|
|
|
| Autor |
Správa |
turtlak69 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.05.2007 Príspevky: 2412 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 25 Okt 2007, 22:07 Predmet: |
|
|
hmmm no tak potom som sa asi sekol. viem, ze raz som s tym mal problem. tak potom neslo isntalovat na neaktivnu particiu. musel ju oznacit potom ako aktivnu. tak asi v tom bol ten zadrhel (dufam). veeeelmi sry, za zavadzajucu info
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Stav:  Založený: 04.05.2006 Príspevky: 639
Zaslal: 25 Okt 2007, 22:38 Predmet: |
|
|
| Slayter napísal: |
| Skusal som vytvorit novu particiu, obetujuc miest z disku E. Lenze, ked som to dal (vid priloha pred), tak mi to napisalo, to co je na prilohe po. Nieco s resizing F... Nechapem, co to ma docinenia s Fkom. |
No hej, lebo si spravil tak, že to voľné miesto aby bolo na konci a aby to tak mohlo byť musí posunúť F. (A swapový oddiel tam nebude??)
Kam sa inštaluje nemusí byť aktívna particia ale jedna aktívna tam asi musí byť, windows sa asi nedá nainštalovať na neaktívnu particiu ale nie som si istý. Problém môže spôsobiť zmena, keď sa označí druhá particia ako aktívna po inštalácii, Vista nenabootuje viacej ale XP áno, som to už skúšal. Linux je to jedno nabootuje aj tak aj tak.
Ja to mám takto:
| Popis: |
|
| Veľkosť prílohy: |
58.89 kB |
| Rozlíšenie: |
791x534 |
| Prezretá: |
34 krát |

|
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Dead_Warrior Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.09.2005 Príspevky: 1359 Bydlisko: BrickField/ Samsung Arena Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Slayter Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.01.2006 Príspevky: 992 Bydlisko: Bratislava; Vek: 17 Karma: 
|
Zaslal: 31 Okt 2007, 15:59 Predmet: |
|
|
| Musis nastavit kolko miesta z disku C: obetujes pre vytvorenie novej. Tych 7 mega to je zbytok volneho miesta na hdd (mimo particie).
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Retne King

Stav:  Založený: 01.08.2004 Príspevky: 1820 Bydlisko: Fr:Toulouse, Sk:Cassovia Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2007, 22:07 Predmet: |
|
|
Prave si formatujem 40GB hdd prvych desat GB je pre Windows, a zo zvysnich 30 som zobral desat pre Linux, formatovanie mi teraz prebieha ( asi ) pretoze vsetko som nastavil presne ako ma byt, cize najprv som si z tych 30 GB oddelil 10 Gb a potom tie som dal formatovat na Ext3, cize partitionmagic mal dve ulohy.
Len ze ako nahle som to spustil tak sa PartitionMagic stiahol dole na listu a reaguje len ako keby mi vyhadzovalo prazdne okno, vsetko to prebehlo rychlo cize pochybujem ze ide o zarznutie, len uz to ide asi polhodku a nic
Tak ze ci to je normalne a kolko sa este necakam asi ?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
pato83 Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.11.2005 Príspevky: 2850
Zaslal: 07 Nov 2007, 22:15 Predmet: |
|
|
| 40 GB disk bol cely jedna particia a teraz z neho ukrajujes? Lebo resize chvilu trva, zato formatovanie 10GB particie je zalezitost urcite nie na polhodinu.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Retne King

Stav:  Založený: 01.08.2004 Príspevky: 1820 Bydlisko: Fr:Toulouse, Sk:Cassovia Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2007, 22:18 Predmet: |
|
|
| pato83 napísal: |
| 40 GB disk bol cely jedna particia a teraz z neho ukrajujes? Lebo resize chvilu trva, zato formatovanie 10GB particie je zalezitost urcite nie na polhodinu. |
Ta 40 boli 2 particie, jedna 10 GB na ktorej je windows a druha ktora bola prazdna a z nej ukrajumej dalsiu 10 GB cast
|
|
| Návrat hore |
|
 |
pato83 Guru

Zaslal: 07 Nov 2007, 22:26 Predmet: |
|
|
| Vies co si mal spravit, ked bola prazdna, mal si ju zrusit, ostalo by ti nenaformatovanych 30GB a z toho by si si vybral 10GB pre linux, myslim, ze je to podstatne rychlejsie, aj ked neviem, ci to nezavisi aj na mnozstve dat na particii, kde sa robi resize. Tak dajme tomu este chvilku pockaj, ale podla mna to zatuhlo. Hlavne, ze tam nemas nic dolezite.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Retne King

|
Zaslal: 07 Nov 2007, 22:34 Predmet: |
|
|
| Vies co si mal spravit, ked bola prazdna, mal si ju zrusit, ostalo by ti nenaformatovanych 30GB a z toho by si si vybral 10GB pre linux, myslim, ze je to podstatne rychlejsie, aj ked neviem, ci to nezavisi aj na mnozstve dat na particii, kde sa robi resize. Tak dajme tomu este chvilku pockaj, ale podla mna to zatuhlo. Hlavne, ze tam nemas nic dolezite. |
Ale ved ta particia (30GB) bola prazdna z nej som vyrobil dalsiu particiu 10 GB pre Linux, cize cely hdd by mal vyzerat takto : 10 GB (windows) + 20 (prazdne) + 10 (nova particia ore Linux)
//Alebo ty myslis ze som mal spojit cely hdd dokopy, bez particii a potom z tych 40Gb kde bol aj windows vytvorit dalsich 10 Gb pre Linux?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
pato83 Guru

