Len ja som na takej vysokej (alebo nizkej?) urovni, ze mna nie "ked dlhsie beham", mna zacne asi po 300 metroch normalneho behu. Som proste lenivy magor, ktory mysli ze ked vymodeluje triedu tak je frajer
Musim zacat behat... hned zajtra
Na zaciatku si pisal ze behas rychlo a tu z teba vypadne ze ani nevies ci zabehnes 100m pod 13BX napísal:fiha to je dobre... aj celkom logickezajtra skusim nejako zabehnut 100m ci sa mi podari pod 13
Tak ma hned napadlo, ze to bude dobre na sprinty nie? (inak napisal som ze beham celkom rychlo, pretoze mam takych pukov kamaratov co davaju 100m za 13.5 a ja ked sme behali 100m v skole, odstartovalo sa bezal som asi 80m a ucitlel (puk) zakrici ze nazapol stopkynas ucili vdychovat nosom a vydychovat ustami na 2x... a ked zrychlujes v behu automaticky zrychluj aj dychanie necakaj na to az budes potrebovat rychlejsie dychat
Behanie je sice nudne ale je to najlepsi sposob ako nabrat kondicku a z aerobnych aktivit (teda spalovanie tuku) je to najefektivnejsia cinnost.pryja napísal:Ja tiez nevladzem behat, vlastne neznasam beh. Ale vobec ma to netrapi. Ked treba bezat na sutobus, to zvladnem a viac mi netreba. Su aj zaujimavejsie sportyBehanie samo o sebe je dost nudne.
Odporucil by som aj menit rychlost behu, povedzme ze 200 m vyklus a potom dalsich 200 m sprint atd...wolodo napísal:to s tym dychanim som myslel tak ze dajme tomu bezis 2 km a malo by sa pred finishom zrychlit, tak dajme tomu poslednych 250 metrov zrychlis (a aj dychanie) a poslednych 50 metrov sa snazis o sprint (tam zase zrychlis dych)
To je dost individualne a podla mna malo pravdepodobne a na druhej strane zase nebehanim a povedzme nevenovanim sa nejakej pohybovej sportovej aktivite zase trpi kardiovaskularny system.pryja napísal:kali250, nie je rychla chodza efektivnejsia a zdravsia ako beh? Lebo vsak pri behu pri kazdom naraze chodidla z vysky na zem trpia dost klby aj chrbtica.