Nevladzem behat...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Nevladzem behat...

Príspevok od používateľa BX »

Zdravim, mam taky problem ze beham sice rychlo, ale nie ze po dlhsom behani, ale po chvili behania nevlazdem... lenze niezeby nevladali svaly, ale zacne ma pichat v boku a aj ked citim ze svaly vladzu a chcem ist dalej, nemozem. Ja teraz nechcem vediet co sa proti tomu da robit, lebo to viem :-D Ja chcem vediet ako to? z biologickeho hladiska... Aj ked sa poriadne rozdycham aby som poriadne okyslicil svaly, tak to nepoomaha.
Proste citim ze svaly vladzu, ale nemozem ist dalej lebo... neviem dokoncit :)
Nisom moc biolog, budem rad za kazdu odpoved :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

kondicka, srdce, pluca... tiez nie som lekar :)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

nemaš kondičku .........čiže častejšie pohybovať
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

2-3 hodiny pred behom nejesť a nepiť veľa vody a správne dýchať inak netušim
Ako to?
Primar.sk napísal:Pichanie v boku, čiže silná prechodná bolesť, súvisí s náhlym stiahnutím bránice. Dochádza k tomu vtedy, keď bránica nemá toľko kyslíka, koľko potrebuje. Rýchly beh môže spôsobiť, že sa zablokuje prítok krvi do bránice. Pri každom pohybe kolien sa pohnú svaly v brušnej stene a tým sa zvýši tlak v bruchu. Pri hlbokom dýchaní zasa tlačia na bránicu rozširujúce sa pľúca. Dvojitý tlak, teda tlak brušných svalov zdola a zväčšených pľúc zhora, môže skomplikovať prítok krvi do bránice. Nedostatočné okysličenie vzápätí vyvoláva silné kŕče spojené s bolesťou.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ak je to kondickou, vrelo odporucam beh po schodoch ako trening
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Mne sa to tiež občas stáva. Keď som ho preťažený, alebo keď je chladno a dýcham studený vzduch. Ale keď sa pred behaním ponaťahujem, proste rozcvičím tak to nie je také časté. Ale áno je to kondíciou.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Tempus7 napísal:2-3 hodiny pred behom nejesť a nepiť veľa vody a správne dýchať inak netušim
jest sa ma, ale nic tazke na travenie (oblubene su cestoviny, vselijake energeticke tycinky a gely a podobne su uplne najlepsie, ale zas kto by sa tym stale ked si ide rano zabehat dopoval :) ) samozrejme nie sa napchat najviac ako to ide, to ku samotnemu behaniu, ale s tym pichanim v boku mas asi pravdu...

inak si tiez myslim ze hlavne treba behat a behat (pripadne bicyklovat) a casom sa to zlepsi.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

too je cistou kondickou.... cim viiac mas namakane
ani netusim co to tam "picha" a zabranuje namahavemu pohybu.... ale povacsine... ked naozaj potrebujem tak to nevnimam naozaj sa sustredim na beh alebo ani na ten nie myslou som uplne inde a len bezim a ani nevnimam ze ma daco boli.... da sa to...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Za prve, tema o behani tu je
http://www.hojko.com/behanie-t103841.html

Za druhe pychanie v boku neni slabou kondickou ale zlym dychanim alebo slabymi plucami, mozu za to aj ine faktory ako je fajcenie, astma, alergia atd... alebo aj zla rozcvicka
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Leniv3c »

aspon co ja viem, tak je to zlym dychanim :? ked zle dychas, picha v boku
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

mno ale dobre dychat sa nauči iba tym ze bude mat pravidelny pohyb čo som už pisal hore ........ciže pravidelne behavať alebo niečo podbne
BX
Addict
Addict

kali520 napísal:Za prve, tema o behani tu je
http://www.hojko.com/behanie-t103841.html

Za druhe pychanie v boku neni slabou kondickou ale zlym dychanim alebo slabymi plucami, mozu za to aj ine faktory ako je fajcenie, astma, alergia atd... alebo aj zla rozcvicka
Nefajcim, nemam astmu ani ziadne alergie.
A inak ja viem ze to je kondickou, aj dychanim no som pisal ze aj ked sa pred tym naozaj poriadne rozdycham tak to nepomoze... asi som nejaky divny, naozaj musim zacat behat :-D No ja som hlavne chcel po tej biologickej sranke co sa deje tagze dakujem Tempus7-ovi :)
Ale aj ostatnym ze mi dali nejake tie doporucania :)
A prepacte ze som to nedal do tej temy o behani...
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa morfeusko »

Tam nejde oto ako sa pred behom rozdychas ale ako dychas pocas behu...najvacsiu cast z toho pichania tvori nespravne dychanie pocas behu..
BX
Addict
Addict

ahaaaa... no to je dobre vediet, musim najst nieco o tom... diki :)
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Tak ja ked dlhsie beham tiez ma vzdy pycha v boku, neviem ako u teba ale u mna je to urcite nedostatkom pohybu. :) :?
BX
Addict
Addict

Sak samozrejme ze to je nedostatok pohybu :-D Sak len sedim za pocitacom furt :lol:
Len ja som na takej vysokej (alebo nizkej?) urovni, ze mna nie "ked dlhsie beham", mna zacne asi po 300 metroch normalneho behu. Som proste lenivy magor, ktory mysli ze ked vymodeluje triedu tak je frajer :lol:
Musim zacat behat... hned zajtra :?
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nas ucili vdychovat nosom a vydychovat ustami na 2x... a ked zrychlujes v behu automaticky zrychluj aj dychanie necakaj na to az budes potrebovat rychlejsie dychat
BX
Addict
Addict

fiha to je dobre... aj celkom logicke :) zajtra skusim nejako zabehnut 100m ci sa mi podari pod 13 :twisted:
Diestro
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Diestro »

BX napísal:fiha to je dobre... aj celkom logicke :) zajtra skusim nejako zabehnut 100m ci sa mi podari pod 13 :twisted:
Na zaciatku si pisal ze behas rychlo a tu z teba vypadne ze ani nevies ci zabehnes 100m pod 13 :shock:
Sorry ale nemohol som si to odpustit :D

A k tomu pichaniu, ako pisali hore, je to iba o dychani. Ked behas, musis si najst ten spravny rytmus vdychnutia a vydychnutia. A zo zaciatku sa snaz vdychovat nosom, neskor to uz aj tak nepojde :)
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

BX: trosku mi to nejde do hlavy, pichat v bruchu (branica) a chces zabehnut 100m za 13 sekund tak to nase rady ti boli naprd, nemali s tym co sme ti radili nic spolocne, pretoze sme tu davali rady na behanie, nie na sprinty na 100m... :roll:

vies to pichat ta tam bude vzdy ked si vybehnes von zabhenes co najrychlejsie 100m a zastanes a o 5 minut si to das znova a takto dookola 5x sa necuduj, s tymto ani kondicka nema moc spolocne....
Napísať odpoveď