Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Liška odstupil z funkcie M.Obrany
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
LubosZ
Medium Star
Medium Star

Stav: Odhlásený
Založený: 03.09.2005

PríspevokZaslal: 30 Jan 2006, 15:30    Predmet: Lietadlo nemalo čo varovať Odpovedať s citátom  

Lietadlo nemalo čo varovať

Vojenské lietadlo AN-24, pri havárii ktorého zahynulo 42 ľudí, nemalo zariadenie varujúce pilota pred nebezpečným priblížením k zemi. "Z hľadiska legislatívy toto zariadenie na palube nemuselo byť," povedal dnes pred novinármi vedúci oddelenia modernizácie správy vzdušného prieskumu Ľudovít Mikuška.

Na lietadle však bol podľa neho rad ďalších zariadení, ktoré informujú pilota o jeho aktuálnej polohe. Môže použiť v určitom mode napríklad meteorologický radar a rádiovýškomer.

Otázka zabudovania spomínaného zariadenia sa nastolila podľa Mikušku v roku 2004. S vybavením lietadiel takýmto systémom sa počíta až v ďalšom období v závislosti od finančných zdrojov. Zabudovanie zariadenia aj do lietadiel inej triedy by si vyžiadalo približne sto miliónov korún.

Lietadlá AN-24 aj keď sú morálne zastarané sú podľa Mikušku bezpečné. Nesúhlasí s názorom, že piloti nie sú dostatočne vycvičení. Odmieta tiež, že by k viacerých nehodám v krátkom čase došlo v dôsledku zlého manažmentu.

S modernizáciu strojov Antonov sa začalo v roku 2001. Z dôvodu zavádzania štandardov NATO, nových predpisov pristúpila armáda k úprave komunikačných, navigačných a identifikačných systémov lietadla. Došlo tiež k zlepšeniu bezpečnostných ukazovateľov, uviedol Mikuška.

Minulý rok minister obrany schválil informačnú správu o obstaraní nových dopravných lietadiel, uviedol ďalej Mikuška. Terajšie lietadlá totiž svojou kapacitou nepostačujú pre plnenie úloh dopravného letectva ozbrojených síl.

Hlavný inžinier letectva vzdušných síl Jaroslav Kuča informoval, že každé lietadlo má svoju životnosť, ktorú stanovuje výrobca a počas nej absolvuje generálne opravy. Od roku 1993 sa urobilo 115 generálnych opráv lietadiel a vrtuľníkov.

TASR
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
slipiknotko24
Light Expert
Light Expert

Založený: 23.08.2005

PríspevokZaslal: 02 Feb 2006, 21:44    Predmet: Odpovedať s citátom  

Linkman napísal:
Čo vy na to súhlasite s jeho odchodom ?

............bolo vidiet, ze strata slov. vojakov ho vazne vzala.......ale hned odchadzat......a este toho co zvolili namiesto neho.......taky chlapec.......
Návrat hore
Tomasito
Moderátor
Moderátor

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 30.01.2005

PríspevokZaslal: 03 Feb 2006, 0:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

Spamm premazany, vyjadrujte sa k teme... (plati najma pre uzivatela Martin44)!
Návrat hore
Martin44
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 30.01.2006

PríspevokZaslal: 03 Feb 2006, 0:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ok Very Happy
Zhrniem to takto.
Ked som sa dozvedel tu spravu ze ten minister odstupuje,tak to so mnou nejak nepohlo.
Ako minister spravil dobre to ze zrusil povinnu vojensku sluzbu a zaviedol profesionalnu armadu.Mnooo Bude mi velmi chybat Sad Sad Sad
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

Založený: 25.06.2005

PríspevokZaslal: 03 Feb 2006, 10:29    Predmet: Odpovedať s citátom  

Liska to urobil najlepsie ako mohol! Ak by odstupil skor, media by ho dodobali zato, ze sa nepostaral o pozostalych. Teraz su tu sice spekulacie o politickom pozadi, ale myslim ze vacsina ludi ma rozum a vie, preco to liska urobil. Ja by som konal rovnako.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Magic
Light Expert
Light Expert

Založený: 25.01.2006

PríspevokZaslal: 04 Feb 2006, 0:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

problemy z lietadlami sa jeho odstupenim ale nevyriesili. nehovorim len o antonovoch, armada nema ani ine typi lietadiel. Totiz spoliehat sa na Nato vo vsetkych oblastiach vojenstva asi nebude uplne spravne... hlavne z dlhodobeho hladiska.
Návrat hore
dair
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 17.01.2006

PríspevokZaslal: 06 Feb 2006, 4:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

neviem sa rozhodnut lebo jedna strana vravi ze to bol fakt minister ako ma byt a na druhej je zase kopa veci ako nie velmi cisty biznis, statne zakazky...
a ze to nie je prva taka vec (havaria) co sa stala (ale tretia) a teda preco az teraz?
Ozaj sa mi velmi pacila vec co povedal Slota, ze havariu sposobil madarsky kopec Laughing
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
S@ndman
Medium Star
Medium Star

Založený: 18.05.2005

PríspevokZaslal: 06 Feb 2006, 18:00    Predmet: Odpovedať s citátom  

Nemyslim si ze je to priamo jeho vina,ale myslim ze odstupenim sa zachoval seriozne.
Návrat hore
flasch
Expert
Expert

Založený: 25.01.2006

PríspevokZaslal: 11 Feb 2006, 22:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

nebola to jeho chyba.ale on si to zobral k srdcu a ma vycitky
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

Prejdi na: