Nikon D40

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maki »

http://www.azfoto.cz/_web/_webshop/pomo ... &x=80&y=21 - no ja by som aj tak bral 400D a hotovo.. je to velmi dobry fotak za rozumnu cenu..
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

D40ka je brutal orezany smejd, pohadam sa aj do krvi, nikto ma nepresvedci. Ber radsej 400vku, setova 18-55 nabera podla par recenzii druhy dych na tom 10mpix snimaci.
Enter - aj s L-kami sa zmestis v poho do 120k - 17-40 30k, 70-200 2.8 70k a EF 50 1.4 cca 15k, makro je imho velmi specificke a pokial sa mu dotycny nechce naplno venovat, tak je zbytocne aby kupoval specialne sklo na to. Vyssie menovanu zostavu mam v plane ja kupit, akurat mam dilemu, ci potrebujem to tele 70-200 a ci radsej nezobrat prime L-85mm na portrety.
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

canon by som ti odporucil aj ja mal som moznost fotit ako 350D 400D tak aj 30D vyhodou je vela objektivou mno ale tak zalezi aj podla toho co chces fotit a kompakt by som si ani ja nekupil to je dobre na dovolenky musis si zobrat ze zrkadlovka ja velka bezedna diera na peniaze ale predavaju aj nejake baliky zober si ze dajme tomu 350D s kitovou 18-55 ta vyjde na nejakych cca 22k ak chces fotit nejake akcie tak sa zide aj externy blesk nap. 430EX (cca 9k) ak vonku tak sa zide clona (nvm k) ak budes fotit vela tak taku 2 or 4gb kartu (male polozky) mno ale oplati sa grip (4k) a este jedna baterka do gripu podla toho co budes fotit sa zide nejaky lepsi objektiv ci to bude nejaky sirokouhly alebo nejake telecko su vysoke cenny ;) a nakoniec ti to zostane v skrinke musi ta to bavit a mat nejaky ciel
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

do lacneho tela zrkadlovy nema zmyslel investovat, kedze cena tela sa aj tak strati v objektivoch a prislusenstve.
minimalne by som zacal na canon eos 400d
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

enter00 napísal:do lacneho tela zrkadlovy nema zmyslel investovat, kedze cena tela sa aj tak strati v objektivoch a prislusenstve.
minimalne by som zacal na canon eos 400d
mno to je pravda ale tak tak medzi 350D a 400D neni veky rozdiel mozno o 2mpx snimac slabsi ale tak velke rozdiely tam niesu mozno este ine telo 350tka ma mensi dislpey ale tak ma ich dva a nema ten snimac na oko :D ale tak 400ku by som aj ja bral neni tam velky rozdiel v canone maju akciu 350D+18-55+430blesk za nejakych 28k alebo este slabsi fotak 300D + grip (aj s druhou baterkou) + 18-55 + blesk (nejaky shit) mno na zaciatok staci a stoji nejakych 13k (nvm ci s alebo bez dph)

ale uvazoval by som skor potom nad 30D ;)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Vsetko co ste vyssie napisali, ma opodstatenie, nikon to vie tiez :)
Preto vydal novu D40x
Obrázok
Povrava sa, ze bola vydana aby konkurovala 400D.
Co som pozeral porovnania(D40x 400D), tak su si velmi blizko.

EDIT: Tu je porovnanie D40, D40X a 400D:
http://www.azfoto.cz/_web/_webshop/pomo ... &x=58&y=23
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

D40x sa mi zdá iba ako 40ka s viac mpx. Keď by som sa mal rozhodnúť medzi D40x a 400D, voľba by bola jasná na 400ku. Keď už kvôli ničomu inému, tak kvôli CMOS a protiprachomému mechanizmu. Ale ja ajtak stále zastávam pre tvoritela temy - 350D.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:tak kvôli CMOS
Hmm, to uz preco? ja az taky rozdiel medzi CMOS a CCD nevidim
Maki
Darca
Darca

cmos je sice fajn, ale opravia ti ho vpodstate iba v znackovom servise canonu kdezto ccd ktory vyuzivaju ostatni vyrobcovia skoro vsade... ale aj tak by som siel do 400D radsej... ak nikon tak trosku posetrit a kupit D80
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Maki napísal:cmos je sice fajn, ale opravia ti ho vpodstate iba v znackovom servise canonu kdezto ccd ktory vyuzivaju ostatni vyrobcovia skoro vsade...
Aha
No dokym mas zaruku, tak to asi az taky tragicky problem neni....nie?
ale aj tak by som siel do 400D radsej... ak nikon tak trosku posetrt a kupit D80
Presne moja rec, mam D80, a som s nou nadmieru spokojny. Aj ked, to uz neni hracka pre kazdeho s cenou co zamrazi, ale skor semi-profi zrkaldovka pre niekoho kto sa tomu ako tak rozumie, a foti s tym ine veci ako dovolenku :)

EDIT: Popripade ak neni dost $$$ tak este d70s
rastignac
Expert
Expert

Príspevok od používateľa rastignac »

ja mam taku otazku.....volba medzi canon s3is a panasonic dmc-FZ7....pre a proti kazdeho...no a este taka otazka co vravite na nikon l4-nie parametre ale hlavne pomerom k jeho cene 3620Skk :D :D
Maki
Darca
Darca

http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=61 ... light=digi - to hod skor sem, tu sa riesi nikon D40 a spol.. ;) a z tych dvoch? neviem, ale skor panáka..
Napísať odpoveď