Obsah fóra www.hojko.com
Aukro.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Linux Ubuntu 7.04 s ATI X1300 a k tomu seckemu BERYL
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Linux Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
sINN3R
Expert
Expert

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 17.06.2006

PríspevokZaslal: 30 Máj 2007, 2:35    Predmet: Linux Ubuntu 7.04 s ATI X1300 a k tomu seckemu BERYL Odpovedať s citátom  

nevie niekto ako sa da na ATI X1300 seriozne rozbehat BERYL ??? ale daky overeny sposob lebo nepouzitelnych skriptov som videl na nete niekolko... Dik
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
pzad
Amateur
Amateur

Založený: 16.09.2006

PríspevokZaslal: 30 Máj 2007, 13:26    Predmet: Re: Linux Ubuntu 7.04 s ATI X1300 a k tomu seckemu BERYL Odpovedať s citátom  

sINN3R napísal:
nevie niekto ako sa da na ATI X1300 seriozne rozbehat BERYL ??? ale daky overeny sposob lebo nepouzitelnych skriptov som videl na nete niekolko... Dik
Seriozne rozbehanie ATI X1300 a BERYL je kupit novu graficku kartu (NVIDIA alebo INTEL).
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
sINN3R
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 30 Máj 2007, 16:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

dobre ziskal si post... dufam ze si prvy a posledny co tu pise na tomto fore taketo trapne posty... [btw bol by som zvedavy ako by si zdielanu grafiku odelil od dosky a dal tam nvidiu]
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Racius
Light Professional
Light Professional

Založený: 18.01.2006

PríspevokZaslal: 30 Máj 2007, 17:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja som to skúšal na grafike nVidia Geforce 6600LE a nepodarilo sa mi to, keď som videl druhú vetvu návodu na ATi, chlpy sa mi ježili, myslím si, že sa ti to nijako rozbehať nepodarí.

Beryl navyše pokiaľ viem nie je ešte ako STABLE, je to ešte nedokončený soft, takže možno v budúcnosti. Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
sINN3R
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 30 Máj 2007, 18:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

no kamarat ma nvidiu 7300 a rozbehal tam ten beryl pohode a vsetko mu tam ide.... hmm a nepoznas nieco podobne alebo lepsie ako beryl ?
Návrat hore
pzad
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 30 Máj 2007, 19:37    Predmet: Odpovedať s citátom  

sINN3R napísal:
dobre ziskal si post... dufam ze si prvy a posledny co tu pise na tomto fore taketo trapne posty... [btw bol by som zvedavy ako by si zdielanu grafiku odelil od dosky a dal tam nvidiu]
To bola dobra rada od vlastnika ati karty (nastastie starsej generacie ako x1x00). A k tej zdielanej grafike - za chyby sa plati (a u mna je chyba kupit si ati grafiku a chciet ju pouzivat pod linuxom).

sINN3R napísal:
no kamarat ma nvidiu 7300 a rozbehal tam ten beryl pohode a vsetko mu tam ide.... hmm a nepoznas nieco podobne alebo lepsie ako beryl ?
Rozdiel medzi ati a nvidia je ze nvidia podporuje aiglx a ati nie. Pri ati je nutne pouzit xgl a je treba mat spustene dva X servre, je to viac problemov ako uzitku (vzhladom na kvalitu ati opengl driverov).
Návrat hore
funThomasik
Light Star
Light Star

Založený: 23.06.2006

PríspevokZaslal: 30 Máj 2007, 19:37    Predmet: Odpovedať s citátom  

takze vsetky open gl acceleratory na desktop (beryl, compiz, metisse,...) potrebuju aj podporu od grafickej karty vo forme ovladacov... ak mas nvidiu tak to mas trochu jednoduchsie lebo nvidia ma opensource ovladace (debian: apt-get install nvidia-drivers) ktore stahnes z oficialnej stranky..... ak mas ATI tak mas trochu problem.... jej ovladace su nespolahlive a su k tomu binarne ....

ak mas teda ubuntu tak ti sem postnem trochu upraveny navod podla ktoreho som to robil ja a fachalo to

Kód:

1. zo stránky ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon.html si stiahnite najnovší ATI Driver Installer. to je ten 50+ megabajtový súbor do napr. /tmp

2. potom ako root cd /tmp ; bash ati-driver-installer-8.31.3-x86.run --buildpkg

3. vytvorené balíky nainštalujeme dpkg -i fglrx-driver_8.31.3-1_i386.deb fglrx-kernel-src_8.31.3-1_i386.deb (tieto dva stačia)

4. spustíme module-assistant m-a a tam ideme postupne:
UPDATE (Enter), PREPARE (Enter), SELECT (Enter), šípkou zídeme na fglrx, stlačíme medzeru (Enter), GET (Enter), BUILD (Enter), a na otázku či si prajeme novovytvorený balík nainštalovať, odpovieme Yes.

