Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

nerozumiem znaceniam amd
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Hardware Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
highlander
Light Expert
Light Expert

Stav: Odhlásený
Založený: 25.08.2006

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 17:44    Predmet: nerozumiem znaceniam amd Odpovedať s citátom  

chcem sa spytat ze to ked mam amd athlon64 3500+ a mam frekvenciu 2.2ghz a dajake drobne v predajni som sa pytal a mi povedali ze zodpoveda 64bit jednojadrovemu intelu na frekvencii 3.5ghz.
je to pravda?

este otazka preco tak znacia ma to nejaky zmysle lebo podla mna len metu nie prilis znaleho kupca?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
majo55
Expert
Expert

Založený: 03.08.2006

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 17:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

ano mala by to byt pravda a preco to tak znacia? no lebo keby tam dali ze ma 2ghz tak by nikdy nic nepredali! kazdy by kupoval intel
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
highlander
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 17:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

nechapem ako pri nizsej frekvencii moze mat rovnaky vykon?
Návrat hore
majo55
Expert
Expert

Založený: 03.08.2006

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 18:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

highlander napísal:

ani ja ale test je test
Kód:
http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=7027&Itemid=28&limit=1&limitstart=6
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
sundevil
VIP
VIP

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 18:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

highlander napísal:
kvoli tomu ze jadra intelu a amd odlisne spracovavaju data, takze amd staci nizsia taktovacia frekvencia a "vypocita" za rovnaky cas ako intel tie iste data
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
highlander
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 18:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

takze ked taktnem moj amd64 3500+ z 2.2ghz na nejakych 2.7ghz tak bude davat vykon intelu 4.0ghz?
Návrat hore
last_knight
Light Professional
Light Professional

Založený: 13.11.2005

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 18:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

sundevil napísal:
kvoli tomu ze jadra intelu a amd odlisne spracovavaju data, takze amd staci nizsia taktovacia frekvencia a "vypocita" za rovnaky cas ako intel tie iste data

a tym maju nizsiu teplotu ako intel
Návrat hore
pokrivnik
Amateur
Amateur

Založený: 23.11.2005

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 19:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

ta skutocna frekvencia sa lisi od oznacovacej koli tomu, ze amd ma vela cipovych sad, ktore umoznuju procesoru data omnoho rychlejsie spracovat
Návrat hore
ZATIM
Light Expert
Light Expert

Založený: 25.06.2006

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 20:40    Predmet: Odpovedať s citátom  

vela ludi, (hlavne neznalych oboru) si misli zue cim vissia frekvencia tym lepsie, najviac ma stve ze sa takto oznacuju aj naroky hier na HW v niektorych hernach časopisoch...

potom sa lamy čuduju prečo im seka hra s požiadavkamy 2,6 GHz a maju p[o*eba*]y celeron 2,8 Evil or Very Mad
Návrat hore
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 21.06.2006

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 21:03    Predmet: Re: nerozumiem znaceniam amd Odpovedať s citátom  

highlander napísal:
chcem sa spytat ze to ked mam amd athlon64 3500+ a mam frekvenciu 2.2ghz a dajake drobne v predajni som sa pytal a mi povedali ze zodpoveda 64bit jednojadrovemu intelu na frekvencii 3.5ghz.
je to pravda?
Áno, ako tu už napísali, je.
Táto móda začala v dobe, keď prišiel sám prvý Athlon Xp z dielne AMD a keď ho testovali s vedajším konkurenčným Intelom, zistili, že pri nižších taktoch má rovnaký výkon Very Happy, a začali ich označovať <konkurenčná_frekvencia>+.
No v dnešných dobách dvojjadrových procesorov od AMD sa mi to zdá celkom neférové Confused .
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
sundevil
VIP
VIP

Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 21:05    Predmet: Re: nerozumiem znaceniam amd Odpovedať s citátom  

fikus-kukis napísal:
No v dnešných dobách dvojjadrových procesorov od AMD sa mi to zdá celkom neférové Confused .
lenze ani intel uz neoznacuje procesory taktovacou frekvenciou, takze je v tom uz total bordel, pre toho co sa v tom nevyzna
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Baxxter99
Medium Star
Medium Star

Založený: 29.08.2006

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 21:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ano.Ked sa ma niekto opyta ze aku mam frekvenciu procesora,ja poviem ze 1,8GHz tak povie ze mam dobreho smejda.Ale nevie ze mam AMD Wink AMD je lepsi skoro vo vsetkom,aj moj 3000+ je lepsi ako niektore Inteli.Intel je o kusok lepsi napriklad v DVD Shrinku.O 2-3 minutky.Nezalezi len na frekvencii procesora,ale hlavne na vyrobcu.
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 21:10    Predmet: Odpovedať s citátom  

pokrivnik napísal:
ta skutocna frekvencia sa lisi od oznacovacej koli tomu, ze amd ma vela cipovych sad, ktore umoznuju procesoru data omnoho rychlejsie spracovat
ty si to dnes zabil teda. Vysvetli mi co ma spolocne cipova sada a rychlost spracovania dat procesoru. Zrejme ani poriadne nevies co to cipova sada je a preto tu prosim nesir bludy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 21.06.2006

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 21:22    Predmet: TOTÁLny guláš Odpovedať s citátom  

sundevil napísal:
lenze ani intel uz neoznacuje procesory taktovacou frekvenciou, takze je v tom uz total bordel, pre toho co sa v tom nevyzna
Podľa mňa šedivé dni Intelu už prehrmeli, tak AMD by mohli s tým už prestať, lebo to vyzerá trápne:
Z popisu na Agem-e napísal:
AMD Athlon64 X2 4800+ DUALCORE BOX Socket 939
Procesor s dvoma jadrami pracujúci na frekvencii 2.4GHz, s 1 MB + 1MB L2 cache,. Socket 939. HyperTransport™ BOX balenie s chladičom.
Ja to chápem takto: Má to dve jadrá, každé ťahá na 2,4 GHz.
Čiže ako sedliacky rozum hovorí: 2,4 + 2,4 = 4,8. Teda kvázi 4,8GHz.
Pozerám na časť z označenia >4800+<. Uvážim, že 4,8GHz = 4800+ Exclamation . Tak vravím si, prečo ho nenazvali 4 800MHz TOTAL, 4,8GHz TOTAL Confused ?
Lebo voľakedy som si rátal: 2100+ (označenie CPU) / (delené) 1 730 (približná frekvencia) = 1,21 (približný koeficient - 20% "bonus", o toľko si u mňa spravilo očko AMD). Ale keď rátam teraz, to + je tam skôr do plaču (podľa môjho je to už dávno mŕtvy marketingový ťah).
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 06 Sep 2006, 21:25    Predmet: Re: TOTÁLny guláš Odpovedať s citátom  

fikus-kukis napísal:
Ja to chápem takto: Má to dve jadrá, každé ťahá na 2,4 GHz.
Čiže ako sedliacky rozum hovorí: 2,4 + 2,4 = 4,8. Teda kvázi 4,8GHz.
Pozerám na časť z označenia >4800+<. Uvážim, že 4,8GHz = 4800+ Exclamation (pokiaľ zanedbáme, že 1GHz má 1024MHz ). Tak vravím si, prečo ho nenazvali 4 800MHz TOTAL, 4,8GHz TOTAL Confused ?
Lebo voľakedy som si rátal: 2100+ (označenie CPU) / (delené) 1 730 (približná frekvencia) = 1,21 (približný koeficient - 20% "bonus", o toľko si u mňa spravilo očko AMD). Ale keď rátam teraz, to + je tam skôr do plaču (podľa môjho je to už dávno mŕtvy marketingový ťah).
Tvoja teoria s X2 znacenim je uplne mimo. Ako priklad si zober 4200+. Ma dve jadra po 2.2GHz co vo vysledku dava 4.4GHz. Znacenie AMD je uplne jednoduche. AthlonXP mal znacenie rovnake ako Intel Pentium 4 na rovnakej vykonovej urovni, Duron bol zase znaceny vzhladom na Celeron. Tot vsjo.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Hardware Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: