Nastavenie IP
Nastavenie IP
Chcem vytvoriť pripojenie 4G internetu a som si istý, že kabeláž je bezchybná. No na PC používam WIN XP a mám na ňom sieťovku Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC. Problém mám že po zapojení koncovky RJ-45 mi vypisuje "Načítava sa sieťová adresa", a adresu IP mi ukazuje 0.0.0.0 priradenú DHCP serverom. Mám nastavené TCP/IP ba "Získať adresu IP automaticky" a aj na server DNS. Chcem mať dynamickú IP. Na notebooku mi ide NET vpoho...PROSÍM PORAĎTE
-
supermario
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
mal som ten istý problém, na routri mi svietilo, že počítač je pripojený avšak na počítači mi vyhadzovalo, že je možné iba obmedzené spojenie. po rôznych pokusoch som zistil, že vadná je sieťová (!) karta. a pri tom mi ledky svietili. vymenil som sieťovku a fungujem bez problémov...
//EDIT: môžeš sa dostať aspoň na router? môžeš sa prihlásiť a meniť IP adresy a tak v routri?
//EDIT: môžeš sa dostať aspoň na router? môžeš sa prihlásiť a meniť IP adresy a tak v routri?
Blindman: v nastaveniach (Tento pocitac>vlastnosti>hardvér>spravca zariadeni>networkadapers>Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC) som ziadnu moznost zmeny rychlosti nenasiel
supermario: ja mam DSL Ethernet modem
PS: Ked dam moznost "Opravit" Local Area Connection mi vyskoci sprava: "Systemu Windows sa nepodarilo dokoncit opravu problemu, pretoze nie je mozne dokoncit nasledovnu akciu: Obnovuje sa adresa IP".
supermario: ja mam DSL Ethernet modem
Kód: Vybrať všetko
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=101&Section=home&ktzcat=191&ktzid=756ipconfig /all do cmd a pastni sem co ti napisalo
(0.0.0.0 ?)
potom by som odporucal skontrolovat nastavenie routra... nejaky MAC filter ci neni abo daco take...pripadne resetnut, ale to by bolo umna az zo zufalosti
skus inu sietovku v pc... trebars ked mas tuto integrovanu tak si tam hod nejaku do PCI
a hlavne si vypni DHCP v PC a nastav si IP na pevno.. tam to vyzera ze sietofka bude v cudu...
(0.0.0.0 ?)
potom by som odporucal skontrolovat nastavenie routra... nejaky MAC filter ci neni abo daco take...pripadne resetnut, ale to by bolo umna az zo zufalosti
skus inu sietovku v pc... trebars ked mas tuto integrovanu tak si tam hod nejaku do PCI
a hlavne si vypni DHCP v PC a nastav si IP na pevno.. tam to vyzera ze sietofka bude v cudu...
-
supermario
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
presne to isté som mal aj ja. vymeň sieťovku! možno som nedočítal, že máš modem, sorry, myslel som, že je to router. pozor na jednú vec: ak ti aj svietia kontrolky, neznamená, že je to prepojené.Petler napísal: PS: Ked dam moznost "Opravit" Local Area Connection mi vyskoci sprava: "Systemu Windows sa nepodarilo dokoncit opravu problemu, pretoze nie je mozne dokoncit nasledovnu akciu: Obnovuje sa adresa IP".
PS: ak sa nemôžeš dostať ani do modemu, je vadná kabeláž alebo sieťovka. ak neveríš, tak si požičaj od niekoho sieťovku a vyskúšaj alebo si premeraj kábel. ak máš sieťovku na doske, vymeň ju za PCI (moja osobná skúsenosť)...
Hľadaj tam Speed/duplex settings alebo rýchlosť linky a tam potom na pravo sa ti objavý combo s rýchlosťami (defaultne je to nastavené na Automatic)Petler napísal:Blindman: v nastaveniach (Tento pocitac>vlastnosti>hardvér>spravca zariadeni>networkadapers>Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC) som ziadnu moznost zmeny rychlosti nenasiel
supermario: ja mam DSL Ethernet modemPS: Ked dam moznost "Opravit" Local Area Connection mi vyskoci sprava: "Systemu Windows sa nepodarilo dokoncit opravu problemu, pretoze nie je mozne dokoncit nasledovnu akciu: Obnovuje sa adresa IP".Kód: Vybrať všetko
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=101&Section=home&ktzcat=191&ktzid=756