Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Nvidia Quadro
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Hardware Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
djufo
Light Expert
Light Expert

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 06.03.2006

PríspevokZaslal: 09 Feb 2008, 18:59    Predmet: Nvidia Quadro Odpovedať s citátom  

Ako tak pozerám na nete tak tietzo grafiky sú dosť drahé a chcel by som vedieť na čo slúžia a v čom sú lepšie ako normálne gamerské grafiky Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Leechim
Amateur
Amateur

Založený: 23.01.2008

PríspevokZaslal: 09 Feb 2008, 19:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ešte som na ne nič nečítal, ale asi budú preto drahé lebo su 4-jadrové. Podobne ako 3870X2 - 2 jadrová grafika od ATi. Ale ak mám pravdu tak to bude brutálny highend a brutálna spotreba Smile
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 09 Feb 2008, 20:13    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tieto grafiky nie sú určené na hry, ale na prácu s grafikou.. CAD, 3D Studio Max atď.. čiže nič pre bežné domáce herné použitie, ale iba pre profesionálov.. grafikov, konštruktérov, architektov atď.. Wink

http://www.nvidia.com/page/quadrofx_family.html
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 09 Feb 2008, 22:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

Leechim napísal:
Ešte som na ne nič nečítal, ale asi budú preto drahé lebo su 4-jadrové. Podobne ako 3870X2 - 2 jadrová grafika od ATi. Ale ak mám pravdu tak to bude brutálny highend a brutálna spotreba Smile
Pravdu nemas. Je to iba oznacenie grafiky, ktora ma inak rozlozene vypocetne jednotky a v 3D API ako Opengl/Directx zaostavaju za highendom, naopak v specifickych API ako su rozne CADY maju brutalny vykon.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
--==[ RA ]==--
Star
Star

Založený: 03.03.2006

PríspevokZaslal: 10 Feb 2008, 0:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

No co ja som pocul tak ako bolo spominane vyssie su to grafiky pre profesionalov. Som cital ze rozdiel je v tom ze herne grafiky su velmi rychle, maju vysoke frekvencie jadra a pamati, vseliake shadre atd. Quadro grafiky maju zase vykon zamerany nie na rychlost ale na kapacitu a tym dokazu pracovat z velkymi vykresmi (CAD) alebo velkymi obrazkami a texturami (grafici), tiez tam bolo pisane ze na takych grafikach sa robia filmy ako napr IceAge, Cars atd...
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

PríspevokZaslal: 10 Feb 2008, 7:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

Z oficialnych udajov sa da vycitat nasledujuce

- memory up to 512MB
- memory interface - 256bit
- memobry bandwith up to 51.2GB/s

Vsetky tieto hodnotny znacne (rozumej polovica) zaostavaju za dnesnym highendom v hernych grafikach, takze zamerane na kapacitu asi nebudu Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
KoCi
King
King

Založený: 19.01.2006

PríspevokZaslal: 10 Feb 2008, 11:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hm z toho mala co som postrehol, zatial co hry sa uberaju smerom directX, tak CAD systemy a pod idu smerom OpenGL, a najma pre tieto ucely su tieto grafiky optimalizovane, netvrdim ze vylucne. Tiez maju ovladace cielene pre tento graficky SW, s prislusnymi profilmi pre jednotlive programy, na dosiahnutie optimalneho vykonu. Kedze vykon v pripade QUADRO je slabsi, ale napriek tomu sa nejedna o ziadne orezavatka, mozem si len domyslat ze tieto grafiky maju kladeny vacsi doraz na presnost vypoctov, nez je tomu u hernych. Tiez si tieto grafiky, podobne ako aj Matrox, obstaravaju profi grafici kvoli vernosti farieb (zevraj len skalibrovanie monitoru nestaci - toto sa mi zda tiez uletene, ale tak mi to povedali sami pri zakazke, tak to respektujem)

No a v neposlednej rade, je zvysena cena mozno len umela, rovnako dobre vysledky, ak nie lepsie, by dosiahli aj so sucasnym hernym highendom, s trochou snahy optimalizovat ovladace. Lenze firma ktora to potrebuje na pracu, nema problem si priplatit ak nvidia deklaruje pouzitie na profesionalne ucely.
Návrat hore
Harun
Medium Star
Medium Star

Založený: 03.12.2005

PríspevokZaslal: 10 Feb 2008, 17:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

vsak QuadroFX od nvidie a FireGL od ati maju uplne totozne jadra s hernymi grafikami, akurat zaostavaju o cca polgeneraciu. Maju akurat lepsie aj vacsie ramky, kvalitnejsie suciastky a jadra sa vyberaju len tie najlepsie. Co ich robi "lepsimi" od gamerskych frafik su z 80% ovladace. Akurat ze si priplatite minimalne 100% ceny
KoCi napísal:
Tiez si tieto grafiky, podobne ako aj Matrox, obstaravaju profi grafici kvoli vernosti farieb (zevraj len skalibrovanie monitoru nestaci - toto sa mi zda tiez uletene, ale tak mi to povedali sami pri zakazke, tak to respektujem)
to mohlo platit pri pouzivani analogovych vystupov na monitor, ale pri dnesnom digitalnom vystupe je uz uplne jedno aku mas grafiku, cisla neoklames Razz
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

PríspevokZaslal: 10 Feb 2008, 17:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

Harun napísal:
Maju akurat lepsie aj vacsie ramky, kvalitnejsie suciastky a jadra sa vyberaju len tie najlepsie.
Toto nie je pravda, pisal som to o post dozadu.

Harun napísal:
Maju akurat lepsie aj vacsie ramky, kvalitnejsie suciastky a jadra sa vyberaju len tie najlepsie.
Zaujimalo by ma aky bude rozdiel vo vykone toho "lepsieho" a "horsieho" jadra, ked obe pobezia na rovnakej frekvencii? Analogicky aj s kvalitnejsimi suciastkami...
Návrat hore
vindy
Light Star
Light Star

Založený: 04.09.2005

PríspevokZaslal: 10 Feb 2008, 21:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

t0m4s3 napísal:
Toto nie je pravda, pisal som to o post dozadu.
tak preco potom vyrabaju aj verzie zalozene napr na jadre G80 s 1,5GB pamate (2x tolko ako na GTX) alebo ATI dokonca ma aj 2GB kartu
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

PríspevokZaslal: 10 Feb 2008, 22:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja som ziadnu taku kartu nenasiel, skus ju najst ty..
Návrat hore
Harun
Medium Star
Medium Star

Založený: 03.12.2005

PríspevokZaslal: 10 Feb 2008, 22:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

no na rovnakej frekvencii ziadny, ale tak aj som pisal, ze podstatny kus toho vykonu v profi aplikaciach robia ovladace(tych 80% som strelil zbrucha Embarassed ) a tie kvalitnejsie suciastky som len cital v nejakej recenzii, cize neviem aky kus vykonu to moze pridat...
Návrat hore
KoCi
King
King

Založený: 19.01.2006

PríspevokZaslal: 11 Feb 2008, 0:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

http://www.nvidia.com/object/IO_11761.html

napr FX5600 ma 1.5GB GDDR3 pamate s 384bitovou priepustnostou, ale to uz hovorime o viac ako 60 tisicovej karte Smile

//RA - no pozor.. ako ktore modely.. Kazde maju svoj vykon smerovane pre nejaky segment. Nemozes od Quadro FX1500 ktora cenou dava dole aj herny highend, pricom ma podstatne slabsie parametre, ocakavat skvele vysledky v spracovani vacsieho objemu a vacsej priepustnosti dat - to by sa na taku kartu vyprdli vsetci a zvolili cestu HighEndu herneho, a dosiahli by lepsie vysledky. Berme to tak, ze architektura PCB a pod, je vylozene specializovana na profi segment. Hadat sa kvoli comu je to tak, naozaj nema zmysel, kedze pre nas beznych spotrebitelov je tento segment vysoko nezaujimavy a teda neatraktivny Smile
Návrat hore
--==[ RA ]==--
Star
Star

Založený: 03.03.2006

PríspevokZaslal: 11 Feb 2008, 0:13    Predmet: Odpovedať s citátom  

http://www.nvidia.com/page/qfx_uhe.html

Ta prva ma RAM 1.5GB takze Quadro som dobre pisal ze su zamerane na kapacitu, praca s velkymi objaktami, ci uz vykresi alebo obrazky alebo nieco ine...

Citácia:
NVIDIA Quadro® ultra high-end graphics solutions shatter the limits facing CAD, DCC, and visualization applications. Armed with a radically new graphics architecture engineered to address the most demanding challenges facing professionals, NVIDIA Quadro ultra high-end products deliver up to 76.8GB/sec. memory bandwidth, 1.5GB GDDR3 frame buffer memory, 384-bit memory interface and support for two ultra-high resolution (3840 x 2400) digital panels.
To KoCi si ma predbehol... Laughing
Návrat hore
vindy
Light Star
Light Star

Založený: 04.09.2005

PríspevokZaslal: 13 Feb 2008, 21:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

pripajam este aj ATI - FIRE GL
V8650 - 2GB graphics memory
http://ati.amd.com/products/fireglv8650/index.html

2 t0m4s3 - este stale neveris ? Smile
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Hardware Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: