|
|
|
| Autor |
Správa |
beks Amateur

Stav:  Založený: 22.01.2006 Príspevky: 20 Bydlisko: Smizany Village Karma: 
|
Zaslal: 10 Sep 2006, 9:53 Predmet: Náhodný text |
|
|
Zdravim
potreboval by som nejaky script aby po refreshi stránky(F5) hodilo nejaky náhodny text zo zdrojaka...skusal som to cez java script ale zblblo mi to lebo sa mi tam prekrívali 2 java scripty...preto sa chcem opytat ci sa to neda spavit nejak inak  |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 7441 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 10 Sep 2006, 10:55 Predmet: |
|
|
| Kód: |
<?php
function nahoda()
{
$subor = "nahoda.txt";
if (file_exists($subor))
{
$data = file("$subor");
$kolko = count($data)-1;
$nahoda = Rand(0,$kolko);
$generuj = $data[$nahoda];
echo $generuj;
}
else
{
Echo "Subor <b>$subor</b> nebol najdeny!" ;
}
}
nahoda ();
?>
|
a potom si urob texťák nahoda.txt kde budú dané texty (každý na novom riadku) |
|
| Návrat hore |
|
 |
trizzo VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.09.2004 Príspevky: 2752
Zaslal: 10 Sep 2006, 14:07 Predmet: |
|
|
| a nebolo by lepsie, ak by si generoval nahodny alfanumericky text bez zdroja v nejakom externom subore? |
|
| Návrat hore |
|
 |
IgiPoP Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.09.2005 Príspevky: 448 Bydlisko: MT Karma: 
|
Zaslal: 10 Sep 2006, 14:55 Predmet: |
|
|
| trizzo napísal: |
| a nebolo by lepsie, ak by si generoval nahodny alfanumericky text bez zdroja v nejakom externom subore? |
ak potrebuje duchaplny text, tak sa to da jedine s pripravenej sablony textov (databaza, subor). |
|
| Návrat hore |
|
 |
trizzo VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.09.2004 Príspevky: 2752
Zaslal: 10 Sep 2006, 15:11 Predmet: |
|
|
| IgiPoP napísal: |
| ak potrebuje duchaplny text, tak sa to da jedine s pripravenej sablony textov (databaza, subor). |
ano, to suhlasim, ale radsej by som to hodil do nejakej DB.... to by bolo lepsie... |
|
| Návrat hore |
|
 |
IgiPoP Medium Star

|
Zaslal: 10 Sep 2006, 15:25 Predmet: |
|
|
| trizzo napísal: |
| ano, to suhlasim, ale radsej by som to hodil do nejakej DB.... to by bolo lepsie... |
tu musim ja suhlasit, pretoze z databazy rychlejsie vybere nahodny jeden zaznam. subor musi cely nacitat a z toho nacitaneho vybrat jeden nahodny riadok, ktory reprezentuje jeden text. |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 7441 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 10 Sep 2006, 17:14 Predmet: |
|
|
| obkecávať vie každý, napíšte mu tu zdroják a bude, nie? on to ale asi chcel čo najjednoduchšie (usudzujem z toho, že si nevedel zkombinovať ani dve javascriptové funkcie) |
|
| Návrat hore |
|
 |
IgiPoP Medium Star

|
Zaslal: 10 Sep 2006, 19:55 Predmet: |
|
|
| audiotrack napísal: |
| obkecávať vie každý, napíšte mu tu zdroják a bude, nie? on to ale asi chcel čo najjednoduchšie (usudzujem z toho, že si nevedel zkombinovať ani dve javascriptové funkcie) |
snazime sa len analyzovat problem a vyvodit z toho najlepsie riesenie. nik nehovori, ze tebou poskytnute riesenie nie je dobre.
co sa tyka obkecavania, pri zaciatocnikoch je niekedy lepsie poskytnut navod riesenia ako priamo hotovy kod, ktory iba skopiruje a nevie preco to tak funguje.
samostatnost je klucom k uspechu, pricom male postrcenie nezaskodi. |
|
| Návrat hore |
|
 |
fruxo King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.07.2006 Príspevky: 1756 Bydlisko: Kosice Karma: 
|
Zaslal: 10 Sep 2006, 20:52 Predmet: |
|
|
true true  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|