Obsah fóra www.hojko.com
Aukro.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Nepravidelna strata pingov
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Internet a siete  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
maros7777
Novice
Novice

Stav: Odhlásený
Založený: 21.10.2006

PríspevokZaslal: 21 Okt 2006, 15:44    Predmet: Nepravidelna strata pingov Odpovedať s citátom  

cawte. potrebujem pomoct. mam internet cez vlastnu antenu. vsetko je v poriadku, net mi ide rychlo, odozvy pingov su 3 maximalne 4 milisekundy. ale sem tam sa mi stane ze straty pingov su velke, niekedy az 60%!!!! a odozvy si skacu ako chcu. neviem si to vystvetlit cim by to mohlo byt. toto trva niekedy 10 minut, niekedy 20 a niekedy aj 2 hodiny. v poslednej dobe sa to opakuje kazdy den. niekedy viackrat za den. nemozem otvarat ziadne stranky, icq ani skype mi neposielaju spravy. neviete cim by to mohlo byt? este chcem podotknut ze pred tym mi to nerobilo. asi 2 tyzdne mi toto robi. dakujem za kazdu radu

http://img238.imageshack.us/my.php?image=pingpx7.jpg

na obrazku su tie straty aby ste to videli
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ShanDo
Medium Star
Medium Star

Založený: 14.01.2005

PríspevokZaslal: 21 Okt 2006, 17:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

nam robilo podobne veci ked sme mali cestu cez rozne servery a niektore neboli dost rychle a kvalitne, ked sme cestu zmenili tak sa vsetko vyriesilo(teda chap ma tak ze cestu menil moj provider:D)
Návrat hore
GothaR
Moderátor
Moderátor

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 21.02.2005

PríspevokZaslal: 21 Okt 2006, 20:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

problem bude asi aj v antene, pri bezdrotovom prenose su vzdy vacsie straty ako pri kablovych rozvodoch. Mozno ti antena zacala hrdzaviet Smile
Ale nie, skus tracert a potom ping na prvy server(provider) a uvidis ci straty vznikaju uz pri prenose od teba k nemu, ak ano tak potom bude problem v antene, ak ale budu straty 0% tak je chyba mimo teba a vela s tym nenarobis.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 0:10    Predmet: Odpovedať s citátom  

Vo vacsich mestach nastal za posledny rok velky rozrat wifi sieti a tym prisli aj problemy. Ci uz je to pretazenost APciek ale najma siete. Mas AP, ktore vyuziva dajme tomu kanal 2. Dalsich 5 ludi vyuziva tento isty kanal. Je to teda 6 AP na kan. 2. Ku kazdemu z tychto AP sa pripaja 20 ludi, to znamena 120 ludi. Poobede, ked pridu decka zo skoly, rodicia z prace sa idu pripojit na siet. Jeden da tahat to, druhy hento, ty surfujes, henten sa hra po nete... To vsetko predstavuje svoj prenos, zrazu tychto 120 ludi vysiela a prijma udaje a AP na ktore sa prave ty pripajas je v dosahu tych 120 ludi a chyta ich pakety. Vtedy musi AP filtrovat, ze tento paket ide mne, tento nechcem lebo je z inej siete, tento ide zase mne, aj tento, ale tieto dalsie tri nechcem.

Snazil som sa polopatisticky vysvetlit co sa stane ked je zahltene pasmo wifi, snad si to pochopil.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
maros7777
Novice
Novice

Založený: 21.10.2006

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 10:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

no jasne pochopil som to. uz som im napisal mail a budem im aj volat nech s tym laskavo nieco spravia lebo vcera to trvalo cely den!!! to sa mi stalo prvy krat. neznasam nitranet, keby mam inu moznost dam si nieco ine. internet mam asi rok a uz tu boli minimalne 10 krat a na 95% bola vzdy chyba u nich. iba raz som mal nejaky adware a on mi blokoval net inak vzdy ich chyba. ale spomenul som si ze nieco podobne mi na zaciatku robila a potom neviem co spravila ale vsetko islo ok, ziadne straty. som zvedavy ci sa na moj mail vyjadria. vdaka za pomoc
Návrat hore
Smith
Light Star
Light Star

Založený: 16.05.2004

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 18:23    Predmet: Odpovedať s citátom  

ak to mas ako jeden nemenovany martinsky provider, tak na maily sa ti vykaslu. je nejlaepsie zajst ku nim osobne a povedat co a ako... Obcas dokonca ani telefony nedvihaju
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
vilko
Light Professional
Light Professional

Založený: 29.11.2005

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 19:12    Predmet: Odpovedať s citátom  

Smith napísal:
ak to mas ako jeden nemenovany martinsky provider, tak na maily sa ti vykaslu. je nejlaepsie zajst ku nim osobne a povedat co a ako... Obcas dokonca ani telefony nedvihaju
osobne si myslim,ze ten nemenovany martinsky provider ma na ignoranciu patent a ze v nitre patenty neporusuju
Návrat hore
heker
Medium Star
Medium Star

Založený: 30.05.2006

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 19:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

Nic s tym aj tak nespravia pretoze ked si niekto postavil dalsie AP alebo popripajal ludi a ti ta teraz rusia, tak to nie je ich chyba. Oni svoju sluzbu poskytuju a ze ta niekto rusi, tak ich uz nezaujima.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Internet a siete
Strana 1 z 1

Prejdi na: