Londyn

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hubertus
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa hubertus »

v muzeach apod. sa urcite da platit kartou a atrakcie-ako ktore,neviem ktore myslis ale napr na takom london eye sa da platit kartou.....
Playboy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Playboy »

ok. dakujem
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

priprav si vela penazi :) london je moc drahy
Playboy
Light Star
Light Star

vela penazi je kolko? skus to prosim nejako zhrnut. tvoje osobne skusenosti...
hubertus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa hubertus »

no tie muzea a atrakcie su dost drahe...napr madame tussauds ta bude stat cez 20 GBP...potom budes kupovat listky na metro,bus...potraviny...je toho dost..lacne to tam zrovna nieje
Playboy
Light Star
Light Star

Mate niekto skusenosti s pouzivanim karty ISIC? Je to medzinarodna studentska karta a mala by poskytovat rozne zlavy...
Drago
Guru
Guru

Playboy napísal:vela penazi je kolko? skus to prosim nejako zhrnut. tvoje osobne skusenosti...
ja osobne som tam nebol ale sestra ano. Proste vela penazi..jako ti to vysvetlit...na kolko tam ides ? London patri k najdrahsim mestam..aha vidim ze na tyzden...vezmi si zo sebou aspon 150 - 200 Ł ak si nechces nechat ujst nejake vylety..muzeum madame tussaud, big ben atd..a nenechaj si ujst Trafalgar Square..je tam tolko holubov ze sa poseres :)
Playboy
Light Star
Light Star

Dakujem za info. Beriem okolo 250 libier. Navyse skusim este ISIC kartu, takze snad donesiem nieco aj domov.
Drago
Guru
Guru

Playboy napísal:Dakujem za info. Beriem okolo 250 libier. Navyse skusim este ISIC kartu, takze snad donesiem nieco aj domov.
jj 250 libier vam bude uplne stacit :wink:
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ja keby som bol v londyne isto by som si nenechal ujst stadiony: Highbury,Emirates stadium hlavne tie by som chcel vidiet potom este Stamford bridge a ostatne. To by som ja chcel navstivit a ci vy to neviem :D
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

ja som momentalne v londyne,niektore veci su tu dost drahe ale celkovo tu nie je zle :)
kurenadvore
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kurenadvore »

a ked tam uz budete, tak si za 10libier odskocte do Oxfordu :D nebudete lutovat :P
starone
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa starone »

Potreboval by som radu od niekoho kto pozna Londyn trosku lepsie ... s kamosmi budeme v londyne necely den od 8:00 cca do polnoci a chceli by sme toho vidiet co najviac ... vedel by niekto skuseny poradit co si nenechat ujst a priblizne v akom poradi aby sme nestratili moc casu ? prichod a odchod je z Victoria coach station .... vdaka
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

milujem to mesto, hoci je najdrahsie v europe, da sa tam aj dobre nakupit, lebo 70% zlavy niesu vynimkou..
nam s priatelkou sa tam najviac pacili parky, ten relax uprostred toho ruchu, len tak si sediet na travicke... tak sme to zacali praktizovat aj doma:)
a madam tusó.. (nefim jak pise ted z fleku) stoji za to, dost drahe pre nasinca, ale stoji to ozaj za to... a potom big ben, parlament, westmisnter, buckingham palace, national musem (to je free), a vsetky mozne namesia a namestíčka. :)

edit: ja som za 5 dni minul asi 150 pounds.. a to som toho moc nekupil, jedno triko, odznaky, spomienkove predmety, nejake plagaty a podobne..
hlavne jedlo tam nie je najlacnejsie... a ubytovanie neviem, tosom mal zabezpecene..
asontragy
Medium Star
Medium Star

Re: Londyn

Príspevok od používateľa asontragy »

makaveli napísal:urcite si nenechaj ujst muzeum voskovych figurin madamme tussaud - trochu vyssie vstupne, ale urcite stoji za to, zazitok na cely zivot... a este obehni vsetky tie tak pamiatky, ze soho, picadily circcus (na picadilly je pred sochou erosa taky obrovsky obchod so znackovym sportovym oblecenim nike, adidas, reebok, atd, vola sa to ze Lillywhites, zvonku to vyzera tak honosne, ale maju tam celkom lacne a pekne veci, urcite si tam nieco vyberiete), dalej trafalgar square, zaujimava je aj vymena kralovskych konskych strazi a buckingham, dalej navstiv tover a windsorsky zamok a mozes zbehnut na piknik do st. james parku, ak vam ostanu este nejake peniaze tak sa chodte prejst po dlhociznej ulici plnej obchodov Oxford street, atd... uz ani neviem co vsetko som videl, ale je to tam pekne.... a este urcite stoji za to zaplatit si london eye... a dalej je este pekny greenwich a jeho muzeum hodin a pacila sa mi aj jazda trajektom cez le manch... ak ides cez le manch (ak neletis lietadlom), urcite chod trajektom a nie tym podzemnym vlakom...
fuuuuuj to si opisal z nejakej prirucky? vsetko co spominal makavelli je sice pekne oplati sa pozriet dajme to, ked to uz nevidel 1500x na pohladniciach fotkach a tak, v skutocnosti je to take iste a tak....ale moje odporucanie je ist do casti CAMDEN TOWN (teda neviem aky mas vkus ), najdes tam ludi od anarchistov az po zen budhistov hehe... take shopy s metalovymi, technarskymi a ja neviem jakymi vecami este, proste zazitok vidiet miesto kde to zije... urcite tam chod do baru WORLDS END (je to hned pri stanici camden town underground station), je to ppc barik...

neviem ako dlho chces byt v londyne (ja som teraz momentalne) ale zober si urcite apson 5oo libier, lebo ked chces zohnat ubytko tak casto krat chcu aj mesacny depozit + mesacne ubytko dopredu taktiez doprava jedlo a sracky okolo toho...

asi vsetko z mojej strany, ked tak sa spytaj co chces... btw poslednych 8 dni som tu slnko nevidel, lebo tu stale prsi, ale ze sa ma vycasit tento
vikend tak asi tak

/edit a co som pocul ze ked uz zazitok tak londons eye a nie madame tussauds, moj nazor
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Maddam Tussaud's na obrázkoch a všade vyzerá oničom a dlho som sa rozhodoval či tam ísť alebo nie ale som si povedal že ked som už v Londone tak tam pôjdem a bolo to perfektné :) Takisto klasické 1000x opozerané scenérie ako Westminster Abbey, Houses of Parliament, Tower Bridge etc sú pre turistov úžasným pohľadom je to niečo iné vidieť to na obrázku a naživo :wink: A čo sa peňazí týka tak ja som bol 5 dní čistého pobytu, bral som si 120 pounds (platil som si z toho všetky vstupy), nešetril som ani som nerozhadzoval a ešte mi aj ostalo 8)
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

ja som akurat vcera videl tu tovaren ktora je na fotke albumu pink floyd - animals... tak to bol pre mna najvacsi zazitok co som tu
Maros.14
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Maros.14 »

tam by som isjel
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

ja by som sa chcel spytat (kedze v nedelu vyrazam) ako je to tam s cenami veci (tricka, mikiny, rifle, tenisky) ako fallen, vans a podobne... viem ze atrakcie su tam mrte drahe ale pocul som ze veci su tam o dost lacnejsie ako u nas, ci bullsit? diks za info :wink:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Odhliadnut od znaciek typu YSL a pod su tam normalne znacky v porovnani s nasimi cena ovela lacnejsie. V Londyne sa mi celkom pacila znacka No Fear ktoru u nas takmer vobec nedostat. V obchodoch typu Lillywhites si urcite prides nasvoje. :wink:
Napísať odpoveď