no, ak si dobre pamatujem, tak OEM WIN sa viaze na nejaky kus HW a OEM OFFICE sa viaze na cely PC,.. uz si to presne nepamatam, davno som kupoval originalky,... kazdopadne vo veľkoobchodoch nemas problem kupit OEM verzie, kedze figurujes ako MO predajca,...
aaaa tie OEMky, no, napr WIN je taky, ze nainstalujes to na PC a musis to aktivovat (cez net/telefon)... pak co ja viem keby si to o mesiac chcel zformatovat a znova nainstalovat na inom HW, tak to nepojde,... uz ti to totiz nezaktivuje, ale o nejake tri mesiace to uz pojde, bo sa to nejake zmaze na tom ich servery ten udaj o tebe a proste to pojde znova,... takze teoreticky ten system mozes pak aj na iny PC nainstalovat, ale cca az po 2-3 mesiacoch od prvej instalacie,... a samozrejme uz to nebude s podmienkami tej danej kupnej zmluvy ale tak myslim ze ti to moze byt jedno pokial to beres do domacnosti,... zaklad je ze si to kupis,...
OEM VERZIA
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Takze, ked win sformatujem na tom istom pc (co niekedy mojimi experimentami prerobim winxp aj 2-krat za tyzden), tak to uz nemusim riesit cez net/telefon teda? Lebo to by bolo na prt to robi tak casto 
Ale zase keby uz mam vyhodit tolko tisic za OS, tak kupim full, i ked som videl ze OEM Vista Ultimate tu mal link za okolo 6200sk, tak by som si asi rozmyslel kupovat full za 10-12tisic
To tomasmate: Ak mas znameho, co pravidelne berie od agemu, tak myslim, ze oni bez problemov poslu OEM verziu aj bez HW. Neviem naisto, takto mi to hovoril kamarat, co objednava.
Ale zase keby uz mam vyhodit tolko tisic za OS, tak kupim full, i ked som videl ze OEM Vista Ultimate tu mal link za okolo 6200sk, tak by som si asi rozmyslel kupovat full za 10-12tisic
To tomasmate: Ak mas znameho, co pravidelne berie od agemu, tak myslim, ze oni bez problemov poslu OEM verziu aj bez HW. Neviem naisto, takto mi to hovoril kamarat, co objednava.
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ano, pokial fyzicky nezmenis nejaku HW komponentu (napr maticnu dosku, procak, ale zas zmena zvukovky to myslim tiez neovplyvni) tak to pojde preinstalovat bez problemov,...Ares napísal:Takze, ked win sformatujem na tom istom pc (co niekedy mojimi experimentami prerobim winxp aj 2-krat za tyzden), tak to uz nemusim riesit cez net/telefon teda? Lebo to by bolo na prt to robi tak casto
a sa mi zda ze v VO (ako napr AGEM..) nemas podmienku na predaj OEM, pretoze to je VO a nie MO.... ale nejsom si isty.. akurat viem ze ja som na jednej fakture bral OEMku u nich s nejakymi srandami (nahodne to vyslo na jednu fakturu) a nebol problem