OEM VERZIA
OEM VERZIA
Caute,chcem si obiednat VISTU odtadialto http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10012899 lenze je to OEM verzia takze sa chcem spytat ,ze ci mi pride obycajne DVD v obale domov a bude sa dat viac krat nainstalovat alebo ako je to s tou OEM verziou
Prave som sa docital ,ze OEM verzie su OPROTI RETAIL dost nevyhodne.
Nevýhodou OEM verzie oproti retail verzii je nemožnosť preniesť operačný systém na iný počítač a zároveň prísnejšia kontrola vymenených komponentov a potenciálne pravdepodobnejšia požiadavka na opätovnú aktiváciu.
PC s predinštalovanou OEM verziou
Najčastejším spôsobom, ako bežní užívatelia získajú Windows Vista, je samozrejme kúpa PC s predinštalovanou verziou Windows Vista.
ako si to myslel s tou knizkou??
Nevýhodou OEM verzie oproti retail verzii je nemožnosť preniesť operačný systém na iný počítač a zároveň prísnejšia kontrola vymenených komponentov a potenciálne pravdepodobnejšia požiadavka na opätovnú aktiváciu.
PC s predinštalovanou OEM verziou
Najčastejším spôsobom, ako bežní užívatelia získajú Windows Vista, je samozrejme kúpa PC s predinštalovanou verziou Windows Vista.
ako si to myslel s tou knizkou??
A strasne chces tu Vistu? Skusal si aspon neoficial ju nainstalovat. alebo teda aspon 30 dnovu? Lebo ja rozmyslam tiez zakupit OS ale winXP, pretoze ludia co maju 2GB ram a samozrejme namakany pocitac s dx10 grafickou kartou, tak hovoria, ze tych 2GB ram je ozaj malo. 4GB by bolo treba a uz to zacinaju pomaly aj uvadzat po internete.
Vsade mas OEM, ako som pozeral po internete. Radsej si pockaj este chvilu a zatial bez na XPcku.
Vsade mas OEM, ako som pozeral po internete. Radsej si pockaj este chvilu a zatial bez na XPcku.
to chces na aky server tie 4Gb ??Ares napísal:A strasne chces tu Vistu? Skusal si aspon neoficial ju nainstalovat. alebo teda aspon 30 dnovu? Lebo ja rozmyslam tiez zakupit OS ale winXP, pretoze ludia co maju 2GB ram a samozrejme namakany pocitac s dx10 grafickou kartou, tak hovoria, ze tych 2GB ram je ozaj malo. 4GB by bolo treba a uz to zacinaju pomaly aj uvadzat po internete.
No hej, zabudol som. Tu sme na Slovensku a tu maju ludia 1GB ram a vyskaju ake to je super, vsetko to zvlada. Ale ludia, co uz su fakt zabehnuti s Vistou, tak zistuju, ze 2GB je stale malo.mystique napísal:to chces na aky server tie 4Gb ??
Preco asi vytvorili urcity notebook s dvojjadrovym procesorom a 4GB ram a oznacili ho, ze idealny pre Vistu.
To ze ti nejaka firma napise na notebook ze Vista ready, tak to su len marketingove tahy, aby ten notebook posobil lepsie.
Kamarati co si nakupili notebooky v USA, tak vsetky su robene s minimalne s 2GB ram a to tam davaju XPcka.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
2GB nie je malo, staci aj 1GB, zalezi od nastavenia a od aplikacii, ktore vyuzivas. Rovnako 2GB moze byt malo aj na Win98, ked ti tam 3D Max zozerie 3GB pamate a teda musi swapovat. Co si Microsoft zaplati, tak to ma, ci uz Vista ready, certifikovane ovladace, digitalne podpisane a podobne... Daj link na ten notebook, rad sa na to pozriem.
po precitani tohto clanku ma ta kupa dost odradila http://www.dsl.sk/article.php?article=3473&title= to si radcej fakt pockam na nastupcu VISTY
jej to je stara pesnicka.. podpora W98 mala koncit ovela skorej a este to pretiahli o par rokov. Podpora WXP tak isto - bola predlzena tusim do 2014 a to len teraz nedavno. Zase sa neda brat vsetko vazne
MS sa rad opakuje, verim, ze ani v tomto pripade tomu nebude inak. Navyse MS si ani nemoze dovolit ukoncit podporu u nejakeho OS, skorej nez sa naplno uchyti jeho nastupca.
No a co sa tyka toho ze ak mas dobry comp, s 2GB RAM, DX10 VGA atd.. tak vraj 2GB nestaci.. z osobnej skusenosti mozem povedat ze to staci bohate. To ze niekomu nestaci, je zapricinene nenazranostou hier, ktorym je v sucasnej dobe niekedy aj tych 2GB malo uz pri WXP.
Takze valat vsetku vinu na vistu ze potrebuje 4GB RAM, mi pripada komicke, nakolko tu RAm si pytaju hry
No a co sa tyka toho ze ak mas dobry comp, s 2GB RAM, DX10 VGA atd.. tak vraj 2GB nestaci.. z osobnej skusenosti mozem povedat ze to staci bohate. To ze niekomu nestaci, je zapricinene nenazranostou hier, ktorym je v sucasnej dobe niekedy aj tych 2GB malo uz pri WXP.
Takze valat vsetku vinu na vistu ze potrebuje 4GB RAM, mi pripada komicke, nakolko tu RAm si pytaju hry
-
Andi_Cibula
Addict
-
Traktorista
Guru
no, ak si dobre pamatujem, tak OEM WIN sa viaze na nejaky kus HW a OEM OFFICE sa viaze na cely PC,.. uz si to presne nepamatam, davno som kupoval originalky,... kazdopadne vo veľkoobchodoch nemas problem kupit OEM verzie, kedze figurujes ako MO predajca,...
aaaa tie OEMky, no, napr WIN je taky, ze nainstalujes to na PC a musis to aktivovat (cez net/telefon)... pak co ja viem keby si to o mesiac chcel zformatovat a znova nainstalovat na inom HW, tak to nepojde,... uz ti to totiz nezaktivuje, ale o nejake tri mesiace to uz pojde, bo sa to nejake zmaze na tom ich servery ten udaj o tebe a proste to pojde znova,... takze teoreticky ten system mozes pak aj na iny PC nainstalovat, ale cca az po 2-3 mesiacoch od prvej instalacie,... a samozrejme uz to nebude s podmienkami tej danej kupnej zmluvy ale tak myslim ze ti to moze byt jedno pokial to beres do domacnosti,... zaklad je ze si to kupis,...
aaaa tie OEMky, no, napr WIN je taky, ze nainstalujes to na PC a musis to aktivovat (cez net/telefon)... pak co ja viem keby si to o mesiac chcel zformatovat a znova nainstalovat na inom HW, tak to nepojde,... uz ti to totiz nezaktivuje, ale o nejake tri mesiace to uz pojde, bo sa to nejake zmaze na tom ich servery ten udaj o tebe a proste to pojde znova,... takze teoreticky ten system mozes pak aj na iny PC nainstalovat, ale cca az po 2-3 mesiacoch od prvej instalacie,... a samozrejme uz to nebude s podmienkami tej danej kupnej zmluvy ale tak myslim ze ti to moze byt jedno pokial to beres do domacnosti,... zaklad je ze si to kupis,...
Takze, ked win sformatujem na tom istom pc (co niekedy mojimi experimentami prerobim winxp aj 2-krat za tyzden), tak to uz nemusim riesit cez net/telefon teda? Lebo to by bolo na prt to robi tak casto 
Ale zase keby uz mam vyhodit tolko tisic za OS, tak kupim full, i ked som videl ze OEM Vista Ultimate tu mal link za okolo 6200sk, tak by som si asi rozmyslel kupovat full za 10-12tisic
To tomasmate: Ak mas znameho, co pravidelne berie od agemu, tak myslim, ze oni bez problemov poslu OEM verziu aj bez HW. Neviem naisto, takto mi to hovoril kamarat, co objednava.
Ale zase keby uz mam vyhodit tolko tisic za OS, tak kupim full, i ked som videl ze OEM Vista Ultimate tu mal link za okolo 6200sk, tak by som si asi rozmyslel kupovat full za 10-12tisic
To tomasmate: Ak mas znameho, co pravidelne berie od agemu, tak myslim, ze oni bez problemov poslu OEM verziu aj bez HW. Neviem naisto, takto mi to hovoril kamarat, co objednava.
-
Traktorista
Guru
ano, pokial fyzicky nezmenis nejaku HW komponentu (napr maticnu dosku, procak, ale zas zmena zvukovky to myslim tiez neovplyvni) tak to pojde preinstalovat bez problemov,...Ares napísal:Takze, ked win sformatujem na tom istom pc (co niekedy mojimi experimentami prerobim winxp aj 2-krat za tyzden), tak to uz nemusim riesit cez net/telefon teda? Lebo to by bolo na prt to robi tak casto
a sa mi zda ze v VO (ako napr AGEM..) nemas podmienku na predaj OEM, pretoze to je VO a nie MO.... ale nejsom si isty.. akurat viem ze ja som na jednej fakture bral OEMku u nich s nejakymi srandami (nahodne to vyslo na jednu fakturu) a nebol problem