Môže sa osobám mladším 18 rokov predávať>nealko<pivo?
No zapalky by nemali robit rozruch aj ked malym detom radsej nie.ale ked som mal asi tak 9-10 rokov tak som chodil do obchodu ked mama povedala ze treba daco kupit .ja som sa tesil lebo som si mohol kupit nejaku sladkost.Prisiel som do obchodu a nakupil co bolo treba a pytam sa ci maju mars (tycinku, tam nebola samoobsluha) vylozila na stol cigarety mars .Myslim ze by nemala problem by mi ich predat takze asi takaudiotrack napísal:podľa mňa s nealkom nemajú čo robiť drahoty, ale je to subjektívne rozhodnutie predavača. Takisto ako nechcú predávať zápalky, a darmo malé deti hovoria že ich kupujú domov
Tie cigarety by ti nemala predať. Je to dané zo zákona, ale keď vidí že decko kupuje chleba, mlieko, maslo a k tomu jedny marsky tak asi si 10 rocne decko nedovoli kupit marsky z maminych penazi, tam je logicke ze idu mame alebo ocovi. Keby povedalo ze marsky plati zvlast, tak niet pochyby o tom ze tie cigarety nepreda.Frito22 napísal:No zapalky by nemali robit rozruch aj ked malym detom radsej nie.ale ked som mal asi tak 9-10 rokov tak som chodil do obchodu ked mama povedala ze treba daco kupit .ja som sa tesil lebo som si mohol kupit nejaku sladkost.Prisiel som do obchodu a nakupil co bolo treba a pytam sa ci maju mars (tycinku, tam nebola samoobsluha) vylozila na stol cigarety mars .Myslim ze by nemala problem by mi ich predat takze asi tak
K tomu nealko pivu. V krcme alebo hocikde inde je napisane:"zakaz predaja alkoholickych napojov osobam mladsim ako 18 rokov."
A tak sa mi naskytuje otazka? Kde je problem? nealkoholicke pivo je nealkoholicky napoj. Keď ti nechceli predať nealkoholické pivo, mal si si pítať alkoholickú kofolu. Odôvodnenie: vsak je to len kofola. Taky moj nazor.