Nikon D40
D40ka je brutal orezany smejd, pohadam sa aj do krvi, nikto ma nepresvedci. Ber radsej 400vku, setova 18-55 nabera podla par recenzii druhy dych na tom 10mpix snimaci.
Enter - aj s L-kami sa zmestis v poho do 120k - 17-40 30k, 70-200 2.8 70k a EF 50 1.4 cca 15k, makro je imho velmi specificke a pokial sa mu dotycny nechce naplno venovat, tak je zbytocne aby kupoval specialne sklo na to. Vyssie menovanu zostavu mam v plane ja kupit, akurat mam dilemu, ci potrebujem to tele 70-200 a ci radsej nezobrat prime L-85mm na portrety.
Enter - aj s L-kami sa zmestis v poho do 120k - 17-40 30k, 70-200 2.8 70k a EF 50 1.4 cca 15k, makro je imho velmi specificke a pokial sa mu dotycny nechce naplno venovat, tak je zbytocne aby kupoval specialne sklo na to. Vyssie menovanu zostavu mam v plane ja kupit, akurat mam dilemu, ci potrebujem to tele 70-200 a ci radsej nezobrat prime L-85mm na portrety.
canon by som ti odporucil aj ja mal som moznost fotit ako 350D 400D tak aj 30D vyhodou je vela objektivou mno ale tak zalezi aj podla toho co chces fotit a kompakt by som si ani ja nekupil to je dobre na dovolenky musis si zobrat ze zrkadlovka ja velka bezedna diera na peniaze ale predavaju aj nejake baliky zober si ze dajme tomu 350D s kitovou 18-55 ta vyjde na nejakych cca 22k ak chces fotit nejake akcie tak sa zide aj externy blesk nap. 430EX (cca 9k) ak vonku tak sa zide clona (nvm k) ak budes fotit vela tak taku 2 or 4gb kartu (male polozky) mno ale oplati sa grip (4k) a este jedna baterka do gripu podla toho co budes fotit sa zide nejaky lepsi objektiv ci to bude nejaky sirokouhly alebo nejake telecko su vysoke cenny
a nakoniec ti to zostane v skrinke musi ta to bavit a mat nejaky ciel
mno to je pravda ale tak tak medzi 350D a 400D neni veky rozdiel mozno o 2mpx snimac slabsi ale tak velke rozdiely tam niesu mozno este ine telo 350tka ma mensi dislpey ale tak ma ich dva a nema ten snimac na okoenter00 napísal:do lacneho tela zrkadlovy nema zmyslel investovat, kedze cena tela sa aj tak strati v objektivoch a prislusenstve.
minimalne by som zacal na canon eos 400d
ale uvazoval by som skor potom nad 30D
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vsetko co ste vyssie napisali, ma opodstatenie, nikon to vie tiez
Preto vydal novu D40x

Povrava sa, ze bola vydana aby konkurovala 400D.
Co som pozeral porovnania(D40x 400D), tak su si velmi blizko.
EDIT: Tu je porovnanie D40, D40X a 400D:
http://www.azfoto.cz/_web/_webshop/pomo ... &x=58&y=23
Preto vydal novu D40x

Povrava sa, ze bola vydana aby konkurovala 400D.
Co som pozeral porovnania(D40x 400D), tak su si velmi blizko.
EDIT: Tu je porovnanie D40, D40X a 400D:
http://www.azfoto.cz/_web/_webshop/pomo ... &x=58&y=23
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
AhaMaki napísal:cmos je sice fajn, ale opravia ti ho vpodstate iba v znackovom servise canonu kdezto ccd ktory vyuzivaju ostatni vyrobcovia skoro vsade...
No dokym mas zaruku, tak to asi az taky tragicky problem neni....nie?
Presne moja rec, mam D80, a som s nou nadmieru spokojny. Aj ked, to uz neni hracka pre kazdeho s cenou co zamrazi, ale skor semi-profi zrkaldovka pre niekoho kto sa tomu ako tak rozumie, a foti s tym ine veci ako dovolenkuale aj tak by som siel do 400D radsej... ak nikon tak trosku posetrt a kupit D80
EDIT: Popripade ak neni dost $$$ tak este d70s
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=61 ... light=digi - to hod skor sem, tu sa riesi nikon D40 a spol..
a z tych dvoch? neviem, ale skor panáka..