Cafte, je tu niekto kto cestuje nejak pravidelnejsie do zahranicia vlakom? Potrebujem info od skusenych.
Potrebujem ist v auguste do mesta Bari (Taliansko). Najlepsie spojenie som nasiel Vieden - Bari s nejakymi max 3-4 prestupmi.
Moja otazka:
1.Co to tak moze stat? Som vlastne studentom s Euro 26 kartou.
2. Kde sa da najlepsie zakupit listok? Mozem aj na hociktorej vlakovej stanici, ci je najlepsie si to ist kupit do BA? Je tam tusim povinna rezervacia, takze moze sa stat, ze jeden tah nemusi byt volny, takze rad by som to rezervoval co najskor.
Thanks
Medzinarodne vlaky
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hádam si ešte neodišiel...
lístky si kúp čo najskôr. pýtať študentský sa ti na medinárodné vlaky moc neoplatí - zľava platí len na území SR. Všetko vybavíš priamo na stanici v Ba. Takto sme s kamošom kupovali lístky do Berlína a v pohode. Do berlína pre dve osoby spiatočný bol tuším 7
fakt si nepamätám presne. Ak sa v mieste pobytu zdržíš viac ako dve noci, tak ti asi bude platiť city star zľava - popýtaj sa na stanici. Čím viac osôb pôjde, tým väčšia zľava.
Hádam pomohlo... GL
lístky si kúp čo najskôr. pýtať študentský sa ti na medinárodné vlaky moc neoplatí - zľava platí len na území SR. Všetko vybavíš priamo na stanici v Ba. Takto sme s kamošom kupovali lístky do Berlína a v pohode. Do berlína pre dve osoby spiatočný bol tuším 7
Hádam pomohlo... GL
-
mikkimikki
Medium Professional
no ja osobne by som do talianska vlakom asi nesiel (teda ak nejdes priamo napr. z Viedne) v taliansku uz mas totizto strasne vela sukromnych spolocnosti ci ako a skoro vsetky vlaky su povinne miestenkove (miestenku kupis na SVK - cena 7EUR) .. ale v ITALY su aj dva druhy vlakov mam pocit ze EuroStar Italia (to je skorok kazde druhe ICcko) a este jeden ale to neviem jaky ma nazov co kupis miestenku akurat v taliansku aj to neviem za ake ceny ...
ked do ITALY na nejaku dlhsiu cestu smer ROMA (VENEZIA,FIRENZE,...) tak z viedne (sudbf) ide priamo vlak EN 239 (to cislo nevim isto) ALLEGRO TOSCA - tam stoji spaci vozen doplatok cca 1900 SK max a da sa vybrat aj lozko alebo lehatko ... (+teda este listok na vlak, toto bol len doplatok)
alebo cisto len miestenka + listok
... kazdpadne:
vlak si pozri na www.cp.sk aleb www.oebb.at ... odpis si nazvy vlakov a chod na stanicu .. najlepsie do nejakeho infocentra ak mate lebo toto je pomerne nadlho
..ak sa miestenka kupit na konkretny vlak da tak ti ju daju aj na SVK
viac info neviem sry
ked do ITALY na nejaku dlhsiu cestu smer ROMA (VENEZIA,FIRENZE,...) tak z viedne (sudbf) ide priamo vlak EN 239 (to cislo nevim isto) ALLEGRO TOSCA - tam stoji spaci vozen doplatok cca 1900 SK max a da sa vybrat aj lozko alebo lehatko ... (+teda este listok na vlak, toto bol len doplatok)
alebo cisto len miestenka + listok
... kazdpadne:
vlak si pozri na www.cp.sk aleb www.oebb.at ... odpis si nazvy vlakov a chod na stanicu .. najlepsie do nejakeho infocentra ak mate lebo toto je pomerne nadlho
viac info neviem sry