Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 19 Apr 2014, 14:19



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 23 ]  1, 2  Ďalšia

Choď na stránku
Nastavenie Mailovych klientov (Outlok, Thunderbird...)
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.12.2006
Príspevky: 425
Bydlisko: Galanta
Karma: Level +2
Príspevok Nastavenie Mailovych klientov (Outlok, Thunderbird...)
Vraj to je niečo také že nemusím už chodiť do mailu napr že wé wé wé freemail bodka eská a potom sa lognúť ale zadám parametre SMTP a POP3 a môžem mailovať priamo cez počítať. Lenže mne to vyhadzuje toto:

Připojení k serveru se nezdařilo. Účet: 'pop.gmail.com', Server: 'pop.gmail.com', Protokol: POP3, Port: 110, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba zásuvky: 10060, Číslo chyby: 0x800CCC0E

Čo s tým keď to ajtak nefunguje? Tak načo to tam je???

//t0m4s3 - odstranene sipky z nadpisu


03 Jún 2007, 12:40
Profil  Pokec  Facebook  WWW
Moderátor
Moderátor
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2004
Príspevky: 4655
Bydlisko: New Zeland
Karma: Level +5
Príspevok 
tu mas a podla tohto si nastav gmail presne pre tvojho klienta ... ;-) > http://mail.google.com/support/bin/answ ... swer=12103
a hlavne www.gmail.com prihlas sa, v pravom hornom rohu klikni na nastavenia (settings), potom 5 ta zalozka - Posielanie ďalej a POP, zaskrtni tam Umožniť POP pre všetky správy (aj pre tie, ktoré sú už prevzaté)


03 Jún 2007, 13:39
Profil  ICQ  WWW
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.2006
Príspevky: 214
Bydlisko: a to je čo???
Karma: Level +2
Príspevok 
trochu od temy
podla mna je lepsi Mozilla Thunderbird lebo nemas take zdlhave nastavenie a ked prijimas e-maili cez toto, tak ti ostanu na povodnom e-maili, kde z outlooku ti to stiahne uplne.


03 Jún 2007, 16:02
Profil  ICQ  WWW
Moderátor
Moderátor
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2004
Príspevky: 4655
Bydlisko: New Zeland
Karma: Level +5
Príspevok 
Armageddon píše:
trochu od temy
podla mna je lepsi Mozilla Thunderbird lebo nemas take zdlhave nastavenie a ked prijimas e-maili cez toto, tak ti ostanu na povodnom e-maili, kde z outlooku ti to stiahne uplne.
staci si to nastavit na gmail napr...


Prílohy:

03 Jún 2007, 16:18
Profil  ICQ  WWW
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.2.2005
Príspevky: 1250
Bydlisko: hojko.com
Karma: Level +2
Príspevok 
tiež používam outlook, ale je pravda že to nastavenie ktoré si písal ide iba na gmaili, väčšina mailov to nepodporuje.


03 Jún 2007, 17:33
Profil  WWW
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.12.2006
Príspevky: 425
Bydlisko: Galanta
Karma: Level +2
Príspevok 
Ano už som si nejaké múdrosti vygoogloval a dozvedel som sa že väčšina slovenských freemailových poskytovateľov nepodporuje SMTP iba POP3. Ja to chcem mať obojsmerne funkčné. Mám aj na gmaili schránku tak začnem používať tú. Veď vizitky som ešte nevytlačil a tých 5 ľudí čo mám kontakte... Pošlem im novú adresu jak nič. Takže treba aj gmail nastaviť že? Lebo ja som nastavoval iba v Outloku to. Aha a to čo je písané v prílohe som našiel a nastavil. Len som to nestihol vyskúšať.


03 Jún 2007, 19:10
Profil  Pokec  Facebook  WWW
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 29850
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok 
MayDaySK: SMTP server ma zoznam.sk aj inmail.sk, o tychto dvoch viem urcite. Pri inmail.sk su ale problemy s dorucovanim sprav, napriklad niektorym ludom nejde odoslat vobec mail na chello.sk.


04 Jún 2007, 0:39
Profil  WWW
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.2006
Príspevky: 7128
Karma: Level +6
Príspevok 
Ešte pridám azet.sk a yahoo.com


04 Jún 2007, 2:16
Profil  
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.9.2005
Príspevky: 446
Bydlisko: MT
Karma: Level +2
Príspevok 
som pouzivatelom MS Outlooku uz niekolko rokov, mam namapovane niekolko e-mailovych kont a vsetky spravy ostavaju na serveri, pretoze v "dalsich nastaveniach" konta na tabe "spresnenie" je checkbox "ponechat kopie sprav na serveri"
pre tych, ktori neviedia ako pracuje POP3, tak server nema s ukladanim kopii nic docinenia. o vsetko sa stara mailovy klient. t.j. standardne nastaveny klient stiahne zoznam mailov na serveri, stiahne nove maili a vymaze ich zo servera. ak sa nastavi klient tak, aby nechaval kopie na serveri, tak proste po stiahnuti ich nevymaze. that`s all.

este k teme: gmail pouziva vlastne zabezpecene porty POP3 a SMTP.


04 Jún 2007, 10:30
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 14791
Karma: Level +6
Príspevok 
IgiPoP.. ak potrebuješ mať uložené maily na serveri, aby si na ne mohol pristupovať aj z iného miesta (napr. z práce, z domu, z inet kaviarne, notebook...), tak miesto POP3 by asi lepšie bolo použiť IMAP.. ;)


04 Jún 2007, 12:08
Profil  
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.12.2006
Príspevky: 425
Bydlisko: Galanta
Karma: Level +2
Príspevok 
Jeden problém. Nastavil som všetko čo ste písali. Aj z te stránky kde je gmailácky návod a ajtak mám dve hlášky:

Připojení k serveru se nezdařilo. Účet: 'pop3.gmail.com', Server: 'pop.gmail.com', Protokol: POP3, Port: 110, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba zásuvky: 10060, Číslo chyby: 0x800CCC0E

A Potem keď chcem odoslať poštu tak ďalšia:

Zprávu nelze odeslat, protože server odmítl e-mailovou adresu odesílatele. Adresa odesílatele byla gaaspi@gmail.com. Předmět 'Halo', Účet: 'pop3.gmail.com', Server: 'smtp.gmail.com', Protokol: SMTP, Odezva serveru: '530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first 55sm405865ugq', Port: 25, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba serveru: 530, Číslo chyby: 0x800CCC78

Dá sa to tak spraviť aby to aj fungovalo? Ja nechápem ako to majú nastavené v knižnici. Tam im to funguje.


04 Jún 2007, 14:04
Profil  Pokec  Facebook  WWW
Moderátor
Moderátor
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2004
Príspevky: 4655
Bydlisko: New Zeland
Karma: Level +5
Príspevok 
predpokladam ze problem odstranis ked si upravis porty
smtp.gmail.com port 465 Zabezpecenie SSL
pop.gmail.com port 995 Zabezpecenie SSL ;-)
vid obrazok


Prílohy:

04 Jún 2007, 15:16
Profil  ICQ  WWW
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.12.2006
Príspevky: 425
Bydlisko: Galanta
Karma: Level +2
Príspevok 
Ďakujem. Presne tam bola chyba, už mi to funguje obojsmerne. Len nechápem jednu vec. Kde sa tam nabrali moje MSN kontakty???


06 Jún 2007, 1:54
Profil  Pokec  Facebook  WWW
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 14791
Karma: Level +6
Príspevok 
Outlook spolupracuje s Messengerom.. dá sa to vypnúť v nastaveniach.


06 Jún 2007, 8:50
Profil  
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.12.2006
Príspevky: 425
Bydlisko: Galanta
Karma: Level +2
Príspevok 
Napríklad to by mi ani nevadilo iba som sa divil... :)


06 Jún 2007, 11:18
Profil  Pokec  Facebook  WWW
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.12.2006
Príspevky: 425
Bydlisko: Galanta
Karma: Level +2
Príspevok 
Ahojte ešte sa vás chcem spýtať toto. Ako si môžem dať aby mi outlok bežal na pozadí. Proste tak ako ICQ alebo MSN že proste nemusím mať otvorený a minimalizovaný outlok ale proste nech mi len zapípa PC keď dostanem mail. Dá sa to?


11 Jún 2007, 0:32
Profil  Pokec  Facebook  WWW
Moderátor
Moderátor
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2004
Príspevky: 4655
Bydlisko: New Zeland
Karma: Level +5
Príspevok 
stale ho musis mat pusteny aby ta upozornil na mail. Jedina moznost je mat ho pusteny a ikonka bude v Systray a nastavis si cas kedy ti ma kontrolovat mail a potom ta moze upozornit napr zvukom. To ze ti zapne PC ked bude vypnute sa neda urobit.


11 Jún 2007, 0:38
Profil  ICQ  WWW
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.2005
Príspevky: 1690
Bydlisko: Brno
Karma: Level +4
Príspevok 
ob3l1x píše:
To ze ti zapne PC ked bude vypnute sa neda urobit.
vsak on napisal zapipa, ale aj ja som naprv. precital zapina :D a k teme: no ja by som ti poradil nejaky externy mail notifikator alebo napr ak pouzivas mirandu alebo trilian, tam myslim existuju take pluginy


11 Jún 2007, 0:40
Profil  ICQ  
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.12.2006
Príspevky: 425
Bydlisko: Galanta
Karma: Level +2
Príspevok 
No ahojte. Reinštaloval som Windows a zase mi ten outlok nefunguje. Veď na Gmaily museli nastavenia ostať tak a Outloka som nastavil tak isto (podla vašich screenshotov) ako aj minule ale teraz ak chcem odošlať správu napíše toto:

Zprávu nelze odeslat, protože server odmítl e-mailovou adresu odesílatele. Adresa odesílatele byla xxxxx@gmail.com. Předmět 'Ahoj', Účet: 'pop.gmail.com', Server: 'smtp.gmail.com', Protokol: SMTP, Odezva serveru: '530 5.5.1 Authentication Required g8sm11112576muf', Port: 465, Zabezpečení (SSL): Ano, Chyba serveru: 530, Číslo chyby: 0x800CCC78


23 Jún 2007, 1:28
Profil  Pokec  Facebook  WWW
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.12.2006
Príspevky: 425
Bydlisko: Galanta
Karma: Level +2
Príspevok 
Hej lidi. Nainštaloval som si znova toho klienta (tentoraz ten klasický čo mám k viste v základnej výbave) nahodil som všetky parametre čo boli v tejto téme a už mi prijatú poštu otvorí len sa nedá odosielať. Má niekto skúsenosti s nastavením vistového klienta?


24 Okt 2007, 0:44
Profil  Pokec  Facebook  WWW
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 23 ]  1, 2  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2014
[ Time : 0.230s | 14 Queries | GZIP : On ]