|
|
|
| Autor |
Správa |
LubosZ Medium Star

Stav:  Založený: 03.09.2005 Príspevky: 486 Bydlisko: Martin Karma: 
|
Zaslal: 30 Jan 2006, 15:30 Predmet: Lietadlo nemalo čo varovať |
|
|
Lietadlo nemalo čo varovať
Vojenské lietadlo AN-24, pri havárii ktorého zahynulo 42 ľudí, nemalo zariadenie varujúce pilota pred nebezpečným priblížením k zemi. "Z hľadiska legislatívy toto zariadenie na palube nemuselo byť," povedal dnes pred novinármi vedúci oddelenia modernizácie správy vzdušného prieskumu Ľudovít Mikuška.
Na lietadle však bol podľa neho rad ďalších zariadení, ktoré informujú pilota o jeho aktuálnej polohe. Môže použiť v určitom mode napríklad meteorologický radar a rádiovýškomer.
Otázka zabudovania spomínaného zariadenia sa nastolila podľa Mikušku v roku 2004. S vybavením lietadiel takýmto systémom sa počíta až v ďalšom období v závislosti od finančných zdrojov. Zabudovanie zariadenia aj do lietadiel inej triedy by si vyžiadalo približne sto miliónov korún.
Lietadlá AN-24 aj keď sú morálne zastarané sú podľa Mikušku bezpečné. Nesúhlasí s názorom, že piloti nie sú dostatočne vycvičení. Odmieta tiež, že by k viacerých nehodám v krátkom čase došlo v dôsledku zlého manažmentu.
S modernizáciu strojov Antonov sa začalo v roku 2001. Z dôvodu zavádzania štandardov NATO, nových predpisov pristúpila armáda k úprave komunikačných, navigačných a identifikačných systémov lietadla. Došlo tiež k zlepšeniu bezpečnostných ukazovateľov, uviedol Mikuška.
Minulý rok minister obrany schválil informačnú správu o obstaraní nových dopravných lietadiel, uviedol ďalej Mikuška. Terajšie lietadlá totiž svojou kapacitou nepostačujú pre plnenie úloh dopravného letectva ozbrojených síl.
Hlavný inžinier letectva vzdušných síl Jaroslav Kuča informoval, že každé lietadlo má svoju životnosť, ktorú stanovuje výrobca a počas nej absolvuje generálne opravy. Od roku 1993 sa urobilo 115 generálnych opráv lietadiel a vrtuľníkov.
TASR |
|
| Návrat hore |
|
 |
slipiknotko24 Light Expert

Stav:  Založený: 23.08.2005 Príspevky: 69 Bydlisko: Vráble Karma: 
|
Zaslal: 02 Feb 2006, 21:44 Predmet: |
|
|
| Linkman napísal: |
| Čo vy na to súhlasite s jeho odchodom ? |
............bolo vidiet, ze strata slov. vojakov ho vazne vzala.......ale hned odchadzat......a este toho co zvolili namiesto neho.......taky chlapec....... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5010 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 03 Feb 2006, 0:14 Predmet: |
|
|
| Spamm premazany, vyjadrujte sa k teme... (plati najma pre uzivatela Martin44)! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martin44 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2006 Príspevky: 1203 Bydlisko: Petržálka Karma: 
|
Zaslal: 03 Feb 2006, 0:17 Predmet: |
|
|
Ok
Zhrniem to takto.
Ked som sa dozvedel tu spravu ze ten minister odstupuje,tak to so mnou nejak nepohlo.
Ako minister spravil dobre to ze zrusil povinnu vojensku sluzbu a zaviedol profesionalnu armadu.Mnooo Bude mi velmi chybat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jin Guru of LVP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.06.2005 Príspevky: 3443 Bydlisko: EXIT-CG Karma: 
|
Zaslal: 03 Feb 2006, 10:29 Predmet: |
|
|
| Liska to urobil najlepsie ako mohol! Ak by odstupil skor, media by ho dodobali zato, ze sa nepostaral o pozostalych. Teraz su tu sice spekulacie o politickom pozadi, ale myslim ze vacsina ludi ma rozum a vie, preco to liska urobil. Ja by som konal rovnako. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Magic Light Expert

Stav:  Založený: 25.01.2006 Príspevky: 58 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 04 Feb 2006, 0:59 Predmet: |
|
|
| problemy z lietadlami sa jeho odstupenim ale nevyriesili. nehovorim len o antonovoch, armada nema ani ine typi lietadiel. Totiz spoliehat sa na Nato vo vsetkych oblastiach vojenstva asi nebude uplne spravne... hlavne z dlhodobeho hladiska. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dair Guru wannabe

Stav:  Založený: 17.01.2006 Príspevky: 2058 Bydlisko: down under Karma: 
|
Zaslal: 06 Feb 2006, 4:27 Predmet: |
|
|
neviem sa rozhodnut lebo jedna strana vravi ze to bol fakt minister ako ma byt a na druhej je zase kopa veci ako nie velmi cisty biznis, statne zakazky...
a ze to nie je prva taka vec (havaria) co sa stala (ale tretia) a teda preco az teraz?
Ozaj sa mi velmi pacila vec co povedal Slota, ze havariu sposobil madarsky kopec  |
|
| Návrat hore |
|
 |
S@ndman Medium Star

Stav:  Založený: 18.05.2005 Príspevky: 364 Bydlisko: Stale inde Karma: 
|
Zaslal: 06 Feb 2006, 18:00 Predmet: |
|
|
| Nemyslim si ze je to priamo jeho vina,ale myslim ze odstupenim sa zachoval seriozne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
flasch Expert

Stav:  Založený: 25.01.2006 Príspevky: 170
Zaslal: 11 Feb 2006, 22:53 Predmet: |
|
|
| nebola to jeho chyba.ale on si to zobral k srdcu a ma vycitky |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|