Nepravidelna strata pingov

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
maros7777
Light Expert
Light Expert

Nepravidelna strata pingov

Príspevok od používateľa maros7777 »

cawte. potrebujem pomoct. mam internet cez vlastnu antenu. vsetko je v poriadku, net mi ide rychlo, odozvy pingov su 3 maximalne 4 milisekundy. ale sem tam sa mi stane ze straty pingov su velke, niekedy az 60%!!!! a odozvy si skacu ako chcu. neviem si to vystvetlit cim by to mohlo byt. toto trva niekedy 10 minut, niekedy 20 a niekedy aj 2 hodiny. v poslednej dobe sa to opakuje kazdy den. niekedy viackrat za den. nemozem otvarat ziadne stranky, icq ani skype mi neposielaju spravy. neviete cim by to mohlo byt? este chcem podotknut ze pred tym mi to nerobilo. asi 2 tyzdne mi toto robi. dakujem za kazdu radu

http://img238.imageshack.us/my.php?image=pingpx7.jpg

na obrazku su tie straty aby ste to videli
ShanDo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ShanDo »

nam robilo podobne veci ked sme mali cestu cez rozne servery a niektore neboli dost rychle a kvalitne, ked sme cestu zmenili tak sa vsetko vyriesilo(teda chap ma tak ze cestu menil moj provider:D)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

problem bude asi aj v antene, pri bezdrotovom prenose su vzdy vacsie straty ako pri kablovych rozvodoch. Mozno ti antena zacala hrdzaviet :)
Ale nie, skus tracert a potom ping na prvy server(provider) a uvidis ci straty vznikaju uz pri prenose od teba k nemu, ak ano tak potom bude problem v antene, ak ale budu straty 0% tak je chyba mimo teba a vela s tym nenarobis.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vo vacsich mestach nastal za posledny rok velky rozrat wifi sieti a tym prisli aj problemy. Ci uz je to pretazenost APciek ale najma siete. Mas AP, ktore vyuziva dajme tomu kanal 2. Dalsich 5 ludi vyuziva tento isty kanal. Je to teda 6 AP na kan. 2. Ku kazdemu z tychto AP sa pripaja 20 ludi, to znamena 120 ludi. Poobede, ked pridu decka zo skoly, rodicia z prace sa idu pripojit na siet. Jeden da tahat to, druhy hento, ty surfujes, henten sa hra po nete... To vsetko predstavuje svoj prenos, zrazu tychto 120 ludi vysiela a prijma udaje a AP na ktore sa prave ty pripajas je v dosahu tych 120 ludi a chyta ich pakety. Vtedy musi AP filtrovat, ze tento paket ide mne, tento nechcem lebo je z inej siete, tento ide zase mne, aj tento, ale tieto dalsie tri nechcem.

Snazil som sa polopatisticky vysvetlit co sa stane ked je zahltene pasmo wifi, snad si to pochopil.
maros7777
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa maros7777 »

no jasne pochopil som to. uz som im napisal mail a budem im aj volat nech s tym laskavo nieco spravia lebo vcera to trvalo cely den!!! to sa mi stalo prvy krat. neznasam nitranet, keby mam inu moznost dam si nieco ine. internet mam asi rok a uz tu boli minimalne 10 krat a na 95% bola vzdy chyba u nich. iba raz som mal nejaky adware a on mi blokoval net inak vzdy ich chyba. ale spomenul som si ze nieco podobne mi na zaciatku robila a potom neviem co spravila ale vsetko islo ok, ziadne straty. som zvedavy ci sa na moj mail vyjadria. vdaka za pomoc
Smith
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smith »

ak to mas ako jeden nemenovany martinsky provider, tak na maily sa ti vykaslu. je nejlaepsie zajst ku nim osobne a povedat co a ako... Obcas dokonca ani telefony nedvihaju
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

Smith napísal:ak to mas ako jeden nemenovany martinsky provider, tak na maily sa ti vykaslu. je nejlaepsie zajst ku nim osobne a povedat co a ako... Obcas dokonca ani telefony nedvihaju
osobne si myslim,ze ten nemenovany martinsky provider ma na ignoranciu patent a ze v nitre patenty neporusuju
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nic s tym aj tak nespravia pretoze ked si niekto postavil dalsie AP alebo popripajal ludi a ti ta teraz rusia, tak to nie je ich chyba. Oni svoju sluzbu poskytuju a ze ta niekto rusi, tak ich uz nezaujima.
Napísať odpoveď