|
| Autor |
Správa |
sINN3R Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.06.2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Trencin - Slovakia - EU Karma: 
|
Zaslal: 15 Jún 2007, 7:01 Predmet: nejde mi nainstalovat Windows odkedy mam Linux :) |
|
|
| nie ze by to bolo potrebne aby som si ho nainstaloval ale dako ma to vnutrone zere ze mi taka trapna vec ako windows nejde nainstalovat... stalo sa to po tom co som mal na celom disku iba linux a to ubuntu 7.04... potom som zisitl preco nemozem mat len Linux [lebo pouzivam Delphi 7 a to bohuzial v Linuxe nejde] tak som si chcel dat Windows XP Pro aj Linux Ubuntu... lenze ked som zacal instalovat Windows tak som zistil ze sa mi premenovali particie a jeden disk s hudbou sa zrazu vola C cize mi nezostavalo nic ine nez Windows nainstalovat na D [jasne ze to neslo].. potom som este menil primarnu particiu na iny odiel ale ani to nepomohlo vzdy ked sa dokonci formatovanie a prve kopirovanie a ma ist restart tak mi tam naskoci ze missing NTDLR [alebo nieco pod.] a press CTRL+ALT+DEL to restart. Ma niekto dake napady ??? ale potrebujem aby mi ten disk s hudbou za ziadnu cenu nebol zniceny [je vo formate fat32 aby som to mohol pouzivat jak na linuxe tak aj na win] Dik za rady |
|
| Návrat hore |
|
 |
tomPD Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.10.2005 Príspevky: 522 Bydlisko: PD-city [22 r.] Karma: 
|
Zaslal: 15 Jún 2007, 7:16 Predmet: |
|
|
Hudbu zazalohovat, sformatovat, nainstalovat win, a potom hudbu nahrat spat
good luck |
|
| Návrat hore |
|
 |
sINN3R Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.06.2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Trencin - Slovakia - EU Karma: 
|
Zaslal: 15 Jún 2007, 9:47 Predmet: |
|
|
no to viem spravit ale nechce sa mi cakat dokym sa mi skopci dakam 40GB... |
|
| Návrat hore |
|
 |
mr.fritz Medium Star

Stav:  Založený: 15.01.2005 Príspevky: 328 Bydlisko: Moonglow Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Klayy Medium Expert

Stav:  Založený: 07.07.2006 Príspevky: 97
Zaslal: 20 Jún 2007, 23:26 Predmet: |
|
|
preco fat32? ja mam ntfs disky a z linuxu ich v pohode vidim a aj mozem menit
EDIT: resp. particie, disk mam len jeden  |
|
| Návrat hore |
|
 |
sINN3R Expert

|
Zaslal: 21 Jún 2007, 11:14 Predmet: |
|
|
| cize ti ide normalne pomocou linuxu vytvarat subory na ntfs mi chces povedat ???? netlachaj [ako hovoria sedlaci] a tuto temu mozeme uzamknut uz som to spravil inak |
|
| Návrat hore |
|
 |
pato83 Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.11.2005 Príspevky: 3190
Zaslal: 21 Jún 2007, 11:26 Predmet: |
|
|
http://www.linux-ntfs.org/ Je to mozne, podla clanku, bolo opravenych viacero bugov. Ja osobne som to este neskusal.
To sinner: tak pokym pre to nieco nespravi, vid link, tak sotva, to je samozrejme. |
|
| Návrat hore |
|
 |
sINN3R Expert

|
Zaslal: 21 Jún 2007, 20:43 Predmet: |
|
|
ja som mu len odpovedal na to co on povedal ze ich POHODE vidi a moze na ne zapisovat tak by som chcel vidiet tu pohodu ked na ne len tak po instalacii linuxu zacne zapisovat manik..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
NuSuey Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.11.2006 Príspevky: 1494 Bydlisko: Košiceeeeeeeee Karma: 
|
Zaslal: 22 Jún 2007, 0:56 Predmet: |
|
|
no zrejme myslel to tak ze pouzil tie 3g-ntfs ci ako sa to vola .. tiez som mal pohodu zapisovat na ntfs .. aj mam teda teraz nemam bo si to musim znova nastavit .. ale tiez mam primarny winsh1t na 1-vej particii FAT32 (9gb som si nechal) .. pre kazdy pripad |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rixsus Light Star

Stav:  Založený: 18.11.2005 Príspevky: 274
Zaslal: 22 Jún 2007, 11:11 Predmet: |
|
|
| sINN3R napísal: |
ja som mu len odpovedal na to co on povedal ze ich POHODE vidi a moze na ne zapisovat tak by som chcel vidiet tu pohodu ked na ne len tak po instalacii linuxu zacne zapisovat manik..  |
co ti na vadi ... su asi 3 sposobi ako zapisiovat na ntfs
1. podpora v kernelu
2. Fuse (ntfs-3g)
3. pouzitie nativneho ovladaca(nevem ako sa to vola ale ide to ... ) ...
tak sa nerozculuj a zisti si o tom najprv neco ...
ja sa osobne tesim ked bude pod linuxom ZFS to bude parada ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
sINN3R Expert

|
Zaslal: 23 Jún 2007, 19:37 Predmet: |
|
|
ja som sa nerozculoval neni preco. ja som len povedal ze som chcel vidiet ze ked si nainstalujem napr. Ubuntu tak hned moze vytvarat subory na NTFS to je vsetko co som povedal |
|
| Návrat hore |
|
 |
chrono VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.12.2006 Príspevky: 5580
Zaslal: 23 Jún 2007, 19:48 Predmet: |
|
|
| sINN3R napísal: |
ja som sa nerozculoval neni preco. ja som len povedal ze som chcel vidiet ze ked si nainstalujem napr. Ubuntu tak hned moze vytvarat subory na NTFS to je vsetko co som povedal |
Po inštalácii stačí nainštalovať jeden balík a bude sa dať aj zapisovať (ten balík tam štandardne nie je kvôli licenčným problémom) |
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.10.2005 Príspevky: 2708 Bydlisko: predavam Fuji S6500fd Karma: 
|
Zaslal: 24 Jún 2007, 8:22 Predmet: |
|
|
| a ako sa vola? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Pjotrik =) Light Expert

Stav:  Založený: 18.09.2005 Príspevky: 42
Zaslal: 30 Jún 2007, 17:37 Predmet: |