Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 01 Aug 2014, 9:46



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 295 ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Ďalšia

Choď na stránku
Multimedialny prehravac k TV
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 30260
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Multimedialny prehravac k TV
Uvazujem nad kupou multimedialneho prehravaca ku TV. DVD je uz asi za horizontom a keby mi terajsie DVDcko necitalo DivX filmy z USB kluca, tak ho ani nepouzivam, pretoze napalovat DVD, hoci aj na prepisovatelne media je podla mna strata casu a zbytocnost. Preto by som si radsej kupil multimedialny prehravac v prijatelnej cene, ktory zvladne prehrat DivX/XviD, plusom by bolo aj Full HD. Najlepsie nieco s diskom, pretoze LAN kabel momentalne po rekonstrukcii miestnosti nemam kadiat potiahnut a wifi je sice pekne, ale zrejme by to bolo pomalsie a zbytocne drahsie, no nebranim sa ani wifine.

Podmienky extra nemam, cena do tych 100, mozno max. 130 eur, aby to prehravalo DivX/XviD, MPEG4, MP3, fotky JPEG/PNG, USB port pre pripojenie USB kluca ci disku, dialkove ovladanie a to je asi tak vsetko. Mechaniku DVD nevyzadujem, pretoze si vystacim s DivX/XviD a DVD filmy doma aj tak ziadne nemam. Stahovanie torrentov, prehravanie videa z YouTube atd... nepotrebujem. Najviac by sa mi pacilo zariadenia, do ktoreho by bolo mozne vlozit 3,5 palcovy disk a malo by aj wifi, cez ktore by som mohol nahravat filmy. Nebranim sa vsak aj zariadeniu bez disku a bez wifi, v takomto pripade by som ale musel dokupit 2,5 palcovy USB disk, ktory by som pripajal na PC a potom na mutlimedialne centrum (2,5 palcovy preto, lebo je napajane cez USB kabel).

Pozeral som sa zatial na nieco taketo:
WESTERN DIGITAL TV Live
ASUS O!Play Air HDP-R3

Ceny tychto centier zacinaju niekde na 45 eurach, avsak najlacnejsie asi nebude splnat moje poziadavky, moze byt problem s novymi kodekmi, slaby procesor/chipset alebo malo RAM..., zaroven vsak pri mojom cenovom limite ocakavam, ze nedostanem urcite od toho PopCorn.


28 Okt 2010, 2:42
Profil  WWW
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.10.2010
Príspevky: 1713
Bydlisko: som späť...
Karma: Level +4
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
podľa času príspevku vidím že ti to nedá spať :D

nedávno som sa tiež rozhodoval pre kúpu HD playeru, prešiel som ich viacej, prečítal som pár diskusíi na fórach (skús hdclub.sk). zacitujem sem jednu vec čo som potom písal na inéfórum:

Citácia:
poobzeral som sa aj po kvalite čipov na dekódovanie videa, ktoré sú integrované do prehrávačov. v súčasnosti sú najrozšírenejšie dva druhy čipov: Realtek 1073 a Sigma 8635. Prvé dva playery o ktorých som písal v úvodnom príspevku (Emtec a PlayOn) používajú čipset Realtek a playery WD používajú zas Sigma.

Realteky dosahujú horšie výsledky v dekompresii 1080p videa ako Sigma, taktiež sa viac hrejú. pozitívom je však širšia podpora pre wifi a torrenty. Realteky majú naviac podporu RM/RMVB formátov, ktoré sa však v našich krajinách nepoužívajú - ide o kódovanie videa v ázijských krajinách


aj na základe tohto poznatku som sa rozhodol pre WD player (obyčajný, nie live - nepotrebujem tam net, okrem toho obyčajný WD sa dá hacknúť pirátskym firmware a máš naň wifi ako na live verzii :D ) radšej sa rozhodnem pre čip s lepšou kvalitou ako pre net. môžeš mať úplne super namakanú LED telku ale pokiaľ máš slabý zdroj videa tak ti je na dve veci.

pokiaľ plánuješ kúpiť player ktorý používa normálny 3.5" HDD tak bacha, buď sa ti bude hriať alebo bude mať aktívny chladič = hluk. ja mám WD player s pripojeným 160GB 2.5" diskom čo som kúpil za pár šupov spod ruky, väčší nepotrebujem lebo to priebežne mažem... disk mám na kábli za telkou tak ho ani nevidno. 100% spokojnosť.

dúfam že som ti pri rozhodovaní pomohol.


28 Okt 2010, 6:58
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.8.2005
Príspevky: 1218
Karma: Level +4
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
Cafko skus este pouvazovat nad Evolve Blade pre ktory som sa vcera rozhodol, ak nie tak by som zobral ten WESTERN DIGITAL TV Live

//autoeditácia príspevku (28 Okt 2010, 19:59)
cafko prave som dozapajal Evolve Blade zatial som spokojny


28 Okt 2010, 19:59
Profil  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 7.11.2009
Príspevky: 40
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
Ja tiez uvazujem nad niecim uz nejaky cas a tiez mi to akosi nedava spavat ...
Zatial moj kandidat vyzera byt Asus O!Play HD2 je to uplna novinka ..takze cakam ako sa vlastne vyvynie.
Neskor by mal obsahovat aj Operu
http://www.trustedreviews.com/multimedi ... lay-HD2/p1
Asus O!Play HD2 High Definition Video Player
YouTube
Názov videa: Asus O!Play HD2 High Definition Video Player
Autor: charbax
Dĺžka: 00:06:13
Zobrazení: 107582
Hodnotenie:
 
Odkaz na video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n52nwAgLWzw

Potom je tu este Xtreamer SW s pasivnym chladicom vela ludi ho ma .. casto sa tam nieco vylepsuje
Xtreamer SW od mall neobjednavat .. posielaju starsi tip + ktomu pasivny chladic... osobne vyskusane a hned vratene :P

celkom fajn stranka ohladom media playerov je aj tu .. len co si vybrat

http://www.iboum.com/pr/asushd2.php


28 Okt 2010, 20:29
Profil  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.11.2008
Príspevky: 59
Karma: Level +1
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
Mohol by niekto napisat blizsie info k tomu WD playeru bez Live co spomenul silmarill + alternativny firmware.

Nejake odkazy na obchody s tymto playerom, firmware.. Pripadne ako je to s prehravanim beznych x264 videi (720/1080), podporou ceskych/slovenskych titulkov ?


05 Nov 2010, 22:33
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.1.2006
Príspevky: 684
Karma: Level +3
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
Tiež by ma zaujímalo či konkrétne tento produkt http://www.alza.sk/western-digital-tv-live-d144536.htm podporuje CZ a SK titulky, či má v sebe zabudovaný Wifi prijímač a či je tam v budúcnosti možnosť upgrade firmware.


12 Nov 2010, 10:17
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.10.2010
Príspevky: 1713
Bydlisko: som späť...
Karma: Level +4
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
HD videá v MKV formáte mi idú s titulkami bez problémov, samozrejmosťou je prepínanie sa medzi titulkami a jazykovými stopami "on the fly".
pri XviDoch som mal s titulkami troška problém - ale skúšal som to len na dvoch filmoch, možno som ich mal v zlom formáte.

Live verzia by mala mať oproti klasickej aj ethernet konektor a wifi. avšak klasická verzia po nahraní neoficiálneho firmweru dokáže údajne akceptovať USB-ethernet adaptér a USB-wifi adaptér.

o "nelegálnom" firmware som počul priamo od chlapíka z WD :D takže to neni bullshit ale mám to z prvej ruky.


osobne som tieto neoficiálne FW neskúšal - som spokojný so svojím prehrávačom tak ako je a nemám potrebu sa do neho rýpať :smt006


13 Nov 2010, 0:46
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 30260
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
silmarill: Skusal si HD videa cez nejaky 2,5 palcovy USB disk alebo si to skusal z USB kluca??? Ako je to s wifi, dokaze si stiahnut cez propojeny disk ci USB kluc priamo nejaky film alebo to funguje tak, ze dokaze priamo streamovat cez wifi film napriklad z notebooku??? Skusal si aj wifi a ak ano, aka bola priblizna prenosova rychlost???


13 Nov 2010, 2:58
Profil  WWW
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.1.2006
Príspevky: 684
Karma: Level +3
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
No tak som si to WD TV Live včera kúpil a teda sprostredkujem Vám svoje pocity:

Wifi budete hľadať márne - je potrebné dokúpiť USB wifi adaptér.
Ak ho už potom máte, tak môžete na internete sledovať videa iba z Youtube, obrázky z flickeru a počúvať nejaké netrádia
ďalej to wifi (lan) funguje tak, že je ho možné zosieťovať s inými zariadeniami a z tých následne prehrávať videá.

Ďalej ma zarazilo, že mi pri niektorých filmoch neprehraje zvukovú stopu. Vraj je to slabou podporou kodeku AC3.
Ale veľmi tomu nerozumiem, pretože niektoré filmy mám v AC3 kodeku a idú a iné nie.

V pohode prehraje videa ako z 2,5" HDD tak aj z USB kľúča (akurát HDD dlhšie načítava (mám 200GB)


13 Nov 2010, 12:58
Profil  ICQ  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 30260
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
Klo_b_asa: Takze s tym wifi je to skor taky reklamny tah, pretoze vyuzitelnost asi moc dobra nie je. Ake filmy si skusal s AC3, ktore ti neprehralo a v akom formate bol konkretne film??? Problem by mal podla mna vyriesit update firmware, pretoze je to vec software.

