|
|
|
| Autor |
Správa |
Mastros Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.09.2007 Príspevky: 187 Bydlisko: Madunice Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 18:23 Predmet: Nebudu knihy? Nebude vysvedcenie! |
|
|
Prejdem rovno k veci:
Problem je taky, ze pri odovzdavani knih (ucebnic) som zistil, ze mi 2 chybaju (Literatura pre 1. rocnik SS a gymnazii a Nauka o potravinach).
Triedny profesor mi nadiktoval cenu za jednotlive knihy (Literatura 55,50 a NAP 98,-). Potom siel za profesorkou, ktora sa starala o prevzatie tychto knih.
Udajne triednemu povedala, ze tieto knihy sa nedaju zaplatit.
Triedny mi to referoval a dodal, ze ak tie knihy zajtra neprinesiem, NEDOSTANEM vysvedcenie.
Obehol som 3 knihkupectva v Piestanoch, nikde nemali a v jednom som sa predavacky pytal ako asi skoly nakupuju ucebnice pre ziakov.
Dozvedel som sa, ze skoly si to objednavaju vo vacsich mnozstvach z velkoskladov a nakladatelstiev, takze asi tazko pochodim v malych knihkupectvach.
Spoluziak hladal aj na nete SPN, kde tie 2 knihy nie su ani v ponuke.
Je podla Vas normalne, aby sa stratene ucebnice nedali zaplatit?
Moze si triedny dovolit NEDAT mi vytlacene a podpisane vysvedcenie kvoli tomu, ze som neodovzdal 2 knihy hoc´ som ich chcel zaplatit?
Aky je Vas nazor na danu problematiku?
Chodim na Hotelovu Akademiu Ludovita Wintera, Piestany.
Prepacte, ak je to zle zaradene. |
|
| Návrat hore |
|
 |
UjoNecro Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.04.2008 Príspevky: 217 Bydlisko: BB Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 18:28 Predmet: |
|
|
U nás to bolo rovnako, aj za požičané knihy z nižnice nedávali vysvedčenie, ale neviem o tom, že ti môžu odoprieť možnosť zaplatiť.
Asi ťa chcel len postrašiť aby si riadne pohľadal, ak nie tak choď za riaditeľom a určite sa nájde nejaké normálne riešenie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jin Guru of LVP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.06.2005 Príspevky: 3733 Bydlisko: EXIT-CG Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 18:33 Predmet: |
|
|
Dá sa v pohode.
Treba ísť za človekom, ktorý ma nastarosti knižný fond školy a dohodnúť sa s ním. Triedny na Teba tlačí, lebo nechce mať s ním opletačky. Pokiaľ vybavíš jeho, triedny sa upokojí.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mastros Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.09.2007 Príspevky: 187 Bydlisko: Madunice Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 18:46 Predmet: |
|
|
| Joj, prepacte, ja som zabudol napisat, ze knizny fond skoly a skolsku kniznicu prevadzkuje profesorka preberajuca ucebnice. |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 2816 Bydlisko: mesto kniezata Pribinu Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 18:47 Predmet: |
|
|
| u nas mala vzdy triedna cennik a ked nieco chybalo vytiahol si prachy a bolo |
|
| Návrat hore |
|
 |
kupo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 31.08.2005 Príspevky: 769
Zaslal: 26 Jún 2008, 18:55 Predmet: |
|
|
| Mastros napísal: |
| Joj, prepacte, ja som zabudol napisat, ze knizny fond skoly a skolsku kniznicu prevadzkuje profesorka preberajuca ucebnice. |
pojdes rovno za nou a spytas sa jej ako to mas riesit a podla toho sa budes riadit |
|
| Návrat hore |
|
 |
wolodo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.06.2006 Príspevky: 858 Bydlisko: Zahranicie Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 19:49 Predmet: |
|
|
to neurobia ze by ti nedalo vysvedcko koli kniham ktore chces zaplatit.
akoze sa nedaju zaplatit ked ti na ne dal cenu triedny?.... ak to nevybavis s triednym tak zbehni za riaditelom a ak on uz otto nepochopi.... tak niektori z tvojich rodicov urcite dostane nervy a zbehne do skoly sa trosku vynadavat....
ja som neodovzdal asi 7 knih a maturitu mam doma...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pershing Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.12.2006 Príspevky: 2121 Bydlisko: Vraňare Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 20:07 Predmet: |
|
|
pozicat - ofotit
tak sa to robi u nas.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jimmy Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.03.2008 Príspevky: 167 Bydlisko: ako kedy Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 20:29 Predmet: |
|
|
| pershing napísal: |
pozicat - ofotit
tak sa to robi u nas.. |
tak tak aj u nas, triedny nam to kazdy rok prizvukoval, ze treba knihy podpisat a vratit, ale kazdy rok to bolo to iste.....nie jeden z nas behal posledne dni v skole po meste a prefocoval co sa dalo  |
|
| Návrat hore |
|
 |
DejmiJohn Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2008 Príspevky: 282 Bydlisko: Učko DCA Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 20:31 Predmet: |
|
|
| Čo by niektorí u nás dali za to, keby nedostali vysvedčenie, ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
seth82 Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.12.2004 Príspevky: 1375 Bydlisko: Leeds, UK Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 20:36 Predmet: |
|
|
| Milujem pristup slovenskych ucitelov a profesorov k svojim ziakom. Takto buzerovat niekoho - na tvojom mieste jej poviem, ze nech nezabudne, ze jej plat pochadza aj z vrecak tvojich rodicov a nech nerobi okolo toho takyto humbug. To sa podoba, stane sa nieco a student je v momente buzerovany a je s nim zachadzane ako s babkou. Nedaj sa a povedz jej, ze na nevydanie vysvedcenia toto zdaleka nestaci a ze na to vlastne ani nema pravo. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jimmy Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.03.2008 Príspevky: 167 Bydlisko: ako kedy Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 20:40 Predmet: |
|
|
no a aby som nezabudol....u nas sa nam normalne riaditel skoly vyhrazal, ze ked nezaplatime skolne, tak nam nepodpise maturitne vysvedcenia, kedze niektori spoluziaci este v maji nemali zaplatene. Ani neviem ako to dopadlo, kedze som pri odovzdavani nebol  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Storm Keeper Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.04.2006 Príspevky: 387 Bydlisko: Martin Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 20:41 Predmet: |
|
|
nasa triedna ma momentalne lekvarovu naladu a ked niekomu chybala kniha tak mame dva sposoby... kniha za kniha.. ak niekto nasiel nejaku tak sa to da nahradit.. alebo sumarny poplatok 100sk a sme hotovy nic viac nic menej no problem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
turtlak69 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.05.2007 Príspevky: 2490 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 21:05 Predmet: |
|
|
| vuala tu mame priklad nasho skolskeho systemu. nic nefunguje, nikto to nevie riesit, nikto nevie povedat absolutne ziadne riesenie alebo postup. ked ti neda vysvedcenie, tak si ho chod pytat k riaditelovi. riaditel hadam nie je tak pripeceny ako zvysok personalu danej pakarne. to som este nezazil, aby mala kniha "nevycislitelnu" hodnotu. pochopim keby stratis oblicku alebo take daco, ale knihu? omg |
|
| Návrat hore |
|
 |
GothaR Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2005 Príspevky: 6578 Bydlisko: Vault 13 Karma: 
|
Zaslal: 26 Jún 2008, 22:08 Predmet: |
|
|
U nas to bolo tak, ze stacilo knihu prefotit a odovzdat, potom bol pokoj. Ak to das niekomu vo firme, kde kopirovanie nekontroluju, tak to vyjde este lacnejsie ako zaplatenie za stratu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|