Nirvana

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Frankie
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frankie »

to Vigor: samozrejme ze tieto kapely toho dokazali v hudobnom svete mnoho a nesmierne ich obdivujem... ved oni vlastne tvoria zaklady toho, co sa dnes oznacuje ako rock/metal.. ale aj Nirvana je v hudobnom svete dost vyznamna kapela... zober si koniec 80`s a zaciatok devatdesiatych rokov... rockova scena sa uz dlhsi cas toci v bludnom kruhu a okrem tebou spominanych klasik zanru nevznika nic zaujimave a prevratne... v USA zacina naberat na sile vlna Hip-hopu a u nove kapely uz len opakuju veci pred nimi a mnohe az presne kopiruju tvorbu kapiel zpred desiatich a viac rokov... do mody sa dostava krizenie rocku s popom, pridavanie elektronickych prvkov a dost vyrazne zameranie na image (v tej dobre napr. Nine Inch Nails, alebo kolegovia Marilyn Manson).. zrazu pride Nirvana, kapela s nulovym imageom bezdomovcov, tazko definovatelnymi tryznivymi textami a hubu postavili znovu len na kvalitnych riffoch, dobrej rytmike a chytlavymi melodiami... do stagnujucej rockovej sceny vratili energiu a "gule" a mali uspech.. aj 12 rokov po rozpade sa o nich stale hovori, albumy sa predavaju a mnoho sucastnych umelcov priznava inspiraciu Nirvanou, kt. ovplyvnila vyvoj grunge, post-grunge a scasti aj punk-rock sceny...
snad som ta presvedcil ze o hudbe nieco viem a ze v tejto teme Nirvanu nechvalim len preto ze som ich fanusim s Kurtom na tricku, ale objektivne ich hodnotim.. a nepovazujem ich za vynimocnych lebo boli uspesni, ale za uspesnych, lebo boli vynimocni

peace

odpor14: tazko ti budem vysvetlovat o com ganja je, nielon preto ze toto nie je tema na to urcena, ale hlavne preto, ze ja ju fajcim a ty nie, cize by si k tejto teme mohol pouzivat argumenty, kt. ti niekto povedal, niekde si ich cital, alebo si to "myslis", cize by si len tvrdil veci, kt. by som ti vzapati vyvracal
odpor14
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa odpor14 »

Frankie napísal:to Vigor: samozrejme ze tieto kapely toho dokazali v hudobnom svete mnoho a nesmierne ich obdivujem... ved oni vlastne tvoria zaklady toho, co sa dnes oznacuje ako rock/metal.. ale aj Nirvana je v hudobnom svete dost vyznamna kapela... zober si koniec 80`s a zaciatok devatdesiatych rokov... rockova scena sa uz dlhsi cas toci v bludnom kruhu a okrem tebou spominanych klasik zanru nevznika nic zaujimave a prevratne... v USA zacina naberat na sile vlna Hip-hopu a u nove kapely uz len opakuju veci pred nimi a mnohe az presne kopiruju tvorbu kapiel zpred desiatich a viac rokov... do mody sa dostava krizenie rocku s popom, pridavanie elektronickych prvkov a dost vyrazne zameranie na image (v tej dobre napr. Nine Inch Nails, alebo kolegovia Marilyn Manson).. zrazu pride Nirvana, kapela s nulovym imageom bezdomovcov, tazko definovatelnymi tryznivymi textami a hubu postavili znovu len na kvalitnych riffoch, dobrej rytmike a chytlavymi melodiami... do stagnujucej rockovej sceny vratili energiu a "gule" a mali uspech.. aj 12 rokov po rozpade sa o nich stale hovori, albumy sa predavaju a mnoho sucastnych umelcov priznava inspiraciu Nirvanou, kt. ovplyvnila vyvoj grunge, post-grunge a scasti aj punk-rock sceny...
snad som ta presvedcil ze o hudbe nieco viem a ze v tejto teme Nirvanu nechvalim len preto ze som ich fanusim s Kurtom na tricku, ale objektivne ich hodnotim.. a nepovazujem ich za vynimocnych lebo boli uspesni, ale za uspesnych, lebo boli vynimocni

peace

odpor14: tazko ti budem vysvetlovat o com ganja je, nielon preto ze toto nie je tema na to urcena, ale hlavne preto, ze ja ju fajcim a ty nie, cize by si k tejto teme mohol pouzivat argumenty, kt. ti niekto povedal, niekde si ich cital, alebo si to "myslis", cize by si len tvrdil veci, kt. by som ti vzapati vyvracal
mas pravdu ze som ju nefajcil a nezhodli by sme sa to ano...ale to tvoje "liecenie" zhulenie nieje normalne by som povedal....a to neospravedlnovalo ani Kurta..ale ok..nechajme to tak lebo sme asi naozaj odbocili od temy
Napísať odpoveď