P3Bo napísal:Ked to myslis vazne tak je to rovnako myslim. A laska sa da vyjadrit viac krat ako tymito dvoma slovami si myslim ze je to dajak dost otrepane stale hovorit dievcatu : " Ľubim Ta " da sa to vyjadrit aj milionkrat inac .
a ako inač sa to dá....??? aké iné praktiky poznáš
neo250 napísal:a ako inač sa to dá....??? aké iné praktiky poznáš
tym ako sa spravas , tym co robis , co povies ako to povies zalezi rozne od situacie moznosti je neurekom , ale aj slovicko LUBIM TA je cenne ak je zo srdca ............................................... aaa inac to si cakal ze ti tu niekto napise navod ako inak vyjradrit to slovo(respektive pocit na srdci ) ?
slavo120 napísal:tym ako sa spravas , tym co robis , co povies ako to povies zalezi rozne od situacie moznosti je neurekom , ale aj slovicko LUBIM TA je cenne ak je zo srdca ............................................... aaa inac to si cakal ze ti tu niekto napise navod ako inak vyjradrit to slovo(respektive pocit na srdci ) ?
nemyslel som navod ale ma to zaujímalo, že aké praktiky
Je to asi ťažko povedať ale ľúbiť môžeme vela vecí. Proste ľúbiš nejake jedlo, vec ale aj osobu. Ale keď sa povie milovať to by sa malo skôr týkať viac človeka, lebo to je asi čosi viac ako ľúbiť. Milovať jednu osobu . Aj keď niekomu povieš milujem ťa tak to vyznie krajšie .
No neviem ako to je v skutocnosti:) Ale ja som si to vzdy predstavoval tak, ze Lubim ta je nieco ako "I love you" a Milovat je nieco ako "Fall/Be in love with"...
Nic to sice neriesi ale tak ja si vsetko prirovnavam ku anglictine:)
Eritrea napísal:mam rada segedinsky gulas. a kopec inych veci ..lubim svojich kamaratov a rodinu ...zatial som asi nemilovala (okrem platonickych lasok)
Je podla vas rozdiel v tychto dvoch slovach?
U mna ma vacsi vyznam "milovat".... toto slovo poviem len cloveku, ktory je v mojom zivote nenahraditelny (rodina, a niektore priatelky). Naopak slovu "Lubim" nepripisujem az taky vyznam. Ako ste na to vy?
Milujem jedine zenu, frajerku. Niekoho, pre koho som z rydzej lasky ochotny zomriet a nemam s nou geneticky nic spolocne. V isty je cas je na celom svete len jediny taky clovek.
Presne ako Mastros hovoril (teda napísal), mne to raz jedna slečna vysvetľovala takto:
1. Mať rád môžeš kamarátov, spolužiakov, učiteľov..
2. Ľúbiť môžeš brata, sestru, mamu, oca..
3. Milovať môžeš len jednu jedinú osobu na celom svete.. <3
sa mi pacilo ked mi jeden cech povedal, ze slovencina je v tomto pekna, ze maju 3 stupne ohodnotenia vztahu:
1. mam ta rad - to povies kamaratke
2. lubim ta - to povies holke ktoru chces dostat do postele
3. milujem ta - to povies holke na ktorej ti fakt zalezi