Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Navrhnite riesenie siete
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Internet a siete Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Traktorista
Guru wannabe
Guru wannabe

Stav: Odhlásený
Založený: 19.10.2004

PríspevokZaslal: 07 Júl 2006, 13:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

nordkapp_pb napísal:
tzn .. odporucit mozem z vlastnej skusenosti bez mihnutia oka DrayTek Vigor 2600VGST ... obsahuje .. 4x Ethernet port, ma Wi-finu, ma integrovany Firewall, ma dva konektory pre VoIP ( staci zapojit hadam hocijaky analogovy telefon a router by si mal poradit - ked to ponastavujes Very Happy ), vsetky zakladne a dost pokrocilych funkcii, jednoducha konfiguracia cez WWW ... velmi spolahlivy ( aspon u mna ) - je zapnuty 24/7 uz 6 mesiacov a padol zatial ( co viem ja ) iba 2 krat .. raz cez burku ( vtedy sa nakonfiguroval sam a ficalo sa za 30 sekund dalej ) a druhy raz neviem preco ... proste nieco ako zamrzol .. znova stacil restart a ficalo sa dalej ...

... neviem kolko stoji v sucasnosti ( ci sa vobec este vyraba ) ale donedavna ho ponukal T- com v akcii za nejake 3000 a pisal tam ze v obchode stoji okolo 10 000,- co sa mi moc nezda, ale nech ...

.. isto su na trhu aj lacnejsie ... ale ja mozem odporucit iba tento, lebo iny nemam odskusany ...

... a malem by som zabudol ma aj usb port pre Printer ...

presne tento by mi vyhovoval,... drytek viem ze su kvalitne vyrobky, a ten usb port nma tlac a 2*voip ma dostalo,...
ak sa k nemu da pripojit externa antena (ak bude treba) tak sa po nom zacnem rozhliadat, snad to este zozeniem niekde v t-come

edit: nasiel som ho,dufam ze ho este taky mesiac budu mat v ponuke http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=101&Section=home&ktzid=144

teraz uz len ostava vyriesit situaciu s tymi antenami...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
nordkapp_pb
King
King

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 27.04.2006

PríspevokZaslal: 07 Júl 2006, 13:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

... podla toho ako sa tie externe anteny pripajaju // neviem zatial som sa s tym nestretol // ...

... teoreticky by sa mali pripajat miesto tych co uz su tam.... ci nie ??? ....

... no a neviem ci by som to zhanal zrovna cez T-Com - skor by som skusil nejaky e-shop ...

... co som zatial hladal tak som presiel asi 10 obchodov .. na slovensku som zatial nenasiel ani kusok od drayteku ...

... ale skus niekde najst info o tomto ... vyzera to ako nejaky nastupca 2600vky ...

Kód:
http://www.wifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=36636

....
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
NAPSTER
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 01.06.2005

PríspevokZaslal: 07 Júl 2006, 14:35    Predmet: hej Odpovedať s citátom  

áno napísal som to debilne v skratke...
adsl pripojí do switchu tam pripojí aj káblom PC a switch má hneď aj wifi cez ktoré pripojí notbuk...hádam to už píšem pohopiteľne ak nie tak dám IMG Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
nordkapp_pb
King
King

PríspevokZaslal: 07 Júl 2006, 14:37    Predmet: Re: hej Odpovedať s citátom  

NAPSTER napísal:
áno napísal som to debilne v skratke...
adsl pripojí do switchu tam pripojí aj káblom PC a switch má hneď aj wifi cez ktoré pripojí notbuk...hádam to už píšem pohopiteľne ak nie tak dám IMG Smile

... ano a cele to bude stat tolko isto ako jeden cely router zo vsetkym ..a este to bude aj v jednej krabici ...

... ale kvoli modularite je to dobre riesenie Very Happy ...
Návrat hore
Traktorista
Guru wannabe
Guru wannabe

PríspevokZaslal: 07 Júl 2006, 19:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

nordkapp_pb napísal:
... podla toho ako sa tie externe anteny pripajaju // neviem zatial som sa s tym nestretol // ...

... teoreticky by sa mali pripajat miesto tych co uz su tam.... ci nie ??? ....

... no a neviem ci by som to zhanal zrovna cez T-Com - skor by som skusil nejaky e-shop ...

... co som zatial hladal tak som presiel asi 10 obchodov .. na slovensku som zatial nenasiel ani kusok od drayteku ...

... ale skus niekde najst info o tomto ... vyzera to ako nejaky nastupca 2600vky ...

Kód:
http://www.wifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=36636

....

ako adsl router s wifi neni problem zohnat za 3tisicky, mne islo o to, ze henten uz ma VoIP, print server, udajne dve indoor anteny ktore maju zabezpecit kvalitnejsi signal (ale na kolko su dobre asi nevie nik).
Návrat hore
Blackburn
Medium Star
Medium Star

Založený: 11.02.2005

PríspevokZaslal: 08 Júl 2006, 2:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

a nebola by dalsia moznost viz, tie 3 pc, predat eth, kupit wifi kartu, kupit napriklad ASUS WL 500g Deluxe > nastavit na apcko ako pristupovy bod, tie 3 karty ako client, mozno by bol aj plny signal, samozrejme to zariadenie nejako rozumne pri okno kde je zahrada a nastavit ho na maximalne vyzariavanie...neviem mozno by som to riesil ja takto
Návrat hore
Traktorista
Guru wannabe
Guru wannabe

PríspevokZaslal: 08 Júl 2006, 8:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

Blackburn napísal:
a nebola by dalsia moznost viz, tie 3 pc, predat eth, kupit wifi kartu, kupit napriklad ASUS WL 500g Deluxe > nastavit na apcko ako pristupovy bod, tie 3 karty ako client, mozno by bol aj plny signal, samozrejme to zariadenie nejako rozumne pri okno kde je zahrada a nastavit ho na maximalne vyzariavanie...neviem mozno by som to riesil ja takto
no, ale to v sebe nema integrovany aDSL router,... proste to by som musel nahodit stare pccko, spravit z neho server, na neho napojit adsl modem-usb, a internet pak do toho routra dovazat cez ethernet,...
proste by sa to len skomplikovalo, pretoze mne je server na nic, nevyuzijem, a cele by to vyslo asi dva krat drahsie, takto kupim ten router co ma v sebe uz aj adsl, a dam 5litrov, a hentam stoji len ten router ktory neriesi adsl tiez 5litrov
Návrat hore
nordkapp_pb
King
King

PríspevokZaslal: 08 Júl 2006, 10:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

Traktorista napísal:
ako adsl router s wifi neni problem zohnat za 3tisicky, mne islo o to, ze henten uz ma VoIP, print server, udajne dve indoor anteny ktore maju zabezpecit kvalitnejsi signal (ale na kolko su dobre asi nevie nik).

... no dve indoor anteny nema udajne, ale fakticky Very Happy ... neveim ako je to z ich vykonom, lebo zatial som to neskusal inak, ako v ramci nasho bytu s notebookom ( max cez tri steny - komunisticky panelak - takze asi nejaky poondiaty riedky zelezobeton to bude Very Happy ) a signal bol absolutne v pohode ...

.... a neviem ako je to vyriesene, ale sak tie dve antenky by sa mohli dat nahradit inymi - vykonnejsimi ( ci nie ?? ) ...
Návrat hore
Blackburn
Medium Star
Medium Star

Založený: 11.02.2005

PríspevokZaslal: 08 Júl 2006, 11:46    Predmet: Odpovedať s citátom  

Traktorista napísal:
no, ale to v sebe nema integrovany aDSL router,... proste to by som musel nahodit stare pccko, spravit z neho server, na neho napojit adsl modem-usb, a internet pak do toho routra dovazat cez ethernet,...
proste by sa to len skomplikovalo, pretoze mne je server na nic, nevyuzijem, a cele by to vyslo asi dva krat drahsie, takto kupim ten router co ma v sebe uz aj adsl, a dam 5litrov, a hentam stoji len ten router ktory neriesi adsl tiez 5litrov

vezmes si modem s koncovkou na USB a hento zariadenie ma jeden port na USBcko a neviem isto ale mozno existuje nejaky firmware s podporou pre aDSL linku

edit:/

alebo kukam, hladam a nasiel som nieco :
http://wificentrum.sk/buxus/generate_page.php?page_id=1061&lng=sk

Well PTI-845G aDSL Router, ma v sebe co potrebujes na wifi siet, potom uz len kupit tie wifi karty do pcciek a mas....
Návrat hore
Traktorista
Guru wannabe
Guru wannabe

PríspevokZaslal: 08 Júl 2006, 19:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

Blackburn napísal:
vezmes si modem s koncovkou na USB a hento zariadenie ma jeden port na USBcko a neviem isto ale mozno existuje nejaky firmware s podporou pre aDSL linku

edit:/

alebo kukam, hladam a nasiel som nieco :
http://wificentrum.sk/buxus/generate_page.php?page_id=1061&lng=sk

Well PTI-845G aDSL Router, ma v sebe co potrebujes na wifi siet, potom uz len kupit tie wifi karty do pcciek a mas....

ked si vsimnes, tak na prvej strane som ho sam uviedol ze sa mi padol do oka Wink
na nete som nasiel, ze st ma ten draytek 2600, a na splatky 12mes-750sk/mesiac, 24mes-500sk/mesiac... nexce sa mi ho za 10 tacov kupovat, tak bud ho zoberem na splatky, abo sa vykaslem na print server a VoIP a kupim henten well,...

ale zas som rozmyslal nad tou sluzbou "hlas cez internet", a tu podporuje len ten draytek (iny som nenasiel) a ked to uz ma byt lacnejsie telefonovanie, tak si to zvazim a uvidim ci budem lacnejsie telefonovat Smile

ozaj, nemate na to nejaky nazor? mate to uz niekto?
Návrat hore
dusko66
Novice
Novice

Založený: 20.11.2006

PríspevokZaslal: 10 Jún 2008, 13:20    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja mam doma za 1455sk ASUS WELL PTI 845G a to uz ma aj VoIP
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Internet a siete Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

Prejdi na: