Media centrum - obyvacka buducnosti ?
-
chrobakos
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Media centrum - obyvacka buducnosti ?
Zdravim..rozmyslam nad kupou domaceho kina..ibaze nechcem klasiku ale nieco poriadne. Vyberal som si nieco ako Media centra(s windows media centre OS , vlastne maly PC v obyvacke..) ale nieje to este technicky dotiahnute(vysoka spotreba, hlucnost.. atd) ..
preto sa chcem spytat ci neviete o nejakom DVD rekorderi s HDD ktory by sa dal cez sietovy kabel prepojit s PC . z obyvacky by som si stiahol film z PC a sledoval ho na TV ..hm ? alebo to skor cez firewire sa prepaja ?
poradte v tomto smere nemam vela info...
preto sa chcem spytat ci neviete o nejakom DVD rekorderi s HDD ktory by sa dal cez sietovy kabel prepojit s PC . z obyvacky by som si stiahol film z PC a sledoval ho na TV ..hm ? alebo to skor cez firewire sa prepaja ?
poradte v tomto smere nemam vela info...
-
AXO
Professional
nie som si isty ako to myslis.... nemas na mysli obycajne prepojenie PC a TV ? ak ti ide iba o prepojenie, tak ti staci obycajny S-video kabel a prepojis to....
takto si pustis film na PC a klavesovou skratkou si prepnes obraz z PC na TV(ja mavam na monitore cierne pozadie ked mam prepnuty obraz na TV)
ale ak chces zainteresovat aj DVD recorder tak to uz neviem ako presne to chces mat...
ale ak chces zainteresovat aj DVD recorder tak to uz neviem ako presne to chces mat...
Ja poviem za seba, uz by som si nekupoval dvd prehravac/recorder, ale by som si postavil HTPC. A to, ze vravis,ze velka spotreba a moc hreje, to je zalezitost iba spravneho vyberu komponent a hlavne skrinky, ta je myslim este viac dolezitejsia ako pri klasickych desktopoch. A je to "nadcasove" . Nie je problem v upgrade, vymene, ak sa nieco pokazi. vymenis si to sam. DVD prehravac/recorder mozes kupovat novy, pokial nemas znameho opravara. Prehratie akehokolvek suboru nie je problem, to je zalezitost len kodekov. Pre HTPC hovoria len plusy, teda minus by mohla byt vyssia spotreba.
Edit: Samozrejme netreba zabudnut na moznosti, ktore by mohlo priniest zosietovanie pcciek.
Edit: Samozrejme netreba zabudnut na moznosti, ktore by mohlo priniest zosietovanie pcciek.
-
chrobakos
Light Star
+ mas tam tuner , pripojenie na telku , specialny OS aby to nejak vyzeralo aj ako telka, aj design tej krabicky nevyzera jak PC ..AXO napísal:aky je vlastne rozdiel medzi PC a HTPC ? som postrehol ze tam je vacsi HDD "tichsia" skrinka atd... ale ved to mozes spravit aj s normalnym pc nie ? ci to je len akoze nazov specialny pre to ?
pato33 ma pravdu je vela plusov co hovoria za HTPC...
pato33 : poznas nejakych predajcov(aj cez internet) kde sa to da na slovensku kupit ? googlil som, pytal som sa ale neuspesne...vraj to predavali pred polrokom v Nay ale neuchytilo sa (vtedy to bolo este v plienkach ..)
-
chrobakos
Light Star
aa este .. pise ze to ma 8kanalovu audio kartu ..ked k tomu chcem 5.1 repraky ako rpe domace kino treba mi ktomu este nejaky zosilovac alebo to uz ma v sebe ?
inac este pozeram ze to ma Win Vista ...a nie Win media center jak je zvykom u takych veci .. viete .. ne kus blbe ze zapnem telku a mi naskoci prac. plocha a musim zapinat s miskou soft pre tuner ?
inac este pozeram ze to ma Win Vista ...a nie Win media center jak je zvykom u takych veci .. viete .. ne kus blbe ze zapnem telku a mi naskoci prac. plocha a musim zapinat s miskou soft pre tuner ?
Toto si mozes aj doma poskladat a OS si tam das Media center. Napr. nieco taketo:
Skrinka ---> Coolermaster CM media 260 Cena: 5948 SK
Domovska stranka produktu aj s galeriou TU
Zdroj ---> Enermax 385W Cena: 1863 SK
Procesor ---> AMD Athlon X2 BE-2350 Cena: 2391 SK
Chladic na CPU ---> Scythe Shuriken low profile Cena: 1007 SK
Zakladna doska ---> ASUS m2v-VM hdmi Cena: 1847 SK
Pamate ---> Corsair XMS 2x1GB dual kit Cena: 1303 SK
Pevny disk ---> Seagate 500GB 32MB Cena: 2946 SK
DVD mechanika --->
Klavesnica ---> Genius Luxemate 810 wirelles Cena: 1550 SK
TV kartu, reproduktory a zosilovac som nevybral, lebo su tu na to lepsi odbornici. Ale urcite by som sa snazil pozriet po drevenych a zladit to s nabytkom. Mozno by bolo vhodne pouzit reproduktory k pcckam, tie maju vstavany zosilovac napr. Genius 5.1 SW-HF5005, alebo obdobu a celkovo zostava, reproduktory a tv karta by sa dalo dat bezproblemov do 25 000 SK alebo potom zosik s reproduktormi uz nejakymi kvalitnejsimi. Co sa tyka chladenia skrinky, su v nej 2x 70mm vetraciky, to si uz musis odladit sam, najst tu spravnu mieru hluk vs teplo. Zregulovat pripadne jeden odstranit, obidva dat prec a kupit nieco ultra low noise. Treba sa s tym vyhrat a myslim, ze mas spickove domace kino. Zatial je cena bez OS, tv karty a reproduktorov 18828 SK. Este som tam nedal napalovacku, ale tu by som bral jedine so sata rozhranim a LG. Tu som vsak v alze nenasiel a cena je do 1000 SK.
p.s.: Kritiky sa nebojim
Skrinka ---> Coolermaster CM media 260 Cena: 5948 SK
Domovska stranka produktu aj s galeriou TU
Zdroj ---> Enermax 385W Cena: 1863 SK
Procesor ---> AMD Athlon X2 BE-2350 Cena: 2391 SK
Chladic na CPU ---> Scythe Shuriken low profile Cena: 1007 SK
Zakladna doska ---> ASUS m2v-VM hdmi Cena: 1847 SK
Pamate ---> Corsair XMS 2x1GB dual kit Cena: 1303 SK
Pevny disk ---> Seagate 500GB 32MB Cena: 2946 SK
DVD mechanika --->
Klavesnica ---> Genius Luxemate 810 wirelles Cena: 1550 SK
TV kartu, reproduktory a zosilovac som nevybral, lebo su tu na to lepsi odbornici. Ale urcite by som sa snazil pozriet po drevenych a zladit to s nabytkom. Mozno by bolo vhodne pouzit reproduktory k pcckam, tie maju vstavany zosilovac napr. Genius 5.1 SW-HF5005, alebo obdobu a celkovo zostava, reproduktory a tv karta by sa dalo dat bezproblemov do 25 000 SK alebo potom zosik s reproduktormi uz nejakymi kvalitnejsimi. Co sa tyka chladenia skrinky, su v nej 2x 70mm vetraciky, to si uz musis odladit sam, najst tu spravnu mieru hluk vs teplo. Zregulovat pripadne jeden odstranit, obidva dat prec a kupit nieco ultra low noise. Treba sa s tym vyhrat a myslim, ze mas spickove domace kino. Zatial je cena bez OS, tv karty a reproduktorov 18828 SK. Este som tam nedal napalovacku, ale tu by som bral jedine so sata rozhranim a LG. Tu som vsak v alze nenasiel a cena je do 1000 SK.
p.s.: Kritiky sa nebojim
-
prask
Light Professional
ja by som volil urcite vyssiu skrinu kvoli kompatibilite viac zariadeni, chladeniu, miestu...
nieco taketo: http://skrine.alza.sk/pocitacova-skrin- ... d85771.htm
urcite by som tam dal aspon nejaku grafiku ako HD3650 ktora vela nezozere ma podporu HDvidei a pod...
mechanika blueray a si vybaveny. dokonca si natom este aj coto zahras. co sa tyka toho OS staci uplne klasicky. vista home premium napriklad ktora uz obsahuje media center
nieco taketo: http://skrine.alza.sk/pocitacova-skrin- ... d85771.htm
urcite by som tam dal aspon nejaku grafiku ako HD3650 ktora vela nezozere ma podporu HDvidei a pod...
mechanika blueray a si vybaveny. dokonca si natom este aj coto zahras. co sa tyka toho OS staci uplne klasicky. vista home premium napriklad ktora uz obsahuje media center
Podla tejto recenzie ju ma amd690: Recenzia AMD690
Tento grafický čip je také schopen zajistit hardwarové dekódování MPEG-2 a WMV9 videí. V případě formátu MPEG-4 je dekódování zajištěno pomocí ovladačů, nejedná se tedy již o HW akceleraci. Co se týče dekódovaní HD videa, je plně podporováno HDCP 1.1 a neměl by nastat problém během přehrávání videa 720p ani 1080p (na zahraničních fórech můžeme narazit na problémy s dekódováním 1080p, jedná se však pouze o problém neodladěných ovladačů).
-
chrobakos
Light Star
ahaaa taze Vista uz ma zabudovany win media center ? potom cool
ten alza sa mi pozdava a aj cena je priatelna taze nevidim nejaky superveky dovot skladat vlastny(to si mozem rovno svoj PC hodit do obyvacky a kupit novy
)
co este s tou zvukovkou ?

ak chcem 5.1 repraky treba mi tam nejaky zosilovac ? alebo to uz rovno pichnut do HTPC ?
ten alza sa mi pozdava a aj cena je priatelna taze nevidim nejaky superveky dovot skladat vlastny(to si mozem rovno svoj PC hodit do obyvacky a kupit novy
co este s tou zvukovkou ?
ak chcem 5.1 repraky treba mi tam nejaky zosilovac ? alebo to uz rovno pichnut do HTPC ?
5.1 reproduktory k pcckam maju uz zabudovany zosilovac v subwooferi, 5.1 k domacemu kinu potrebuju aj zosilovac, nestaci len zvukova karta. Takze zalezi na tom, ake si kupis.
prask: Vyhravas ?
Kazdopadne si pozriem, aky dopad na system na pozeranie fullHD videa, pretoze som nedavno skladal kamaratovi pccko postavene na tomto cipsete, aj ked iba sempron tam siel.
prask: Vyhravas ?