Nefunkcny PWM ventilator

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
4volty
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nefunkcny PWM ventilator

Príspevok od používateľa 4volty »

Ahojte,
Kupil som si ventilator Artic Cooling PWM 12. defaultne ma kabel ukonceny troj a aj stvor pinovym konektor. Na maticnej doske ASUS M2R32-MVP mam 3 kusy 3 pinovych konektorov pre ventilatory a jeden stvor pinovy primarne urceny pre CPU fan. Ked ten novy ventilator zapojim do hocijakeho 3 pinoveho konektora tak sa neroztoci. Avsak ked ho dam do 4 pinoveho tak sa roztoci asi tak po 10sekundach..viete mi poradit/vysvetlit o co tu ide?? :? ..co musim urobit aby mi to fungovalo na 3 pinovom konektore.
diiik
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

na ventilator ti stacia 2 kable a musis najst ktore su tie hlavne lebo na niektorych zdrojoch a fanoch su rozne farby...ale bude tam napisane ktore su hlavne musis to zapojit tak aby 2 hlavne boli zapojene spravne
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

4 pin na CPU ma možnost zapinania vypinania ventilatora vplyvom vysokej alebo nízkej teploty... samozrejme aj reguluje otacky.. ale akonahle teplota klesne dosť nizko tak vypina ventilator.... čo sa tyka toho trojpinu premeraj vystupné napätia.. stalo sa mi že už som odpalil takýto konektor..
4volty
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 4volty »

No ja ocakavam ze ked si kupim ventilator a je tam 3pinovy DC konektor a aj 4 pinovy PWM tak mi bude fungovat ked ho zapojim do hocijakeho konektora na MB. No nie?:)

Ale, asi uz viem ako na to. Ten AC PWM12 pripojim priamo na ten 4 pinovy konektor na MB namiesto CPU fan a CPU fan pripojim do "rozdvojky" na kabliku od AC PWM12...skusim a uvidim co to urobi,..akurat ten kablik je kratky a nedosiahne mi do toho 4 pinoveho CPU konektora :)

//autoeditácia príspevku ( 09 Jun 2008, 23:40 )
No tak ako som predpokladal..funguje to tak ako som to vyssie popisal. :) :idea:
Napísať odpoveď