Nosíte strojček?
-
Step256
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
hmm no ja som mal aj nocny a ako ste sa uz vyjadrili lietalo to kade tady takze to nemalo ziadny vyznam asi pred rokom a pol som presiel na fixny strojcek hornej casti churpu
ale tak v poho uplne mi to nevadi som si zvykol atd.. proste ja to beriem ako normalnu vec i ked ma vie niekdy dorazit hlasky niektorych ludi a jeden profesor sa v tom priam vyziva ale tak hned ho sklidnim nemoze si dovolovat co len chce... ale tod moj nazor resp. odpoved ano mam aj nosil ... 
-
JohnFrusciante
Star
-
zdravotnik
Light Professional
Tak od dnes som sa pridal do klubu s fixným strojčekom hornej časti chrupu. Čaká ma 1,5-2 roky s ním, tak sa musíme skamarátiť
Chcel by som sa opýtať, ako ste obmedzili stravu. Ako ste zmenili štýl čistenia zubov a tak
Lebo iní to je, keď Vám to povie doktor a iné, keď sa opýtate tých, čo to už mali/ majú
Ďakujem
Chcel by som sa opýtať, ako ste obmedzili stravu. Ako ste zmenili štýl čistenia zubov a tak
Mal som fixný viac ako 2 roky (strašné). V strave som sa vyhýbal napr. orechom a pod. veciam, lebo po ich rozžutí sa ti môže odlepiť časť strojčeka. Nie je to nič strašné, ale potom by si sa musel zbytočne sa naháňať k zubárke. Okrem toho som nežul žuvačky.zdravotnik napísal:Chcel by som sa opýtať, ako ste obmedzili stravu. Ako ste zmenili štýl čistenia zubov a tak...
Zuby som si čistil obyčajnou kefkou, len si treba dať pozor aby to bolo vyčitené riadne. Tie "kefky na strojček" nepoužíval vôbec.
-
zvonenie33
Light Professional
mam asi pol roka trvaly strojcek. Stravu neobmedzujem a tych milion niti a medzizubnych ko.otin co som dostal som ani nevytiahol z puzdrazdravotnik napísal:Tak od dnes som sa pridal do klubu s fixným strojčekom hornej časti chrupu. Čaká ma 1,5-2 roky s ním, tak sa musíme skamarátiť![]()
Chcel by som sa opýtať, ako ste obmedzili stravu. Ako ste zmenili štýl čistenia zubov a takLebo iní to je, keď Vám to povie doktor a iné, keď sa opýtate tých, čo to už mali/ majú
Ďakujem
Ja som mal pokus o nosenie, bol to fixny a mal som ho mat rok, ale po asi 3mesiacoch mi ho dali dole...mal som ho na spodnych zuboch, a problem bol v tom, ze ja mam tak dejabarany chrup a sanku, ze horne zuby mam v predkuse....cize ked zavriem usta, prekryju mi spodne...tym padom som si stale oddrbkaval tie casti zo zubov....a kazdy tyzden som bol u zubarky, vtedy to stalo asi 150sk za prilepenie na novo....a asi po 4krat co som bol lepit na novo, mi to dala dole, a vratila peniaze.
Inac, teraz po niekolkych rokoch si zacian muvedomovat, ze zubty mam este horsie, a uz by mi trebalo aj na dolne aj na horne asi. No mam smolu, ze si to nemozm dovolit z vyssie uvedeneho problemu....
Inac, teraz po niekolkych rokoch si zacian muvedomovat, ze zubty mam este horsie, a uz by mi trebalo aj na dolne aj na horne asi. No mam smolu, ze si to nemozm dovolit z vyssie uvedeneho problemu....
-
mirak2
Hardcore addict
ked mas sanku dopredu je to predkus, ked dozadu tak skus... (alebo zkus)
mal som plno strojcekov uz od siestich rokov, tie som nosil stylom dva razy do mesiaca, az do 16 mi vystriedali niekolko druhov typov ,no na nervy...moja matka (zubny technik, ma znalosti aj znamosti) si KONECNE zmyslela ze mi da urobit u kamaratky fixny v 18 po mojej stuzkovej...akoze...uz daaaaaaaaaaaavno som mohol mat po liecbe...a tak teraz v 19tich, uz mi taha na 20 a mam to rok aj daco, horny obluk uz mam v pohodke, oje*** ma ze rok cca budem mat, a teraz do mna je*e ze aj dolu mi daju, nech sa mi upravi stycna plocha - mam totiz uzsi obluk dole ako hore...dalsi rok, najprv hore aj dole a potom len dole....mam toho plne zuby a uz to nechce, lezie mi to na nervy, plus na hokejbale staci ze trosku viac mi buchne niekto niecim do tvare a uz to sku**** boli...ale "mam na vyber" - dat si spodny a dalsi rok sa je*at s tym alebo nechat tak jak, ked to "vyzera dobre" ale iba je problem s tymi oblukmi...co by ste robili vy?
mal som plno strojcekov uz od siestich rokov, tie som nosil stylom dva razy do mesiaca, az do 16 mi vystriedali niekolko druhov typov ,no na nervy...moja matka (zubny technik, ma znalosti aj znamosti) si KONECNE zmyslela ze mi da urobit u kamaratky fixny v 18 po mojej stuzkovej...akoze...uz daaaaaaaaaaaavno som mohol mat po liecbe...a tak teraz v 19tich, uz mi taha na 20 a mam to rok aj daco, horny obluk uz mam v pohodke, oje*** ma ze rok cca budem mat, a teraz do mna je*e ze aj dolu mi daju, nech sa mi upravi stycna plocha - mam totiz uzsi obluk dole ako hore...dalsi rok, najprv hore aj dole a potom len dole....mam toho plne zuby a uz to nechce, lezie mi to na nervy, plus na hokejbale staci ze trosku viac mi buchne niekto niecim do tvare a uz to sku**** boli...ale "mam na vyber" - dat si spodny a dalsi rok sa je*at s tym alebo nechat tak jak, ked to "vyzera dobre" ale iba je problem s tymi oblukmi...co by ste robili vy?
po dotiahnuti gumiciek budes schopny jest len kasovite jedla, takze sa priprav, ze po kazdej kontrole budes moct len jogurty a podobne. inak, teda aspon u mna, ziadne obmedzenia neboli. korenovu zeleninu nejem takze to som ju nemusel prestat chrumat, jablko sa da zjest, hrianka tiez. zuvacky a karamelky sa daju tiez, len na ne treba ist s rozumomzdravotnik napísal:Tak od dnes som sa pridal do klubu s fixným strojčekom hornej časti chrupu. Čaká ma 1,5-2 roky s ním, tak sa musíme skamarátiť![]()
Chcel by som sa opýtať, ako ste obmedzili stravu. Ako ste zmenili štýl čistenia zubov a takLebo iní to je, keď Vám to povie doktor a iné, keď sa opýtate tých, čo to už mali/ majú
Ďakujem
cistenie: ta kefka na strojcek je casovo narocna. ked som si kupil kefku klasickeho stylu Colgate 360 zistil som, ze tie stetiny dokazu v pohode cistit aj priestor pod drotom a nieje nutne robit kefkou nestandardne ukony.
-
VanilA.Geno
Amateur
Prave rozmyslam, ze si dam fixny strojcek, mam 16, mal som ho davno mat ale ja som nechcel (lutujem, mohlo to byt za mnou) a tiez som nahnevany ze ma rodicia nedonutili...Nosil som nocny, mno nachadzal som ho pod postelou.
Mam predkus a zacina mi to vadit, sice neviem ci mi to ozaj pomoze. Videt to nejak extre nie je (zatial). Chcem sa spytat ci to tie zuby vyrovna tak pekne a posunie do zadu uplne alebo len ciastocne ?
-
FX4087
Medium Expert
Spolužiak aj spolužiačka tiež mali predkus a rovnatka im pomohli, momentálne by si ani nepovedal že niekedy mali problémy. Za pokus nič nedáš i ked ja o žiadnych zlých prípadoch neviemVanilA.Geno napísal:Prave rozmyslam, ze si dam fixny strojcek, mam 16, mal som ho davno mat ale ja som nechcel (lutujem, mohlo to byt za mnou) a tiez som nahnevany ze ma rodicia nedonutili...Nosil som nocny, mno nachadzal som ho pod postelou.Mam predkus a zacina mi to vadit, sice neviem ci mi to ozaj pomoze. Videt to nejak extre nie je (zatial). Chcem sa spytat ci to tie zuby vyrovna tak pekne a posunie do zadu uplne alebo len ciastocne ?
-
zdravotnik
Light Professional
-
HiddenUser
Medium Star
Re: Nosíte strojček?
btw, aký je rozdiel medzi fixným a trvalým? 
je to to iste, nie?
Fixný (trvalý? veď nie je na celý život
) som nosil 2 roky. Teraz mám nočný. Zaujímavé, každému v noci záhadne vypadáva. Ja som ho po dvoch mesiacoch stále ráno našiel pevne v ústach.