LOCK pls : Zapojenie switcha

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa snake2 »

t0m4s3 napísal:skor ako foto posli Vyrobcu + model. Alebo cenu, ta tiez vela napovie :-)
tak to je problemos :) nie je tam nist napisane .. ono je to starsi switch alae 100% kamaratovi fungoval
t0m4s3 napísal:ake su ostatne nastavenia na oboch pocitacoch? (Maska siete a brana.)
server:
IP: 192.168.1.1
Maska: 255.255.255.0

NB:
IP: 192.168.1.2
Maaska: 255.255.255.0
Brana: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

t0m4s3 napísal:Take banality mi nevysvetluj, mam takisto CCNA (to len tak pomimo). Pochybujem ze chlapec ma L3 switch. Mne cely cas ide o to, ze pokial mal funkcnu siet predtym, tak mal asi spravne nastavene vsetko co sa tyka IP adries/subnetov/bran a tym ze medzi tiet pocitace vopcha switch sa vobec nic nezmeni a fungovat to musi tak ako predtym.
ty si tu zacal s vysvetlovanim banalit, ako ze kde pracuje switch. spomen si:)
mne zase ide o to, ze ked mal funkcnu siet v jednej konfiguracii - server a v nom dve sietovky, neznamena to, ze so switchom a jednou sietovkou v servery to pojde tiez. rozumieme sa?

ad problem - hm, zvlastne. v tom pripade skus radikalne riesenie, odstran protokol TCP/IP v oboch kompoch, restart a pridaj znova.
dalej skontroluj workgroup, pre istotu vypis znova a restartni komp. skontroluj win firewall, ale ten by mal byt v poriadku ked to pred tym islo.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

nekrizeny kabel zo serveru prehod do uplinku a do pozicie jedna daj nekrizeny z NB, v tomto pripade sa jedna ale o HUB a nie o switch :wink: a takysto aj na serveri nastav branu 192.168.1.1 pokial je po HW stranke funkcne musi to ist... win firewaly na oboch musia byt vypnute som zabudol podotknut (ping by ti mal fungovat aj zo zap. fw ale nedostanes sa na ten druhy komp a pravdepodobne ho ani neuvidis na sieti)

potom ma napadaju este dalsie veci, ak je to nejaky stary switch/hub (takzko povedat) zisti aku prenosovu rychlost podporuje (duplex) a ak je to nahodou 10Mb/s tak to prehod manualne aj na sietovkach oboch kompov, normalne na novych to funguje aj ked su rozdielne prenosove rezimy, ale u starych som sa stretol s nekompatabilitou

Dalsia vec ktora ma napada, pokial je jeden win prof. a druhy home tak na oboch musis povolit ucet hosta - stalo sa mi ze ked som mal zakazane ucty hostov tak som sa prave kvoli rozdielnosti os nedostal na jeden s kompov - toto pomoze (win proste sux co sa sieti tyka)
snake2
Medium Professional
Medium Professional

ono napadaju ta veci ale si trocha vedla

je na nom napisane : 16 port 10/100 Mbps SWITCH
cize o ziadny HUB sa nejedna a toboz ne s rychlostou 10 Mbps
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

skusal si aj ine porty na tom switchi? alebo prehodit kable - do 1. daj notebook a tak. dalej, si si stopercentne isty, ze ten switch funguje? vyskuasj ho niekde inde.
snake2
Medium Professional
Medium Professional

taaakze pani ...
vyskusal som ho u kamarata a on zazracne nejde :( ale on predtym isol, vsimol som si vsak ze zacal nejak viac pistat
co mu slaka moze byt ??
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

zdroj? nejake obvody? podla mna neries, kup za 5 stoviek novy a budes vysmiaty a modi to tu budu moct zamknut:)
snake2
Medium Professional
Medium Professional

ok nie som proti mozte :lock: ale neda mi sa podakovat vsetkym, ktori reagovali na moj problemos
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

LOCK pls : Zapojenie switcha
preco by sa mala tato tema zamykat?ked niekto bude potrebovat pomoc a spytat sa na toto iste tak sa spyta tu a nebude zakladat novu temu :x trosku rozmyslajte
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

pretoze tu bolo dost offtopic(sorac:)) a vlastne sa ziadny problem nevyriesil, kedze na vine bolo pokazene zariadenie:)
Zamknuté