspevky: 13 Bydlisko: Vycapy-Opatoovce Karma: 
|
Zaslal: 29 Jan 2008, 20:27 Predmet: |
|
|
| podla mna na prehravanie videi je lepsi windows, sak staci nainstalovat codeckpack a vsetko potrebne funguje. ja som v linuxe cely den instaloval codeky a aj tak mi furt nejdu titulky z nejakeho neznameho dovodu. a ked konecne nabehnu tak stale treba menit font titulkov, aby sa dali prehrat v Totem-e lebo nezobrazuje niektore znaky a je tot dost otravne. Takze u mna jednoznacne na prehravanie multimedii vvhrava Windows, pretoze pod WMP bezia vsetky hudobne a video formaty a staci neinstalovat codeckpack a funguju aj titulky co sa mi v linuxe nestalo |
|
| Návrat hore |
|
 |
galleon Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.07.2007 Príspevky: 264 Bydlisko: Kosice Karma: 
|
Zaslal: 29 Jan 2008, 21:01 Predmet: |
|
|
| Filipp napísal: |
| podla mna na prehravanie videi je lepsi windows, sak staci nainstalovat codeckpack a vsetko potrebne funguje. ja som v linuxe cely den instaloval codeky a aj tak mi furt nejdu titulky z nejakeho neznameho dovodu. a ked konecne nabehnu tak stale treba menit font titulkov, aby sa dali prehrat v Totem-e lebo nezobrazuje niektore znaky a je tot dost otravne. Takze u mna jednoznacne na prehravanie multimedii vvhrava Windows, pretoze pod WMP bezia vsetky hudobne a video formaty a staci neinstalovat codeckpack a funguju aj titulky co sa mi v linuxe nestalo |
ja som nainstaloval kodeky cca 1minuta + zmenil som kodovanie a vsetko ide ako ma aj titulky :p |
|
| Návrat hore |
|
 |
mailer Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.06.2006 Príspevky: 495
Zaslal: 29 Jan 2008, 21:05 Predmet: |
|
|
| Filipp napísal: |
co mas za distro? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Filipp Amateur

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2008 Príspevky: 13 Bydlisko: Vycapy-Opatoovce Karma: 
|
Zaslal: 31 Jan 2008, 20:02 Predmet: |
|
|
| Xubuntu 7.10. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |