Notebook - Acer al. Asus

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Hawkey
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Notebook - Acer al. Asus

Príspevok od používateľa Hawkey »

zdar ludia. pozeral som notebooky roznych konfig cenovo tak do 35 tis. a najviac ma zaujala zn. Acer, konkretne modely rady 5100 a 5110, ale aj Asusy (napr. rada A6). som pocul nejake negativne nazory na Acery a chcem sa spytat co proti nim vsetci maju :?: su viacej poruchove alebo co ?

jo a dalsia vec. nie celkom dobre sa vyznam v graf. kartach v notebookoch. poradte ktora z tychto grafik je lepsia: geforce 7300, 7400, radeon x1300, x1450. lebo vacsinou sa v modeloch ktore sa mi pozdavaju vyskytuje niekt. z tychto modelov

diiiky moc
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Statistiky vravia, ze kazdy treti notebook od Aceru putuje na RMA. Osobne moc Acer neodporucam, ale je to viac vec kusu. Pater, ktoremu bratl vybavoval notebook ho ma uz rok a bez problemu. Tak isto kamos, ma ho uz DVA roky a ziaden problem, za to poznam viac ludi, ked sa im Acer rozpadol doslova - popraskali panty, plasty proste ni moc. Preto by som volil Asus. Na RMA ta Acer odbije tym, ze na toto sa zaruka nevztahuje, ze si si to poskodil sam neprimeranym podmienkam pouzivania, pripadne uz nie je v zarucnej lehote. Ja radsej ASUS a tak isto ho aj berem sestre na Vianoce, Acer radsej obidem a cena vravi v prospech Asusu... Naviac sa mi zda, ze Asus tam pcha ovela kvalitnejsie LCD panely ako Acer, aspon co som osobne videl notebooky na zivo... :wink: Grafiku jednoznace X1450 alebo 7400. X1300 je uz dost sopa, 7300 ako tak, ale radsej tie prve dva spominane - 1450 alebo 7400. Imho je ale o dost vykonnejsi ten radeon X1450 :wink:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

znacka Acer je lakava kvoli cenam, avsak dost casto sa stretavam s ludmi (napr. donaskova UPC ) ktory mi hovoria ze najviac vozia Acer na reklamacie, takze sa mu vyhni i ked vynimka potvrdzuje pravidlo... Co sa asusov tyka, maju zaujimavu vykonnostu ponuku - nieje problem mat 1gb pamet disk cez 100Gb a dostacujuci vykon pod 30 ale kvalita komponentov uz taka dobra nieje, keby som si mal ale vybrat s tychto dvoch volim asus - len kvoli referenciam... Co sa grafik tyka plati to co napisal misokgb
jerik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerik »

ja mam rok aj daco ACER TravelMate 4152LMi a som velmi spokojny,ziadny problem,nestretol som sa este so ziadnou hrou co by nesla ( aj ked hry moc nehravam,ale NHL 2OO6,GTA3, NFS Underground idu) ... Ale z ostatnymi znackami skusenosti nemam. Znamy ma takisto Acer,konkretne Ferarri,a tiez bez problemov. :)
Hawkey
Amateur
Amateur

No ok, este teda porozmyslam.
Hawkey
Amateur
Amateur

notebooky Asus

cawes, cujte, jeden typek s firmou na PC mi veeelmi nedoporucuje kupovat Asus nakolko ma na SK velmi zlu technicku podporu a plus aj nejake ine dovody. co je na tom pravdy :?: ved Asusy sa celkom dobre predavaju, a su spolahlivejsie nez napr. Acery. diiiky za odpoved :)
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: notebooky Asus

Príspevok od používateľa Traktorista »

Hawkey napísal:cawes, cujte, jeden typek s firmou na PC mi veeelmi nedoporucuje kupovat Asus nakolko ma na SK velmi zlu technicku podporu a plus aj nejake ine dovody. co je na tom pravdy :?: ved Asusy sa celkom dobre predavaju, a su spolahlivejsie nez napr. Acery. diiiky za odpoved :)
stou technickou podporou to je pravda, ale ja do neho idem napriek tomu,...
si myslim ze za tu cenu je to skvele riesenie
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Hawkey napísal:nedoporucuje kupovat Asus nakolko ma na SK velmi zlu technicku podporu
tebe to moze byt vcelku jedno aku ma na slovensku technicku podporu, lebo ak sa ti tam nieco posere, prides do obchodu kde si to kupoval a podla zakonnika to musis mat do 30 dni vyreklamovane (ak sa s predavajucim nedohodnes inak a neni dovod sa inak dohadovat) inak ti musia dat ten isty (alebo ekvivalentnu nahradu) alebo vratit peniaze, ak sa nemylim...
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

makaveli napísal:tebe to moze byt vcelku jedno aku ma na slovensku technicku podporu, lebo ak sa ti tam nieco posere, prides do obchodu kde si to kupoval a podla zakonnika to musis mat do 30 dni vyreklamovane (ak sa s predavajucim nedohodnes inak a neni dovod sa inak dohadovat) inak ti musia dat ten isty (alebo ekvivalentnu nahradu) alebo vratit peniaze, ak sa nemylim...
trafil si klincec po hlavicke :)
Hawkey
Amateur
Amateur

okey, dik za info :) jo ale este taka otazocka. dobre zaruka je a co potom ked vyprsi /po 2 rokoch/ a neco sa pokazi :?: s tym ze moze byt problem :?
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Hawkey napísal:okey, dik za info :) jo ale este taka otazocka. dobre zaruka je a co potom ked vyprsi /po 2 rokoch/ a neco sa pokazi :?: s tym ze moze byt problem :?
ak sa nieco do dvoch rokov nepokazi, je mala sanca ze pri rovnakom pouzivani sa pokazi potom... alebo ti to poviem takto, pozri sa ako ide technologia dopredu a ceny klesaju... za dva roky ked ti na tomto skonci zaruka, sa uz budes pozerat po inom...
Hawkey
Amateur
Amateur

makaveli napísal:ak sa nieco do dvoch rokov nepokazi, je mala sanca ze pri rovnakom pouzivani sa pokazi potom... alebo ti to poviem takto, pozri sa ako ide technologia dopredu a ceny klesaju... za dva roky ked ti na tomto skonci zaruka, sa uz budes pozerat po inom...
no je to mozne.. inak ja nemam s TP ziadny problem, len musim presvedcit fotra, aby mi ho kupil. jeho najviac znepokojila ta udajne zla tech. podpora a to len preto ze ho nejaky typek s firmou na PC namotal....jaaj kebyze nan mam tak si ho kupim sam :) ale chcem ho k vianociam pod strom :)
Mrost
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Mrost »

A preco neuvazujes aj o nieco inom ako Acer&Asus? Za 35k si kupis celkom slusny notebook (napr. Fujitsu alebo HP) a mas tam kvalitu a taktiez servis.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mrost napísal:A preco neuvazujes aj o nieco inom ako Acer&Asus? Za 35k si kupis celkom slusny notebook (napr. Fujitsu alebo HP) a mas tam kvalitu a taktiez servis.
HP sa da kupit dobre za tu cenu... ale s akou grafikou...
Mrost
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Mrost »

no s grafikou akou chces - za tu cenu su aj s GeForce 7400...treba si len vybrat
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

len si treba davat pozor kde to kupujes, pretoze ak to kupis od predajcu ktory do mesiaca vyhlasi bankrot a zrusi firmu budes mat asi s reklamaciami problem ...tak si treba vybrat spolahliveho predajcu :wink:
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

nebude lebo asus ma taky system dobry system reklamacii ze ti na to ani blocek netreba ale staci s/n notebooku... na nete vyplni formular, napise zavadu, zabali notebook do oroginal krabice, na druhy den pride kurier, zoberie notebook do asusu do ostravy, samozrejme bezplatne, za par dni alebo tyzdnov, maximalne do 30 dni zas kurier notebook donesie spat, tiez bezplatne...
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mrost napísal:no s grafikou akou chces - za tu cenu su aj s GeForce 7400...treba si len vybrat
no HP asi tazko... do 35k...
Hawkey
Amateur
Amateur

Mrost napísal:A preco neuvazujes aj o nieco inom ako Acer&Asus? Za 35k si kupis celkom slusny notebook (napr. Fujitsu alebo HP) a mas tam kvalitu a taktiez servis.
no ja viem. tak tie HP su super, ale tak za tu cenu kupim squely notas do kanclu a davaju tam vacsinou slabsie grafiky a ja sa chcem trochu aj zahrat :) ale mozem sa popozerat, konkretne som bol upozorneny na nx6325 tusim, ale je tam len x1150 zdielana co je podla mna shit! ale jeden chlapek mi tvrdil ze ju neunavim, comu teda moc neverim. tak CS Source by na tom isel na low mozno mozno na medium detailoch :?
Hawkey
Amateur
Amateur

makaveli napísal:nebude lebo asus ma taky system dobry system reklamacii ze ti na to ani blocek netreba ale staci s/n notebooku... na nete vyplni formular, napise zavadu, zabali notebook do oroginal krabice, na druhy den pride kurier, zoberie notebook do asusu do ostravy, samozrejme bezplatne, za par dni alebo tyzdnov, maximalne do 30 dni zas kurier notebook donesie spat, tiez bezplatne...

vazne to maju take dobre, prave na toto som bol upozornovany, ze to asus dobre nema, aspon teda na SK :?
Napísať odpoveď