|
|
|
| Autor |
Správa |
Traktorista Guru wannabe

Stav:  Založený: 19.10.2004 Príspevky: 2238 Bydlisko: Írsko-dedinka pod horami Karma: 
|
Zaslal: 07 Júl 2006, 13:33 Predmet: |
|
|
| nordkapp_pb napísal: |
tzn .. odporucit mozem z vlastnej skusenosti bez mihnutia oka DrayTek Vigor 2600VGST ... obsahuje .. 4x Ethernet port, ma Wi-finu, ma integrovany Firewall, ma dva konektory pre VoIP ( staci zapojit hadam hocijaky analogovy telefon a router by si mal poradit - ked to ponastavujes ), vsetky zakladne a dost pokrocilych funkcii, jednoducha konfiguracia cez WWW ... velmi spolahlivy ( aspon u mna ) - je zapnuty 24/7 uz 6 mesiacov a padol zatial ( co viem ja ) iba 2 krat .. raz cez burku ( vtedy sa nakonfiguroval sam a ficalo sa za 30 sekund dalej ) a druhy raz neviem preco ... proste nieco ako zamrzol .. znova stacil restart a ficalo sa dalej ...
... neviem kolko stoji v sucasnosti ( ci sa vobec este vyraba ) ale donedavna ho ponukal T- com v akcii za nejake 3000 a pisal tam ze v obchode stoji okolo 10 000,- co sa mi moc nezda, ale nech ...
.. isto su na trhu aj lacnejsie ... ale ja mozem odporucit iba tento, lebo iny nemam odskusany ...
... a malem by som zabudol ma aj usb port pre Printer ... |
presne tento by mi vyhovoval,... drytek viem ze su kvalitne vyrobky, a ten usb port nma tlac a 2*voip ma dostalo,...
ak sa k nemu da pripojit externa antena (ak bude treba) tak sa po nom zacnem rozhliadat, snad to este zozeniem niekde v t-come
edit: nasiel som ho,dufam ze ho este taky mesiac budu mat v ponuke http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=101&Section=home&ktzid=144
teraz uz len ostava vyriesit situaciu s tymi antenami... |
|
| Návrat hore |
|
 |
nordkapp_pb King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.04.2006 Príspevky: 1727 Bydlisko: -) Karma: 
|
Zaslal: 07 Júl 2006, 13:59 Predmet: |
|
|
... podla toho ako sa tie externe anteny pripajaju // neviem zatial som sa s tym nestretol // ...
... teoreticky by sa mali pripajat miesto tych co uz su tam.... ci nie ??? ....
... no a neviem ci by som to zhanal zrovna cez T-Com - skor by som skusil nejaky e-shop ...
... co som zatial hladal tak som presiel asi 10 obchodov .. na slovensku som zatial nenasiel ani kusok od drayteku ...
... ale skus niekde najst info o tomto ... vyzera to ako nejaky nastupca 2600vky ...
| Kód: |
| http://www.wifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=36636 |
.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
NAPSTER Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.06.2005 Príspevky: 117
Zaslal: 07 Júl 2006, 14:35 Predmet: hej |
|
|
áno napísal som to debilne v skratke...
adsl pripojí do switchu tam pripojí aj káblom PC a switch má hneď aj wifi cez ktoré pripojí notbuk...hádam to už píšem pohopiteľne ak nie tak dám IMG  |
|
| Návrat hore |
|
 |
nordkapp_pb King

|
Zaslal: 07 Júl 2006, 14:37 Predmet: Re: hej |
|
|
| NAPSTER napísal: |
áno napísal som to debilne v skratke...
adsl pripojí do switchu tam pripojí aj káblom PC a switch má hneď aj wifi cez ktoré pripojí notbuk...hádam to už píšem pohopiteľne ak nie tak dám IMG  |
... ano a cele to bude stat tolko isto ako jeden cely router zo vsetkym ..a este to bude aj v jednej krabici ...
... ale kvoli modularite je to dobre riesenie ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Traktorista Guru wannabe

Stav:  Založený: 19.10.2004 Príspevky: 2238 Bydlisko: Írsko-dedinka pod horami Karma: 
|
Zaslal: 07 Júl 2006, 19:02 Predmet: |
|
|
| nordkapp_pb napísal: |
... podla toho ako sa tie externe anteny pripajaju // neviem zatial som sa s tym nestretol // ...
... teoreticky by sa mali pripajat miesto tych co uz su tam.... ci nie ??? ....
... no a neviem ci by som to zhanal zrovna cez T-Com - skor by som skusil nejaky e-shop ...
... co som zatial hladal tak som presiel asi 10 obchodov .. na slovensku som zatial nenasiel ani kusok od drayteku ...
... ale skus niekde najst info o tomto ... vyzera to ako nejaky nastupca 2600vky ...
| Kód: |
| http://www.wifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=36636 |
.... |
ako adsl router s wifi neni problem zohnat za 3tisicky, mne islo o to, ze henten uz ma VoIP, print server, udajne dve indoor anteny ktore maju zabezpecit kvalitnejsi signal (ale na kolko su dobre asi nevie nik). |
|
| Návrat hore |
|
 |
Blackburn Medium Star

Stav:  Založený: 11.02.2005 Príspevky: 380
Zaslal: 08 Júl 2006, 2:02 Predmet: |
|
|
| a nebola by dalsia moznost viz, tie 3 pc, predat eth, kupit wifi kartu, kupit napriklad ASUS WL 500g Deluxe > nastavit na apcko ako pristupovy bod, tie 3 karty ako client, mozno by bol aj plny signal, samozrejme to zariadenie nejako rozumne pri okno kde je zahrada a nastavit ho na maximalne vyzariavanie...neviem mozno by som to riesil ja takto |
|
| Návrat hore |
|
 |
Traktorista Guru wannabe

|
Zaslal: 08 Júl 2006, 8:54 Predmet: |
|
|
| Blackburn napísal: |
| a nebola by dalsia moznost viz, tie 3 pc, predat eth, kupit wifi kartu, kupit napriklad ASUS WL 500g Deluxe > nastavit na apcko ako pristupovy bod, tie 3 karty ako client, mozno by bol aj plny signal, samozrejme to zariadenie nejako rozumne pri okno kde je zahrada a nastavit ho na maximalne vyzariavanie...neviem mozno by som to riesil ja takto |
no, ale to v sebe nema integrovany aDSL router,... proste to by som musel nahodit stare pccko, spravit z neho server, na neho napojit adsl modem-usb, a internet pak do toho routra dovazat cez ethernet,...
proste by sa to len skomplikovalo, pretoze mne je server na nic, nevyuzijem, a cele by to vyslo asi dva krat drahsie, takto kupim ten router co ma v sebe uz aj adsl, a dam 5litrov, a hentam stoji len ten router ktory neriesi adsl tiez 5litrov |
|
| Návrat hore |
|
 |
nordkapp_pb King

|
Zaslal: 08 Júl 2006, 10:36 Predmet: |
|
|
| Traktorista napísal: |
| ako adsl router s wifi neni problem zohnat za 3tisicky, mne islo o to, ze henten uz ma VoIP, print server, udajne dve indoor anteny ktore maju zabezpecit kvalitnejsi signal (ale na kolko su dobre asi nevie nik). |
... no dve indoor anteny nema udajne, ale fakticky ... neveim ako je to z ich vykonom, lebo zatial som to neskusal inak, ako v ramci nasho bytu s notebookom ( max cez tri steny - komunisticky panelak - takze asi nejaky poondiaty riedky zelezobeton to bude ) a signal bol absolutne v pohode ...
.... a neviem ako je to vyriesene, ale sak tie dve antenky by sa mohli dat nahradit inymi - vykonnejsimi ( ci nie ?? ) ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Blackburn Medium Star

Stav:  Založený: 11.02.2005 Príspevky: 380
Zaslal: 08 Júl 2006, 11:46 Predmet: |
|
|
| Traktorista napísal: |
no, ale to v sebe nema integrovany aDSL router,... proste to by som musel nahodit stare pccko, spravit z neho server, na neho napojit adsl modem-usb, a internet pak do toho routra dovazat cez ethernet,...
proste by sa to len skomplikovalo, pretoze mne je server na nic, nevyuzijem, a cele by to vyslo asi dva krat drahsie, takto kupim ten router co ma v sebe uz aj adsl, a dam 5litrov, a hentam stoji len ten router ktory neriesi adsl tiez 5litrov |
vezmes si modem s koncovkou na USB a hento zariadenie ma jeden port na USBcko a neviem isto ale mozno existuje nejaky firmware s podporou pre aDSL linku
edit:/
alebo kukam, hladam a nasiel som nieco :
http://wificentrum.sk/buxus/generate_page.php?page_id=1061&lng=sk
Well PTI-845G aDSL Router, ma v sebe co potrebujes na wifi siet, potom uz len kupit tie wifi karty do pcciek a mas.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Traktorista Guru wannabe

|
Zaslal: 08 Júl 2006, 19:47 Predmet: |
|
|
| Blackburn napísal: |
vezmes si modem s koncovkou na USB a hento zariadenie ma jeden port na USBcko a neviem isto ale mozno existuje nejaky firmware s podporou pre aDSL linku
edit:/
alebo kukam, hladam a nasiel som nieco :
http://wificentrum.sk/buxus/generate_page.php?page_id=1061&lng=sk
Well PTI-845G aDSL Router, ma v sebe co potrebujes na wifi siet, potom uz len kupit tie wifi karty do pcciek a mas.... |
ked si vsimnes, tak na prvej strane som ho sam uviedol ze sa mi padol do oka
na nete som nasiel, ze st ma ten draytek 2600, a na splatky 12mes-750sk/mesiac, 24mes-500sk/mesiac... nexce sa mi ho za 10 tacov kupovat, tak bud ho zoberem na splatky, abo sa vykaslem na print server a VoIP a kupim henten well,...
ale zas som rozmyslal nad tou sluzbou "hlas cez internet", a tu podporuje len ten draytek (iny som nenasiel) a ked to uz ma byt lacnejsie telefonovanie, tak si to zvazim a uvidim ci budem lacnejsie telefonovat
ozaj, nemate na to nejaky nazor? mate to uz niekto? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusko66 Novice

Stav:  Založený: 20.11.2006 Príspevky: 4
Zaslal: 10 Jún 2008, 13:20 Predmet: |
|
|
| ja mam doma za 1455sk ASUS WELL PTI 845G a to uz ma aj VoIP |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|