Nastavenie IP

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Petler
Amateur
Amateur

Nastavenie IP

Príspevok od používateľa Petler »

Chcem vytvoriť pripojenie 4G internetu a som si istý, že kabeláž je bezchybná. No na PC používam WIN XP a mám na ňom sieťovku Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC. Problém mám že po zapojení koncovky RJ-45 mi vypisuje "Načítava sa sieťová adresa", a adresu IP mi ukazuje 0.0.0.0 priradenú DHCP serverom. Mám nastavené TCP/IP ba "Získať adresu IP automaticky" a aj na server DNS. Chcem mať dynamickú IP. Na notebooku mi ide NET vpoho...PROSÍM PORAĎTE
Blindman
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Blindman »

Skús znížiť rýchlosť sieťovky na 10Mbit/s

- je to v nastaveniach sieťovej karty
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

mal som ten istý problém, na routri mi svietilo, že počítač je pripojený avšak na počítači mi vyhadzovalo, že je možné iba obmedzené spojenie. po rôznych pokusoch som zistil, že vadná je sieťová (!) karta. a pri tom mi ledky svietili. vymenil som sieťovku a fungujem bez problémov...

//EDIT: môžeš sa dostať aspoň na router? môžeš sa prihlásiť a meniť IP adresy a tak v routri?
Petler
Amateur
Amateur

Blindman: v nastaveniach (Tento pocitac>vlastnosti>hardvér>spravca zariadeni>networkadapers>Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC) som ziadnu moznost zmeny rychlosti nenasiel

supermario: ja mam DSL Ethernet modem

Kód: Vybrať všetko

http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=101&Section=home&ktzcat=191&ktzid=756
PS: Ked dam moznost "Opravit" Local Area Connection mi vyskoci sprava: "Systemu Windows sa nepodarilo dokoncit opravu problemu, pretoze nie je mozne dokoncit nasledovnu akciu: Obnovuje sa adresa IP".
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

ipconfig /all do cmd a pastni sem co ti napisalo
(0.0.0.0 ?)

potom by som odporucal skontrolovat nastavenie routra... nejaky MAC filter ci neni abo daco take...pripadne resetnut, ale to by bolo umna az zo zufalosti :D

skus inu sietovku v pc... trebars ked mas tuto integrovanu tak si tam hod nejaku do PCI
a hlavne si vypni DHCP v PC a nastav si IP na pevno.. tam to vyzera ze sietofka bude v cudu...
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

Petler napísal: PS: Ked dam moznost "Opravit" Local Area Connection mi vyskoci sprava: "Systemu Windows sa nepodarilo dokoncit opravu problemu, pretoze nie je mozne dokoncit nasledovnu akciu: Obnovuje sa adresa IP".
presne to isté som mal aj ja. vymeň sieťovku! možno som nedočítal, že máš modem, sorry, myslel som, že je to router. pozor na jednú vec: ak ti aj svietia kontrolky, neznamená, že je to prepojené.

PS: ak sa nemôžeš dostať ani do modemu, je vadná kabeláž alebo sieťovka. ak neveríš, tak si požičaj od niekoho sieťovku a vyskúšaj alebo si premeraj kábel. ak máš sieťovku na doske, vymeň ju za PCI (moja osobná skúsenosť)...
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

Petler napísal:Blindman: v nastaveniach (Tento pocitac>vlastnosti>hardvér>spravca zariadeni>networkadapers>Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC) som ziadnu moznost zmeny rychlosti nenasiel

supermario: ja mam DSL Ethernet modem

Kód: Vybrať všetko

http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=101&Section=home&ktzcat=191&ktzid=756
PS: Ked dam moznost "Opravit" Local Area Connection mi vyskoci sprava: "Systemu Windows sa nepodarilo dokoncit opravu problemu, pretoze nie je mozne dokoncit nasledovnu akciu: Obnovuje sa adresa IP".
Hľadaj tam Speed/duplex settings alebo rýchlosť linky a tam potom na pravo sa ti objavý combo s rýchlosťami (defaultne je to nastavené na Automatic)
Petler
Amateur
Amateur

dakujem vam vsetkym...preinstaloval som windows a uz to ide vpoho...
Napísať odpoveď