ee asp.net urcite nie je programovaci jazyk. Je to len technologia, alebo lepsie povedane technologie, ktore su sucastou .NET platformy (nie frameworku).
Programovacie jazyky ktore mozes pouzivat v ASP.NET su vsetky .NET jazyky, teda C#, C++.NET, J#, VB.NET a vsetky ostatne jazyky ktore vyhovuju CLS
toto je otazka na ktoru asi neexistuje 100% odpoved. osobne sa mi hranica programovacich a skriptovacich jazykov prelina.
asi najdolezitejsia vlastnost skriptovacich jazykov je ze ich spustanie nepriebeha kompilacia, linkovanie, spustenie ale su jednoducho interpretovane (aspon vacsinou)
neda sa vsak v ziadnom pripade popriet sila ktora je ukryta v php.
ikovan napísal:no ja rad veeeelmi rad veeeelmi veeelmi rad
ActionScript 2.0 vo Flashi.. mnam.. xixi
Lol, aj ja milujem ActionScript... som teraz dostal na Vianoce peknu 900str knizku a sa ucim... ale inak celkom parada, sa mi tam paci ta dynamika a vsetko... ale uz sa budem ucit i php (samozrejme) i C++; a HTML (ja VIEM ze to nie je progr. jazyk) som sa uz ucil, ale je to o nicom
Môj je assembler (je tak, jednoduchý). Možno preto, že to bol druhý programovací jazyk čo som vyskúšal (prvý bol BASIC , potom Pascal, Delphi).
Teraz najčastejšie používam C.
HyperText Markup Language (HTML) alebo hypertextovy znackovaci jazyk
Sa nepovazuje za programovaci, lebo sa v nom neda vytvorit algoritmus teda postup riesenia nejakeho problemu.
Kto mi vytvori iba v HTML algoritmus na scitanie dvoch cisel tak mu dam 5sk.
Tak ak nekto napise ze programuje v html asi kazdy kto sa tomu rozumie vie ze nic nevie a iba sa chvasta ze neco ve.
TAK NEVRAVTE ZE PROGRAMUJETE V HTML LEBO MA TO UZ DOST HNEVA.