Nosite dioptricke okuliare?
-
whiteronie
Expert
moja teta isla na tu operaciu....za jedno oko dala tusim 15.000 SK cize dokopy 30.000 SK a operovali jej to tak ze s laserom jedno oko....potom ho musela mat tyzden v tme a o tyzden dalsie a zase tma-Hajkli- napísal:ja bohuzial nosim trojky do dialky bez nich vydim akurat fekaliu. Ale v buducnosti tak v 20-23 by som rad podstupil operaciu ak to bude mozne lebo ich nemam rad a mam tendenciu ich krivyta kontaktn sosovky nechcem neviem ci je to pravda ale zevraj mozu poskodit sietnicu.
-
-Hajkli-
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
KARNEL32 napísal:moja teta isla na tu operaciu....za jedno oko dala tusim 15.000 SK cize dokopy 30.000 SK a operovali jej to tak ze s laserom jedno oko....potom ho musela mat tyzden v tme a o tyzden dalsie a zase tma
ale celkovy efekt sa oplati tie dva tyzdne by mi nevadili ked si predstavym co som si s okuliarmi vytrpel a kolko penazi uz minul na nove ramy a skla. priklad uz dvakrat ked som bol na lieceni (alergia
-
---Aaron---
Light Star
Re: Nosite dioptricke okuliare?
Nenosím.Ale myslím že by som mal zájsť k očnému.
-
aruN
Professional
- Kontaktovať používateľa:
-1 tusim, zevraj sa mi zrak bude postupne horsit, ono to ale bude tym monitorom 
0,5 a 0,75.. len do kina k telke a podobne 
Ja som slepy patron, na jedno oko mam dioptrie vyse sedem a na druhe vyse osem + na pravom aj cylindre
. Ale mam stensene skla, takze okuliare vyzeraju v pohode, nie ziadne popolniky. 
-
Old Dirty Bastard
Guru
ja trpím astigmatizmom, čiže mám aj cylindre 1,25 a dioptrie niečo okolo 3 a ďalšie oko 4. rovnako užívam sférické sklá a tiež za to môže (aj) monitor 
no tak doteraz som nosil len proti svetlu, ale tak uz mi nieco namerali(0.25 a 0.5) tak som si dnes bol vybrat nove okularie... 309 eur... chvala bohu ze to 100% preplaca poistka...
-
lowmanek
Light Professional
D&G okuliare co preplaca poistovna?
Nosim uz 3,5 do dialky, postupne sa to zhorsovalo. Okuliare mi ako take nevadia, neviem si sam seba predstavit bez nich, ale pri kontaktnych sportoch, kde ich musim odlozit vidim
. A kupovat sosovky kvoli cca 4 hodinam tyzdenne, kde by som ich vyuzil sa neoplati. No a voci operacii som dost skepticky, boli tam 2 sesternice a obom sa to po 5-8 rokoch postupne zhorsovalo a teraz maju opat dioptrie, akurat o polovicu mensie.
Nosim uz 3,5 do dialky, postupne sa to zhorsovalo. Okuliare mi ako take nevadia, neviem si sam seba predstavit bez nich, ale pri kontaktnych sportoch, kde ich musim odlozit vidim
0,5 a 0,75 ako kolega vyssie, len ja ich nosim stale uz 4 roky... uz su neoddelitelnou sucastou mojho zovnajsku a viem si seba sameho bez nich predstavit len tazko. vraj s okuliarmi vyzeram ovelal lepsie ako bez nich, takze je to prijemne s uzitocnym 
aa ram mam este z Irska, kde mi praca non-stop pri umelom svetle velmi nepomohla, kde bol poriadne drahy, ale je lahucky a strasne sa mi paci... nieco taketo:
aa ram mam este z Irska, kde mi praca non-stop pri umelom svetle velmi nepomohla, kde bol poriadne drahy, ale je lahucky a strasne sa mi paci... nieco taketo:
- Prílohy
-
- frameless-glasses.jpeg (4.67 KiB) 970 zobrazení
No ľudia tak vám poviem že najprv som mal len 0,5 a 0,75 do diaľky no zhoršilo sa mi to na 0,75 a 1. A neznášam ten pocit keď idem po ulici bez okuliarov a neviem v diaľke rozoznať človeka ktorý je môj známy a teraz nwm či je to on alebo iba niekto kto sa naňho podobá
Normálne hendikep tieto okuliare...
Francuzsky debilny system. Vies ono to tu funguje takto, kazdy kto pracuje studuje, alebo si to plati ma zakladne poistenie co pokryva istu cast zo vsetkeho, ja neviem mozno na 60 percent, ale take veci ako okuliare, tak tam ti prispeju len nejakych 5 eur. Ale potom tu mas dodatkove poistenie, ktore ma velka cast ludi a tu si uz podla seba urcujes kde chces aby ti preplacali na 100% a ine hluposti. Ja mam tuto mozno a specialne pre okuliare, cize kazdy rok mozem mat hocijaky par, oni mi ho preplatia do 300 eur... ale tato poistovna ma stoji 35 eur mesacne...lowmanek napísal:D&G okuliare co preplaca poistovna?![]()
A pravdu povediac ten ich system ich uci nebyt chory... lebo tu akonahle si u doktora platis a potom ti to poistovne preplacaju a raz statna poistovna preplaca niekolko potom ta druha preplaca nieco ine... potom sa pomylia a poslu cash doktorovi ktoremu som uz ja platil do ruky... no katastrofa ten ich system... zlate slovensko v tomto... este aj zubar ma vytaca mi predpisuje zub. kefku za 17 eur.... ta kde sme...
-
SamanthaMM
Light Expert
Nosím okuliare už takmer 8 rokov - vystriedala som 4 rámy aj šošovky, ale okuliare sú podľa mňa pohodlnejšie (a je s nimi jednoduchšia manipulácia). A keď si našetrím na nový notebook, začnem šetriť na operáciu 
ale tak vo všeobecnosti som na svoje okuliare zvyknutá, rovnako ako zvyknem o sebe hovoriť, že s nimi vyzerám ako debil
ale tak vo všeobecnosti som na svoje okuliare zvyknutá, rovnako ako zvyknem o sebe hovoriť, že s nimi vyzerám ako debil