Ano, ale necakaj nejake uzasne vysledky. skus to brat pocas oplavonia normalneho na slnkudusanko napísal:pomozemi ked budem brat betakaroten?? zhnednem wiac??
Opaľovanie solarium vs samoopalovacie kremy
no betacaroten by mal byt vytamin ktory by si mal uzívat tak mesiac pred tym ako sa zacnes opalovat....aby si telo vytvorilo viac laatok potrebnych na zhnednutie pokozky....malo by ti to trochu pomoct...ale hlavne ti to dlhsie udrziava pokozku hnedu....ked uz si sa opaloval aspon 5_6kraat...dusanko napísal:pomozemi ked budem brat betakaroten?? zhnednem wiac??
-
Dante3000rpm
Medium Star
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
na margo solarií a vitamínu D - v škole nás pred rokmi učili, že vitamín D sa vytvorí v pokožke (alebo také dačo) keď na nás svieti slnko, no my sa musíme hýbať. Ináč je jeho tvorba výrazne redukovaná. Takže: lopatu do ruky a v lete ísť kopať kanále
Do solária nechodím a ani neplánujem, cez leto sa na táboroch opálim až až. Ono byť celý rok bronzový je teraz síce v móde, ale je to proti nášmu organizmu: kým boli soláriá, ľuďom pokožka hnedla len zo slnka. A vnašich zemepisných končinách slnko v zime svieti tak ako svieti a neopáli nás tak silno ako v lete (neplatí pre štíty hôr). Naše organizmy si na tento fakt zvykli a "skrášľovanie" si pokožky celoročne je pomerne dosť veľkým zásahom do nášho biorytmu.
Do solária nechodím a ani neplánujem, cez leto sa na táboroch opálim až až. Ono byť celý rok bronzový je teraz síce v móde, ale je to proti nášmu organizmu: kým boli soláriá, ľuďom pokožka hnedla len zo slnka. A vnašich zemepisných končinách slnko v zime svieti tak ako svieti a neopáli nás tak silno ako v lete (neplatí pre štíty hôr). Naše organizmy si na tento fakt zvykli a "skrášľovanie" si pokožky celoročne je pomerne dosť veľkým zásahom do nášho biorytmu.
ako podla mna je solárium taká blbosť a nechápek tých čo tam stále chodia len aby vyzerali ako čokoládka- ved tá koža trpí ako hovado
ale viem pochopiť napr. ked idedm na dovolenku aby som sa hned nespálil tak ide raz do solárka
a samoopalovací krém je ešte väčšia blbosť lebo ked to nenanesieš správne tak ti vzniknú také čmuhy a vyzeráš ako lacná štetka
ale viem pochopiť napr. ked idedm na dovolenku aby som sa hned nespálil tak ide raz do solárka
a samoopalovací krém je ešte väčšia blbosť lebo ked to nenanesieš správne tak ti vzniknú také čmuhy a vyzeráš ako lacná štetka
-
Shark NX
Addict
Niektori chodia do solarka ako pripravu na dovolenku ... Napr minuly rok ked som siel do Bulharska tak som sedel denno denne v Solarku aby ma v Bulharsku neslahlo ... A dost to pomohlo ... Skoro som sa tam nespalil a pritom sme niekedy z bandou stravili pol dna na plazi na priamom slnku.mito85 napísal:ako podla mna je solárium taká blbosť a nechápek tých čo tam stále chodia len aby vyzerali ako čokoládka- ved tá koža trpí ako hovado
Hmm...Na druhu stranu pokozka trpi bez opalovania..Absencia vitaminu D.Ked chodievam do solarka mam pokozku ovela zdravsiu ako ked som bez slnka,solarka.mito85 napísal:ako podla mna je solárium taká blbosť a nechápek tých čo tam stále chodia len aby vyzerali ako čokoládka- ved tá koža trpí ako hovado
Medzi tymito 3 moznostami (slnko,solarko,samo) zalezi na tom,o co vam ide. Ak chcete vyzerat prirodzene opaleni,tak jasne,ze najviac tomu pomoze slnko,alebo teda solarko,lebo krem tou prirodzenostou nesrsi. A ked sa este casto sprchujete v horucej vode,nevyzera to dobre. moja skusenost
Ale ked zase pozerate na zdravie,zdravu pokozku,a na to, ako bude vasa pokozka vyzerat uz aj o 10 rokov tak sa na solarko vykaslite. A takisto aj na caste opalovanie.
Podla mna vyzera strasne zena,alebo teda aj muz, ked v solarku stravi velmi vela casu.
Ale ked zase pozerate na zdravie,zdravu pokozku,a na to, ako bude vasa pokozka vyzerat uz aj o 10 rokov tak sa na solarko vykaslite. A takisto aj na caste opalovanie.
Podla mna vyzera strasne zena,alebo teda aj muz, ked v solarku stravi velmi vela casu.
-
Šu-Do
Redeemer
pekne slniecko.. vcera aj dneska som uz bol po prvy krat v tomto roku.. a uz som pekne zas opaleny
, na mne sa to prejavi celkom rychlo..
inak solarko.. hmm, rakovina v krabici... akurat je to drahe, ale kedze cez zimu neprazi tak niekto si asi musi udrziavat farbu
a samoopalovacie
kremy.. nwm este som neskusal.. cize slniecko pri jazierku alebo len tak pri vylezavani, ci bicyklovani.. to je naj 
inak solarko.. hmm, rakovina v krabici... akurat je to drahe, ale kedze cez zimu neprazi tak niekto si asi musi udrziavat farbu
Re: Opaľovanie solarium vs samoopalovacie kremy
Zdravím, zmenilo sa niečo za posledných rokov čo sa týka solárií? dočítal som sa že dnešné solárka obsahujú filtre ktoré človeka chránia pred UV žiarením a tým sa znižuje pravdepodobnosť výskytu rakoviny, starnutia kože a pod. ale UV žiarenia by sme sa predsa neopálili alebo ako je to myslené? čo sa týka produkcie vitamínu D je potrebné UV žiarenie typu A alebo B? dík
TK1991
1/vit D sa v tele vytvara za pomoci UVB svetelnej zlozky.
2/DNA v pokozke poskodzuju obe zlozky- UVA aj UVB
3/kazde dlhodobe vystavovanie sa slnku je skodlive dokonca aj vtedy ked je clovek natrety sunscreenom
4/ vit D zo slnka sa aj tak "vyraba" iba v malej miere z dovodu, ze ludia sa po opalovani skor ci neskor idu osprchovat a pouzivaju pri tom mydlo ci sprchovy gel ktory narusuje premenu dehydrocholesterolu na vit D.
4/v lete sa dostatok vit D vytvori aj bez opalovania iba beznym pobytom v prirode ci meste, stacia kratke rukavy. V zime a na jar sa odporuca prijem vit D v kapsliach, je to lacne, celu sezonu clovek pokryje do 6€.
http://www.skincancer.org/healthy-lifes ... a-priority
Ja osobne sa neopalujem vobec, vzdy som v tieni. Jednak preto ze na slnku je v lete prilis teplo a jednak nemam rad ked sa mi supe koza.
1/vit D sa v tele vytvara za pomoci UVB svetelnej zlozky.
2/DNA v pokozke poskodzuju obe zlozky- UVA aj UVB
3/kazde dlhodobe vystavovanie sa slnku je skodlive dokonca aj vtedy ked je clovek natrety sunscreenom
4/ vit D zo slnka sa aj tak "vyraba" iba v malej miere z dovodu, ze ludia sa po opalovani skor ci neskor idu osprchovat a pouzivaju pri tom mydlo ci sprchovy gel ktory narusuje premenu dehydrocholesterolu na vit D.
4/v lete sa dostatok vit D vytvori aj bez opalovania iba beznym pobytom v prirode ci meste, stacia kratke rukavy. V zime a na jar sa odporuca prijem vit D v kapsliach, je to lacne, celu sezonu clovek pokryje do 6€.
http://www.skincancer.org/healthy-lifes ... a-priority
Ja osobne sa neopalujem vobec, vzdy som v tieni. Jednak preto ze na slnku je v lete prilis teplo a jednak nemam rad ked sa mi supe koza.
Koza sa ti supe preto, lebo sa spalila a je vysusena. Preto sa treba pred opalovanim vhodne natriet a to iste aj po opalovani.