Zaslal: 07 Nov 2007, 23:22 Predmet: |
|
|
| Nie, v poriadku, nechcem ta mylit, ale prazdna particia je u mna naformatovana particia na niektory z filesystemov bez akychkolvek dat na nej.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Retne King

|
|
| Návrat hore |
|
 |
inflater Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.03.2007 Príspevky: 305 Bydlisko: Púchov, Slovakia Karma: 
|
Zaslal: 08 Nov 2007, 17:34 Predmet: |
|
|
no ja som to mal spravene tak, ze som mal len jeden diskovy oddiel na ktorom bol windows xp (NTFS) tak som odtial ukrojil 6 GB a vytvoril som druhu PRIMARY partition s velkostou 5 GB. Primarnych moze byt max. 4; extended moze byt len jedna (na jednom fyzickom disku), ale zato v extended mozes mat logickych (logical) partitions kolko len chces.
cize po vytvoreni a sformatovani toho 5GB primary oddielu som vytvoril extended oddiel s velkostou tak 300 MB, do ktoreho som rovno strelil logicku particiu SWAP tez s velkostou 300 MB (RAMku mam 256 MB, ak mas pamat napr. 1 GB tak si daj troska viac).
v mojom pripade bolo /dev/sda0 WinXP, /dev/sda1 Linux EXT3 a /dev/sda5 swap (extended particie sa v linuxe rataju od 5ky!!.. teda aspom ubuntu to tak robi).
instalaciu som zvolil manualne, a na /dev/sda1 (v mojom pripade sformatovane linux miesto) musis dat tzv. mount point "/" bez uvodzoviek. to bude korenovy instalacny adresar pre linux. no a na tom druhom aktivuj swap, ak tam este neni. na konci instalacie ta privita GRUB s moznostami vyberu OS. tie mozes zmenit v /boot/grub/menu.lst (/dev/sda1).
na zaver, ak by si chcel odfajcit linux zo systemu, chod do live CD alebo pouzi partition magic a odsmaz prec najprv logicku particiu SWAP a ak sa ti tam v extended uz nenachadzaju ziadne ine particie, kludne odfajci aj extended. a potom zmaz tu ext3 particiu. vloz windows xp instalacne cdcko do mechaniky a restartuj system. bootuj z WinXP CD pretoze z harddisku sa zatial dat nebude. chod do recovery console a tam napis fixmbr (enter) a fixboot (enter). a je to
howgh
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Retne King

|
Zaslal: 08 Nov 2007, 23:21 Predmet: |
|
|
No tak, uz bezim pod Linuxom konecne, diky za vsetko
Este mam problem s ovladacom na grafickej |FX 5500| ale zatial som sa na to nepozrel tak neviem, ze ci to je velky problem nahodit...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
pato83 Guru

Zaslal: 08 Nov 2007, 23:31 Predmet: |
|
|
| Nemal by to byt ziadny problem, System-preferences-Restricted drivers a tam si povol pouzivanie. O nic viac by si sa v idealnom pripade nemusel starat.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Retne King

|
Zaslal: 09 Nov 2007, 0:38 Predmet: |
|
|
| Nemal by to byt ziadny problem, System-preferences-Restricted drivers a tam si povol pouzivanie. O nic viac by si sa v idealnom pripade nemusel starat. |
Tak nejako to neviem rozbehat robim vsetko podla tohoto navodu: http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=9271&Itemid=42&limit=1&limitstart=2
Takze este raz mam (Nvidia Fx 5500), ktoru som nasiel v tomto zozname http://packages.debian.org/unstable/x11/nvidia-glx cize som instaloval balík "nvidia-glx"
Teraz us som presiel do instalacie:
1. Zadal som sudo apt-get install nvidia-glx
2. Potom sudo apt-get install nvidia-kernel-common
3. A ako posledne sudo nvidia-xconfig ibaze tam som zaznamenal takyto error:
| Citácia: |
sudo nvidia-xconfig
Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".
PARSE ERROR: Parse error on line 13 of section Module in file
/etc/X11/xorg.conf.
"Disable" is not a valid keyword in this section.
Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup'
New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf' |
ale docital som sa, ze ak by doslo k nejakemu erroru tak to mam zmenit rucne ibaze tam nebolo co menit pretoze to uz bolo zmenene... tak prosim ak mi viete poradit
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|