|
|
|
| Autor |
Správa |
djufo Light Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 06.03.2006 Príspevky: 45 Bydlisko: LADOWEN Karma: 
|
Zaslal: 09 Feb 2008, 18:59 Predmet: Nvidia Quadro |
|
|
Ako tak pozerám na nete tak tietzo grafiky sú dosť drahé a chcel by som vedieť na čo slúžia a v čom sú lepšie ako normálne gamerské grafiky  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Leechim Amateur

Stav:  Založený: 23.01.2008 Príspevky: 12
Zaslal: 09 Feb 2008, 19:25 Predmet: |
|
|
Ešte som na ne nič nečítal, ale asi budú preto drahé lebo su 4-jadrové. Podobne ako 3870X2 - 2 jadrová grafika od ATi. Ale ak mám pravdu tak to bude brutálny highend a brutálna spotreba  |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6664
Zaslal: 09 Feb 2008, 20:13 Predmet: |
|
|
Tieto grafiky nie sú určené na hry, ale na prácu s grafikou.. CAD, 3D Studio Max atď.. čiže nič pre bežné domáce herné použitie, ale iba pre profesionálov.. grafikov, konštruktérov, architektov atď..
http://www.nvidia.com/page/quadrofx_family.html |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 14127 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 09 Feb 2008, 22:59 Predmet: |
|
|
| Leechim napísal: |
Ešte som na ne nič nečítal, ale asi budú preto drahé lebo su 4-jadrové. Podobne ako 3870X2 - 2 jadrová grafika od ATi. Ale ak mám pravdu tak to bude brutálny highend a brutálna spotreba  |
Pravdu nemas. Je to iba oznacenie grafiky, ktora ma inak rozlozene vypocetne jednotky a v 3D API ako Opengl/Directx zaostavaju za highendom, naopak v specifickych API ako su rozne CADY maju brutalny vykon. |
|
| Návrat hore |
|
 |
--==[ RA ]==-- Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.03.2006 Príspevky: 677 Bydlisko: Kosice Karma: 
|
Zaslal: 10 Feb 2008, 0:30 Predmet: |
|
|
| No co ja som pocul tak ako bolo spominane vyssie su to grafiky pre profesionalov. Som cital ze rozdiel je v tom ze herne grafiky su velmi rychle, maju vysoke frekvencie jadra a pamati, vseliake shadre atd. Quadro grafiky maju zase vykon zamerany nie na rychlost ale na kapacitu a tym dokazu pracovat z velkymi vykresmi (CAD) alebo velkymi obrazkami a texturami (grafici), tiez tam bolo pisane ze na takych grafikach sa robia filmy ako napr IceAge, Cars atd... |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 14127 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 10 Feb 2008, 7:54 Predmet: |
|
|
Z oficialnych udajov sa da vycitat nasledujuce
- memory up to 512MB
- memory interface - 256bit
- memobry bandwith up to 51.2GB/s
Vsetky tieto hodnotny znacne (rozumej polovica) zaostavaju za dnesnym highendom v hernych grafikach, takze zamerane na kapacitu asi nebudu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
KoCi King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 19.01.2006 Príspevky: 1918 Bydlisko: BA Karma: 
|
Zaslal: 10 Feb 2008, 11:59 Predmet: |
|
|
Hm z toho mala co som postrehol, zatial co hry sa uberaju smerom directX, tak CAD systemy a pod idu smerom OpenGL, a najma pre tieto ucely su tieto grafiky optimalizovane, netvrdim ze vylucne. Tiez maju ovladace cielene pre tento graficky SW, s prislusnymi profilmi pre jednotlive programy, na dosiahnutie optimalneho vykonu. Kedze vykon v pripade QUADRO je slabsi, ale napriek tomu sa nejedna o ziadne orezavatka, mozem si len domyslat ze tieto grafiky maju kladeny vacsi doraz na presnost vypoctov, nez je tomu u hernych. Tiez si tieto grafiky, podobne ako aj Matrox, obstaravaju profi grafici kvoli vernosti farieb (zevraj len skalibrovanie monitoru nestaci - toto sa mi zda tiez uletene, ale tak mi to povedali sami pri zakazke, tak to respektujem)
No a v neposlednej rade, je zvysena cena mozno len umela, rovnako dobre vysledky, ak nie lepsie, by dosiahli aj so sucasnym hernym highendom, s trochou snahy optimalizovat ovladace. Lenze firma ktora to potrebuje na pracu, nema problem si priplatit ak nvidia deklaruje pouzitie na profesionalne ucely. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Harun Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.12.2005 Príspevky: 412 Bydlisko: KE Karma: 
|
Zaslal: 10 Feb 2008, 17:11 Predmet: |
|
|
vsak QuadroFX od nvidie a FireGL od ati maju uplne totozne jadra s hernymi grafikami, akurat zaostavaju o cca polgeneraciu. Maju akurat lepsie aj vacsie ramky, kvalitnejsie suciastky a jadra sa vyberaju len tie najlepsie. Co ich robi "lepsimi" od gamerskych frafik su z 80% ovladace. Akurat ze si priplatite minimalne 100% ceny
| KoCi napísal: |
Tiez si tieto grafiky, podobne ako aj Matrox, obstaravaju profi grafici kvoli vernosti farieb (zevraj len skalibrovanie monitoru nestaci - toto sa mi zda tiez uletene, ale tak mi to povedali sami pri zakazke, tak to respektujem)
|
to mohlo platit pri pouzivani analogovych vystupov na monitor, ale pri dnesnom digitalnom vystupe je uz uplne jedno aku mas grafiku, cisla neoklames  |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

|
Zaslal: 10 Feb 2008, 17:48 Predmet: |
|
|
| Harun napísal: |
| Maju akurat lepsie aj vacsie ramky, kvalitnejsie suciastky a jadra sa vyberaju len tie najlepsie. |
Toto nie je pravda, pisal som to o post dozadu.
| Harun napísal: |
| Maju akurat lepsie aj vacsie ramky, kvalitnejsie suciastky a jadra sa vyberaju len tie najlepsie. |
Zaujimalo by ma aky bude rozdiel vo vykone toho "lepsieho" a "horsieho" jadra, ked obe pobezia na rovnakej frekvencii? Analogicky aj s kvalitnejsimi suciastkami... |
|
| Návrat hore |
|
 |
vindy Light Star

Stav:  Založený: 04.09.2005 Príspevky: 228
Zaslal: 10 Feb 2008, 21:57 Predmet: |
|
|
| t0m4s3 napísal: |
| Toto nie je pravda, pisal som to o post dozadu. |
tak preco potom vyrabaju aj verzie zalozene napr na jadre G80 s 1,5GB pamate (2x tolko ako na GTX) alebo ATI dokonca ma aj 2GB kartu |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

|
Zaslal: 10 Feb 2008, 22:03 Predmet: |
|
|
| Ja som ziadnu taku kartu nenasiel, skus ju najst ty.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Harun Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.12.2005 Príspevky: 412 Bydlisko: KE Karma: 
|
Zaslal: 10 Feb 2008, 22:06 Predmet: |
|
|
no na rovnakej frekvencii ziadny, ale tak aj som pisal, ze podstatny kus toho vykonu v profi aplikaciach robia ovladace(tych 80% som strelil zbrucha ) a tie kvalitnejsie suciastky som len cital v nejakej recenzii, cize neviem aky kus vykonu to moze pridat... |
|
| Návrat hore |
|
 |
KoCi King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 19.01.2006 Príspevky: 1918 Bydlisko: BA Karma: 
|
Zaslal: 11 Feb 2008, 0:08 Predmet: |
|
|
http://www.nvidia.com/object/IO_11761.html
napr FX5600 ma 1.5GB GDDR3 pamate s 384bitovou priepustnostou, ale to uz hovorime o viac ako 60 tisicovej karte
//RA - no pozor.. ako ktore modely.. Kazde maju svoj vykon smerovane pre nejaky segment. Nemozes od Quadro FX1500 ktora cenou dava dole aj herny highend, pricom ma podstatne slabsie parametre, ocakavat skvele vysledky v spracovani vacsieho objemu a vacsej priepustnosti dat - to by sa na taku kartu vyprdli vsetci a zvolili cestu HighEndu herneho, a dosiahli by lepsie vysledky. Berme to tak, ze architektura PCB a pod, je vylozene specializovana na profi segment. Hadat sa kvoli comu je to tak, naozaj nema zmysel, kedze pre nas beznych spotrebitelov je tento segment vysoko nezaujimavy a teda neatraktivny  |
|
| Návrat hore |
|
 |
--==[ RA ]==-- Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.03.2006 Príspevky: 677 Bydlisko: Kosice Karma: 
|
Zaslal: 11 Feb 2008, 0:13 Predmet: |
|
|
http://www.nvidia.com/page/qfx_uhe.html
Ta prva ma RAM 1.5GB takze Quadro som dobre pisal ze su zamerane na kapacitu, praca s velkymi objaktami, ci uz vykresi alebo obrazky alebo nieco ine...
| Citácia: |
| NVIDIA Quadro® ultra high-end graphics solutions shatter the limits facing CAD, DCC, and visualization applications. Armed with a radically new graphics architecture engineered to address the most demanding challenges facing professionals, NVIDIA Quadro ultra high-end products deliver up to 76.8GB/sec. memory bandwidth, 1.5GB GDDR3 frame buffer memory, 384-bit memory interface and support for two ultra-high resolution (3840 x 2400) digital panels. |
To KoCi si ma predbehol...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vindy Light Star

Stav:  Založený: 04.09.2005 Príspevky: 228
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|