[blog] List pre Adobe

Informácie o software, ankety...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

[blog] List pre Adobe

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Rozhodol som sa učiniť tento krok a "využiť" na to moc fóra, dúfam že mi bude odpustené. Dnes som napísal email, ktorý by som chcel zverejniť pre celý svet [@ least Slovensko], vzhľadom na to že som maximálne nahnevaný a frustrovaný z legánych produktov Adobe a tak som vyzval firmu Adobe na priamu a nebyrokratickú, teda ľudskú reakciu, ktorej aj tak neverím že sa dočkám. Taktiež poprosím o vynechanie OT, ako rady použiť Mac OS, alebo iný OS, poprípade inú verziu Windooze. To nie je predmetom daného emailu.

Viac pre prípadné nedorozumenie:

:arrow: daný PC mám 99% času offline, nerád ho pripájam na net, vždy kvôli aktivácii musím, alebo volať - strata času a otrava
:arrow: týmito problémami trpia masy ľudí, kolegov a známych, mnohí z nich migrovali ku illegal softwaru, pre viac dôkazov je vhodné navštíviť ofi a neofi fóra Adobe - hrozná otrava pre mnohých
:arrow: riešenie ako updaty OS a CS4 som aplikoval, nepomáha. Robí to rovnaké problémy. Na druhej strane updatovanie znemožňuje pracovanie po dosť dlhú dobu [aj hodinu a pol] - otrava, strata času, nutnosť vypnutia a nasledovného reštartovania aplikácií CS4
:arrow: prechod na MAC OS je super riešenie, ale ďakujem, neprosím, nerobí sa mi na MAC OSe z viacerých dôvodov dobre - fakt blbý nápad
:arrow: mnohé licencie CS sú viazané na média. Teraz príde funny part. Cracknutá verzia od Core má selfinstaller, inštalácia prebieha na rýchlom PC do 15 minút, aj s aplikáciou cracku. Legálna inštalácia CS Master Collection je na 6 dvd, jeho inštalácia zaberá na sebalepšom PC viac ako dve hodiny! A to sme ešte bez updatov, aktivácie, nastavenia prostredia, konfigurácie bridgu, osobných nastavení a iného ladenia CS...
:arrow: zmysel tohto postu je jediný, pokus o donútenie vyššie postavených v Adobe, aby s ich postihnutou politikou niečo spravili, nie aby znemožňovali platičom normálne pracovať.

Záver: Tí čo majú ilegal majú všetko funkčné a pohodu, tí čo majú legal šedivejú z byrokracie [komunikácia so strojmi pre SW podporu, prepis licencie...], oficiálnych somarín a nezmyslov potrebných pre korektné fungovanie daného softwaru. Nemalo by to byť naopak?
E-mail je nasledovný, je samovravný a netreba ho nijako rozpitvávať:

Dobrý deň pani Terrichová,

Tento email sa netýka Vás, poprosím Vás len o jeho nasledovné preposlanie
"vyšším" [šéf? CEO?] ak je to možné. S Vašou podporou a ústretovosťou som
200% spokojný, nadmieru. Váš prístup je profesionálny, racionálny, ľudský
a férový mail smeruje ku vývojarom a ku CEO Adobe, aj keď pochybujem že sa
tam niekedy dostane.

Tu je nasledovný email:

Drahý Adobe,

Na úvod upozorňujem že budem písať bez všetkých formalít a byrokracie,
ktorá momentálne vládne v elektronickej komunikácii s veľkými firmami. To
isté žiadam aj od Vás, ak budete cítiť potrebu zareagovať na môj email,
tak Vás poprosím mi odpísať ako ľudia, nie ako stroje. Ďakujem za
pochopenie.

Ku problému samotnému. Som majiteľom legálnej verzie Adobe Creative Suite
Production Premium vo verzii 4. Tak isto som majiteľom legálneho OS
Windows 7 Professional. Na PC kde upravujem grafiku nemám nič iné len
legálny Windows, nejaké kódeky a browsery + CS4. Poprosil by som o
nasledovné objasnenie mojich nikdy nezodpovedaných otázok:

- Prečo ma neustále otravuje CS4 s aktiváciou, zdržuje ma miliónmi okienok
o aktivácii, registrácii, novom update a iných nezmysloch, keď ja
potrebujem pracovať?

- Prečo keď som CS4 aktivoval a CS4 spôsobil nezvratný pád systému, 2x po
sebe [bsod - až po smrť] som musel volať do Vášho call centra aby mi ho
odaktivovali a tam mi povedali že to nejde, že ide len navýšiť počet povolených [3] aktivácií?

- Prečo aj keď mám úplne vyupdatovaný legálny OS Windows 7 Professional a
legálny vyupdatovaný Creative Suite 4 Production Premium sa neustále
stretávam s pádom programu, viacnásobným v priebehu párhodinovej pracovnej
"session"?

- Prečo keď mám legálny CS4 som neustále spammovaný otravnými a
časberúcimi hláškami o nových produktoch?

- Prečo keď môj kamarát robí na nelegálnej CS5 nemusí updatovať, nemusí
každú chvíľu odklikávať otravné okná s ponukou nového updatu, alebo
upgradu na vyššiu verziu, nemusí mať legálny Windows, nemusí byť online
aby sa aktivoval, nestretáva sa s pádmi, pravdupovediac mu údajne ani raz
nepadol ani Photoshop, ani Adobe Flash, zato mne ako majiteľovi legálneho
softwaru padá na dennom poriadku každých pár minút?

Poprosím Vás, nesnažte sa riešiť môj problém na úrovni softwarovej, alebo
hardwarovej podpory. Nemám čas, ani prostriedky na to momentálne riešiť
niečo, čo zlodejovi funguje a mne ako legálnemu [hlúpemu] majiteľovi
legálnych verzií nie. Už teraz som strávil viac ako 30! hodín
preinštalovávaním OS Windows 7 patáliami s opätovnou aktiváciou s Windows
7 a s Vaším produktom. Otravoval som pani Terrichovú a jej kolegou s
navýšením aktivácií.

Ak mi chcete odpovedať na môj email, tak poprosím po ľudsky, nestojím a
neprosím si nejakú templatovú byrokratickú odpoveď. Taktiež Vám ušetrím
čas, chyba nie je v mojom PC, ani v HW, ani v SW. Za to Vám 100% ručím.
Len Vás prosím o preposlanie daného "problému" ktorým trpia tisíce
užívateĺov Vášho legálneho softwaru [pre viac info navštívte vlastné,
alebo neoficiálne fóra Adobe] aby s tým niečo Adobe konečne spravil.

Je totižto nemysliteľné, aby človek ktorý vyhodí za legálny software
tisíce eur musel tráviť celé hodiny jeho spojazdnovaním, aktiváciou,
odklikávaním rôznych otravných ponúk, pádmi a zhadzovaním celého systému,
zatiaľ čo zlodej si v pokoji pracuje a vysmieva sa mi do tváre,

Ďakujem za pochopenie a prípadnú ľudskú reakciu,

S pozdravom

[ja :)]

Vašu odpoveď zverejním na blogu, ktorý je navštevovaný 50-60 000 UiP denne...ďakujem za pochopenie môjho konania.
amozoneSK
Light Star
Light Star

Re: [blog] Liste pre Adobe

Príspevok od používateľa amozoneSK »

ja som sa na nieco podobne tiez chystal, ale zatial nebol cas. sam som tiez presiel na ilegal verziu (a som vysmiaty, vlasy opat chytili staru farbu). uz som na to proste nemal nervy. original krabica je zapadana prachom, DVDcka uz ani neviem kde mam a vobec mi to nechyba. nikdy v zivote si uz nekupim nic od Adobe, iba ak s tym naozaj nieco spravia, aj to ma bude musiet niekto dlho presviedcat. som zvedavy na odpoved, v kazdom pripade drzim palce aby sa to niekam dostalo, ked uz si si s tym dal robotu.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ja sa obávam toho, že na takúto formu "sťažnosti/žiadosti o vysvetlenie" ti neodpovedia,
pretože si to napísal veľmi zvláštnym štýlom. Sám dobre vieš akú majú "tam hore" politiku,
čo v emaily aj spomínaš a snažíš sa nad tú politiku akoby povyšovať. Teraz hovorím o tom,
že chceš od nich ľudskú odpoveď. Podľa mňa ťa zotrú. Ale tiež prajem veľa šťastia a som
zvedavý ako to dopadne.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: [blog] List pre Adobe

leko - tam išlo skôr o to rozvíriť hľadinu na jazere, nič viac, nič menej. Je mi jasné, ako som aj v samotnom maily napísal že z toho nič nebude, ale "power of hojko.com" je obrovská, už teraz po istých slučkách na googli nájde tento "list" pre adobe. Takže keď odpíšu, zverejním tu odpoveď. Nestarajú sa pokiaľ to nie je vidieť, keď to uvidia ich klienti, ktorí sa stotožňujú s tým prolbémom a začnú im písať podobne, uvidíme čo sa stane...

amozoneSK - :aasmile29:

Samozrejme problém je veľmi špecifický, u veľkej väčšiny klientov tieto problémy nie sú, avšak aj keď trpí "len" 10%, je to hrozné.

Ako som už spomínal, taký Windooze keď je legal, šlape ako hodinky, 3D Studio Max ditto, nepadá, nemrzne, len tam kde to presahuje jeho limity, V-ray ditto, dokonca môžeš stackovať render nody - až 10! na jednu licenciu a máš perfektnú mini-render farmu. Na cracknutej verzii to nefunguje, treba na to dongle a mať spustený server na jednom stroji.

Toto sú moje tri najbližšie produkty, s ktorými pracujem denne, inštalujem ich na týždennom poriadku a preto som ich uviedol ako príklad.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Adobe a este vela firiem nepochopili ze tento sposob boja proti SW piratom je proste neucinny a len ho podporuje. Trestat poctivych ludi za nieco co vykonavaju nepoctivci - aj par ludi na tomto fore co si SW kupia si ho neskor cracknu aby nemuseli mat DVD v DVD-romke a podobne . Navyse si vazne nemyslim (ale toto je len moj nazor, ziadnu studiu som nevygooglil - nepodarilo sa) ze uroven SW ochrany nema vplyv (alebo ma len minimalny) na to kolko ludi si ten SW legalne obstara. A co sa tyka tych otravnych aktualizacii a podobne - vsetko ma byt nastavitlene. To vidim ako krok blizsie k zakaznikovi.

A co sa tyka toho mailu - nemyslim s ze nim nieco zmenis v Adobe. Ale tebe sa ulavilo takze svoj ucel to splnilo.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

javatar - nastaviteľné to je, ale ja sa pýtam prečo? :) prečo to mám nastavovať? Keď installnem CORE verziu, je to bez reklamy, bez okienok, lepší a rýchlejší installer.

Teraz mám ten PC offline a stále mi to vyhadzuje že chce aktivovať. No *ebal ich pes do čreva. Musel by som zase zapájať kábel na router a z routra do PC a do iONa kde je CS4. Nechce sa mi, je to 20 minút zabitých.

A aj keď to spravím, tie crashe to neodstráni. CS5 nepadá, CS4 nonstop. Tak isto mi stále ponúkajú upgrade, ktorý je už zakúpený, ale nemám ho nainštalovaný - je s tým tona opletačiek okolo licencie.

Proste chcú aby som investoval ešte viac času do ich softwaru - "starostlivosti oň", namiesto toho aby som na ňom len pracoval, toto ma "trochu" irituje :/...

Ohromné gesto voči klientovi by bolo, keby pohli tí vývojari svojími lenivými zadkami a spravili by single file installer, ktorý by som si stiahol z internetu len na základe zadania platného kľúču a ten installer by bol aktivovaný na jednu inštaláciu. Za každým keby som ho stiahol, by si to overilo počet aktivácii a keby som dosiahol tri, chceli by deaktivovať. Budiš...

Ale nie sa *ebať s XY médiami, papiermi a nastavovačkami :) to je moc...

A máš pravdu, ten mail nezmení nič, ale tento thread má potenciál :)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Nastaviteľné je to predsa preto, lebo niekto chce a niekto nechce.
Avšak musím povedať že mňa tiež otravuje adobe updater i keď
som jasne nastavil, že nechcem vôbec žiadnu otázku ohľadom
update, nech je aký chce. Proste za žiadnych okolností, nikdy
nechcem aby sa ma čo i len opýtal, alebo informoval o tom že
je niečo nové a či to chcem stiahnuť. Nuž stále sa ma pýta...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Kolko im cca davas casu na odpoved?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Týždeň ako vždy :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

takze este 5 dni - mali by sme tu zacat pisat veci typu "chcel som nakupit 1000 licencii pre moju firmu ale tento thread ma odradil" :D aby si mal reakciu istu

mne tento thread dal aspon istotu ze sa neoplati od Adobe SW kupovat ak to nebude pracovne a ak bude tak sa oplati mat len krabicu na policke pre pripad SW kontroly...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

javatar - hehe, výhoda je tá, že ľudia okolo mňa majú podobné skúsenosti. Len takí, čo používajú CS príležitostne to nepociťujú. V momente ako chceš efektívne skĺbiť AE, DW, iL a FL tak si v keli, lebo každý z tých softow je enormne náročný na "super" zladený systém.

Už len taký dreamweaver nevie Adobe doladiť niekoľko rokov, čo je imo úplná hanba. Má neustále problémy s konektivitou na FTP servery, tobôž sFTP. Ich podpora z UK je totálka, proste tam nevedia ani ceknúť a v 90% prípadov Ti povedia že to nie je ich starosť. Vo verzii CS3 legal mi dokonca odpálkoval všetky súbory na FTP a disku naraz dreamweaver.

Teraz pred pár dňami mi masterdead nahodil jednu subdoménu, tak som pochválil dreamweaver že to konečne fixli a ho*no, ho*no zlatá rybka, stále tie isté chyby, tak to radšej robím manuálne cez FileZillu. Proste otras. Debilný dreamweaver sa proste zacykluje a zamrzne pri väčšom množstve súborov.

Určite by som našiel na nete 1 a 1000 návodov ako to "fixnúť", ale na rovinu, ku*va ja nemám čas fixovať ich pri*ebaný software, potrebujem pracovať! Za fixovanie ich softwaru mám mínus 10 eur na hodinu [rozumej zabitý čas fixovaním som mohol zarobiť prácou]...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Nič nové sa nedeje? Téma ma zaujala ale akosi to tu mŕtvie...
Adobe sa nemá k odpovedi?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

0 bodov :? hrajú sa na mŕtveho chrobáka...ale táto správa tu ostane, ako dôkaz voči ľahostajnosti Adobe.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Stále nič? Ja by som im ten mail posielal, až dokým neodpíšu. :D Každý tyžden jeden mail, možno ich to prestane baviť a odpíšu.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Nemyslím si že to má význam ich spamovať každý týždeň. Kým sa oni v tej firme nezobudia sami tak im asi nepomôže nič.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Určite by som našiel na nete 1 a 1000 návodov ako to "fixnúť", ale na rovinu, ku*va ja nemám čas fixovať ich pri*ebaný software, potrebujem pracovať! Za fixovanie ich softwaru mám mínus 10 eur na hodinu [rozumej zabitý čas fixovaním som mohol zarobiť prácou]...
Nechcem byt zly, ale myslim si, ze Tvoja snaha a usilie to zmenit ti uberie viac casu, ako to fixnut :) No offence samozrejme.
Ja osobne som legalny CS nemal nikdy, a teraz uz ho asi ani nikdy mat nebudem. Kazdopadne, z mojej miniaturnej skusenosti plynie, ze ludia, co su daleko nad tebou, tudiz napriklad aj Adobe, alebo ine firmy na to kaslu. Takychto listov im rocne pridu snad tisicky. Myslis, ze si kazdy precitaju, nad kazdym sa zamyslia? Podla mojho sukromneho nazoru sa 99% ani k CEO nedostane.

Kazdopadne, cenim Tvoju snahu to zmenit, aj ked si myslim, ze pre mna by prospesna aj tak nebola :)
GL, nech to vyjde.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

súhlasím s tebou v každom jednom bode, ale úprimne, je to marketing, nič len marketing a konzum, neprestanú, chcú otravovať ľudí a nenechať ich na pokoji ani na minútu, bohužiaľ, s podobnými praktikami sa stretneme už takmer kdekoľvek, irituje ma napríklad ešte viac ako produkty od Adobe tá hnusná rolovacia reklama na update od IObit - teda Advanced System Care, človek už nemá ani vo vlastnom počítači kľud, len peniaze ťahajú z ľudí...aj keď ak tie veci nie sú realizované lokálne, tak natvrdo nakonfigurovať firewall a zablokovať porty daným programom by eventuálne mohlo pomôcť
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

musím sa tiež pridať, prvý krát som si od podpory nevyžiadal direct link ale ťahal som cez ich inštalátor creative suite.. Sťahovalo to milión rokov, rozbaľovalo to ako keby to malo 100GB a inštalovalo 2 hodiny :D . Okrem toho sa ma ani nespýtalo akú chcem verziu (x86 alebo x64) a nainštalovalo oba
Napísať odpoveď