nerozumiem znaceniam amd

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
highlander
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

nerozumiem znaceniam amd

Príspevok od používateľa highlander »

chcem sa spytat ze to ked mam amd athlon64 3500+ a mam frekvenciu 2.2ghz a dajake drobne v predajni som sa pytal a mi povedali ze zodpoveda 64bit jednojadrovemu intelu na frekvencii 3.5ghz.
je to pravda?

este otazka preco tak znacia ma to nejaky zmysle lebo podla mna len metu nie prilis znaleho kupca?
majo55
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa majo55 »

ano mala by to byt pravda a preco to tak znacia? no lebo keby tam dali ze ma 2ghz tak by nikdy nic nepredali! kazdy by kupoval intel
highlander
Light Expert
Light Expert

nechapem ako pri nizsej frekvencii moze mat rovnaky vykon?
majo55
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa majo55 »

highlander napísal:nechapem ako pri nizsej frekvencii moze mat rovnaky vykon?
ani ja ale test je test

Kód: Vybrať všetko

http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=7027&Itemid=28&limit=1&limitstart=6
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

highlander napísal:nechapem ako pri nizsej frekvencii moze mat rovnaky vykon?
kvoli tomu ze jadra intelu a amd odlisne spracovavaju data, takze amd staci nizsia taktovacia frekvencia a "vypocita" za rovnaky cas ako intel tie iste data
highlander
Light Expert
Light Expert

takze ked taktnem moj amd64 3500+ z 2.2ghz na nejakych 2.7ghz tak bude davat vykon intelu 4.0ghz?
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

sundevil napísal:kvoli tomu ze jadra intelu a amd odlisne spracovavaju data, takze amd staci nizsia taktovacia frekvencia a "vypocita" za rovnaky cas ako intel tie iste data
a tym maju nizsiu teplotu ako intel
pokrivnik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pokrivnik »

ta skutocna frekvencia sa lisi od oznacovacej koli tomu, ze amd ma vela cipovych sad, ktore umoznuju procesoru data omnoho rychlejsie spracovat
ZATIM
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZATIM »

vela ludi, (hlavne neznalych oboru) si misli zue cim vissia frekvencia tym lepsie, najviac ma stve ze sa takto oznacuju aj naroky hier na HW v niektorych hernach časopisoch...

potom sa lamy čuduju prečo im seka hra s požiadavkamy 2,6 GHz a maju p[o*eba*]y celeron 2,8 :evil:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: nerozumiem znaceniam amd

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

highlander napísal:chcem sa spytat ze to ked mam amd athlon64 3500+ a mam frekvenciu 2.2ghz a dajake drobne v predajni som sa pytal a mi povedali ze zodpoveda 64bit jednojadrovemu intelu na frekvencii 3.5ghz.
je to pravda?
Áno, ako tu už napísali, je.
Táto móda začala v dobe, keď prišiel sám prvý Athlon Xp z dielne AMD a keď ho testovali s vedajším konkurenčným Intelom, zistili, že pri nižších taktoch má rovnaký výkon :D, a začali ich označovať <konkurenčná_frekvencia>+.
No v dnešných dobách dvojjadrových procesorov od AMD sa mi to zdá celkom neférové :? .
sundevil
VIP
VIP

Re: nerozumiem znaceniam amd

Príspevok od používateľa sundevil »

fikus-kukis napísal:No v dnešných dobách dvojjadrových procesorov od AMD sa mi to zdá celkom neférové :? .
lenze ani intel uz neoznacuje procesory taktovacou frekvenciou, takze je v tom uz total bordel, pre toho co sa v tom nevyzna
Baxxter99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baxxter99 »

Ano.Ked sa ma niekto opyta ze aku mam frekvenciu procesora,ja poviem ze 1,8GHz tak povie ze mam dobreho smejda.Ale nevie ze mam AMD :wink: AMD je lepsi skoro vo vsetkom,aj moj 3000+ je lepsi ako niektore Inteli.Intel je o kusok lepsi napriklad v DVD Shrinku.O 2-3 minutky.Nezalezi len na frekvencii procesora,ale hlavne na vyrobcu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

pokrivnik napísal:ta skutocna frekvencia sa lisi od oznacovacej koli tomu, ze amd ma vela cipovych sad, ktore umoznuju procesoru data omnoho rychlejsie spracovat
ty si to dnes zabil teda. Vysvetli mi co ma spolocne cipova sada a rychlost spracovania dat procesoru. Zrejme ani poriadne nevies co to cipova sada je a preto tu prosim nesir bludy
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

TOTÁLny guláš

sundevil napísal:lenze ani intel uz neoznacuje procesory taktovacou frekvenciou, takze je v tom uz total bordel, pre toho co sa v tom nevyzna
Podľa mňa šedivé dni Intelu už prehrmeli, tak AMD by mohli s tým už prestať, lebo to vyzerá trápne:
Z popisu na Agem-e napísal:AMD Athlon64 X2 4800+ DUALCORE BOX Socket 939
Procesor s dvoma jadrami pracujúci na frekvencii 2.4GHz, s 1 MB + 1MB L2 cache,. Socket 939. HyperTransport™ BOX balenie s chladičom.
Ja to chápem takto: Má to dve jadrá, každé ťahá na 2,4 GHz.
Čiže ako sedliacky rozum hovorí: 2,4 + 2,4 = 4,8. Teda kvázi 4,8GHz.
Pozerám na časť z označenia >4800+<. Uvážim, že 4,8GHz = 4800+ :!: . Tak vravím si, prečo ho nenazvali 4 800MHz TOTAL, 4,8GHz TOTAL :? ?
Lebo voľakedy som si rátal: 2100+ (označenie CPU) / (delené) 1 730 (približná frekvencia) = 1,21 (približný koeficient - 20% "bonus", o toľko si u mňa spravilo očko AMD). Ale keď rátam teraz, to + je tam skôr do plaču (podľa môjho je to už dávno mŕtvy marketingový ťah).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: TOTÁLny guláš

fikus-kukis napísal:Ja to chápem takto: Má to dve jadrá, každé ťahá na 2,4 GHz.
Pozerám na časť z označenia >4800+<. Uvážim, že 4,8GHz = 4800+ :!: (pokiaľ zanedbáme, že 1GHz má 1024MHz ). Tak vravím si, prečo ho nenazvali 4 800MHz TOTAL, 4,8GHz TOTAL :? ?
Lebo voľakedy som si rátal: 2100+ (označenie CPU) / (delené) 1 730 (približná frekvencia) = 1,21 (približný koeficient - 20% "bonus", o toľko si u mňa spravilo očko AMD). Ale keď rátam teraz, to + je tam skôr do plaču (podľa môjho je to už dávno mŕtvy marketingový ťah).
Tvoja teoria s X2 znacenim je uplne mimo. Ako priklad si zober 4200+. Ma dve jadra po 2.2GHz co vo vysledku dava 4.4GHz. Znacenie AMD je uplne jednoduche. AthlonXP mal znacenie rovnake ako Intel Pentium 4 na rovnakej vykonovej urovni, Duron bol zase znaceny vzhladom na Celeron. Tot vsjo.
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

fikus-kukis napísal:(pokiaľ zanedbáme, že 1GHz má 1024MHz ).
fikus-kukis si ma strasne pobavil :hehe: diky

// edit: pre tych co nevedia 1GHz = 1000MHz, 1GB = 1024MB
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Súkromný guláš

balkymotor napísal:fikus-kukis si ma strasne pobavil :hehe: diky
Jéj sorry (matika mi nikdy nešla) :oops: .
To bude dnes asi tým fotbalom :wink: .
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

fikus-kukis napísal:Ja to chápem takto: Má to dve jadrá, každé ťahá na 2,4 GHz.
Pozerám na časť z označenia >4800+<. Uvážim, že 4,8GHz = 4800+ :!: . Tak vravím si, prečo ho nenazvali 4 800MHz TOTAL, 4,8GHz TOTAL :? ?
tak podla mna je to blbost, pretoze nemozes na jednom procaku scitovyt frekvenciu dvoch jadier 2x2400Mhz sa nerovna 1x4800Mhz, to je nezmysel
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Johnnny napísal:tak podla mna je to blbost, pretoze nemozes na jednom procaku scitovyt frekvenciu dvoch jadier 2x2400Mhz sa nerovna 1x4800Mhz, to je nezmysel
Je ale ako tam AMD strelilo číslo presne 4800+ a nie iné?
Daj mi rozumné vysletlenie, rád ho prijmem.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

fikus-kukis napísal:Je ale ako tam AMD strelilo číslo presne 4800+ a nie iné?
Daj mi rozumné vysletlenie, rád ho prijmem.
Co tak napisat priamo AMD? Zrejme maju adekvatne testy, ktore dokazu tuto hodnotu urcit. Myslim, ze si to necucaju z prstu
Napísať odpoveď