Nazory na mbank.sk
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
To by som velmi rad privitalmBank vstúpi do slovenského systému ochrany vkladov!
Tím mBank , Novinky
mBank dnes zaslala slovenskému Fondu ochrany vkladov žiadosť o zapojenie sa do slovenského systému ochrany vkladov.
Vďaka tomu budú mať aj slovenskí klienti mBank garantovanú ochranu vkladov v neobmedzenej výške tak, ako klienti ostatných bánk pôsobiacich na Slovensku.
Podmienkou začlenenia je však legislatívna úprava nedávno prijatej novelizácie zákony o ochrane vkladov, ktorý je účinný od 1.11.2008.
Návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa spomínaný zákon o ochrane vkladov, je prerokovávaný v NR SR.
Navrhované úpravy a spresnenia sa týkajú najmä podmienok účasti banky alebo pobočky zahraničnej banky (akou je aj mBank) v systéme ochrany vkladov v SR.
O dátume, kedy už budeme aj po technickej stránke súčasťou slovenského systému ochrany vkladov, vás budeme včas informovať.
-
Vesper
Professional
Jasné akurát keď ti tú embosovanú kartu niekto ukradne tak môže prakticky disponovať všetkým čo tam mášGangy napísal:Jj embosovana karta bola uzasna kupa. Nieje nic lahsie ako zadat par cisel a adresu a moct nakupovat odkialkolvek. Paypal to uz ani nehovorim, jednoduchsiu cestu na zaplatenie nepoznam
Lol ty co splietas? Po prve embosovana JE kreditka, tak isto ako je kreditka aj ta obycajna co mam, mozem s nou platit kde chcem len musim zadat pin. A o tom ze by tam boli nejake poplatky pri platbe neviem, len pri vybere z bankomatu inej banky.begbeee napísal:No ale zas embossovana je ako kreditka, platis bez poplatkov.
LOL NELOL, aj štrikovať budem.
Embosovana je kreditka, neembosovana je debetna. Ujasni si pojmy.
Akúkoľvek platbu čo robíš s tvojou neembosovanou platis poplatok, uroky z dlhu ak vytvoris..
Na embosovanej nemas ziadne poplatky a z dlhu ziadne uroky neplatis. (v pripade zaplatenia aspon minimalnej splatky)
Embosovana je kreditka, neembosovana je debetna. Ujasni si pojmy.
Akúkoľvek platbu čo robíš s tvojou neembosovanou platis poplatok, uroky z dlhu ak vytvoris..
Na embosovanej nemas ziadne poplatky a z dlhu ziadne uroky neplatis. (v pripade zaplatenia aspon minimalnej splatky)
kreditka nie je prakticky viazana na ucet, lebo mas na nej urcity limit, z ktoreho ked cerpas tak ho musis nasledne zaplatit - bud este v bezurocnom obdobi alebo neskor spolu s urokmi, a nezalezi z akeho uctu vyrovnas nasledny "dlh"Gangy napísal:Tak to som nevedel
Ale embosovana je v podstate tiez debetna, kedze je viazana na rovnaky ucet (kde je povolene precerpanie) nie?
Neembosovanu dostavas k beznemu uctu. Platis nejaky zakladny poplatok za balik. V nom mas urcite sluzby. Ak spravis viac sluzieb (prevodov, inkaso, trvalych p., vyberov z bankomatu) platis za kazdu sluzbu nejaky kvazi zanedbatelny poplatok. Mas nejaky debetny zostatok povedzme 20 000 (- hodnota). To znamena ze ak mas na ucte nulu mozes este disponovat 20 000. Ale od chvile co ich pouzijes ti z tejto sumy idu uroky navyse.
Kreditka je viazana k tvojmu beznemu uctu ale netyka sa ho, akurat co viem ziadna banka ti neposkytne len samotnu embosovanu kreditku. Platis zakladny poplatok a na ucte kreditky nemas de facto nic. Ale banka ti da k dispozicii povedzme 20 000 ako kredit (+ hodnota). Tu mozes v priebehu mesiaca cerpat ale iba pri elektronickej platbe (net, POS terminal) a nie je urcena na vyber z bankomatu, za to mas ale velke poplatky. Za akykolvek pocet tychto operacii neplatis nijaky poplatok. A v priebehu mesiaca nemas ziadny urok. Na konci ti staci zaplatit min. poplatok povedzme 10% z dlznej sumy a mas znova k dispozicii 20 000.
To je rozdiel. Pri neembosovanej niekedy trva online prevod penazi do 72 hod, lebo je to prevod. Pri embosovanej mas pri online prenose okamzity ucinok.
Kreditka je viazana k tvojmu beznemu uctu ale netyka sa ho, akurat co viem ziadna banka ti neposkytne len samotnu embosovanu kreditku. Platis zakladny poplatok a na ucte kreditky nemas de facto nic. Ale banka ti da k dispozicii povedzme 20 000 ako kredit (+ hodnota). Tu mozes v priebehu mesiaca cerpat ale iba pri elektronickej platbe (net, POS terminal) a nie je urcena na vyber z bankomatu, za to mas ale velke poplatky. Za akykolvek pocet tychto operacii neplatis nijaky poplatok. A v priebehu mesiaca nemas ziadny urok. Na konci ti staci zaplatit min. poplatok povedzme 10% z dlznej sumy a mas znova k dispozicii 20 000.
To je rozdiel. Pri neembosovanej niekedy trva online prevod penazi do 72 hod, lebo je to prevod. Pri embosovanej mas pri online prenose okamzity ucinok.
-
Holubar
Darca
A tiez nie je pravda, ze embosovana je kreditka a neembosovana debetna. Vsetky karty, ktore su automaticky ponukane k uctom su debetne, kreditku banka vydava len po ziadosti klienta a aj to nazaklade splnenia urcitych kriterii danych bankou. Jednoducho povedane, kreditky poskytuju banky solventnym klientom, u ktorych nemaju pochybnosti o schopnosti splacat poskytnuty uver.
tu su nejake zakladne informacie, no da sa toho najst ovela viac.
http://www.sme.sk/c/3921630/Debetna-a-k ... diely.html
//autoeditácia príspevku ( 01 Dec 2008, 21:12 )
Dnes som si pridal kartu od mBank do Paypal uctu,4 miestny kod som mal v IB okamzite pod blokovanymi peniazmi, chcem si tam vsak este pridat aj ucet, no na to potrebujem IBAN a ked som sa pytal cez sluzbu kontakt, ako sa k nemu dostanem, dostal som tuto odpoved:
tu su nejake zakladne informacie, no da sa toho najst ovela viac.
http://www.sme.sk/c/3921630/Debetna-a-k ... diely.html
//autoeditácia príspevku ( 01 Dec 2008, 21:12 )
Dnes som si pridal kartu od mBank do Paypal uctu,4 miestny kod som mal v IB okamzite pod blokovanymi peniazmi, chcem si tam vsak este pridat aj ucet, no na to potrebujem IBAN a ked som sa pytal cez sluzbu kontakt, ako sa k nemu dostanem, dostal som tuto odpoved:
Dobrý deň.
Medzinárodné prevody mBank zatiaľ neumožňuje. So zavedením tejto služby sa počíta v roku 2009. Budeme o tom informovat na našej internetovej stránke.
Prajem Vám pekný deň.
V prípade akýchkoľvek otázok alebo nejasností nás neváhajte kontaktovať.
-
dh_danielle
Light Expert
Ja uz vyse roka pouzivam mBank a som nim velmi spokojny, po regitrovani mi za niekolko dni zavolal kurier, doniesol mi zmluvu, ktoru som podpisal a bolo to vsetko. Nic som NEPLATIL !!!
Podobne aj s platobnou kartou, za nou som tiez dlho nezakal max 1 tyzden a to aj tak isla z Warsawy pokial sa nemylim ...
Podobne aj s platobnou kartou, za nou som tiez dlho nezakal max 1 tyzden a to aj tak isla z Warsawy pokial sa nemylim ...
-
Holubar
Darca
No ja som zatial uplne nadseny. Internet Banking je uplne skvely a da sa pohodlne ovladat aj cez mini operu v mobile. Vo VUB som musel cakat neviem kolko dni na zobrazenie vsetkych operacii, tu su okamzite zobrazene pod blokovaniami a celkovo je vsetko realizovane naozaj rychlo. A hlavne je to vsetko zadarmo. Ak sa podari ten fond ochrany vkladov, bude to dokonale.