Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

linux pro a proti
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Linux Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ferros
Medium Expert
Medium Expert

Stav: Odhlásený
Založený: 18.02.2006

PríspevokZaslal: 02 Okt 2007, 19:53    Predmet: linux pro a proti Odpovedať s citátom  

preco bezi vedcina sevrerov na linuxe
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
audiotrack
Moderátor
Moderátor

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 09.09.2005

PríspevokZaslal: 02 Okt 2007, 20:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

zmeň si názov témy až o ňu nechceš prísť
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
usefull
Expert
Expert

Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 02 Okt 2007, 20:41    Predmet: Re: preco Odpovedať s citátom  

ferros napísal:
preco bezi vedcina sevrerov na linuxe
lebo apache je stabilny na linuxe, pdo winom pada. Linux ma ovela lepsiu bezpecnost... a vela dalsich dovodov
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Cesar
Star
Star

Založený: 04.05.2006

PríspevokZaslal: 02 Okt 2007, 21:31    Predmet: Odpovedať s citátom  

A ešte oveľa väčší podiel má v oblasti superpočítačov.

top500 - 500 najvýkonnejších systémov na svete:

http://www.top500.org/stats/list/29/osfam

Linux 77.80 %
Windows 0.40 %
Unix 12.00 %
SD Based 0.80 %
Mixed 8.40 %
Mac OS 0.60 %

Najvýkonnejší systém má výkon 280.6 TFlop/s.
Návrat hore
havrann
Expert
Expert

Založený: 14.09.2007

PríspevokZaslal: 02 Okt 2007, 22:46    Predmet: Odpovedať s citátom  

keby si sa vyznal a nienudil sa tak vies automaticky ze linux je kral sieti a vsetkeho okolo toho , za to ze na nom nejdu nativne win hry neznamena nic , pc nevzniklo koli hram
Návrat hore
turtlak69
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 10.05.2007

PríspevokZaslal: 02 Okt 2007, 22:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

havrann napísal:
pc nevzniklo koli hram
kvoli tomu predsa vznikol windows Very Happy
linux a siete sa k sebe krasne hodia a velmi dobre spolu funguju. ovela lepsie ako MS a siete. bezpecnost je jednym z dovodov preco je linux na serveroch. no podla mna je hlavny dovod nastavitelnost. windows ma krasne user-friendly klikatka, ktore sa mi velmi pacia. na linuxe su konfiguraky, ktore sice nie su user friendly, ale poskytnu nehorazne mnozstvo nastaveni. windows sa neda do takych detailov nastavit. teda apson nie tymi milymi klikatkami. navyse linux je synonymom slova stabilita a bezpecnost. a na serveroch viacej netreba Smile
Návrat hore
havrann
Expert
Expert

Založený: 14.09.2007

PríspevokZaslal: 02 Okt 2007, 23:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

ano ale ako centrum domacej zabavy nie , z vlastnej skusenosti viem ze tie prostredia KDE,Gnome niesu az take stabilne ,ono ked si zoberes tak to bezy na bazi server-klient , na domaci pocitac Windows a na domaci server Linux , to je naj volba , lebo aj multimedialny hardver ma strasnu podporu u Linuxu , mam pocit ze distributori Linuxu sa ho snazia co najviac zjednodusit (mandriva,suse) pre win-userov ale to mu neprispieva , skor je to nie spolahlive , myslim tie klikacie GUI , linux na taketo serpenticky sa nehodi a bodka
Návrat hore
turtlak69
Guru wannabe
Guru wannabe

PríspevokZaslal: 03 Okt 2007, 21:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

prave ze multimedia su pomerne silna stranka linuxu. mne ide kazdy film okrem *.mov (quicktime) a nemam s filmami ziadne problemy. tie klikatka su stale nanic. stale je to neplnohodnotna nahrada za windowsacke klikatka. no po roku co pouzivam aktivne linux mozes vyhlasit, ze windows mi absolutne nechyba. windows mam uz jedine tak na hry (drtim obcas CS) a na vysielanie radia (cez winamp plug-in DSP shoutcast tusim). dalej co sa vyuzitia tych multimedii tyka, tak s tym aj trochu suvisi grafika. vela ludi si mysli, ze linux nedokaze ani vyuzit graficku kartu naplno. ale ano dokaze. linux si openGL rozumie viac ako windows. len skoda, ze vacsina hier je pisana v directx. no planuje sa vydanie openGL 3.0 tak dufam, ze sa karta obrati. btw akonahle mi padne uz teraz windows, tak pojde nadobro prec. skusim virtualizaciu a winamp a CS bude ficat na virtualnom windowse. a tiez nebudem musiet emulovat photoshop Smile
Návrat hore
Cesar
Star
Star

Založený: 04.05.2006

PríspevokZaslal: 03 Okt 2007, 21:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

95% vyrobcov hw nerobí žiadne ovládače na linux a ešte aj takto skoro všetko funguje, ale je aj taký hw, ktorý sa nijako nedá sfunkčniť.

Keby sme porovnávali, čo rozpoznáva hneď po inštalácii windows a linux, tak by určite lepšie dopadol linux ako windows. Skúšal som live-cd na rôznych počítačoch aj notebook-och a všetko fungovalo na tých čo som skúšal (okrem wifi).

Na multimédia je dobrý linux, netreba desiatky rôznych codecov a codec-packov, nie sú žiadne duplicity medzi nimi, nainštalouješ pár vecí a všetko funguje ako hodinky. Player, frontend, kodeky sú testované, stabilné, osvedčené na rozdiel od win, kde je milion typov, rôzne modifikácie, kombinácie, crakované..
Návrat hore
chrono
VIP
VIP

Založený: 25.12.2006

PríspevokZaslal: 03 Okt 2007, 22:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

turtlak69 napísal:
...mne ide kazdy film okrem *.mov (quicktime) ...
Mne prehráva mplayer aj mov, takže možno máš staršiu verziu (pri niektorých videách sú potrebné aj kodeky z Windows)
Návrat hore
turtlak69
Guru wannabe
Guru wannabe

PríspevokZaslal: 03 Okt 2007, 22:09    Predmet: Odpovedať s citátom  

kodeky windowsu samozrejme mam (w32codecs), ale asi je to aj vec prehravaca. pouzivam kaffeine. no mov videi mam velmi malo. teda tusim uz ziadne. takze prilis to neriesim Smile ale thx za tip Wink
Návrat hore
Filipp
Amateur
Amateur

Založený: 29.01.2008

PríspevokZaslal: 29 Jan 2008, 20:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

podla mna na prehravanie videi je lepsi windows, sak staci nainstalovat codeckpack a vsetko potrebne funguje. ja som v linuxe cely den instaloval codeky a aj tak mi furt nejdu titulky z nejakeho neznameho dovodu. a ked konecne nabehnu tak stale treba menit font titulkov, aby sa dali prehrat v Totem-e lebo nezobrazuje niektore znaky a je tot dost otravne. Takze u mna jednoznacne na prehravanie multimedii vvhrava Windows, pretoze pod WMP bezia vsetky hudobne a video formaty a staci neinstalovat codeckpack a funguju aj titulky co sa mi v linuxe nestalo
Návrat hore
galleon
Light Star
Light Star

Založený: 22.07.2007

PríspevokZaslal: 29 Jan 2008, 21:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

Filipp napísal:
podla mna na prehravanie videi je lepsi windows, sak staci nainstalovat codeckpack a vsetko potrebne funguje. ja som v linuxe cely den instaloval codeky a aj tak mi furt nejdu titulky z nejakeho neznameho dovodu. a ked konecne nabehnu tak stale treba menit font titulkov, aby sa dali prehrat v Totem-e lebo nezobrazuje niektore znaky a je tot dost otravne. Takze u mna jednoznacne na prehravanie multimedii vvhrava Windows, pretoze pod WMP bezia vsetky hudobne a video formaty a staci neinstalovat codeckpack a funguju aj titulky co sa mi v linuxe nestalo
ja som nainstaloval kodeky cca 1minuta + zmenil som kodovanie a vsetko ide ako ma aj titulky :p
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
mailer
Medium Star
Medium Star

Založený: 01.06.2006

PríspevokZaslal: 29 Jan 2008, 21:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

Filipp napísal:
co mas za distro?
Návrat hore
Filipp
Amateur
Amateur

Založený: 29.01.2008

PríspevokZaslal: 31 Jan 2008, 20:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

Xubuntu 7.10.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Linux Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: