Môže sa osobám mladším 18 rokov predávať>nealko<pivo?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jackoff8
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackoff8 »

niektori predavaci ti predaju vsetko dokonca som videl ako predali nejakemu decku vodku ale niektori su c estni tym hold
erino
Expert
Expert

Príspevok od používateľa erino »

aj mne sa stalo ze my nepredali a uz velmo vela razy
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Frito22 »

audiotrack napísal:podľa mňa s nealkom nemajú čo robiť drahoty, ale je to subjektívne rozhodnutie predavača. Takisto ako nechcú predávať zápalky, a darmo malé deti hovoria že ich kupujú domov :)
No zapalky by nemali robit rozruch aj ked malym detom radsej nie.ale ked som mal asi tak 9-10 rokov tak som chodil do obchodu ked mama povedala ze treba daco kupit .ja som sa tesil lebo som si mohol kupit nejaku sladkost.Prisiel som do obchodu a nakupil co bolo treba a pytam sa ci maju mars (tycinku, tam nebola samoobsluha) vylozila na stol cigarety mars .Myslim ze by nemala problem by mi ich predat takze asi tak
Vincko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Vincko »

Frito22 napísal:No zapalky by nemali robit rozruch aj ked malym detom radsej nie.ale ked som mal asi tak 9-10 rokov tak som chodil do obchodu ked mama povedala ze treba daco kupit .ja som sa tesil lebo som si mohol kupit nejaku sladkost.Prisiel som do obchodu a nakupil co bolo treba a pytam sa ci maju mars (tycinku, tam nebola samoobsluha) vylozila na stol cigarety mars .Myslim ze by nemala problem by mi ich predat takze asi tak
Tie cigarety by ti nemala predať. Je to dané zo zákona, ale keď vidí že decko kupuje chleba, mlieko, maslo a k tomu jedny marsky tak asi si 10 rocne decko nedovoli kupit marsky z maminych penazi, tam je logicke ze idu mame alebo ocovi. Keby povedalo ze marsky plati zvlast, tak niet pochyby o tom ze tie cigarety nepreda.

K tomu nealko pivu. V krcme alebo hocikde inde je napisane:"zakaz predaja alkoholickych napojov osobam mladsim ako 18 rokov."
A tak sa mi naskytuje otazka? Kde je problem? nealkoholicke pivo je nealkoholicky napoj. Keď ti nechceli predať nealkoholické pivo, mal si si pítať alkoholickú kofolu. Odôvodnenie: vsak je to len kofola. Taky moj nazor.
Napísať odpoveď