Nevladzem behat...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

pryja napísal:kali250, nie je rychla chodza efektivnejsia a zdravsia ako beh? Lebo vsak pri behu pri kazdom naraze chodidla z vysky na zem trpia dost klby aj chrbtica.
To je dost individualne a podla mna malo pravdepodobne a na druhej strane zase nebehanim a povedzme nevenovanim sa nejakej pohybovej sportovej aktivite zase trpi kardiovaskularny system.

A rychla chodza na udrzanie a ziskanie dobrej kondicii jednoducho nestaci a pri nej je tepova frekvencia podstatne mensia ako pri behani.

Osobne tiez nerad beham ale behanie je aj sucastou inych sportou ako je futbal, hadzana, basketbal a pod...
Lisa
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lisa »

ahoj! tak ja som to mala tiež, ale začala som sa aktivne venovať dance aerobiku,aj tam "to na mna prislo" ale po mesiaci uz fajne. :wink:
zacni sportovat: futbal, volejbal, co ta bavi.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

hmm myslim ze volejbal neni az tak moc o kondicke zeby ta pri nom zacalo pichat v boku, jedine ze mas takych hracov co nevedia nahravat a musi behat ako pojasena/y
pesinko2468
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pesinko2468 »

myslim si ze ked ta picha tak to ta picha branica => na chvilku chod krokom, vtedy sa poriadne vydychaj a ked ta prestane tak pomalinky zase zacni
prazenico
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa prazenico »

a preco si sa prave rozhodol behat? tak sa najviac nicia klby a kolena , radsej zacni cvicit niejake jednoduchsie cviky a potom pridavaj tak urcite budes mat lepsiu kondicku, ja najviac schudnem ked tancujem, pri sexe alebo ked chodim na prechadzky :) tak si uzivaj a zaroven cvic , nech to ma uz daky zmysel hehe
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hmmm tak tancovat asi nezacne, sexovat pre chudnutie, alebo udrzanie kondicie alebo jej ziskanie je na nic... a chodit na prechadzky tu uz bolo povedane nema to s kondiciou skoro nic spolocne tym ze sa pri tom ani nezadychas.......

klby sa ti nicia pri vsetkom.... a aj pri tanci aj pri sexe a aj pri chodeni, je na kazdom co chce robit.... poznam chalana co vzdy behava inam.... nepamatam zeby siel 2x tou istou trasou vzdy skoncil inde, a too behava asi 4. rok....

neviem asi si sa chcela troska pochvastat ze si uzijes, aj zatancujes a este sa obcas prejdes.... ale teme si moc nepomohla
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Sexovanie pre udrzanie kondicie je podla teba na nic? Tak teraz si ma nasral :x
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Gangy má pravdu..náhodou :) samozrejme si to nepredstavuj tak že žena sa vyvalí na chrbat a muž pracuje..neboj..v parku na lavičke získaš akú kondíciu :D
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

wolodo napísal:nas ucili vdychovat nosom a vydychovat ustami na 2x... a ked zrychlujes v behu automaticky zrychluj aj dychanie necakaj na to az budes potrebovat rychlejsie dychat
môj bratranec je bývalý poloprofesionál atlét (800m) a potvrdil mi, že ten trik s dýchanim je absolútna hlúposť, je nemyslitelné sa sústreďovať ešte aj na dych, keď sa sústreďuješ na zrak (hľadieť do výšky svojich očí), držanie tela(žiadne hrbenie) a o naťahovanie kroku...
Dýchať normálne ako dýchaš pri behu, raz za čas sa nadýchnuť a vydýchnuť nosom...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

schw33k: Vydychnut nosom - urcite??? :wink:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

BX, pre zaciatok by si mohol zacat s rychlejsou chodzou. Kazdy den si daj neaky target, co ja viem 5 km, vydrz tak mesiac a zacni pomaly zvysovat zatazenie. Po mesiaci skus uz klus (2-3km), po dvoch lahky beh (2-3km). Samozrejme, doporucil by som ti obcas neaky ten stretching, popripade zajst do posilky. ;)
Vsetko je to o tom, ako sa prinutis, ako velmi ty chces. Nemusis neak radikalne menit kazdodenny rytmus, proste treba chciet.

Ja som bol na tom podobne ako si ty teraz. Mna pichalo v boku, uz ked som zbadal schodisko. :) Teraz, je mi fajn a kondicka sa zlepsila. ; )
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

schw33k napísal:...
hmm ja som mal moznost zacat dobru karieru vytrvalca priblizne na 3-5km....

keby som mal na to cas, tak mozno aj hej... ale vykaslal som sa na to profka bola profesionalka v rychlochodectve a vy vytrvalostnych behoch a chcela ma trenovat a mi povedala ze do tych 2-3 rokov by som bol urcite v repre SR...

akoze viem "blbost" ale naozaj pri pravidelnych treningoch pri tej kondicii aku som mal by to bolo mozne..
a ti vravim je to o tom dychu z viacerych percent pohlad pri behu ti dodava silu napredovat, natahovanie kroku ti dodava silu byt tam skor, ale dych ti da silu to vydrzat :wink:
Skus si zabehnut len kilometer a dychaj si kadejak a uvidis ze to neni ono na ten dych sa po case ani nesusterdis.. ide o to sam musis najst spravne tempo a len ides... atd...
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

hojko napísal:schw33k: Vydychnut nosom - urcite??? :wink:
tak snáď iba nadýchnuť, neviem, iba som sa ho snažil citovať, teda aspon to, čo som si pamätal...
wolodo napísal:Skus si zabehnut len kilometer a dychaj si kadejak a uvidis ze to neni ono na ten dych sa po case ani nesusterdis.. ide o to sam musis najst spravne tempo a len ides... atd...
ja som si to skúsil už dávnejšie a viac ako 1km, ale proste po dlhšej vzdialenosti dych ovládať neviem...a ak by som sa aj chcel zamerať na nádych nosom a výdych ústami, len mi to spôsobuje problémy
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hmm neviem ale ja to ani nevnimam uz mozno po 400 metroch sa na dych nesustredim a ide mi to stale....
uf islo mi to.... teraz uz ee... 6mesiacov mimo kondicky hodina hrania futbalu a som mrtvy
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nečítala som úplne všetky príspevky, takže len y vlastnej skúsenosti. čo sa týka dýchania, tak neviem, čo je to správne dýchanie. Malo by to byť nádych nosom a výdych ústami. Ale podľa mňa pri behu zistíš, ako ti to vyhovuje. Ja robím nádych dva menšie intervaly nosom a jeden veľký výdych ústami a vyhovuje mi to, odbehnem tak polhodinku v kuse a nerobí mi žiadne pichanie v boku problém. Zase žiaden vražedné tempo to nie je. mňa zase pichá v boku, keď som najedená, ale zase hladná tež nemôžem byť, lebo to doslova nevládzem a je mi zle. a občas ma bolí v hrude, ale to stačí prekonať, nemyslieť na to a tak do 10 minút je to v pohode.
websterko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa websterko »

ahoj kedze kondicne trenujem par ludi stopni teraz na tri dni behanie ak behas kazdy den musis zregenerovat svalstvo teraz musis dodrzat tieto veci
1. Rozcvicka Po Pred a Pocas behania (ked si davas prestavku)
2. velmi vela tekutin nijake sladene sairaity ani caj proste cista voda z vodovodu ja osobne vypijem cca 5 litrov pri behu dovrchu
3. spravne dychanie podla behu si musis zvolit interval dychania napriklad prava lava nadych prava lava vydych atd podla tempa atd
4. dbat nato aby si behal rovnakym tempom.
5. zacni dlzkou maximalne 3 km a postupne po tyzdnoch pridavaj

A este ti dam osobne rady a ber ich k srdcu ak ta picha v boku tak mas nedostatok tekutin ak ti slzia oci chyba ti magnezium a zelezo v tele, v pripade ze ti tuhne svalstvo tak tiez zelezo.... pred behanim nic nejedz maximalne nejake ovocie - nic sladke len ovocie ani zeleninu fakt len ovocie po behani do teplej miestnosti napriklad vykurenej izby oddychnut si intervaly behania:
3 dni behas 1 den mas aktivny oddych to znamena sauna plavat atd
ak to dodrzis tak do mesiaca mas suprovu kondicku napis sukromnu spravu ako sa ti dari
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

websterko: Preco myslis, ze nema jest nic sladke, ked je vseobecne zname, ze pri vykone treba cukry. Velmi dobrym prikladom je cyklistika, prave v nej sa asi najviac pouzivaju rozpustene cukry, rozne gely a v pripade, ze ma zaludok uz dost pri dlhej 6 hodinovej etape roznych gelov, tak vynimkou nie je ani coca-cola.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ja pochybujem ze behava :lol:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

websterko napísal:nic sladke len ovocie ani zeleninu fakt len ovocie po behani do teplej miestnosti napriklad vykurenej izby oddychnut si intervaly behania:
No z ovocia napr jablka ma dost naduvaju a pred behanim by som si ich osobne urcite nedaval.

S tou zeleninou to neni az tak moc pravda akurat som pocul len to ze pred fyzickym vykonom neni dobry spenat a paprika inu zeleninu ako su rajciny, kapusta atd podla mna kludne moze.
websterko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa websterko »

hojko napísal:websterko: Preco myslis, ze nema jest nic sladke, ked je vseobecne zname, ze pri vykone treba cukry. Velmi dobrym prikladom je cyklistika, prave v nej sa asi najviac pouzivaju rozpustene cukry, rozne gely a v pripade, ze ma zaludok uz dost pri dlhej 6 hodinovej etape roznych gelov, tak vynimkou nie je ani coca-cola.
pozor klasicke sladkosti a klasicke cukry v sladkostiach su takzvane jednoduche cukry a su najhorsie namiesto sladkeho si dam banan radsej jak sa dodrbkat sladkostami

//autoeditácia príspevku ( 17 Nov 2008, 21:02 )
wolodo napísal:ja pochybujem ze behava :lol:
nebehavam? priatelu behavam dvakrat dodna to znamena rano a vecer medzitym poobede posilovna a lezenie uz som dlho nezazil poobedie kde by som nebol v pohybe
Napísať odpoveď