Nevladzem behat...
-
websterko
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
ahoj kedze kondicne trenujem par ludi stopni teraz na tri dni behanie ak behas kazdy den musis zregenerovat svalstvo teraz musis dodrzat tieto veci
1. Rozcvicka Po Pred a Pocas behania (ked si davas prestavku)
2. velmi vela tekutin nijake sladene sairaity ani caj proste cista voda z vodovodu ja osobne vypijem cca 5 litrov pri behu dovrchu
3. spravne dychanie podla behu si musis zvolit interval dychania napriklad prava lava nadych prava lava vydych atd podla tempa atd
4. dbat nato aby si behal rovnakym tempom.
5. zacni dlzkou maximalne 3 km a postupne po tyzdnoch pridavaj
A este ti dam osobne rady a ber ich k srdcu ak ta picha v boku tak mas nedostatok tekutin ak ti slzia oci chyba ti magnezium a zelezo v tele, v pripade ze ti tuhne svalstvo tak tiez zelezo.... pred behanim nic nejedz maximalne nejake ovocie - nic sladke len ovocie ani zeleninu fakt len ovocie po behani do teplej miestnosti napriklad vykurenej izby oddychnut si intervaly behania:
3 dni behas 1 den mas aktivny oddych to znamena sauna plavat atd
ak to dodrzis tak do mesiaca mas suprovu kondicku napis sukromnu spravu ako sa ti dari
1. Rozcvicka Po Pred a Pocas behania (ked si davas prestavku)
2. velmi vela tekutin nijake sladene sairaity ani caj proste cista voda z vodovodu ja osobne vypijem cca 5 litrov pri behu dovrchu
3. spravne dychanie podla behu si musis zvolit interval dychania napriklad prava lava nadych prava lava vydych atd podla tempa atd
4. dbat nato aby si behal rovnakym tempom.
5. zacni dlzkou maximalne 3 km a postupne po tyzdnoch pridavaj
A este ti dam osobne rady a ber ich k srdcu ak ta picha v boku tak mas nedostatok tekutin ak ti slzia oci chyba ti magnezium a zelezo v tele, v pripade ze ti tuhne svalstvo tak tiez zelezo.... pred behanim nic nejedz maximalne nejake ovocie - nic sladke len ovocie ani zeleninu fakt len ovocie po behani do teplej miestnosti napriklad vykurenej izby oddychnut si intervaly behania:
3 dni behas 1 den mas aktivny oddych to znamena sauna plavat atd
ak to dodrzis tak do mesiaca mas suprovu kondicku napis sukromnu spravu ako sa ti dari
-
hojko
Site Admin
websterko: Preco myslis, ze nema jest nic sladke, ked je vseobecne zname, ze pri vykone treba cukry. Velmi dobrym prikladom je cyklistika, prave v nej sa asi najviac pouzivaju rozpustene cukry, rozne gely a v pripade, ze ma zaludok uz dost pri dlhej 6 hodinovej etape roznych gelov, tak vynimkou nie je ani coca-cola.
No z ovocia napr jablka ma dost naduvaju a pred behanim by som si ich osobne urcite nedaval.websterko napísal:nic sladke len ovocie ani zeleninu fakt len ovocie po behani do teplej miestnosti napriklad vykurenej izby oddychnut si intervaly behania:
S tou zeleninou to neni az tak moc pravda akurat som pocul len to ze pred fyzickym vykonom neni dobry spenat a paprika inu zeleninu ako su rajciny, kapusta atd podla mna kludne moze.
-
websterko
Medium Expert
pozor klasicke sladkosti a klasicke cukry v sladkostiach su takzvane jednoduche cukry a su najhorsie namiesto sladkeho si dam banan radsej jak sa dodrbkat sladkostamihojko napísal:websterko: Preco myslis, ze nema jest nic sladke, ked je vseobecne zname, ze pri vykone treba cukry. Velmi dobrym prikladom je cyklistika, prave v nej sa asi najviac pouzivaju rozpustene cukry, rozne gely a v pripade, ze ma zaludok uz dost pri dlhej 6 hodinovej etape roznych gelov, tak vynimkou nie je ani coca-cola.
//autoeditácia príspevku ( 17 Nov 2008, 21:02 )
nebehavam? priatelu behavam dvakrat dodna to znamena rano a vecer medzitym poobede posilovna a lezenie uz som dlho nezazil poobedie kde by som nebol v pohybewolodo napísal:ja pochybujem ze behava
-
Runes
Addict
huh no necitam celu temu ale ak sa to este riesi takBX napísal:Zdravim, mam taky problem ze beham sice rychlo, ale nie ze po dlhsom behani, ale po chvili behania nevlazdem... lenze niezeby nevladali svaly, ale zacne ma pichat v boku a aj ked citim ze svaly vladzu a chcem ist dalej, nemozem. Ja teraz nechcem vediet co sa proti tomu da robit, lebo to viemJa chcem vediet ako to? z biologickeho hladiska... Aj ked sa poriadne rozdycham aby som poriadne okyslicil svaly, tak to nepoomaha.
Proste citim ze svaly vladzu, ale nemozem ist dalej lebo... neviem dokoncit
Nisom moc biolog, budem rad za kazdu odpoved
1-chybna drzava tela
2-odvodnenie treba pit pravidelen ale hlty
3-malo soli
4-zla technika dychania
5-slabe rozbehanie sa/strecing
6-minimalne hodinu pred behom nejedz maximalne daku musli tycinku abo daky energy gel, nepi lepidla (kofola kola a ostatne sirupoidne veci)
7-stupnovanie behanie i mozno pomoze, chod dade na futbalove ihrisko abo okruh a rob taketo zveriny : postav sa na ciaru urci si usek 20 30 50m jak sa citis a daj si daku hodnotu co ja viem 30% a 90% teraz na tom useku dajme tomu ze 35m vysartuj na 30%svojich moznosti a pridavaj na tych 90% ,,, pripadne mozes zobrat daky 30m usek rozdelit ho na 4 casti pricom si lahnes za chrbat brucho proste selijake krkolomne polohy s ktorich startujes sam sa odstartuj takym sposobom ze postavis sa vystrelis urcity usek tam prudko zabrzdis hodis sa nazem spravis 5 klikov zasa prudko strelis prebehnes usek zastavis 5 drepov zasa prudky beh zastavis 10 vyskokov zasa beh na dakych 5m tu mozes dat este daky cvik abo len prudko zabrzdis otocis sa a teraz cely ten usek zasprintujes co ti telo dovoli ked dobehnes na koniec mas 1 min na predychanie potom to cele ides znova toto zopakujes 3x pricom po 3 absolvovani mas 3 min odych a zasa to ides 3 zasa 3min odych a zasa 3x proste celkovo spravis 5 serii po 3 kolach. Pomoze ti to udrzat telo v zatazi ked to dokoncis este si daj takym jogingovim tempom par km na vybehanie daky koncovi strecing a sprcha. Ale zaklad vsetkeho je dobre sa rozstrecovat zahriat svalstvo otvorit pluca pred akymkovlek behom abo zatazou.
Sam musis citit rozdiel ked sa rozcvicis a ides behat a ked zrazu z nicoho nic hodis full sprint na bus.
//autoeditácia príspevku ( 17 Nov 2008, 23:06 )
hmm ja som byvali cyklista a neni cukor ako cukor to co tlacia pretekari doseba to su specialne somariny ktore tebe napr ani nezaberu teda zaberu len ako placebo napr penco energy gel ked nepapavas pravidelne pri treningoch alebo aj isotonic od rauchu tak proste to telo nepouzije tak ako ma. Proste ty to spapas vypijes zrazu citis priliv energie ale to si len namyslas. Moja osobna skusenost s tym bola na turnaji kde toho kapitan nakupil plnu prdel myslel ze budeme slapat vsetci jak masiny a vysledok bol ze po konzumacii medzi zapasmi boli vsetci okrem mna nabudeny do 5 min po zapase som bol jediny kto pobehoval a ako tak sa pripravoval na dalsihojko napísal:websterko: Preco myslis, ze nema jest nic sladke, ked je vseobecne zname, ze pri vykone treba cukry. Velmi dobrym prikladom je cyklistika, prave v nej sa asi najviac pouzivaju rozpustene cukry, rozne gely a v pripade, ze ma zaludok uz dost pri dlhej 6 hodinovej etape roznych gelov, tak vynimkou nie je ani coca-cola.
-
bolek
Guru
Podľa mňa aj v zime sa dá bez problémov. Ja som dnes bola a bola to krása bežať po tej pocukrovanej krajine, začala svietiť slniečko.... Pokiaľ sa človek primerane oblečie, tak sa dá ísť v každom počasí.wolodo napísal:na zimu spravne rozhodnutie
-
Runes
Addict
jj podla mna sa oplati behat ako je rok dlhy co sa oblecenia tyka tak dlhe obtiahnute gate na behanie (ja nane davam este kratasky nepripadam si potom ako termofor) hore termo triko nato daka windstoperka a beham beham beham btw reflexny pasik s kriklavim lemovanim samozrejmostbolek napísal:Podľa mňa aj v zime sa dá bez problémov. Ja som dnes bola a bola to krása bežať po tej pocukrovanej krajine, začala svietiť slniečko.... Pokiaľ sa človek primerane oblečie, tak sa dá ísť v každom počasí.Ale každý musí posúdiť svoje možnosti a netreba prepínať. Pokiaľ človek nemá chuť, tak to netreba siliť.
-
The Calvin
Star
-
wolodo
Professional
ako zlou pripravou??? nehcapem na co sa pytas, ano beh ti moze aj uskodit, doporucujem sa ped behom trocha ponatahovat (hlavne slachy na nohach a chrbat), aby si predisiel zraneniam ktorym mozes zabranit zadarmo. Potom pri behu trpia hlavne klby a to treba zvolit dobry porch na behanie a na neho vhodnu obuv.
/asi by sa toto skor hodilo do temy Behanie
/asi by sa toto skor hodilo do temy Behanie
-
Runes
Addict
moze ti chodza uskodit ?? jj moze ale vacsinou len hlavnou neopatrnostou a tak takze tak isto ej to z behomCalvin SFX napísal:Môze ti beh aj neako uskodit ?? napr zlou pripravou alebo tak ?