fikus-kukis si ma strasne pobavilfikus-kukis napísal:(pokiaľ zanedbáme, že 1GHz má 1024MHz ).
// edit: pre tych co nevedia 1GHz = 1000MHz, 1GB = 1024MB
fikus-kukis si ma strasne pobavilfikus-kukis napísal:(pokiaľ zanedbáme, že 1GHz má 1024MHz ).
Jéj sorry (matika mi nikdy nešla)balkymotor napísal:fikus-kukis si ma strasne pobavildiky
tak podla mna je to blbost, pretoze nemozes na jednom procaku scitovyt frekvenciu dvoch jadier 2x2400Mhz sa nerovna 1x4800Mhz, to je nezmyselfikus-kukis napísal:Ja to chápem takto: Má to dve jadrá, každé ťahá na 2,4 GHz.
Čiže ako sedliacky rozum hovorí: 2,4 + 2,4 = 4,8. Teda kvázi 4,8GHz.
Pozerám na časť z označenia >4800+<. Uvážim, že 4,8GHz = 4800+. Tak vravím si, prečo ho nenazvali 4 800MHz TOTAL, 4,8GHz TOTAL
?
Lebo voľakedy som si rátal: 2100+ (označenie CPU) / (delené) 1 730 (približná frekvencia) = 1,21 (približný koeficient - 20% "bonus", o toľko si u mňa spravilo očko AMD). Ale keď rátam teraz, to + je tam skôr do plaču (podľa môjho je to už dávno mŕtvy marketingový ťah).
Je ale ako tam AMD strelilo číslo presne 4800+ a nie iné?Johnnny napísal:tak podla mna je to blbost, pretoze nemozes na jednom procaku scitovyt frekvenciu dvoch jadier 2x2400Mhz sa nerovna 1x4800Mhz, to je nezmysel
Co tak napisat priamo AMD? Zrejme maju adekvatne testy, ktore dokazu tuto hodnotu urcit. Myslim, ze si to necucaju z prstufikus-kukis napísal:Je ale ako tam AMD strelilo číslo presne 4800+ a nie iné?
Daj mi rozumné vysletlenie, rád ho prijmem.
PR znacenie pochadza este z doby AthlonaXP a P4 ...fikus-kukis napísal:Je ale ako tam AMD strelilo číslo presne 4800+ a nie iné?
Daj mi rozumné vysletlenie, rád ho prijmem.
Neviem niesom precovnikom AMD, ale napr ani dvojjadrovy 3800+ nema 2 X 1900MhzJohnnny napísal:tak podla mna je to blbost, pretoze nemozes na jednom procaku scitovyt frekvenciu dvoch jadier 2x2400Mhz sa nerovna 1x4800Mhz, to je nezmysel
Ján Lončík vedúci testovacieho centra PC_SPACE napísal:Samotne cislo NIE JE mozne porovnavat medzi roznymi procesormi ako ukazovatel vykonu, teda Athlon 64 4000+ nie je rovnako vykonny ako AMD Athlon 64 X2 4000+, kazdy ma rozdielnu frekvenciu, pocet jadier, velkost cache a podla situacie a podpory aplikacii aj vykon. Tieto cisla sluzia vyhradne na rozlisenie jednotlivych CPU v ramci jednej modelovej rady na zaklade jeho relativneho vykonu (3000+ je pomalsi ako 3100+ a pod.), nesuvisia teda ani s vykonom Intel procesorov na ciselne podobnej frekvencii.
A ako je zname, aj Intel uz davno presiel na ciselne oznacenie modelovym cislom u vsetkych procesorov, z rovnakeho dovodu.
ale 25.2.2002 platilo toto:Zdroj: AMD
Čtyřmístná čísla modelů procesoru AMD jsou jednoduchým a přesným vyjádřením relativní výkonnosti procesoru AMD podle standardních výkonových testů v aplikacích a programech. Čím vyšší je číslo modelu v rodině procesorů AMD, tím lepší je celková výkonnost softwaru s daným procesorem.
bolo to v dobe príchodu athlonov s jadrom ThoroughbredPR Rating samozřejmě zůstane zachován, přičemž podle vyjádření zástupců společnosti AMD se PR Rating nevztahuje ke konkrétnímu procesoru, ale obecně ke všem konkurenčním procesorům. Ovšem AMD má jediného opravdového konkurenta a tím je Intel se svými procesory Pentium 4...
no a teraz mi povedz preco dva athlony64 3000.jeden ma frekvenciu 1800 a druhy ma 2200 tak mi povedz ako sa k tomu dostane bezny uzivatel ktory si komp kupi bo mu ho treba napr do roboty jak pisaci stroj a zase si nechce kupit az taku sunku a pozrie co cennikov a vidi ze sa v tom nevyzna ani tolko co za nechtom spinyado19 napísal:Rozličné značenie u Amd a intelu je kvoli rozličnej architektúre procesora. Ked máš Athlon 3000+ s 2,2GH to neznamená že je to slabší ako intel s vyššou frekveciou. Ale o tom viac inokedy, alebo skor inde. Odporučil by som ti preštudovať niake články
ale tak dobre ja sa v tom az tak nevyznam ale su dve athlony 64 jeden na 1800 a ten tvoj 2000 rozdiel vykonovy ziadny podla amd tak ja som z toho jelenJohnnny napísal:je Athlon 64 s frekvenciou 2200Mhz?Ja mam 2000Mhz(teraz taktovany na 2200Mhz). Rozdiel je ten ze moj athlon (2000mhz)je pre soc. 754, a ten co si kupuje si to moze najst alebo to zvykne byt napisane, najst sa to da
PS:do kancelarie mu moze byt jedno aky Athlon 64 3000+ si zoberie vzdy bude mat nadmerny vykon