5. modul je nainštalovaný, už je len potrebné ho zaviesť do kernelu a systém nastaviť tak, aby ho pri každom reštarte natiahol znova. Teda
modprobe fglrx && echo fglrx >> /etc/modules

6. úprava konfiguračného súboru /etc/X11/xorg.conf sa dá taktiež, ako pri nVidia, vykonať konfigurovacím nástrojom fglrxconfig, alebo podľa návodu na www.stanchina.net/~flavio/debian/fglrx-installer.html#configure

http://www.root.cz/clanky/ako-na-akcelerovany-desktop-v-debian-etch/
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
martin.007
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 02.05.2006

PríspevokZaslal: 30 Máj 2007, 20:20    Predmet: Odpovedať s citátom  

Citácia:
lebo nvidia ma opensource ovladace
odkedy ma nvidia opensource ovladace ? Keby mala NVIDIA opensource ovladace tak si myslim ze by boli "zabudovane" v kazdej distribucii a neboli by také problémy...
Opravte ma ked sa mylim

on topic: myslim ze na ATI X1300 by si mal beryl spojazdnit
Návrat hore
sINN3R
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 30 Máj 2007, 22:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

pzad
Citácia:
..... [blbosti .....
off topic: na take sproste prispevky nebudem ani reagovat, neviem co si za decko ale kazis tomuto foru uroven tak sa vyprac alebo sa zacni chovat

on topic:
dakujem za ten navod, skusim uvidim ci to pojde ale som uz skepticky k tomu.... na mandrive mi compiz isiel uplne v pohode a dokonca co som bol prekvapeny tak ludia co mali nvidiu im to neslo tak lahko spravit....
Návrat hore
sINN3R
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 30 Máj 2007, 22:31    Predmet: Odpovedať s citátom  

no tak hentym sposobom to nepojde... pre info si pozrite obr.

Screenshot.png
 Popis:
 Veľkosť prílohy:  1.15 MB
 Rozlíšenie:  1280x800
 Prezretá:  54 krát

Screenshot.png

Návrat hore
pzad
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 31 Máj 2007, 8:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

sINN3R napísal:
off topic: na take sproste prispevky nebudem ani reagovat, neviem co si za decko ale kazis tomuto foru uroven tak sa vyprac alebo sa zacni chovat
Este predtym, nez sa odidem hrat na piesocek (5 rokov je krasny vek).

http://forrestbao.blogspot.com/2007/05/deploying-beryl-xgl-on-ati-card-ubuntu.html

Neskusal som to (cudne veci ako ubuntu nepouzivam), ale ten navod vypada celkom rozumne narozdiel od predchadzajuceho).

Hadam uz nemas rozbity system predchadzajucim "uspesnym" pokusom instalovat driver priamo od ati.
Návrat hore
funThomasik
Light Star
Light Star

Založený: 23.06.2006

PríspevokZaslal: 01 Jún 2007, 15:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

sory ludia pomylil som sa nvidia nema otvorene ovladace ale su kvalitnejsie ako ati

sinner co to mas na ploxe za konozolu?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
sINN3R
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 10 Jún 2007, 16:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

hej rozbilo mi to cely system... a ani ten tvoj navod na to nefunguje asi mam proste smolu a moja ati karta s ubuntu nepojde tak ako by som chcel...

a na tej ploche mam tildu [podobne ako v hrach ze sa ti to vysuva a zasuva hore a nevidis ju len si ju napr. F1 vysunes] tilda je pre GNOME, a yakuake pre KDE
Návrat hore
pzad
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 10 Jún 2007, 19:23    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ide aspon 3d akceleracia ?

Aky je vystup z glxinfo ?
Návrat hore
sINN3R
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 10 Jún 2007, 19:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

sak prave ta akceleracia nejde vobec... a ak sa pytas na >> direct rendering: Yes a mam este jeden problem ktory sa teraz objavil a to ze mi nechce citat DVD-Rom ziadne DVD ani CD Sad
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Linux Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: