Nová mena AMERO?

Diskusie na politické témy...

Je reálne Amero?

Hlasovanie ukončené 14 máj 2009, 20:46

ANO
9
47%
NIE
10
53%

Celkom hlasov: 19

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

kacjak116
1. chapem :wink: (ale ak by si nevytrhaval z kontextu, tak by si pochopil aj ty)

"Americká vláda míňa tak veľké množstvá peňazí, že si musí požičiavať 80 až 90% z celého sveta, aby pokryla svoj výdavkový deficit."

tych 10 az 20% je "pozicanych" z domacich zdrojov.

2. spytaj sa nas ako moze mena prestat existovat 17.1.2009!

1USD a 2c: preco tu asi beardie spominal ten rok 1953 :roll: .

//21.12.08 15:05
nadl
Medium Star
Medium Star

Deficit?!

Príspevok od používateľa nadl »

Kód: Vybrať všetko

vyborne vyborne... priatelia.. PROP sa uz jednoznacne demostroval ako zdroj patologicky nezdravych bludov.. takuto xujovinu som uz pekne dlho necital.. no proste BULLSHIT.. ako uz tu rozny "guruovia" postovali kadejake veci z propu.. ale toto je megablbost..
slav podľa teba čo sa napíše na www.prop.sk je hlúposť? Ja ti tvoj názor neberiem, občas si niečo na porp prečítam, podla teba je mena ktorého koľvek štátu tým stabilnejšia čím je deficit a zadĺženosť štatu :D Čo som si prečítal prop ak je realita 11 biliónov tak maju obehu toaletný papier a nie menu :D
slay
Addict
Addict

Re: Deficit?!

Príspevok od používateľa slay »

nadl napísal:

Kód: Vybrať všetko

vyborne vyborne... priatelia.. PROP sa uz jednoznacne demostroval ako zdroj patologicky nezdravych bludov.. takuto xujovinu som uz pekne dlho necital.. no proste BULLSHIT.. ako uz tu rozny "guruovia" postovali kadejake veci z propu.. ale toto je megablbost..
slav podľa teba čo sa napíše na www.prop.sk je hlúposť? Ja ti tvoj názor neberiem, občas si niečo na porp prečítam, podla teba je mena ktorého koľvek štátu tým stabilnejšia čím je deficit a zadĺženosť štatu :D Čo som si prečítal prop ak je realita 11 biliónov tak maju obehu toaletný papier a nie menu :D
:) nevykladaj si to zle.. ale ak neaky server zverejni taku koninu ako prop.sk... tu na ktoru som reagoval.. tak plati co som napisal.. demonstruje sa ako zdroj bludov... :wink: ja viem ze si pochopil co som chcel povedat.. tak nechapem co sa tak hlupo pytas.. tu nie sme vo verbalnej komunikacii, kludne si to precitaj viac krat ak nerozumies.. a nenut sa ma opakovat..

a k tomu deficitu.. ehm.. pozri prognozy su zjavne zalozene na extrapolacii sucasneho trendu.. co ale nemusi platit.. to ako chce amerika riesit svoje problemy ja neviem.. ale povazujem za omyl ak si niekto mysli ze ak plati A (defici) tak implikacne plati jednoznacne B (zrutenie a amero) .. uz len preto ze to nic neriesi.. naco je amero ak nezabrani zruteniu? nevyriesi ziadne dlhy ani nestabilizuje financny system, ani banky ani burzy ani doveru vo fungovanie.. nevyriesi ani nezamestnanost ani svetovu recesiu.. a neriesilo by ani pad ameriky.. mozno odpovies ako vsetci konspiranti.. bla bla najvacsia kradez v historii neviem co .. morske koniky, hrusky a susky.. to je bullshit prvej triedy.. to co sa tam popisuje by poslalo ameriku do doby kamennej a zvysok sveta do doby bronzovej.. ale co je hlavne.. bublina by sa musela aj tak vyplnit a financny system by aj tak nebol vylieceny.. a vobec je to nerealne.. vykonstruovane v hlavne neakeho psychopata co vie prd..

ja ti tu pri chvilke poezie a vinecku napisem tucet takych scenarov.. ktore mozno budu davat vacsiu logiku..

apropo to co koluje zjavne este nieje toaletak, v amerike ziju a pracuju ludia ktori tvoria hodnoty a spotrebuvavaju.. a aj ked je cely tento kolotoc momentalne v pade.. stale amerika tvori hodnotu.. a po dolare ostava dopyt.. a ked by si nahliadol trosku na americku paritu tak uvidis ze proste este nedodychali.. zavisi snad len na tejto vlade obamu ako sa postavi k problemom.. ma dve moznosti.. za prve necinnost.. ktora znemna skor ci neskor velke problemy.. alebo sa jednoducho o nieco pokusia.. a minimalne rozlozia tvrdy dopad na dlhsie obdobie a zmiernia naraz.. lebo vskutku zatial nejestvuje iny narod ktory by vo financnej oblasti mohol nahradit plne ameriku.. ak som tu kdesi cital rusko a cinu.. bullshit.. tie maju velmi daleko od taviacej zhodnocovacej pece kapitalu,... amici tuto rozpravku napisali a my ostatni sa len nanich pozerame a potrebujeme ich rovnako ako oni nas

krija napísal:slay, tucniak na severnom pole? to je zastierka?

btw. pozname asi 18 druhov a vsetky ziju na juznej pologuli :wink: .
:wink: ty si jeden zmala ludi ktory si zakazdym vsimne presne podstatu .. a nic ti neunikne.. musim uznat.. bravoo.. ostatne v tom odstavci sa ti isto zdalo v poriadku.. mno .. sarkazmus a ironia asi niesu tvoja silna stranka..
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay, dalej som uz vtedy radsej ani necital, lebo by som musel napisat nieco v tomto duchu:
slay napísal:"dpc taketo voloviny citat.."
BTW. aj moja reakcia bola viac-menej myslena v ironickom duchu, len niekto tu berie asi vsetko moc osobne :wink: .
nadl
Medium Star
Medium Star

krija napísal:slay, dalej som uz vtedy radsej ani necital, lebo by som musel napisat nieco v tomto duchu:

BTW. aj moja reakcia bola viac-menej myslena v ironickom duchu, len niekto tu berie asi vsetko moc osobne :wink: .
Ohľadne AMROS češi majú také porekadlo: Že na každom šplechu pravdy trochu
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

http://ekonomika.sme.sk/c/4243452/bohat ... -mene.html

ZeitGeist tvrdil nieco o viacerych menach pre velke regiony :?
draco
Light Star
Light Star

mena

Príspevok od používateľa draco »

Ja to vidim tak, ze tak isto ako v Europe postupne budu prechadzat aj ostatne kontinenty na spolocnu menu, tie Amera su teda realne no tazko v roku 2009 a ani v dalsom roku. Dovolim si predpokladat ze dalsia mena spolocna "Asio" vznikne v Azii ekonomickym spojenim azijskych tygrov a "zvysku sikmookych" (sory za vyraz :oops:), mena s pracovnym nazvom "Arabo" je uz na ceste ako kolega pripomenul o prispevok vyssie. Skratka postupne sa na svete bude pouzivat menej a menej mien. Nakoniec vznikne jedna spolocna mena pre celu Zem, skratka pre vsetkych.
A kto na tom bude najlepsie? No predsa kmene africke lebo peniaze v zivote nevideli, ani ich nepotrebuju a na vsetko z vysky seru. :lol:
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Taka mala uvaha pre bullshitakov a neveriacich Tomasov.

Amero si mozete pozriet aj na wikipedii. Prvy napad vznikol uz v roku 1999.
Ja som o tom cital uz niekedy v 2004 na zvedavec.org, kde si mozete o.i precitat kopec prekladov z cudzich medii.
Vobec to nieje nejaky vymysel ani nic podobne. Keby vam dakto povedal pred 15rokmi, ze budeme mat nejake euro, na ktorom sa zacalo pracovat v par zapadnych statov, tak sa smejete na plny kotol.

USA maju momentalne verejny dlh financi cez 10bilionov USD. Tu je pocitadlo http://www.brillig.com/debt_clock/ ktore si mozete kazdu sekundu obnovit a bude tam vzdy vyssie cislo.
Uz len keby Cina si povedala, ze posle dolarove rezervy (2.5bil. USD) prec a nebude dalsie dolare prijimat, USA su v tom momente v dost velkej riti a dolar pada mozno na polovicu hodnoty.

Z pohladu fungovania firmy, ako sa zbavite najlahsie obrovskeho dlhu, ked uz dlzite celemu svetu a fungujete len na poziciavanie a dlhy je tak velky, ze nedokazete splacat ani len uroky?? No vyhlasite bankrot. Myslite si, ze stat nemoze zbankrotovat??? Velky omyl, blizko k tomu uz boli nedavno Madari, pokial by nedostali 24mld financnu pomoc.

Ked firma zbankrotuje, ostatni im mozu lizat rit. Produkcia a kapital, ktory ostal sa bud rozpreda alebo "zostatni", jednoducho sa prevezme naspat a fungujeme dalej, avsak zmena je na vsetkych postoch a hlavne nazve.
Toto sa moze udiat v USA, ze sa az budete divit. Je dost pravdepodobny aj pred necelym tyzdnom ruskym politologom predpovedany rozpad USA na nejake mensie celky, asi 3.

Kazdopadne do konca roka uvidime zmeny a bude jasne, kto sa bude divit a kto padne na hubu.
Tym jedincom zijucim v USA sa to samozrejme nepaci, vidno to podla horliveho obhajovania, ale je im to prd platne. Bezny american nema sajn, co sa v politike deje, zije si svoj zivot a ma klud....doteraz.
nadl
Medium Star
Medium Star

krija napísal:kacjak116
1. chapem :wink: (ale ak by si nevytrhaval z kontextu, tak by si pochopil aj ty)

"Americká vláda míňa tak veľké množstvá peňazí, že si musí požičiavať 80 až 90% z celého sveta, aby pokryla svoj výdavkový deficit."

tych 10 az 20% je "pozicanych" z domacich zdrojov.

2. spytaj sa nas ako moze mena prestat existovat 17.1.2009!

1USD a 2c: preco tu asi beardie spominal ten rok 1953 :roll: .

//21.12.08 15:05
krija stačí si pozrieť príspevok v TVhttp://rutube.ru/tracks/1837911.html?v= ... 06cb13bfb5
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

Petoo napísal:tlieskam STV!

http://www.protiprudu.info/maj09.html#k
tak toto som od našej STV nečakal lol :D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nadl napísal:krija stačí si pozrieť príspevok v TV http://rutube.ru/tracks/1837911.html?v= ... 06cb13bfb5
skoda, ze nepovedal nic, co by som pred tym nevedel :wink: .
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

taketo nieco sa ale nikdy nedostane do hlavnych sprav ;)
Pokial viem, toto nebolo nahodou telerano?
nadl
Medium Star
Medium Star

re

krija napísal:skoda, ze nepovedal nic, co by som pred tym nevedel :wink: .
krija myslím si že je toho viacej len TV a printové média toho málo napíšu! Už len to je zaražajúce keď sa povie " Dajte mi politickú moc a nezaujíma ma kto tlačí peniaze" podla tohoto výroku akú hodnotu môže mať mena. Nad US dolárom majú osobitný patronát MMF a Svetová banka tým je všetko povedané !
Tomasito
VIP
VIP

Re: re

Príspevok od používateľa Tomasito »

nadl napísal:Už len to je zaražajúce keď sa povie " Dajte mi politickú moc a nezaujíma ma kto tlačí peniaze " podla tohoto výroku akú hodnotu môže mať mena. Nad US dolárom majú osobitný patronát MMF a Svetová banka tým je všetko povedané !
Len pre upresnenie:
  • "Dovoľte mi vydávať a kontrolovať peniaze národa a ja sa nebudem zaujímať o to, kto tvorí jeho zákony"

Mayer Amschel Rotschild(zakladatel bankovej dynastie Rotschildovcov)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nadl ja viem aku maju peniaze (papierove, mince su na tom o trochu lepsie) hodnotu, a vedel to uz aj voltaire :wink: .

"Paper money eventually returns to its intrinsic value - zero."

"Papierové peniaze sa nakoniec vrátia do svojej vnútornej (podstatnej, ozajstnej) hodnoty - nula."
Napísať odpoveď