//autoeditácia príspevku (14 Nov 2010, 2:40)
BTW nieco k multimedialnym centram na tvfreak.cz a nahodou je tu aj ten Western Digital TV Live: klik V spominanom teste sa uvadzaju aj dva velmi zakladne nedostatky a to je chybajuca podpora AC3 a chybajuca podpora GMC u XviD. Pozeral som sa aj na stranke WD a s firmware si velku namahu nedavaju, posledny vysiel na konci marca a nepriniesol nic zaujimave, rovnako ako aj predchadzajuce verzie. Takze si myslim, ze pokial nevyjde firmware s opravou tychto dvoch veci, tak je to asi zbytocna kupa.

Ako vyhodnejsie riesenie by som videl v Asus O!Play AIR HDP-R3, avsak aj tento v case recenzie na TVfreaku trpel chybajucou podporu GMC u XviD, pri DivX problem s GMC nebol, no firmware je na tom lepsie a ten posledny je z konca oktobra 2010. Spotreba zariadenia je okolo 10W a cita nie len bezne FAT32/NTFS disky, ale aj linuxove ext3. Prva verzia bez Wifi s oznacenim R1 (zrejme nizsi model a starsia revizia) stoji 87 eur, novsi model R3 s wifi stoji 119 eur.

Xtreamer Sidewinder za 125 eur ma uz aj podporu GMC, zle nevyzera ani A.C.Ryan Playon!HD Mini za 105 eur.


14 Nov 2010, 3:40
Profil  WWW
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.1.2006
Príspevky: 684
Karma: Level +3
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
Hojko: Tak ako som písal na tvfreak (kde mi ešte neodpovedali) tak zvuk mi nešiel napríklad na filme Inception.2010.DVDRip.XviD.AC3-ViSiON ale zase na filme The.Expendables.2010.720p.BRRip.XviD.AC3-ViSiON mi išiel zvuk v pohode. Nedalo mi to teda a tak som pátral čo a kde môže byť chyba. A zistil som, že problém je v tom, že WD TV live vraj nepodporuje AC3 kodek ale iba ak je to 5.1 zvuk ( zistil som, že to inception bolo v 5.1). A v tom prípade stačí v "settings" WD TV Live nastaviť miesto "digital" zvuku "Stereo" zvuk. Po tomto mi išiel zvuk aj na predtým nefungujúcom Inception. Takže problém je pre mňa vyriešený nakoľko doma aj tak nemám možnosť 5.1 zvuk.


14 Nov 2010, 12:54
Profil  ICQ  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.11.2008
Príspevky: 59
Karma: Level +1
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
Evolve Blade vyzera tiez celkom zaujimavo

http://www.alza.sk/SearchAdvanced.asp?EXPS=blade+evolve


14 Nov 2010, 22:34
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 6.4.2007
Príspevky: 2008
Bydlisko: Mors Certa, Vita Incerta
Karma: Level +5
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
potvrdzujem, vlastnim Evolve Blade II 1TB a az na chybajuce wifi mu nemam co vytknut ... zatial som sa nestretol s filmom, ktory by mi neprehral
niektori do tychto Evolve masin daju firmware z playon-u alebo xtreamer-a (? uz presne neviem), ktory vraj nejake veci vylepsi, ale ja som to zatial nemal dovod skusat


14 Nov 2010, 23:28
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 30260
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
Klo_b_asa: To mi tiez nevadi, nie som zatazeny zvuk a tak mi staci len tez z televizora.

google11: Blade som uz pozeral, ale vobec som sa na toto zariadenie nezameral.

Aiden: Pozeram Blade bez disku, tam je firmware posledny z jula. Wifi midul pre Blade a MiniBlade si mozes dokupit, stoji do 25 eur. Ako je to inak s hlucnostou zariadenia, kedze tam mas pevny disk a ten je zrejme chladeny nejakym malym vetracikom, nie je to hlucne??? Alternativou k tomu je MiniBlade, kto si tam chce dat 2,5 palcovy disk alebo len USB kluc, tak ako napriklad ja, pretoze by som mal trochu obtiazne tahat lan kabel do routra od zariadenia, moznostou by bolo riesenie cez wifi, ale kto vie, ako by to bolo funkcne s wifi... Takze asi by som skor isiel do 2,5 palcoveho disku. Ako je riesene u Evolve Blade vytahovanie disku, je tam nejaky suflik alebo treba zariadenie rozobrat a az tak ide disk vytiahnut??? Inak co som cital teraz na nete, tak ludia maju velke problemy s tymto zariadenim, trebars cez HDMI kabel nejde obraz, nejde vypnut alebo sa po vypnut Blade sam zapne, trhanie DVD filmov atd...


15 Nov 2010, 2:10
Profil  WWW
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.11.2008
Príspevky: 59
Karma: Level +1
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
mimochodom ktory dokaze citat obrazy dvd, myslis ze je to img format?


17 Nov 2010, 1:01
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.3.2005
Príspevky: 3410
Bydlisko: Doma
Karma: Level +4
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
http://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php?f=42


22 Nov 2010, 11:17
Profil  WWW
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 30260
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
Dnes som tomu venoval zo dve hodinky, precital som si recenzie, fora, nazory uzivatelov, pozrel cenniky, oficialne stranky. Rozhodol som sa pre Xtreamer, konkretne model SideWinder, co je prehravac bez disku s pasivnym chladenim. Mam doma stary notebook v ktorom je disk, takze ho skusim vytiahnut a pouzit. Ak nepojde, kupim externy disk. Cena je priblizne rovnaka ako Asus Air HDP-R3, ibaze k Xtreameru treba dokupit priblizne za 20 eur este wifi modul.

Samotny Xtreamer disponuje dvomi USB portami, co by malo stacit, ked do jedneho pripojim wifi a do druheho externy USB disk. Firmware k zariadeniu vychadza dost casto a je pomerne dobre aktualizovany, okrem toho su na nete rozne upravy, napriklad pridanie archivov nasich TV, takze priamo cez prehravac je mozne pozerat archiv TV Markiza, JOJ, Nova atd..., co je celkom zaujimave.


23 Nov 2010, 2:24
Profil  WWW
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.2005
Príspevky: 648
Bydlisko: Senec
Karma: Level +3
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
Zdravim, zaujimal by ma nazor na toto zariadenie? Ma niekto s nim skusenosti? Pripadne nejaku alternativu k nemu? Malo by splnat moznost nahravania z TV (DVB-T), prehravanie Divixov(aj titulky), pripojenie k TV cez HDMI.

http://www.alza.sk/emtec-movie-cube-n150h-d182396.htm

Dik


23 Nov 2010, 10:42
Profil  ICQ  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.11.2008
Príspevky: 59
Karma: Level +1
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
takisto aj u mna Xtreamer SW, na alze uz "docasne nedostupny"


23 Nov 2010, 13:49
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 6.4.2007
Príspevky: 2008
Bydlisko: Mors Certa, Vita Incerta
Karma: Level +5
Príspevok Re: Multimedialny prehravac k TV
hojko píše:
Aiden: Pozeram Blade bez disku, tam je firmware posledny z jula. Wifi midul pre Blade a MiniBlade si mozes dokupit, stoji do 25 eur. Ako je to inak s hlucnostou zariadenia, kedze tam mas pevny disk a ten je zrejme chladeny nejakym malym vetracikom, nie je to hlucne??? Alternativou k tomu je MiniBlade, kto si tam chce dat 2,5 palcovy disk alebo len USB kluc, tak ako napriklad ja, pretoze by som mal trochu obtiazne tahat lan kabel do routra od zariadenia, moznostou by bolo riesenie cez wifi, ale kto vie, ako by to bolo funkcne s wifi... Takze asi by som skor isiel do 2,5 palcoveho disku. Ako je riesene u Evolve Blade vytahovanie disku, je tam nejaky suflik alebo treba zariadenie rozobrat a az tak ide disk vytiahnut??? Inak co som cital teraz na nete, tak ludia maju velke problemy s tymto zariadenim, trebars cez HDMI kabel nejde obraz, nejde vypnut alebo sa po vypnut Blade sam zapne, trhanie DVD filmov atd...

prepac za neskoru odpoved, ale nevsimol som si tento post skor

Co sa hlucnosti tyka, tak zariadenie je uplne tiche a hluk pocujes len z blizka. Sameho ma to prekvapilo, ked som ho prvy krat spustil, pretoze aj pri nocnom pozerani cez sluchatka nerusi okolie (ako napriklad notebook, ci xbox)
Disk sa da vybrat relativne jednoducho - otocis ho a na spodnej strane su dve srobky, that's it

O tych problemoch som cital aj pred kupou aj po nej, ale akosi sa mi vsetky uplne vyhybaju :) mam ho pripojeny cez HDMI switch, spolu s xboxom a notebookom. Vypina sa jednoduchym podrzanim vypinacieho cudlika na dialkovom (je pravda, ze chvilu mu to trva, tak som som sa aj ja najprv bal, ze sa nevypina). Sam sa mi zapol maximalne ked som prilahol ovladac a este som nenasiel film, ktory by trhal a to som skusal aj tie "ultra ppc HD" zabery z Cloverfieldu (1 min a cosi, cca 1.5 GB), co sa povaluju na nete

Ja ho mozem len odporucat


23 Nov 2010, 14:03
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 295 ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2014
[ Time : 0.432s | 12 Queries | GZIP : On ]