sirmisoturbo napísal:Len tak, naco je ta Degragmentacia? Pocul som otom uz mnoho, ale neviem naco to je??
takze... mas jeden subor napriklad... ma 100MB... a ked sa uklada na HDD je jedno ako... napriklad ho skopirujes z CD-cka alebo si instalujes hru... tak sa uklada na hdd... a uklada sa systemom takym ze sa pohadze po celom HDD... tomu sa hovori fragmentovany subor... proste jeho zaciatok je napriklad na pravej strane hdd a koniec na lavej strane hdd... proste neni to vkope.. tym padom.. ked s tym suborom zacnes pracovat.. tak dlhsie trva kym ho system pouklada dokopy pretoze je pohadzany po celom hdd... a defragmentacia urobi to ze ten subor ti da do jednej kopy... samozrejme ze tych fragmentovanych suborov mas na hdd stovky az tisicky... a tym je system brzdeny..
fuu... som to trosku zamotal ale snad som pomohol
Šu-Do napísal:takze... mas jeden subor napriklad... ma 100MB... a ked sa uklada na HDD je jedno ako... napriklad ho skopirujes z CD-cka alebo si instalujes hru... tak sa uklada na hdd... a uklada sa systemom takym ze sa pohadze po celom HDD... tomu sa hovori fragmentovany subor... proste jeho zaciatok je napriklad na pravej strane hdd a koniec na lavej strane hdd... proste neni to vkope.. tym padom.. ked s tym suborom zacnes pracovat.. tak dlhsie trva kym ho system pouklada dokopy pretoze je pohadzany po celom hdd... a defragmentacia urobi to ze ten subor ti da do jednej kopy... samozrejme ze tych fragmentovanych suborov mas na hdd stovky az tisicky... a tym je system brzdeny..
fuu... som to trosku zamotal ale snad som pomohol
Jo dost si pomohol, takze je to vlastne ze mi to da "dokopy" windows? Pouklada? Nieco v tom zmysle (K+)
Edit: Nemohol by si mi na SS poslat link na download+cz+crack ak treba? Lebo na lamkach, stamat som mal uz 2x stiahnuty a ani raz mi ho nespustilo..tak ak mozes tka ta poprosim.
PageDefrag dokáže zdefragmentovať systémové súbory, ktoré sú pri bežnej defragmentácií zablokované z dôvodu ich používania. Jedná sa hlavne o stránkovací súbor pagefile.sys.. ale aj iné. Defragmentácia sa potom uskutoční pri najbližšom reštarte počítača.
Mne ten Oand0 nechce ist..nainstalujem aj aktivujem, ale stale pise, ze nemoze nadviazat spojenie na sluzbu..ale ta sluzba je aj v services.msc nastavena na automaticke spustanie..skusal som restart, reinstall..nic nepomaha, ma niekdo napad ?:(
kukiak napísal:Mne ten Oand0 nechce ist..nainstalujem aj aktivujem, ale stale pise, ze nemoze nadviazat spojenie na sluzbu..ale ta sluzba je aj v services.msc nastavena na automaticke spustanie..skusal som restart, reinstall..nic nepomaha, ma niekdo napad ?:(
Nemáš zapnutý firewall? Mne spustenie tej služby blokoval firewall.. stačilo povoliť a funguje to ako má.
PageDefrag dokáže zdefragmentovať systémové súbory, ktoré sú pri bežnej defragmentácií zablokované z dôvodu ich používania. Jedná sa hlavne o stránkovací súbor pagefile.sys.. ale aj iné. Defragmentácia sa potom uskutoční pri najbližšom reštarte počítača.
potrebujem poradit som si nainstaloval O&O 2000. a pri instalaciisa ma pytalo ci chem odstranit windowskacku defragmentaciu a som dal ze Remove and backup. ked to chcem vratit spet co mam spravit? a by som mal tu defragmentaciu vo win?
mna by zaujimala taka vec pri O&O ked idem defragmentovat tak tam mam asi 4 moznosti (uz si presne nepamatam ale tusim tam je nieco ako name, space atd) ze aky je medzi tym rozdiel